Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

паће

Virus - Page 9 Empty Re: Virus

Post by паће Sat 26 Dec - 13:04

rumbeando wrote:
    паће wrote:продаје препарата за сунчање са фактором 30, 50, 70, 100 (мада није фактор него проценат, колико зрачења задржава)

Jeste faktor.

The sun protection factor (SPF rating, introduced in 1974) is a measure of the fraction of sunburn-producing UV rays that reach the skin. For example, "SPF 15" means that ​1⁄15 of the burning radiation will reach the skin, assuming sunscreen is applied evenly at a thick dosage of 2 milligrams per square centimeter (mg/cm2).
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sunscreen#Sun_Protection_Factor

Е, види. Реткост да убаце такву меру. Као оно кад су калибар мерили по томе колико кугли тог пречника изађе из фунте олова. Па оно што већи број, то ситније тане.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    disident

Post by disident Sat 26 Dec - 13:08

ficfiric wrote:Virus - Page 9 Zn10
    Virus - Page 9 3826186726 Virus - Page 9 3826186726 Virus - Page 9 3826186726

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    kondo

Post by kondo Sat 26 Dec - 13:21

sto je ovo bitna vest?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat 26 Dec - 13:22

nemam pojma ko je taj
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat 26 Dec - 13:26

Redovni komentator "drzavnih udara" na Vucica, kao i femicida i nasilja u porodici. Sljam.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    kondo

Post by kondo Sat 26 Dec - 13:28

fica normalizator, u smrtu su svi isti

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    disident

Post by disident Sat 26 Dec - 13:30

Erős Pista wrote:Redovni komentator "drzavnih udara" na Vucica, kao i femicida i nasilja u porodici. Sljam.
    Covek je bio tezak olos i sljam na odgovornim mestima u zatvorskom sistemu, i unistio je zivote vrv hiljdama ljudi za vreme svoje sluzbe

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat 26 Dec - 13:32

To nisam znao, ali me ne iznenadjuje.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat 26 Dec - 13:32

https://www.google.com/amp/s/informer.rs/amp/vesti/politika/479813/videcete-kad-dodjemo-vlast-kriminolog-zlatko-nikolic-razotkrio-zutu-bandu-smeta-njima-papic-vec-neko-mnogo-mnogo-visoj-poziciji

http://rs.n1info.com/Vesti/a107670/Zlatko-Nikolic-o-novinarima-N1.html

_____

nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Sat 26 Dec - 13:37

Virus - Page 9 1668833401

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat 26 Dec - 13:47

lalinea wrote:
    Mór Thököly wrote:

Mozea da izbegnes to na forumu, ali generalno - tesko. Cim nesto postane predmet sirokog javnog interesovanja s tim mora da se zivi (nerviranje) jer, svi imaju MislLjeNJe
    Ja imam jedan specifican problem sa tom situacijom koji je novijeg datuma. Naime, moje glavno predubedjenje je da, nesavrsen kakav jeste i neodvojiv od socijalnog momenta u kome se desava, naucni metod je i dalje ubedljivo najbolji nacin koji smo uspeli da smislimo za razumevanje sveta (ciji smo i sami deo). Google search i social media to nisu. A u poslednjih 10 godina javnost pocinje da zamenjuje ova dva (usled urusavanja edukativnog sistema i prirode social media, tj onog dela ljudske prirode koji responds na to sto social media jeste). Kad cujem/procitam "do your own research!" a pri tom se naravno misli na google/youtube/facebook, dodje mi da flipnem. Ovaj MNEov primer sa radom koji je citirao i njegovim zakljuckom je otprilike to. "Did their own research" ce stajati na grobu ljudske vrste.

Problem je slozen. Odgovoricu kasnije opsirno
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sat 26 Dec - 13:54

Nauka bez skepse bi trebalo da bude cisto znanje

Cisto znanje oslobodjeno skepse je isto sto i ne-znanje

PoZdravljam teksove i naucne radove sa fejsbuka

Svaki posten tekst danas pocinje sa.,, studije su pokazale da,,

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    rumbeando

Post by rumbeando Sat 26 Dec - 17:22

Aktuelno: U poslednja 24 sata 52 osobe preminule, 3.200 novozaraženih - procenat smrtnosti 0,92

Najviše novozaraženih je u Beogradu - 849, Novom Sadu - 169, Kragujevcu - 126, Šapcu - 122, Nišu - 112 i Kraljevu - 100.

U Zrenjaninu je potvrđeno 78 novih slučajeva infekcije, u Kruševcu 74, Pančevu 73, Užicu 55, Subotici 52, Čačku 46, Smederevu 45, Leskovcu 43 i Valjevu 42.

Ostali gradovi imaju manje od 40 novoinficiranih korona virusom.
    http://www.rtv.rs/sr_lat/koronavirus/aktuelno-u-poslednja-24-sata-52-osobe-preminule-3.200-novozarazenih-procenat-smrtnosti-0-92_1192536.html

Virus - Page 9 NIQrBfo
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat 26 Dec - 17:27

vozio sam ćerku na kolokvijum, pa sam se muvao sat i po, centar

sudeći po restoranima, ekonomija cveta Virus - Page 9 903208043

Post by MNE Sat 26 Dec - 18:48

lalinea wrote:
    MNE wrote:
    i "cigare su štetne" je nekad bilo predubjeđenje
    Ako dobro razumem na sta ciljas, taj argument ti ne vredi. Priroda naucnih saznanja je da su promenljiva, inace ne bi mogla biti naucna. Fazon je da je nacin na koji se menjaju definisan i kontrolisan. A dva klika na google search nisu deo tog nacina. 
    Konkretno za ovo, tvrditi da bi besplatan vitD svetu resio problem pritiska kovida na zdr sistem je komicna, a u ovoj konkretnoj situaciji (nesposobnost srpske vlasti da nabavi vakcine) je i tragicna.

ali to nije jedno istraživanje nego manje više već postoji konsenzus oko toga, naravno da su naučna saznanja promjenljiva, nekad bilo mast je propast sad savjetuju jedite masno slobodno (ili bar ako ste dovoljno fizički aktivni), ali trenutno je tako

ti gledaš svijet iz svoje perspektive, 80% ljudi kod nas će radije kupiti 15 hamburgera nego kutijicu vitamina D jer je to za njih nešto apstraktno, hamburger bato zagrizeš a ono mesina, e zato je distribucija besplatnih vitamina dobra stvar

a insuficijencija vitamina D kod većine ljudi danas je potvrđeni fakat nevezano za koronu, pa samo po netu imaš iskustva gomilu ljudi (uključujući i mene) kojima je uzimanje vitamina D prilično popravilo zdravlje/imunitet smanjilo anksioznost itd, a kad nas mlađe "radi" pretpostavljam da utiče i na starije koji su rizična grupa
    kondo

Post by kondo Sat 26 Dec - 19:17

MNE wrote:

hamburger bato zagrizeš a ono mesina

gde?

_____
    #FreeFacu

паће

Post by паће Sat 26 Dec - 19:19

Marius Lăcătuș wrote:
    MNE wrote:

hamburger bato zagrizeš a ono mesina

gde?

Нигде, побркао га је са пљеском.

Хамбургер је пинк гу, тј по нашки мом - машински откоштено месо & којешта.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    lalinea

Post by lalinea Sat 26 Dec - 19:39

MNE wrote:
    lalinea wrote:
    Ako dobro razumem na sta ciljas, taj argument ti ne vredi. Priroda naucnih saznanja je da su promenljiva, inace ne bi mogla biti naucna. Fazon je da je nacin na koji se menjaju definisan i kontrolisan. A dva klika na google search nisu deo tog nacina. 
    Konkretno za ovo, tvrditi da bi besplatan vitD svetu resio problem pritiska kovida na zdr sistem je komicna, a u ovoj konkretnoj situaciji (nesposobnost srpske vlasti da nabavi vakcine) je i tragicna.

ali to nije jedno istraživanje nego manje više već postoji konsenzus oko toga, naravno da su naučna saznanja promjenljiva, nekad bilo mast je propast sad savjetuju jedite masno slobodno (ili bar ako ste dovoljno fizički aktivni), ali trenutno je tako

ti gledaš svijet iz svoje perspektive, 80% ljudi kod nas će radije kupiti 15 hamburgera nego kutijicu vitamina D jer je to za njih nešto apstraktno, hamburger bato zagrizeš a ono mesina, e zato je distribucija besplatnih vitamina dobra stvar

a insuficijencija vitamina D kod većine ljudi danas je potvrđeni fakat nevezano za koronu, pa samo po netu imaš iskustva gomilu ljudi (uključujući i mene) kojima je uzimanje vitamina D prilično popravilo zdravlje/imunitet smanjilo anksioznost itd, a kad nas mlađe "radi" pretpostavljam da utiče i na starije koji su rizična grupa
    Pa da li si mogao jos vise reci da potrosis a da ne kazes nista? Ne pricam ja iz svog ugla nego komentarisem konkretno ono sto si ti napisao.

1) ne, ne postoji koncenzus oko toga da bi kljukanje populacije vitaminom D prepolovilo pritisak kovida na zdr sistem.
    2) to koliko je nutricionizam nauka nek ti objasni Talason (vidim da mu je pet peeve Virus - Page 9 1399639816 )
    3) poslednja dva pasusa veze nemaju sa onim sto si prvobitno napisao i na sta ja odgovaram. Da li ljudi treba da uzimaju vit D - treba, ko uopste polemise s tim? Da li bi to znacajno promenilo tok pandemije - uopste nema dokaza za ovo.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    kondo

Post by kondo Sat 26 Dec - 19:46

nemci do kraja ove godine 2.5 miliona vakcinacija.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat 26 Dec - 20:18

i to samo u Salzwedelu!

Post by MNE Sat 26 Dec - 20:46

dobro bre ajde nisam baš mislio bukvalno prepolovio ali svakako bi se smanjio broj
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat 26 Dec - 20:49

za 3!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat 26 Dec - 20:51

Pa to, prvo tvrdis nesto ocigledno pogresno (broj se prepolovio), a kad te se pritisne argumentima, pobegne se u nesto neodredjeno ili banalno (svakako se smanjio).

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat 26 Dec - 20:58

na osnovu onoga što je sada poznato - možda bi se smanjio, a možda i ne
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun 27 Dec - 0:45

Fwiw