Virus
- Guest
- Post n°226
Re: Virus
UNITED STATES: According to data from Johns Hopkins University, one in every one thousand Americans have now died from coronavirus.
- Post n°227
Ne bih se iznenadio da je kod nas jos gore
Uzas
Uzas
- Post n°228
Teško da je gore.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°229
To bi kod nas znacilo negde oko sedam hiljada mrtvih,sto se uklapa u one brojke pre neki dan o povećanom broju umrlih za 2020
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°230
Erős Pista wrote:Teško da je gore.
Sutra će zvanično biti pređeno 3000 umrlih u Srbiji, a teško da su broj umrlih smanjili samo 2,3x tj. sa 7 na 3 hiljade pošto je u okruženju smrtnost pre dve nedelje, kad sam poslednji put računao, bila između 2,4 i 6,2 puta veća.
Izvori:
https://aatishb.com/covidtrends/?location=Albania&location=Austria&location=Bosnia+and+Herzegovina&location=Bulgaria&location=Croatia&location=Greece&location=Hungary&location=Kosovo&location=Montenegro&location=North+Macedonia&location=Romania&location=Serbia&location=Slovenia
https://aatishb.com/covidtrends/?data=deaths&location=Albania&location=Austria&location=Bosnia+and+Herzegovina&location=Bulgaria&location=Croatia&location=Greece&location=Hungary&location=Kosovo&location=Montenegro&location=North+Macedonia&location=Romania&location=Serbia&location=Slovenia
Sad ću baš ponovo da uradim ovu računicu da vidim da li se nešto promenilo.
- Post n°231
AUh, ma u pravu ste, baš loše izgleda. Glupo mi je da spekulišem o brojkama, jer ne pratim tako detaljno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°232
Mene samo zanima odgovor na jedno pitanje, da li je moguce da naprednjaci petljaju nesto sa brojkom ukupno umrlih za 2020 i zavodom za statistiku? Cini mi se da je to ozbiljna crvena linija, i da ce se bez petljanja sa tim, tu videti posledice ove epidemije ugruborumbeando wrote:Erős Pista wrote:Teško da je gore.
Sutra će zvanično biti pređeno 3000 umrlih u Srbiji, a teško da su broj umrlih smanjili samo 2,3x tj. sa 7 na 3 hiljade pošto je u okruženju smrtnost pre dve nedelje, kad sam poslednji put računao, bila između 2,4 i 6,2 puta veća.
Izvori:
https://aatishb.com/covidtrends/?location=Albania&location=Austria&location=Bosnia+and+Herzegovina&location=Bulgaria&location=Croatia&location=Greece&location=Hungary&location=Kosovo&location=Montenegro&location=North+Macedonia&location=Romania&location=Serbia&location=Slovenia
https://aatishb.com/covidtrends/?data=deaths&location=Albania&location=Austria&location=Bosnia+and+Herzegovina&location=Bulgaria&location=Croatia&location=Greece&location=Hungary&location=Kosovo&location=Montenegro&location=North+Macedonia&location=Romania&location=Serbia&location=Slovenia
Sad ću baš ponovo da uradim ovu računicu da vidim da li se nešto promenilo.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°233
Evo nove računice.
Ovaj put je smrtnost između 1,4 i 6,8 puta veća, s tim da posle nas (0,7%) najmanju smrtnost imaju Crna Gora (1%), Kosovo (1,1%) i Albanija (1,2%), dakle sve zemlje koje se takođe mogu podičiti vrhunskim zdravstvom, kao i Srbija.
@disident:
Ne bi me nimalo začudilo.
Ovaj put je smrtnost između 1,4 i 6,8 puta veća, s tim da posle nas (0,7%) najmanju smrtnost imaju Crna Gora (1%), Kosovo (1,1%) i Albanija (1,2%), dakle sve zemlje koje se takođe mogu podičiti vrhunskim zdravstvom, kao i Srbija.
@disident:
Ne bi me nimalo začudilo.
- Post n°234
Naravno da imamo. Poznajem ljude koji imaju obrazac negativnog testa na računaru. Upišu ime, prezime i datum i teraj Lenka. Taku išli u CG i Hrvatsku.
— Џогаз (@Dzole011) December 26, 2020
Kako su mom poznaniku rekli Slovenci na granici: Svako ko ume da koristi Word može da napravi negativan test. Mi ovde imamo više negativnih testova iz Srbije nego što ih je zvanično urađeno.
— Popka (@chupkabebic) December 26, 2020
- Post n°235
Opet Srbin zajebo becke konjusare.
_____
- Post n°236
Сигурно је смртност већа од 1 промила становништва. Могуће је да толико буде само у децембру. Наравно не по званичним подацима.
- Post n°237
Glede teze da su virusom Kinezi dugorocno najvise sebe same sjebali:
China will overtake the US to become the world's largest economy by 2028, five years earlier than previously forecast, a report says.
The UK-based Centre for Economics and Business Research (CEBR) said China's "skilful" management of Covid-19 would boost its relative growth compared to the US and Europe in coming years.
[...]
Although China was the first country hit by Covid-19, it controlled the disease through swift and extremely strict action, meaning it did not need to repeat economically paralysing lockdowns as European countries have done.
As a result, unlike other major economies, it has avoided an economic recession in 2020 and is in fact estimated to see growth of 2% this year.
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-55454146
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Guest
- Post n°238
Profesor doktor Ninoslav Stojadinović, predsednik niškog ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti, preminuo je u 70. godini. Bio je akademik, profesor i dekan Elektronskog fakulteta, poslanik, ambasador, urednik naučnih časopisa.
Iz ogranka SANU u Nišu saopštili su da je preminuo u petak u Kliničkom centru Niš, od posledica infekcije virusom korona.
-----
Iz ogranka SANU u Nišu saopštili su da je preminuo u petak u Kliničkom centru Niš, od posledica infekcije virusom korona.
-----
- Post n°239
Ointagru Unartan wrote:Glede teze da su virusom Kinezi dugorocno najvise sebe same sjebali:
China will overtake the US to become the world's largest economy by 2028, five years earlier than previously forecast, a report says.
The UK-based Centre for Economics and Business Research (CEBR) said China's "skilful" management of Covid-19 would boost its relative growth compared to the US and Europe in coming years.
[...]
Although China was the first country hit by Covid-19, it controlled the disease through swift and extremely strict action, meaning it did not need to repeat economically paralysing lockdowns as European countries have done.
As a result, unlike other major economies, it has avoided an economic recession in 2020 and is in fact estimated to see growth of 2% this year.
To je projekcija. Videcemo.
Mislim, vec dugujem (Lalinei) 1 duzi post
- Post n°241
Talason wrote:red je da posle skoro 22000 napišeš jedan duži
Zajebavaj zajebavaj
- Post n°243
zagorece joj tost
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°244
Ointagru Unartan wrote:Glede teze da su virusom Kinezi dugorocno najvise sebe same sjebali:
[...]
predmetni topic
- Post n°245
ko je tebi kriv sto si kupovao kuce pa ne znas sta je dobar avokado tost from scratch...Marius Lăcătuș wrote:zagorece joj tost
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°246
Opozicija upaljacem palila cevi?
Ekskluzivni snimak iz Svemirskog broda "Batajnica - Covid" pic.twitter.com/8a2fc4mEGO
— ljubomir subara (@LjubomirSubara) December 27, 2020
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°247
Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon ponovio je da bi organizovanje dočeka Nove godine kao da se ništa ne dešava bilo pogubno u borbi protiv koronavirusa i da su toga sada svesni i oni koji će najviše ekonomski izgubiti zbog toga.
"Stav medicinskog dela vrlo je čvrst po tom pitanju. Vi ste čuli da smo pominjali i protest", rekao je Kon za TV Prva.
Na pitanje šta to znači, odgovorio je "Ništa, ali znači ta reč" i izrazio nadu da tako nešto neće biti potrebno, jer svi shvataju da se ne može dozvoliti masovan doček Nove godine i ako sada napravimo grešku, onda će opet sredinom januara broj zaraženih početi da raste.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°248
_____
- Post n°249
Svemirski brod na vodi.ficfiric wrote:Opozicija upaljacem palila cevi?Ekskluzivni snimak iz Svemirskog broda "Batajnica - Covid" pic.twitter.com/8a2fc4mEGO
— ljubomir subara (@LjubomirSubara) December 27, 2020
- Post n°250
blic.rs/zabava/slavko-beleslin-korona-virus/9bcldt8Voditelj Slavko Beleslin pozitivan je na korona virus.
Slavko Beleslin potvrdio je ovu informaciju za "Blic", te ispričao kako se trenutno oseća.
- Da, pretpostavljam da sam sada negde pred kraj čitave bolesti, imam obostranu upalu pluća. Iznenadilo me, nisam se osećao loše. Odmah je uključena terapija, ide to na dobro. Na kućnom sam lečenju, u izolaciji. Hvala na interesovanju - rekao nam je voditelj.