Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

ćaća

Virus - Page 25 Empty Re: Virus

Post by ćaća Fri Jan 08, 2021 12:00 pm

i proteinski šejk, da dodam 20-30 grama proteina dnevno
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 08, 2021 12:09 pm

proteinski šejk pre vežbi istezanja?
    ćaća

Post by ćaća Fri Jan 08, 2021 12:12 pm

Posle vežbi, uglavnom pre istezanja, ja sam shvatio da treba u periodu do pola sata od završetka vežbi. Jel ok to?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 08, 2021 12:16 pm

ćaća wrote:Ja pijem multivitamin, omega 3, spirulinu+hlorelu i aspirin od 100 mg.

Sta je to?
    ćaća

Post by ćaća Fri Jan 08, 2021 12:18 pm

https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-benefits-of-spirulina

https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-chlorella
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 08, 2021 12:24 pm

ćaća wrote:https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-benefits-of-spirulina

https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-chlorella

Mhm, nije ovo lose. A ni mnogo skupo ovo sto se prodaje u Srbiji. Doduse, ko zna kakvog je kvaliteta...

Last edited by Mór Thököly on Fri Jan 08, 2021 12:26 pm; edited 1 time in total
    plavaivy

Post by plavaivy Fri Jan 08, 2021 12:25 pm

ni ja nikad nista ne pijem od suplemenata..ponekad popijem sumeci magnezijum ali vise zbog ukusa kada sam zedna nego zbog samog mg-a

Post by MNE Fri Jan 08, 2021 12:30 pm

disbalans vitamina i minerala u organizmu je okidač za većinu bolesti
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 08, 2021 12:36 pm

MNE wrote:disbalans vitamina i minerala u organizmu je okidač za većinu bolesti

Virus - Page 25 3579118792
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Fri Jan 08, 2021 12:44 pm

Sun Tzu?

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 08, 2021 12:46 pm

Vita Min
    bemty

Post by bemty Fri Jan 08, 2021 12:57 pm

ja samo vitamin D kad se setim, i to samo otkad mi se drug doktor koji ima slican zivotni stil (svuda na biciklu + seta kera svaki dan) okliznuo i izlomio rebra... pa saznao da ima ozbiljan manjak vitamina D. inace je iz australije, i to ga je nateralo da pocne da sumnja da je ovo vrljavo sunce kroz oblake ovde malo kilavije od onog tamo australijskog.

_____
    Warning: may contain irony.
    bemty

Post by bemty Fri Jan 08, 2021 1:01 pm

a drugarica babica mi kaze da testiraju sve zene koje dodju na porodjaj u lokalnoj bolnici i da je trenutna stopa pozitivnih testova jebenih 50%  Virus - Page 25 3816571643 

vecina je asimptomaticna ali ipak Virus - Page 25 3816571643

_____
    Warning: may contain irony.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Fri Jan 08, 2021 1:05 pm

Povremeno pijem onaj Biofarov Zn+Sn+ACE, nevezano za koronu. Spavam dosta kraće kada krenem da uzimam.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    паће

Post by паће Fri Jan 08, 2021 1:15 pm

Ferenc Puskás wrote:
    Sun Tzu?

Чуј Не Лај.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by MNE Fri Jan 08, 2021 1:41 pm

bemty wrote:ja samo vitamin D kad se setim, i to samo otkad mi se drug doktor koji ima slican zivotni stil (svuda na biciklu + seta kera svaki dan) okliznuo i izlomio rebra... pa saznao da ima ozbiljan manjak vitamina D. inace je iz australije, i to ga je nateralo da pocne da sumnja da je ovo vrljavo sunce kroz oblake ovde malo kilavije od onog tamo australijskog.
    nije sunce kilavije nego je apsorpcija vitamina D relativno mala ako si obučen, nekada se većina ljudi bavila poljoprivrednim radovima, kosilo se i plastilo se goli do pojasa (i ja sam do momačkih godina svako ljeto išao na selo kod rodbine), danas jedino na plaži možeš da zakačiš značajniju količinu vitamina D a to je 10 dana godišnje, ni mi što smo ovdje nemamo baš svaki dan vremena da idemo na plažu niti nam se ide kad su ogromne gužve

promijenio se način života drastično u zadnjih 50 godina jbg, evolucija ne može to baš tako brzo da isprati
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 08, 2021 2:00 pm

ne prati evolucija nikad ništa
    kondo

Post by kondo Fri Jan 08, 2021 3:40 pm

Mozda ako imamo zlatno paće na forumu da ostanovimo i zlatnog MNE darvina?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Jan 08, 2021 4:27 pm

Radovanović: Velika smrtnost lekara u Srbiji mora da se istraži

Epidemiolog prof. dr Zoran Radovanović izjavio je da Krizni štab i Ministarstvo zdravlja moraju da daju odgovor na pitanje zašto je od početka pandemije u Srbiji preminulo 70 lekara od posledica koronavirusa.

Radovanović je agenciji Beta kazao da je nepoznat broj preminulih među ostalim medicinskim radnicima i da te podatke takođe treba staviti na uvid javnosti.

„Prema dostupnim podacima u Sloveniji nije preminuo nijedan lekar od koronavirusa, dok je u Hrvatskoj zabeležen samo jedan smrtni slučaj. Ovako velika smrtnost u Srbiji mora da se istraži“, rekao je epidemiolog.

Radovanović je kazao da postoje indicije da lekari nisu dobijali adekvatnu zaštitnu opremu.

„Imamo, doduše još uvek neproverene informacije, da su lekari u pojedinim bolnicama dobijali zaštitna odela koja štite od prašine ili da su odela za jednokratnu upotrebu morali da koriste više puta. Nažalost, još uvek nemamo nikakve dokaze, ali ti navodi bi morali da se provere“, rekao je profesor.

Dodao je da lekari, zbog straha, ne smeju da javno potvrde te sumnje.

On je rekao da je velika smrtnost lekara veoma zabrinjavajuća i tim povodom čudno je ponašanje pojedinih članova Kriznog štaba.

„Kada su jednog od njih proletos pitali kako se zaražavaju lekari u kovid zonama, on je rekao da su oni na kraju radnog vremena umorni, pa nepažljivo skidaju zaštitna odela. To je bila veoma neukusna izjava, posebno zato što mnogi nisu ni imali potrebnu zaštitu“, kazao je Radovanović.

Epidemiolog je naveo da će Ujedinjeni protiv kovida i Sindikat lekara i farmaceuta u narednom periodu sprovesti istragu o razlozima velike smrtnosti među medicinskim osobljem u Srbiji.

https://rs.n1info.com/vesti/radovanovic-velika-smrtnost-lekara-u-srbiji-mora-da-se-istrazi/
    lalinea

Post by lalinea Fri Jan 08, 2021 8:11 pm

Erős Pista wrote:Upravo Okam govori u prilog prirodnog porekla, jer se u drugom objasnjenju umnozavaju faktori (priroda plus laboratorija). Okam se ne tice verovatnoce, nego jednostavnosti/ekonomije.

Et Polip
    Htela sam juce malo detaljnije o ovome ali nisam uspela da nadjem jedan rad, tj neki pregled koji sam procitala na ovu temu. secam se da ga je napisao neki dvojac i da je cilj bio da predstave kako je svaka sa liste mutacija u sars-cov-2 mogla da se proizvede u labu, a kao odgovor na cuveni rad iz marta koji nabraja jednu po jednu promenu u spike proteinu i objasnjava zasto je najverovatnije da je svaka nastala u prirodnim uslovima (od poznatih rekombinacija do toga da je za selektovanje nekih mutacija neophodan imuni sistem tj nije moglo da se tek tako proizvede u celijskoj kulturi). anyway, ovaj rad koji nisam uspela da nadjem nabraja sve moguce nacine kako je ovaj virus mogao da bude napravljen u labu i ta lista izgleda otprilike ovako:
    - par koraka koji zahtevaju vrsenje odredjenih eksperimenata na nacin koji do sada nigde nije objavljen.
    - svi koraci imaju problem motivacije: morale su biti koriscene polazne osnove ili tehnike koje nisu optimalne za zeljeni rezultat ni samog koraka ni krajnjeg cilja (bilo da je krajnji cilj bio biolosko oruzje ili prosto "gain-of-fuction" eksperiment na virusima). sta vise, neki su u totalnoj kontradiktornosti.
    - da bi se objasnila selekcija odredjenih mutacija pretpostavljaju se eksperimenti in vivo na pangolinima a i pasazi kroz celijske kulture...
    Ovaj rad uopste nije pisan sa ciljem da dokaze da je virus nastao u prirodi, vec su autori bas vise na liniji "eto, ako nije totalno nemoguce, ne sme se odbaciti".

dakle, s jedne strane imamo seriju pretpostavljenih eksperimenata (bez ijednog dokaza da ih iko u svetu radi), seriju questionable izbora polaznih tacaka i tehnika i nejasan, komplikovan put vestacke selekcije virusa kroz pangoline i celijske kulture, plus manjak bilo kakvih dokaza da je lab bio hot spot (kao sto je bio slucaj kod drugih slicnih incidenata) itd.

s druge strane imamo dogadjaj za koji znamo da se odigrao nebrojano puta do sada: rekombinaciju virusa u prirodi.

Ono sto bi definitivno pokopalo ideju o pravljenju u labu je nalazenje direktnog pretka ovog virusa u prirodi, ali (kao sto pise u onome sto sam linkovala ranije) za SARS je trebalo 15 godina da se to pronadje.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 08, 2021 8:22 pm

Tnx! Ako ipak nađeš rad, javi, mada je meni ovo kao laiku i ovaj tvoj sažetak dovoljan.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Fri Jan 08, 2021 9:11 pm

say a little prayer....

Lider LDP Čedomir Jovanović ponovo je u bolnici, saznaje Kurir.

Jovanović je danas popodne primljen u KBC "Dragiša Mišović", inače kovid bolnicu, zbog bolova u grudnom košu i stomaku.

Smešten je na odeljenje hirurgije.

Čeda je svestan, komunikativan i u stabilnom stanju. Nije bilo potrebe da se "priključuje" na kiseonik.

Urađen je i prvi snimak, prema kome nema upalu pluća.

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    Sotir

Post by Sotir Fri Jan 08, 2021 9:19 pm

Јак је он, већ за недељу дана ће да бије пословне партнере своје жене рекетом.
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Jan 08, 2021 10:05 pm

ficfiric

Post by ficfiric Fri Jan 08, 2021 10:31 pm

Korona virus u Gerontološkom centru Šabac?

Prema nezvaničnim informacijama koje su stigle u redakciju „Podrinskih“ stanje u Gerontološkom centru u Šapcu je veoma zabrinjavajuće. Čak, moglo bi se reći, alarmantno. Naime, kako naš izvor tvrdi, od deset uzoraka na koronavirus koji su uzeti u toku današnjeg dana devet je pozitivno. Stanari Doma su, i bukvalno, zatvoreni u svoje sobe i ne dozvoljava im se izlazak ni međusobni kontakt kao ni druženje.

Veliki broj korisnika Doma ima temperaturu i leži u sobi bez ikakve medicinske i stručne nege. Jednom od njih temperatura dostiže i do 40 stepeni i prepušten je sam sebi.

Posebno zabrinjava je činjenica da, od trenutka kada su stanari Gerontološkog centra vakcinisani, lekar više nije dolazio na posao kao ni socijalna radnica. Takođe, ni direktorka ne dolazi na posao nego „uputstva“ zaposlenima daje telefonom.

Sve to navodi na insinuacije i pretpostavke da se nešto čudno i ozbiljno dešava. Nedostatak pravovremenih i istinitih informacija, na koje svi oni koji u ovoj ustanovi stanuju i rade, dovodi do još veće panike i zabrinutosti. Jer, više nije moguće trenutnu situaciju pravdati „reakcijom“ na vakcinu.

Naravno, zabrinjava i činjenica da i osoblje, koje je zaposleno, nema adekvatnu opremu (dobijaju samo pet maski nedeqno) i zaštitu i da je prepušteno samo sebi. I sreći!

Vapaj za pomoć
    Ovim tekstom nemamo nameru da izazivamo paniku ni bilo koga da krivimo već, posle ozbiljnog razmišljanja, skerenemo pažnju na probleme koji, realno, postoje u ovoj ustanovi. Kako bi podstakli nadležne da se pomogne ovim ljudima dok nije kasno.

Neophodno je, u Gerontološki centar, pod hitno, poslati stručnu medicinsku ekipu koja će ispitati stvarno stanje i preduzeti odgovarajuće mere.

NEMA VREMENA ZA ČEKANjE I ODLAGANjE!
    Ivan Kovačević

Inace, tamo lezi lik koji je pisao ranije za taj list, verovatno je on taj izvor

_____

Uprava napolje!

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 11:53 am