Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Erős Pista

Virus - Page 26 Empty Re: Virus

Post by Erős Pista Fri Jan 08, 2021 10:32 pm

nalog sa ženinog laptopa wrote:say a little prayer....

Lider LDP Čedomir Jovanović ponovo je u bolnici, saznaje Kurir.

Jovanović je danas popodne primljen u KBC "Dragiša Mišović", inače kovid bolnicu, zbog bolova u grudnom košu i stomaku.

Smešten je na odeljenje hirurgije.

Čeda je svestan, komunikativan i u stabilnom stanju. Nije bilo potrebe da se "priključuje" na kiseonik.

Urađen je i prvi snimak, prema kome nema upalu pluća.

Ajde sad, ko nije pomislio isto što i ja, nek baci prvi kamen.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Fri Jan 08, 2021 10:43 pm

Drugde piše i da je Čedomir na odvikavanje od Covida.

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 08, 2021 10:45 pm

Virus - Page 26 3579118792

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Sat Jan 09, 2021 12:12 am

Virus - Page 26 286371741

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    ♏

Post by ♏ Sat Jan 09, 2021 8:20 am

Marius Lăcătuș wrote:samo želim da se što pre vakcinišem, prestanem da otvaram ovu temu na forumu i zaboravim na virus.

Pa nećeš moći da zaboraviš, čak i najbolje organizovana vakcinacija išla bi u više krugova (i uz nastavak npr. nošenja maski u javnim prostorima), a ovako svesno traljava... ne znam šta da ti kažem.
    lalinea

Post by lalinea Sat Jan 09, 2021 10:38 am

mozda se vec pominjalo ovde, ali ja sam tek sada odgledala, BBC dokumentarac o spanskoj groznici, iz 2018, "The flu that killed 50 million". Mnogo zanimljivih paralela.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Sotir

Post by Sotir Sat Jan 09, 2021 11:41 am

Причам са рођаком који је лекар у Словенији.
    Прележао корону. Добио од колеге у колима, који је од прве појаве симптома за дан завршио на респиратору (опоравио се после). Каже да нису носили маске и он би му се придружио.

Кренула му је благо упала, мислио је да узме блажу терапију, али су му одмах преписали антибиотике, кортикостероиде, антикоагуланте. Имао је обострану упалу плућа, тешко дисао пар дана, пала засићеност на 94 и ишао у хитну на кисеоник. Опоравио се без последица.

Његов другар из другог града је имао тежи облик, плућа су му толико оштећена да су га већ ставили на листу за трансплантацију. 

Укратко, имају и тамо оболелих лекара. Али су очигледно бољи у терапији.

Вакцинишу се фајзеровом вакцином. Њему није хитно јер је скоро прележао, и може да на послу провери ниво антитела. Његова колегиница, који је скептик за вакцине, се већ вакцинисала.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 09, 2021 11:41 am

Pa talasi su dosta slicni. Plus, manje su ekonomski u konacnici pretrpeli onikoji su odmah uveli striktni lokdaun
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Jan 09, 2021 12:23 pm

Otkud u Srbiji mnogo više mrtvih lekara nego u Hrvatskoj

DRUŠTVO Autor:Ana Lalić
    08. Jan. 2021
    16:58 > 17:03

Pre par sati doktorka Marina Tošić, specijalista opšte medicine u Domu zdravlja u Zrenjaninu, preminula je od kovida 19. U prethodna dva dana, od iste bolesti preminule su još dve njene koleginice, dr Sonja Rakočević, pedijatar u KBC Priština i doktorka Zvezdana Starčević, pedijatar u Kliničkom centru u Novom Sadu. Njihovim tragičnim smrtima broj preminulih lekara u Srbiji se, prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta, od početka pandemije popeo na 70. Istovremeno, za isti vremenski period i pod sličnim uslovima, u Hrvatskoj je umro jedan doktor, iako je broj zaraženih bio visok kao i u Srbiji.

“Zaista mi je teško da poverujem da je toliki broj kolega preminuo od kovida, a kamoli da pokušam da objasnim zašto se to dogodilo”, kaže za Nova.rs doktor Ivo Ivić, šef Klinike za infektologiju KBC u Splitu. Iako najveća regionalna bolnica sa 3.200 zaposlenih, koja “pokriva” skoro pola miliona građana te je ujedno i najveći kovid centar u Dalmaciji, KBC Split nije izgubio nijednog lekara tokom epidemije.

“Bilo nas je puno zaraženih i lekara i drugog osoblja, ali sa sigurnošću mogu reći da nijedan lekar u Splitu nije preminuo”, kaže dr Ivić, napominjući da je šokiran brojem preminulih kolega u Srbiji, posebno jer broj preminulih lekara u celoj Hrvatskoj ne prelazi jednocifren broj, od koji većina nije ni radila u kovid sistemu.

Hrvatska iskustva

“Ono o čemu mi vodimo računa kako bi zaštitili kolege je da “prioritet” u borbi protiv kovida dajemo mlađim lekarima. Praktično, niko od kolega ko ima više od 50 godina nije u direknom kontaktu sa pacijentima, niti u kovid bolnicama”, navodi dr Ivić jedan od načina na koji susedna zemlja pokušavam da zaštiti svoje zdravstvene radnike.

On je takođe istakao da svi u kovid sistemu u Hrvatskoj vrlo striktno prate protokol, da su dovoljno opremljeni, ali i da se sami čuvaju. S obzirom da ni u Sloveniji nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj lekara tokom epidemije, zaista je neobjašnjivo zašto u Srbiji lekari sada već svakodnevno gube živote zbog virusa. Sindikat lekara i farmaceuta i Ujedinjeni protiv kovida su najavili istragu kako bi utvrdili šta je izazvalo ovako visoku smrtnost među srpskim lekarima.

“Bitno je napomenuti da su tu navedeni svi lekari, ne samo oni koji su radili sa kovid pacijentima i u crvenoj zoni. Međutim, velika većina preminulih jeste zaražena na radnom mestu”, kaže epidemiolog prof. dr Zoran Radovanović za Nova.rs, podsećajući da u Srbiji još uvek nije poznato kakvu opremu lekari koriste i koliko ih ona zapravo štiti.

On je istakao i da vlast ove smrti više ne može da “opravdava” kao letos “bezobraznim komentarima da su se lekari zarazili jer su bili na letovanju i ko zna gde” . Predsednik Sindikara lekara i farmaceuta doktor Rade Panić tvrdi da je, prema bazi podataka dostupnoj SLF od 70 preminulih lekara, pedesetoro zaraženo na radnom mestu.

Stalno izloženi virusu

“Najveći broj tih ljudi je od samog početka epidemije pa do oboljevanja bio konstantno u kovidu, odnosno u crvenoj zoni. Dakle, nema smene kadra, nema dobre organizacije, lekari su bili preopterećeni i isrcpljeni i uz to konstantno izloženi virusu”, kaže dr Panić, navodeći da je upravo ta dugotrajna ekspozicija virusu ugrozila veliki broj lekara iz kovid zona. Takođe, Panić smatra i da uzrok u smrtnost lekara treba tražiti u tome što je jedno vreme kao uslov za hospitalizaciju pacijenata bio serološki test.

“Serološki brzi test na antitela koji u prvih pet dana, kada je pacijent zapravo najinfektivniji, daje negativan rezultat. Mnogi pacijenti su tada ušli u bolnicu da su bili pozitivni, ali nisu tako prepoznati i tu se i zarazio veliki broj zdravstvenih radnika”, kaže Panić. Među zaraženima je i veliki broj medicinskih sestara, ali izuzev sporadičnih objava o smrti na društvenim mrežama, o broju preminulih sestara i tehničara u Srbiji se ništa ne zna.

“Sestrinski sindikat je tek pre petanestak dana počeo da prikupljaju neke podatke o smrtnosti, ali ne znam da li će moći retroaktivno da dođu do njih. Prema mojim saznanjima, u tom sindikatu ne postoji volja da se zamere vlasti i to je i razlog zašto ne znamo koliko je smrtnih slučajeva bilo među sestrama i tehničarima” kaže Panić.
    https://nova.rs/vesti/drustvo/otkud-u-srbiji-mnogo-vise-mrtvih-lekara-nego-u-hrvatskoj/?fbclid=IwAR3Nro9T-hpL4WNapxG5I5qR7TEJZGqyNsuSAwjlGzlUE9tSzNcXh1mjtFs
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Jan 09, 2021 12:43 pm

Potvrdjeno da je usao virus u sabacki gerontoloski centar. Za sada priznaju da je osmoro zarazeno

_____

Uprava napolje!

rumbeando

Post by rumbeando Sat Jan 09, 2021 4:32 pm

Radiša tamo:
    Ako se neko pita kako neko ko ima para i veze može da umre od korone... To je samo zbog sopstvene gluposti i ubedjenosti da je najpametniji...

Moj prijatelj i suvlasnik firme za koju radim, u subotu je osetio simptome, u ponedeljak već nije bilo dobro, i umesto da na vec sve organizovano ode do infektivne po uput i u bolnicu, on ode kod privatnog lekara koji mu da neki srednje jak antibiotik i neke vitaminske bombe...

U utorak gore, serdu jos gore i u cetvrtak uvece, eto ga u infektivnoj, pa u bolnici...

Sad je na respiratoru, samo cekam da mi jave...

Covek je zbog spstvene tvrdoglavosti i nije mi nista, i ne verujem državnim lekarima sebe doveo do ovoga...A znao je da je rizican, jer je gojazan, jer je pre 4 godine prelezao dvostruku upalu pluca, jer je stalno na nekim djetama koje mu jebu imunitet...

Prosto sam iznerviran i popizdjen koliko covek moze sebi da napravi pakao jer je tvrdoglav... I ne samo sebi nego i porodici i ostalim oko sebe...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 09, 2021 4:44 pm

nije u pravu radiša tamo, čovek je otišao kod lekara još u ponedeljak
    kondo

Post by kondo Sat Jan 09, 2021 6:11 pm

lutrija.

bio sam u piceriji sa ženom, videćemo šta smo izvukli. pica odličan 5.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Jan 09, 2021 7:16 pm

Britain has recorded more than 1,000 Covid deaths for the fourth day in a row as the new mutation wreaks havoc across the country.
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-9129275/Britain-records-1-000-Covid-FOURTH-day-row.html
    bemty

Post by bemty Sat Jan 09, 2021 9:58 pm

zapravo to nisu smrti nego registrovane smrti. kad se rasporede po danima kad su se zbilja desile, nismo jos probili tu hiljadarku. ali sigurno cemo ovih dana.

_____
    Warning: may contain irony.
    bemty

Post by bemty Sat Jan 09, 2021 10:01 pm

pricala sam danas s jednim drugom drugom doktorom, akuserom koji radi u drugom gradu. kaze da oni nemaju bas takvu stopu slucajeva medju trudnicama, ali bar 10% je pozitivno ovih dana.

_____
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Jan 10, 2021 12:26 pm

Poslednji podaci o broju zaraženih u Gerontološkom centru u Šapcu govore da je situacija vrlo ozbiljna, zaključeno je na hitnoj sednici Kriznog štaba, održanoj u nedelju ujutru. Od 153 korisnika novog dela Gerontološkog centra, na osnovu antigenskog testiranja koje je sprovedeno juče kod 135 korisnika, njih 65 pozitivno je na korona virus. Pi-si-ar testiranje urađeno je kod 18 korisnika, a kod 14 je potvrđeno prisustvo korona virusa. Tri pacijenta iz Gerontološkog centra hospitalizovana su u šabačkoj Opštoj bolnici. Ostali korisnici koji su pozitivni na korona virus stabilnog su opšteg stanja i pod stalnim nadzorom zdravstvenog tima doma za stare u Šapcu koji su u je komunikaciji sa ekipama iz Zavoda za javno zdravlje i Opšte bolnice u Šapcu. U toku je testiranje svih zaposlenih Gerontološkog centra.

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jan 10, 2021 5:26 pm

Brt ako je istina ovo za Čedu, to su velike muke, u kategoriji da ih ne bi poželeo gotovo nikom.

Kako nezvanično za B92.net potvrđuju izvori bliski Jovanoviću, njegovo zdravstveno stanje je teško i komplikovano i Jovanović trpi velike bolove.

"Lekari sumnjaju na emboliju pluća ili upalu kičmene moždine", navodi izvor, ali napominje da za sada nije utvrđen uzrok tako pogrošanog stanja Jovanovića.
    Problem predstavlja i visok krvni pritisak koji lekari pokušavaju da spuste.

Stanje Jovanovića najverovatnije je posledica preležanog koronavirusa u julu.

Podsetimo, Jovanović je od petka primljen u KBC "Dragiša Mišović" pošto mu je pozlilo, takođe ima i problema sa crevima.
    bemty

Post by bemty Sun Jan 10, 2021 5:45 pm

zvuci bas ozbiljno  Virus - Page 26 1848198029

pisu muzu prijatelji iz svajcarske kako slave rodjendan sinu sa rasporedom dolazaka i odlazaka tako da ih nikad nema vise od 10 u prostoriji u isto vreme  Virus - Page 26 3816571643

ja stvarno ne kapiram kako ljudi ne kapiraju.

_____
    lalinea

Post by lalinea Sun Jan 10, 2021 6:39 pm

bemty wrote:zvuci bas ozbiljno  Virus - Page 26 1848198029

pisu muzu prijatelji iz svajcarske kako slave rodjendan sinu sa rasporedom dolazaka i odlazaka tako da ih nikad nema vise od 10 u prostoriji u isto vreme  Virus - Page 26 3816571643

ja stvarno ne kapiram kako ljudi ne kapiraju.
    da se nadovezem na ono sto si pisala na vakcina topiku, o smarackoj obuci ljudi koji ce davati vakcine: meni se mnogo svidja onaj jankov predlog o jednom koji drzi pusku i drugom koji drzi spric. ljudski rod za bolje nije.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Jan 10, 2021 6:55 pm

Kirko Skaddeng wrote:Brt ako je istina ovo za Čedu, to su velike muke, u kategoriji da ih ne bi poželeo gotovo nikom.

A samo je svratio na zurku

Virus - Page 26 Ceda-jovanovic-i-aleksandar-vucic

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jan 10, 2021 7:01 pm

zdrav život, penjanje na planine, mišići, tetovaže, poliva se hladnom vodom

ja sve suprotno hehe
    паће

Post by паће Sun Jan 10, 2021 7:38 pm

Жутовање и путовање.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by MNE Mon Jan 11, 2021 1:21 am

kakav zdrav život samo još cedevitu nije uzimao na nos
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 11, 2021 10:45 am

Hvalim te Bože nisu ublažili nijednu meru. Najviše sam se plašio da će otvoriti granice, zajebi to sada, nema nikakvog razloga da se izlažemo novom soju.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 1:29 pm