Virus
- Post n°801
Re: Virus
Најгоре је да корона остане присутна у неким многољудним сиромашним земљама, буквално рецепт да временом мутира у нови сој на ком не ради имунитет.
- Post n°802
Naravno, ali dok to ne bude standard svuda (vakcina) proci ce minimum 10 godina.
Tako da...ok, bice vakcina, i mi cemo na kraju sve vakcinisati, ali...zivot as we know(rather knew) it...za jedno 15 godina, ko dozivi. I ako ne bude jos neceg.
Tako da...ok, bice vakcina, i mi cemo na kraju sve vakcinisati, ali...zivot as we know(rather knew) it...za jedno 15 godina, ko dozivi. I ako ne bude jos neceg.
- Post n°803
Ја сам оптимиста као и увек, моћи ће да направе довољно вакцина до краја следеће године да би у већини земаља то спало на мали ниво
Мало случајева - мало мутација.
- Post n°804
istina, ali u tom slucaju ce morati da postoji sira kampanja vakcinacije koja je suprotna individualizmu i razmisljanju poput "A sto ja da se vakcinisem ako sam prelezao ili ste vi vakcinisani "Sotir wrote:Ја сам оптимиста као и увек, моћи ће да направе довољно вакцина до краја следеће године да би у већини земаља то спало на мали ниво
Ljudi uopste vise ne vide cilj poput pomenutog iskorenjivanja bolesti, nego samo svoje licno sebicno liberalno dupe
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°805
disident wrote:istina, ali u tom slucaju ce morati da postoji sira kampanja vakcinacije koja je suprotna individualizmu i razmisljanju poput "A sto ja da se vakcinisem ako sam prelezao ili ste vi vakcinisani "Sotir wrote:Ја сам оптимиста као и увек, моћи ће да направе довољно вакцина до краја следеће године да би у већини земаља то спало на мали ниво
Ljudi uopste vise ne vide cilj poput pomenutog iskorenjivanja bolesti, nego samo svoje licno sebicno liberalno dupe
Јебига, тридесет година им се утувљује да су свака вашка обашка, ко је губитник сам је крив, што ја да плаћам да се лезилебовићи башкаре, похлепа је добра, колектив је комуњарски борганизам, солидарност је фенси име за онај пољски синдикат, а шта, солидарност овако, то је социјализам, не долази у обзир, јел' би он нешто учинио за мене...
Е па утувили су га. Добили сте капиталистичке грађане какве сте и правили.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°806
znam da je vec proso voz s onim ICU pitanjem, ali koliko ja razumem ovde u uk postoje tri nivoa nege, od kojih je ICU poslednji. na njega te stavljaju ako misle da ce trebati da te intubiraju i tome slicno. ako ne planiraju tu vrstu intervencije, ostajes na level 2 i dobijas comfort care ili sta vec. to je moje totalno laicko citanje bolnickih stvari, sasvim je moguce da nemam pojma o cemu pricam. mislila sam, talasone, da si reagovao na procenat mladjih koji idu na critical care na onom grafiku, u odnosu na procenat starijih. al nema veze, kasno bemty na kosovo stize.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°807
disident wrote:istina, ali u tom slucaju ce morati da postoji sira kampanja vakcinacije koja je suprotna individualizmu i razmisljanju poput "A sto ja da se vakcinisem ako sam prelezao ili ste vi vakcinisani "Sotir wrote:Ја сам оптимиста као и увек, моћи ће да направе довољно вакцина до краја следеће године да би у већини земаља то спало на мали ниво
паће wrote:disident wrote:
istina, ali u tom slucaju ce morati da postoji sira kampanja vakcinacije koja je suprotna individualizmu i razmisljanju poput "A sto ja da se vakcinisem ako sam prelezao ili ste vi vakcinisani "
Јебига, тридесет година им се утувљује да су свака вашка обашка, ко је губитник сам је крив, што ја да плаћам да се лезилебовићи башкаре, похлепа је добра, колектив је комуњарски борганизам, солидарност је фенси име за онај пољски синдикат, а шта, солидарност овако, то је социјализам, не долази у обзир, јел' би он нешто учинио за мене...
Е па утувили су га. Добили сте капиталистичке грађане какве сте и правили.
Све је то супер само нису проблем људи, него држава. Која неће или не може да сузбије вирус, а у случају Шведске, то је неко још горе лудило.
Како се држава и државни званичници поставе, тако ће се народ и понашати, са мањим разликама. Одговорно тврдим.
Питање вакцина је пар екселанс политичко, друштвено питање које има милион потпитања, от стања струке у држави, до односа моћи економских фактора и стручних фактора и њиховог положаја у друштву, до логистике набављања маски, заштитне опреме и респиратора, до броја лекара и сестара, итд.
Милион је фактора, али ако смо могли да искоренимо велике богиње моћи ћемо и ово, само ако постоји политичке воље на кључним местима. Све остало ће лећи на место, паре и људство ће се наћи, а медији ће почети да трубе свесрдно испирајући мозгове телетабисима. Оне задрте и јуродиве који никако не легну на руду ће после неког времена похапсити ако баш треба, па ће и њих пелцовати као одбеглу овцу.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°808
Danas je treći uzastopni dan kako raste broj na respiratoru, sa minimalnih 189 za tri dana skočio je na 201.
https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php
Broj hospitalizovanih opada za po oko 50 već pet dana uzastopno (11. januara 5609, danas 5362), to znači da bi mu ovim tempom trebalo više od 100 dana da opadne do nule.
Ništa ovo ne valja, bićemo previsoko kad nas zapljusne neka od ovih brzoširećih varijanti, a vakcinacija napreduje presporo.
Broj hospitalizovanih opada za po oko 50 već pet dana uzastopno (11. januara 5609, danas 5362), to znači da bi mu ovim tempom trebalo više od 100 dana da opadne do nule.
Ništa ovo ne valja, bićemo previsoko kad nas zapljusne neka od ovih brzoširećih varijanti, a vakcinacija napreduje presporo.
- Post n°809
U tom smislu, treba biti posten pa reci da je dobro sto su dovukli ovih milion doza iz Kine. S druge strane treba im jebati mater za skijalista, skole, ne-rad od kuce u sve ostalo.
- Post n°810
Još da su na vreme prestali da sluđuju narod o vakcinama...
- Post n°811
Овај лик је стварно геније.Marius Lăcătuș wrote:vidiš majku mu, kopiraju nas
apropo lekara, možda ovo objašnjava visoku smrtonost - trovanje tamjanom
Од ове је имао једно пет тамјан објава, а затим управо сад причу да је пио лек ивермектин, јер је читао неке студије које кажу да је одличан.
https://www.facebook.com/100000891523886/posts/3869376969768649/?app=fbl
То је иначе лек против паразита, код нас регистрован само за стоку. Пије се у далеко већим концентрација а него кад се пије за шта је намењен.
Неке почетне студије наводе да може да спречи ширење вируса и да помаже и у превенцији и у лечењу болести.
Али међутим све је то али. Код нас тај лек није регистрован за људе. Нигде није усвојена терапија са њим, и онда имаш ову будалу која се хвали на Фб да то сам користи.
Па који си јебено курац доктор кад не слушаш ни своје колеге које су осмислиле, тестирали и усвојиле терапије? И то не само код нас, него и у целом свету.
- Post n°814
Ma to je samo zvanicno. Boga pitaj koja je stvarno cifra, kod nekih zemalja ni evidencija sahrana nije uredna.
- Post n°815
Latin Amerika najebo.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°816
Uopste.me ne bi iznenadilo da je tamoprava cifra preko milion. Tj verovatno jeste.
- Post n°817
vidim narikanje da ce nam trebati 100 dana da broj hospitalizovanih ovih tempom padne na nulu
imam dva pitanja, kada je broj hosp bio na nuli poslednji put pa je to sad bitno? drugo razmisli da li se sa jenjavanjem epidemije pad ove krive ubrzava?
imam dva pitanja, kada je broj hosp bio na nuli poslednji put pa je to sad bitno? drugo razmisli da li se sa jenjavanjem epidemije pad ove krive ubrzava?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°818
Kirko Skaddeng wrote:Šekler ponovo izmišlja novu nauku
[size=45]- Velika je verovatnoća da će trenutne vakcine biti delotvorne i na ove mutacije. Virus mora baš mnogo da se promeni da bi cepivo postalo neefikasno. Veći će problem biti kada stanovništvo imunizacijom stekne imunitet, jer će tada korona morati ozbiljnije da se menja da bi zaobišla antitela.[/size]
Koliko znam, mutacije su nasumične, ne menja se virus namerno. Što manje bolesnih, manje šanse za mutaciju u smeru koji jača virus. Ali šta ja znam.
A ako virus donese odluku da se povuce (nazad na slepe miseve) i da se tamo pregrupise, odmori, izmutira, pa da krene u kontranapad?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°819
Marius Lăcătuș wrote:vidim narikanje
Naricanje, nepismeni arogantni smrdo.
Marius Lăcătuș wrote:imam dva pitanja
Koga boli kurac za tvoja budalasta pitanja.
- Post n°820
paće u nervous mode-urumbeando wrote:Marius Lăcătuș wrote:vidim narikanje
- Post n°821
MNE wrote:paće u nervous mode-urumbeando wrote:
Паће никад не упада у нешто са цртицом.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°824
i kaže se narikača a ne naricača, ergo Marijus je ispravno rekao