Virus
- Post n°426
Re: Virus
pa dobro nisu deca ni išla u škole. praktično osim toga kolko sam razumela i nema neke prevelike razlike
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°427
Mór Thököly wrote:Marius Lăcătuș wrote:ima li toga kod nas?
po broju hospitalizovanih smo se vratili na oko 40 dana unazad, kraj novembra.
Broj hospitalizovanih kod nas ne znaci puno. Ljudi se masovno salju kucama da se lece. Pa ih onda neke u neko zlo doba vozi hitna pomoc.
da li ti je realan komentar?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°429
i meni se tako nekako čini, ali šta ja znam
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°430
Nisam rekao da ne znaci nista,ali je pitanje koliko tacno znaci. Postoji masa ljudi koji imaju covid koji su prosto poslati na kucno lecenje, a koji pre recimo dva meseca ne bi bili poslati na kucno lecenje. Znaci - nekakav je indikator, ali ne znamotacno koliki
- Post n°431
meni je indikator par stvari, prvo što se smanjuje broj onih koji traže bolničku uslugu (kiseonik, stalnu kontrolu itd), drugo što možda procenjuju da se može pregurati sa manjim teretom na leđima lekara i zdr.sistema. generalno 2000 ljudi manje u bolnicama za 10-tak dana je pozitivan trend koji kao takav ne može biti zanimljiv za burundi, ovde prolazi samo lelečenje i zapomaganje. jbga, jbgica.
_____
#FreeFacu
- Post n°432
Trend je pozitivan, samo ne znamo u kojoj meri. Ja znam licno coveka koji je imao obostranu upalu pluca i poslat je kuci na lecenje (pre dve nedelje). Bio je pozitivan, da dodam.
- Post n°433
Ako mu nije potreban kiseonik i u stabilnom je stanju, ne vidim problem. Znam stotine ljudi koji su preležali razne upale pluća kod kuće. Mislim da lekari znaju ponešto o svom poslu.
_____
#FreeFacu
- Post n°434
Ne, nego osoba koja je pozitivna na covid i ima obostranu uplau pluca ranije bi bila zadrzana u bolnici. To je taj relativitet.
- Post n°435
Nikad nije kasno da se unaprede bolnički protokoli.
_____
#FreeFacu
- Post n°436
NFL plejof utakmica ali sa negativnim testom
Bills allowed to host 6,700-plus fans for playoff game with negative test required - The Washington Post
Bills allowed to host 6,700-plus fans for playoff game with negative test required - The Washington Post
- Post n°437
mnogo je manja panika i time manji uticaj psihe na imunitet, neko ko je pod stresom i strahom će mnogo ranije da popusti
- Post n°438
Ми већ две недеље имамо око 3.000 заражених, и спустио се број хоспитализованих на око 6.000.
То је супер вест.
Али, кад смо имали од 6-8 хиљада заражених дневно, број хоспитализованих је стигао до 8 хиљада. Тај је број више био врхунац капацитета, него потреба за хоспитализацијом.
Процентуално, чини се да нам је на врхунцу недостајало скоро 5 хиљада кревета. (претпоставка да је тежина болести била иста и исти критеријуми пријема).
У децембру се могло чути да и тешки случајеви нису били примани у болницу (ризични са почетком упале плућа).
Сад нисам чуо такве приче.
То је супер вест.
Али, кад смо имали од 6-8 хиљада заражених дневно, број хоспитализованих је стигао до 8 хиљада. Тај је број више био врхунац капацитета, него потреба за хоспитализацијом.
Процентуално, чини се да нам је на врхунцу недостајало скоро 5 хиљада кревета. (претпоставка да је тежина болести била иста и исти критеријуми пријема).
У децембру се могло чути да и тешки случајеви нису били примани у болницу (ризични са почетком упале плућа).
Сад нисам чуо такве приче.
- Post n°439
ne znam gde nalaziš brojeve, hospitalizovanih je bilo 10,000 (manje više) a danas ih je 7,100. mnogo je bolje ali nije baš 6,000. u božje uši.
_____
#FreeFacu
- Post n°440
Погрешно очитао/запамтио вредности.Marius Lăcătuș wrote:ne znam gde nalaziš brojeve, hospitalizovanih je bilo 10,000 (manje više) a danas ih je 7,100. mnogo je bolje ali nije baš 6,000. u božje uši.
https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php
Онда је било још горе - недостајало нам је можда и 6 хиљада кревета...
- Post n°441
Unapređivanje protokola ≠ odbijanje pacijenata zbog nedostatka kreveta i osoblja.
- Post n°442
_____
#FreeFacu
- Post n°443
Da, baš je jako smešno to što su neki od tih koji su vraćeni zbog "unapređivanja protokola" umrli kod kuće.
Nisu mogli da prime ni sve kojima je trebao kiseonik, evo svedočanstva pulmološkinje o tome:
Nisu mogli da prime ni sve kojima je trebao kiseonik, evo svedočanstva pulmološkinje o tome:
U Kovid epidemiji se za jedan dan potroši količina kiseonika koja se ranije trošila za šest meseci.Sve češće se dešava da se u bolnicu ne primaju pacijenti kojima je potrebna kiseonična th.Ili se otpuštaju u stanju kada im je i dalje potreban kiseonik.Veliki je i skup taj problem pic.twitter.com/LHFTMiu3y0
— Slavica Plavšić (@SlavicaPlavsic) December 15, 2020
- Post n°444
gubiš vreme na mene, sa 10 na 7 hiljada se ne pada zato što nema mesta u bolnicama ali ko sam ja da ti crtam očigledno. sistem je očigledno za sada izašao iz kritične faze, kao i u okolnim zemljama ali po klinačkim reakcijama deluje da tebi to smeta.
drugarski savet, pređi na vakcine, tamo masovna sranja tek slede. ako nas UK mutacija virusa ne sadžga plus đaci plus kop i zlatibor, možda smo prošli najgore.
drugarski savet, pređi na vakcine, tamo masovna sranja tek slede. ako nas UK mutacija virusa ne sadžga plus đaci plus kop i zlatibor, možda smo prošli najgore.
_____
#FreeFacu
- Post n°445
Neverovatno koliku količinu jadnosti ispaljuješ oko sebe ovim zamenjivanjem teza i podmetanjem.
Na stranu što je malo prerano pričati o tome da smo već izašli iz kritične faze posle celih sedam (svakako ohrabrujućih) dana pada i nivoa koji je i dalje znatno veći i od prvog i od drugog pika.
https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php (grafik je od juče, mrzi me da pravim novi)
Na stranu što je malo prerano pričati o tome da smo već izašli iz kritične faze posle celih sedam (svakako ohrabrujućih) dana pada i nivoa koji je i dalje znatno veći i od prvog i od drugog pika.
https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php (grafik je od juče, mrzi me da pravim novi)
- Post n°446
sve ti stoji na ta dva grafika, pod uslovom da vidiš šumu od drveća. nijedan od prethodna 2 pika se nije vraćao nazad kada je jednom krenuo da pada, do novog talasa. prvo će pasti na nulu pa će napasti ponovo, to je ono što se za sada vidi. razmisli o tome...
_____
#FreeFacu
- Post n°447
Мислим да си превише оптимистичан.
Промењено је скоро све што је могло да се промени у тим таласима.
Остаће неколико хиљада дневно у оваквим условима.
Промењено је скоро све што је могло да се промени у тим таласима.
Остаће неколико хиљада дневно у оваквим условима.
- Post n°448
ostalo je bilo i tada samo nismo testirali. to se statistički tako rešava.
_____
#FreeFacu
- Post n°449
zima je i sezona prehlada a korona je dominantan virus trenutno, potrajaće dok budu trajale i prehlade jbg
- Post n°450
Anesteziolog, 37 godina.
Bitku s koronom izgubio je i dr Nenad Maksimovićhttps://t.co/ThHuzV0oUX
— nova.rs (@novarsonline) January 5, 2021