Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Mr.Pink

Virus - Page 6 Empty Re: Virus

Post by Mr.Pink Thu Dec 24, 2020 7:35 pm

p da

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 24, 2020 9:37 pm

The UK's biggest testing lab has been hit by an outbreak of coronavirus after what one worker claimed were repeated breaches of COVID safety rules, Sky News has learned.
    Positive cases have been reported in three of the four scientific teams at the Milton Keynes Lighthouse Laboratory, as well as among administrative and warehouse staff at the site.
    It is not known how many people have been affected by the outbreak, but around 20 people in one 70-person lab team are currently isolating, according to a worker at the laboratory who asked to remain anonymous.
    The outbreak has placed considerable strain on the lab, which has been asked to process 70,000 tests a day in order to keep up with rising demand.
    The source said that 47,000 were processed on Tuesday, adding: "No chance we'll ever hit 70,000 a day the way we're going."
    The lab worker also raised concerns about the safety of the lab, saying that rules put in place to keep staff safe were being broken in order to meet targets - a claim the Department of Health and Social Care denied.
    https://news.sky.com/story/covid-19-major-uk-testing-lab-suffers-coronavirus-outbreak-after-claims-of-safety-breaches-12172290

Post by MNE Thu Dec 24, 2020 10:34 pm

Mór Thököly wrote:
    Kirko Skaddeng wrote:Sondirao sam na samom izvoru mogućnost da bude relaksiranja mera za Novu godinu. Nema od toga ništa. U Moni na Zlatiboru decidno kažu da neće biti proslave Nove godine.

Znaci u sobama haos

bice kao na ekskurziji
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 24, 2020 11:43 pm

Virus - Page 6 Ep8rWcfWwAQ_qMS?format=jpg&name=large
    https://www.hpsc.ie/a-z/respiratory/coronavirus/novelcoronavirus/surveillance/covid-19outbreaksclustersinireland/COVID-19%20Weekly%20Outbreak%20Report_Week512020_v1.1_22122020_WebVersion.pdf
    kondo

Post by kondo Fri Dec 25, 2020 1:21 am

http://rs.n1info.com/Zdravlje/a687305/Imunolog-Moze-se-steci-imunitet-i-minimalnim-izlaganjem-virusu.html
    Ističe da se može steći imunitet i minimalnim izlaganjem virusu.
    "To je objašnjenje zbog čega postoje naizgled asimptomatske ili blage bolesti. To vrši imunizaciju koja nam omogućava da ljudi budu asimptomatski ili sa blagom kliničkom slikom i da ostvare antitela, oni su srećni deo populacije koji je prirodnim putem vakcinisan protiv ove infekcije", objašnjava.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by MNE Fri Dec 25, 2020 9:17 am

e sad kako se minimalno izložiti virusu a da to ne bude vakcina..
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 25, 2020 9:38 am

Од последица ковида 19 преминуо је пилот "Ер Србије" Светислав Вранић, потврдила је породица.

Светислав Вранић је као капетан "Ер Србије" управљао авионом који је на почетку пандемије допремио медицинску помоћ из Кине.

Управљао је летелицом која је допремила први контигент помоћи.

Након слетања на аеродром "Никола Тесла" Вранић је развио кинеску заставу.
    -------
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Dec 25, 2020 9:39 am

Auh jbt.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 25, 2020 9:52 am

kako znaju da je od kovida, možda je, kao pilot, imao brojne komorbiditete

da li je rađena obdukcija?
    kondo

Post by kondo Fri Dec 25, 2020 10:46 am

Misliš da piloti imaju brojne komorbiditete? 

Ja znam da viski oće da ode na jetru ali možda čovek nije pio.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by MNE Fri Dec 25, 2020 10:47 am

određeni procenat umre stvarno od posljedica korone
    Notxor

Post by Notxor Fri Dec 25, 2020 10:48 am

Bar piloti imaju redovne preglede. Glupo je nagađati.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Sotir

Post by Sotir Fri Dec 25, 2020 11:01 am

Talason wrote:kako znaju da je od kovida, možda je, kao pilot, imao brojne komorbiditete

da li je rađena obdukcija?
    Kad ti upropaste fazon, samo je mne skopčao da je upućeno njemu. Efikasnost 33%
    lalinea

Post by lalinea Fri Dec 25, 2020 11:15 am

Marius Lăcătuș wrote:http://rs.n1info.com/Zdravlje/a687305/Imunolog-Moze-se-steci-imunitet-i-minimalnim-izlaganjem-virusu.html
    Ističe da se može steći imunitet i minimalnim izlaganjem virusu.
    "To je objašnjenje zbog čega postoje naizgled asimptomatske ili blage bolesti. To vrši imunizaciju koja nam omogućava da ljudi budu asimptomatski ili sa blagom kliničkom slikom i da ostvare antitela, oni su srećni deo populacije koji je prirodnim putem vakcinisan protiv ove infekcije", objašnjava.
    I Paster je mislio nesto slicno...

Sad ozbiljno (vakcina je kontrolisani nacin da se organizam izlozi delovima virusa ili celom ali oslabljenom virusu), pokusavam da shvatim poentu ovog naslova/clanka. Ako je cilj da iznese hipotezu o asimptomatskim slucajevima, ok. Ako je novinar imao sjajnu proser ideju da ukaze kako vakcina nije jedini nacin da se stekne imunitet, onda, ono...clanovima fejsbuk grupe Majke Ujedinjene Protiv Vakcina zelim srecno brojanje virusnih partikula...

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Dec 25, 2020 11:20 am

Onaj Šekler stalno nešto drvi na tu temu. Ne znam kakvo je mišljenje burunđanskog konzilijuma o njemu, ali meni se čini  da je on samo malo umereniji od Nestora i da lupa i spinuje za vlast (kaže da će se kolektivni imunitet postići samo delimično vakcinom, a većim delom - prkuživanjem, što mi po svmeu što znamo na tu temu zvuči kao totalna glupost). Mislim da ga zato sad i forsiraju.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 25, 2020 11:22 am

Mislim da smo jedina zemlja u Evropi u kojoj se vodi ta polemika i ex cathedra iznose takve ideje. Uopšte je kod nas atmosfera malo kao pred pomračenje Sunca 2000. godine, živimo u nekom svom ludačkom svetu u kome ne važe ni nauka ni logika.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Dec 25, 2020 11:27 am

Da, da, to je i moj utisak. Potpuno bizarne ideje se vrte po medijima i ozbiljno razmatraju, svako u svakom trenutku kao relevenatan argument može da navede potpunu nesuvislicu, izmišljotinu ili laž i nikom ništa.

Ovaj Šekler mi je zapao za oko jer su odjednom počeli da ga guraju svuda, a mislim da je cilj da se umanji značaj vakcina i time ublaži udar saznanja da ih neće biti u dovoljnom broju. (Ne mislim da je to njegova motivacija, mislim da on vergla to svoje jer misli da je najpametniji na svetu, kao i Nestor, nego mislim da su zato počeli da ga zovu na TV).

_____

Solus_Rex

Post by Solus_Rex Fri Dec 25, 2020 11:27 am

Kirko Skaddeng wrote:Mislim da smo jedina zemlja u Evropi u kojoj se vodi ta polemika i ex cathedra iznose takve ideje. Uopšte je kod nas atmosfera malo kao pred pomračenje Sunca 2000. godine, živimo u nekom svom ludačkom svetu u kome ne važe ni nauka ni logika.
    x1000
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 25, 2020 11:43 am

Radno vreme će i tokom vikenda za sve radnje, ugostitelje, tržne centre i uslužne delatnosti ostati do 20 časova, kao što je bilo i radnim danima ove nedelje, odlučeno je jutros na sednici Kriznog štaba.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 25, 2020 11:44 am

da imamo makar novinare koji su pročitali 1000 zašto 1000 zato, bilo bi ipak malo drugačije, ali te retko zapošljavaju
    паће

Post by паће Fri Dec 25, 2020 11:44 am

Kirko Skaddeng wrote:Mislim da smo jedina zemlja u Evropi u kojoj se vodi ta polemika i ex cathedra iznose takve ideje. Uopšte je kod nas atmosfera malo kao pred pomračenje Sunca 2000. godine, živimo u nekom svom ludačkom svetu u kome ne važe ni nauka ni logika.

Тачније, 11. август 1999. Незаборавно, надреално, оно кад сам возио бицикл Пашићевом по дуплој белој линији, а испод багрема стоје два пајкана и не смеју да мрдну из сенке. Нигде живе душе, оних 1000 врана код аутобуске запоселе травњаке.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 25, 2020 11:47 am

inače, dobio sam poziv da idem na svečani ručak povodom kraja jedne uspešne poslovne godine

kako nema lokdauna, to je moguće, tako da je opet moguć teror nemislećih nad mislećim

šta je tu je, propustiću i koverat koji mi sleduje tom prilikom

najteže mi pada što će mi objašnjavati kako podležem medijskoj panici
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 25, 2020 11:48 am

Mislim da sam pisao: brat, sestra i ja jedini na ulici, samo falio thumbleweed da se kotrlja tuda za pun utisak pustinje; otišli do igraonice u komšiluku da igramo Segu/Sony, komšija stavio ćebad na prozore i kaže "aj dođite za par sati kad prođe ovo sranje".
    disident

Post by disident Fri Dec 25, 2020 11:52 am

Virus - Page 6 Img_2047

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    kondo

Post by kondo Fri Dec 25, 2020 11:59 am

Eh, još kad bi linkovani tekst sa N1 bio ta priča. Ali dobro, nauka i obrazovanje su sranje u Srbiji, pa je logično da sociolozi, istoričari i slični znaju više o transmisiji virusa od imunologa. Forumski konzilijum - lepo rečeno. Internet medecina at best.

_____
    #FreeFacu

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 1:24 pm