Virus
- Korisnik
- Post n°101
Re: Virus
ko je jači, francuski ili nemački kapital?
- Post n°102
Erzsébet Biszak wrote:si video nemačku prirodu?
nemački je 100x lakši od francuskog, za početak, meni je to važnije
ovo nije tačno, čak ni kao hiperbola - sve i da sklonimo ovo 100x
francuska priroda >>>> nemačka priroda, čak i ono našta se nemci lože da imaju, planine, francuzi imaju mnogo bolje, od alpa do pirineja. mora i provansu da ne pominjem. ne vozi se najvažnija biciklistička trka na planeti za džabe u francuskoj a ne u nemačkoj.
kao ljudi i jedni i drugi su prilično odvratni, mrtva trka otvorenog i potuljenog šovinizma.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°104
Erzsébet Biszak wrote:Merni je hrvatska lepša od Azurne obale
Hrvatska obala je prelpa, ali to nije ceo paket, koji nema nigde. Da su tu i Alpi, i prelepi gradovi i jos lepsi gradici, i Azurna obala i onda se to spusta na Pirineje (i onaj deo Baskaje kod Bijarica), pa onda na sve to dodaj samo 1 Pariz. Budimo objektivni - nije Nemacka match za to u smislu lepote.
- Post n°105
Dambo wrote:Rumbi ce da se slogira kad vidi temu.
- Guest
- Post n°106
ovo oko prirode ne znam, sada mi je jedna od fabrika u okolini baden badena, zbog posla sam živeo na raznim stranama, frankfurt, keln, kuz la mot, barselona, pejzli, lids i sen galen (+kratko vil, ucvil i cucvil, ma kako smešno zvučalo), priroda kao priroda, ko je jebe, voleo sa da se vozim vozom kroz UK, i sve što kažem su predrasude, uvek sam živeo okružen radnicima, laborantima, inženjerima, ne znam kako žive akademski krugovi, iz iskustva koje imam, svuda postoji taj isti stav prema nama migrantima, negde više, negde manje, da sam žena, možda bi mi bilo još gore
da ja biram od zemalja koje su mi u iskustvu, to bi bila francuska, bez obzira na sve mane
da ja biram od zemalja koje su mi u iskustvu, to bi bila francuska, bez obzira na sve mane
- Post n°107
Ma to gde bi ziveo je nesto drugo. Tesko bi mi bilo da zivim negde gde nikad ne bih mogao da se osetim bar malo domaci, a to znaci jezik, a to znaci ili slovenski ili germanski/nordijski.
I uvek da mogu dve nedelje u Grcku
I uvek da mogu dve nedelje u Grcku
- Post n°108
E Talasone, napiši nešto više o Leedsu (na nekoj odgovarajućoj temi).
- Post n°109
Apsolutno. Imate na Netflixu doku seriju o seksualnom napadu na spremacicu u hotelu koji je pocinio Dominik Stros Kan. O silovanju, da preciziram.bemty wrote:^tako nekako izgledau i moji stereotipi o te dve zemlje. medjutim pricala mi drugarica iz berlina kad je studirala u parizu da je joj odnos prema zenama tamo bio prilicno problematican - iz njene berlinske perspektive.
Nacin na koji to interpretiraju ljudi u Francuskoj je prosto skandalozan. Ljudi iz Socijalisticke partije, pritom. Kao da smo u Brusu, pa nekako jos gore.
Ja sam imala srece sto sam studirala u internacionalnoj skoli, sa standardima koji nisu krojeni prema francuskim, ali sam i tu dozivela nekoliko gadosti od ljudi na poziciji moci. Od jednog Francuza i jednog Belgijanca.
Jaoo, pa kad se setim kad sam isla u policiju da prijavim da me napao manijak (koga sam posle 16 meseci isla da prepoznam kod istraznog sudije i za koga se ispostavilo da je silovao 7 zena!), policajac koji me je vozio u Inspektorijat mi je rekao da moramo da svratimo da pokupimo kolegu usput i kad je kolega usao, ovaj sto je vozio mi je rekao da kolega moze da me izmasira da se opustim ako sam nervozna.
- Post n°110
Margit Savović wrote:Imate na Netflixu doku seriju o seksualnom napadu na spremacicu u hotelu koji je pocinio Dominik Stros Kan. O silovanju, da preciziram.
Nacin na koji to interpretiraju ljudi u Francuskoj je prosto skandalozan. Ljudi iz Socijalisticke partije, pritom. Kao da smo u Brusu, pa nekako jos gore.
https://www.netflix.com/title/81068760
- Post n°111
ne bih se slozio da je studiranje u internacionalnim skolama sreca
to su doslovno deca sa posebnim potrebama
to su doslovno deca sa posebnim potrebama
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°112
pa hit :ljaksofon:Margit Savović wrote:Jaoo, pa kad se setim kad sam isla u policiju da prijavim da me napao manijak (koga sam posle 16 meseci isla da prepoznam kod istraznog sudije i za koga se ispostavilo da je silovao 7 zena!), policajac koji me je vozio u Inspektorijat mi je rekao da moramo da svratimo da pokupimo kolegu usput i kad je kolega usao, ovaj sto je vozio mi je rekao da kolega moze da me izmasira da se opustim ako sam nervozna.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°113
ne da drzim stranu francuzima, ali kako ozbiljno shvatiti nekoga ko kaze gledo sam na netlfixu + panduri se nudili da me pipkaju
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°115
Nigde u Evropi nikad vise.
To bi bio moj doprinos diskusiji na poslednjih nekoliko strana.
To bi bio moj doprinos diskusiji na poslednjih nekoliko strana.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°116
Sondirao sam na samom izvoru mogućnost da bude relaksiranja mera za Novu godinu. Nema od toga ništa. U Moni na Zlatiboru decidno kažu da neće biti proslave Nove godine.
Dobro jutro. Razmišljamo o tome da kod vas provedemo NG ali nas zanima kako će biti organziovano NG veče s obzirom na ove mere
Neće biti svečane večere, ali će biti gratis piće za vreme trajanja standarnde večere od 18-21h.
- Guest
- Post n°117
e sad to što na sajtu prodaju svečanu večeru kao deo paketa, jebigica za one koji uplate a ne pitaju.
- Post n°118
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°119
Rumbi, uskačeš na topik kao mačka!rumbeando wrote:Margit Savović wrote:Imate na Netflixu doku seriju o seksualnom napadu na spremacicu u hotelu koji je pocinio Dominik Stros Kan. O silovanju, da preciziram.
https://www.netflix.com/title/81068760
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°120
Kirko Skaddeng wrote:Sondirao sam na samom izvoru mogućnost da bude relaksiranja mera za Novu godinu. Nema od toga ništa. U Moni na Zlatiboru decidno kažu da neće biti proslave Nove godine.
Dobro jutro. Razmišljamo o tome da kod vas provedemo NG ali nas zanima kako će biti organziovano NG veče s obzirom na ove mere
Neće biti svečane večere, ali će biti gratis piće za vreme trajanja standarnde večere od 18-21h.
Znaci u sobama haos
- Post n°121
bas to htedoh reci.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°123
http://rs.n1info.com/Vesti/a687279/Najvise-zarazenih-koronavirusom-u-Beogradu-slede-Novi-Sad-i-Kragujevac.htmlOd 4.091 osobe zaražene koronavirusom u protekla 24 sata, najviše je iz Beograd - 1.009.
Slede Novi Sad 252, Kragujevac 135, Niš 126, Šabac 119, Kraljevo 118, Kruševac 81, Pančevo 76, Čačak 68, Smederevo 64, Vranje 62, Užice 59, Valjevo 56, Subotica 52, Loznica 50, prenela je Radio-televizija Srbije.
U ostali gradovima imaju manje od 50 novozaraženih.
- Post n°124
888 je u kineskoj numerologiji trostruka sreca
888 u Tokyo omen
888 u Tokyo omen
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°125