Virus
- Post n°76
Re: Virus
hrana je bolja
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°77
Dovedite Tony Adamsa na forum pa ćemo on i ja da održimo jedan panel gde je bolje živeti.
- Post n°78
nekad bilo i diznilenda
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°79
sa tonijem jedino priznajem borbu prsa o prsa
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°80
sto se tice cigana
severna afrika > turska i njezini derivati
severna afrika > turska i njezini derivati
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°81
ne znam kako je u francuskoj, ne mogu da poredim Cuise La Motte (u blizini kompenja, tu je negde i zamak gde su snimali posetioce) sa Vrankvurtom, ali bez obzira što sam u Fra bio na selu, a u Nemačkoj u gradu, Francuska je zemlja grandiozna u poređenju sa zemljom smrdljivih seljačina genocidnih tendencija
FRA > > > > > D
FRA > > > > > D
- Post n°82
Ćaća jel znas nekog u francuskom institutu u Srbiji imali dva kursa jezika klasicni i online, online bio jeftiniji 5 soma. Ja upisao klasicni al sto zbog profesorkine korone sto zbog opstih mera skoro ceo kurs odradili online. Ja reko dajte deo para nazad oni u fazonu lol no.
To se ne bi desilo u Geteu.
To se ne bi desilo u Geteu.
- Post n°83
Lol ne znam nikog, ja sam u Francusku otišao isto kao da sam otišao u Gornju Voltu, nikog i ništa nisam znao.
Ako im je uprava francuska a ne srpska, onda treba biti uporan i dopisivati se do iznemoglosti, popustiće na kraju.
Da li kurs organizuje baš Francuski institut ili Alliance Française ?
Ako im je uprava francuska a ne srpska, onda treba biti uporan i dopisivati se do iznemoglosti, popustiće na kraju.
Da li kurs organizuje baš Francuski institut ili Alliance Française ?
- Post n°84
Verovatno je u Nemackoj ziveti bolje, a u Francuskoj lepše
- Post n°85
Nivo uprave sa kojim se trenutno svadjam je Srbin i po ocu i majci ali koji od detinjstva zivi u Francuskoj mada sad ocigledno opet zivi u ocevini. Profesorka je npr pola pola i iz Lila.
Mislim da je bas institut, nisam cuo za Alijansu. Pa ok, hvala za savet i mislio sam da pomerim zalbe na visi nivo - do direktora koji je Francuz (cak ne zna ni srpski) i do ambasade. Bas sam u fazonu dobro bre jel mislite stvarno da ovo iskustvo pruzite nekom posle mesec i po ucenja o vasoj kulturi.
Mislim da je bas institut, nisam cuo za Alijansu. Pa ok, hvala za savet i mislio sam da pomerim zalbe na visi nivo - do direktora koji je Francuz (cak ne zna ni srpski) i do ambasade. Bas sam u fazonu dobro bre jel mislite stvarno da ovo iskustvo pruzite nekom posle mesec i po ucenja o vasoj kulturi.
- Post n°86
Pa to im je kultura.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°88
Uf ti su najgori... Ne znam šta da ti savetujem, verovatno je najbolje da tom liku napišeš da ćeš se obratiti višoj instanci. Moje iskustvo sa francuskom birokratijom je takvo da ako si dosadan na kraju odustanu.
- Guest
- Post n°90
Mór Thököly wrote:Verovatno je u Nemackoj ziveti bolje, a u Francuskoj lepše
Dobar je život u obe zemlje, naročito iz perspektive 1 balkana. Ukratko, razlika je što sam u nemačkoj nailazio na WC za tri roda, muški, ženski i PhD, doke je u Fra život na prvom mestu. Nije se Hitler slučajno desio Nemačkoj, kao ni nama spisak naših zlikovaca.
- Post n°91
Talason wrote:Mór Thököly wrote:Verovatno je u Nemackoj ziveti bolje, a u Francuskoj lepše
Dobar je život u obe zemlje, naročito iz perspektive 1 balkana. Ukratko, razlika je što sam u nemačkoj nailazio na WC za tri roda, muški, ženski i PhD, doke je u Fra život na prvom mestu. Nije se Hitler slučajno desio Nemačkoj, kao ni nama spisak naših zlikovaca.
Nemojmo o Hitleru i kako se desio...
Elem, ono sto znam (posto nisam ziveo ni u jednoj od dve zemlje): biti okruzen francuskom prirodom, arhitekturom i kulturom je nesto cemu Nemacka nece moci da parira...pa, nikad. Da ne pricam o hrani, odevanju i tako tim stvarima, to je smesno i porediti.
E sad, kome je predvidivost zivota na prvom mestu i da "to funkcionise savrseno" (sto je daleko od potpuno nevaznog, da se razumemo)...onda je to drugo.
- Post n°92
si video nemačku prirodu?
nemački je 100x lakši od francuskog, za početak, meni je to važnije
_____
- Post n°93
^tako nekako izgledau i moji stereotipi o te dve zemlje. medjutim pricala mi drugarica iz berlina kad je studirala u parizu da je joj odnos prema zenama tamo bio prilicno problematican - iz njene berlinske perspektive.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°94
nemci nemaju prirodu
imaju planinarenje u austriji
imaju planinarenje u austriji
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°95
Erzsébet Biszak wrote:si video nemačku prirodu?
meni je tek laksi od francuskog Mislim, meni je i svedski laksi od francuskog, (a...mozda cak i lepsi...), ali - to je drugo
- Post n°96
imaju bodensee, imaju švarcvald, imaju divne šume i kanale i reke
_____
- Post n°97
ima i vojvodina sve to
pa opet niko ne letuje tamo
pa opet niko ne letuje tamo
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°98
si video reke u vojvodini?
_____
- Post n°99
Erzsébet Biszak wrote:imaju bodensee, imaju švarcvald, imaju divne šume i kanale i reke
sve to stoji, nisam rekao da je ruzna zemlja. ali frnacuska je nesto posebno. Zapadni Mediteran je prosto najlepsi predeo na svetu, nista nije match za to. Alpi, pa Azurna obala pa Pirineji...to je prosto in a league of its own.
- Post n°100
Meni je hrvatska lepša od Azurne obale
Last edited by Erzsébet Biszak on Wed Dec 23, 2020 11:58 pm; edited 1 time in total
_____