Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

kapetanm

Virus - Page 35 Empty Re: Virus

Post by kapetanm Sat Nov 21, 2020 6:28 pm

Mór Thököly wrote:Mrtva trka izmedju njega i BrnB
    Bodite ljodi
    kapetanm

Post by kapetanm Sat Nov 21, 2020 6:33 pm

.
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Nov 21, 2020 6:46 pm

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (SPRS) ocenila je da aktuelne vlasti obrazovanje "ne interesuje", zato što je odbijen predlog sindikata da se školski raspust produži na nedelju dana i da prosvetari sa hroničnim bolestima predju u onlajn učionice.

U saopštenju te organizacije navodi se da se direktori obrazovnih ustanova žale da im je "sve teže da organizuju rad", jer nema ko da menja vaspitače, nastavnike i ostale zaposlene zaražene koronavirusom.

"Deca se ne testiraju i pojma nemamo koliko ih je bolesnih, ali pouzdano znamo da ih je mnogo. Nastavnika je u školama sve manje jer su ili kovid-pozitivni ili u izolaciji zbog članova porodice. Pojma nemamo o broju jer se podaci ne objavljuju", dodaju u Uniji SPRS.
    http://rs.n1info.com/Vesti/a674679/SPRS-Vlast-ne-interesuje-obrazovanje-odbijen-predlog-za-skolski-raspust.html

Decu i ne testiraju, samo ih šalju kući na lečenje, sa očiglednom dijagnozom kovida.
    https://twitter.com/__3_14/status/1330168751610793985

Decu ne testiraju. Ako i imaju virus uglavnom su blagi ili nikakvi simptomi tako da raznose virus samo tako. Voleo bih jos da vidim skolu bilo osnovnu ili srednju gde deca postuju distancu i nose maske. Verovatno samo na snimcima televizija i nigde vise. Lupanje procenata je tek?
    https://twitter.com/neca71/status/1330129249739665409

Ovo je najveca manipulacija od pocetka korone, decu uopste ne testiraju, a traze pozitivan rezultat deteta da bi bilo upisano kao obolelo u tabeli koju skole svakog dana dostavljaju...
    https://twitter.com/samo_da_kazem/status/1330109618052354050

U školama u svakoj grupi ( polovina razreda ) ima dece koji imaju koronom zaražene roditelje. Decu ne testiraju . Podataka nema da li i ta deca imaju koronu. Po pravilniku ako 3 i više dece iz jedne grupe ima koronu ta grupa prelazi online na 14 dana.
    https://twitter.com/KleinemutterR/status/1328630087256858625

Znate li zašto izbegavaju decu da testiraju? Dr su dobili tako neko uputstvo od Min. Školska deca se ne testiraju. Počne s jednim pa se širi po razredu i to ne po deci već po njihovim roditeljima kod kuće.
    https://twitter.com/KleinemutterR/status/1329510015707860993

Monstruozna laž je da je u osnovnim školama samo 39 zaraženih. U školi u kojoj radim je onda četvrtina. Ne testiraju sve učenike sa simptomima. Stvorena je lažna slika o stanju u školama. Svakoga dana veliki broj učenika prelazi na online nastavu zbog zaraženih članova porodica.
    https://twitter.com/mcedic2307/status/1328045109955465219

Iz moje smene, jedne od ukupno tri, dvoje nastavnika zaraženo, četvoro u izolaciji. Učenika puno bolesno, dobili antibiotik, lekari poslali kući bez testiranja! Tako se šteluju brojevi i prikazuje lažno dobra situacija.
    https://twitter.com/Entuzijasta/status/1327982758036197379

Broj obolele dece ne prelazi više od 2%.
    Deca se gotovo i ne testiraju. Nastavnici se ne testiraju. I onda naletim na objavu koliko je potrebno zamena po školama. Pravi hitić je da je na spisku i škola u kojoj ja radim, a da ja o tome nemam pojma.
    https://twitter.com/Ksenichka1510/status/1330194080412938247

Srdjan Dragojevic @srdjandrago
    Pricam sa uciteljicom - cetiri njene koleginice vec bolesne u nasoj maloj skoli. Nije srecna zbog izjava “skole su najsigurnija mesta”. Smatra ih neodgovornim.

Vesna @profesorka02
    Isti slučaj i u vrlo maloj osnovnoj školi u mom komšiluku.

Blackie Lawless @guitarhero1973
    @srdjandrago
    Škole su "sigurne" zato što se deca ne testiraju (ili u malom broju), te tako prividno izgleda kao da su bezbedne, plus skrivanje podataka. Raspad totalni...
    https://twitter.com/guitarhero1973/status/1329372079083450368
    plachkica

Post by plachkica Sat Nov 21, 2020 7:04 pm

ja sam se nervirala zbog budala do pre dva sata, onda sam čula muziku
    iz kafane u komšilku, reklama im ne radi, svetlo prigušeno, muzika ubi,
    parking ispred krcat.
    od tri kuće za koje znam da slave, samo jedna ne slavi sa gostima.
    zubarka nam je sa nekog dočeka slave, poslala poverljiv izveštaj nekog
    visokog funkcionera, između ostalog, kola hitne pomoći imaju povećanu aktivnost
    jer prevoze drogu.

ukratko, svi treba da pocrkamo.

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Nov 21, 2020 7:06 pm

2% znaci da u svaka 3 odeljenja ima dvoje koje su zarazeni. Samo to je sasvim dovoljno da se predje na onlajn nastavu. Ali polako, kad dodje do kraja nedelje broj na respiratorima do 300 mozda i skapiraju. Mozda.
    паће

Post by паће Sat Nov 21, 2020 7:11 pm

"и пази нема позивница, нема уговора, ово није рођендан него сте ви онако случајно наишли... сви маске, деца нек се ајдарају, дајем двоје од особља значи вас 28 у вр главе"

Спадало би у фрагменте градског говора да сам га чуо негде другде.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Margit Savović

Post by Margit Savović Sat Nov 21, 2020 7:21 pm

plachkica wrote:ja sam se nervirala zbog budala do pre dva sata, onda sam čula muziku
    iz kafane u komšilku, reklama im ne radi, svetlo prigušeno, muzika ubi,
    parking ispred krcat.
    od tri kuće za koje znam da slave, samo jedna ne slavi sa gostima.
    zubarka nam je sa nekog dočeka slave, poslala poverljiv izveštaj nekog
    visokog funkcionera, između ostalog, kola hitne pomoći imaju povećanu aktivnost
    jer prevoze drogu.

ukratko, svi treba da pocrkamo.

Ma funkcioneri i režimski lopovi su se uredno provodili noću tokom policijskog časa u martu i aprilu.
    plachkica

Post by plachkica Sat Nov 21, 2020 7:30 pm

samo sam pokušala da ilustujem kako se ludilo širi, jebote, stomatološkinja, medicinska radnica,
    obrazovana mlada žena, sa solidnim ličnim kontaktima i karijerom, prenosi neverovatne
    gluposti kao jako poverljivu istinu. (u istoj poruci nam je kao simbol profesionalnog prijateljstva
    napisala da pijemo askorbinsku kiselinu, kao preventivu i po kašičicu sode bikarbone dnevno,
    ona to radi 3 godine i nije se zakašljala.)

unutrašnja vjerica radeta mi trenutno radi na 100%
    kapetanm

Post by kapetanm Sat Nov 21, 2020 7:33 pm

Od početka ovog ludila nikom ne verujem, porukama, glasinama, piverljivim info, tviter saznanjima izuzev struci jer mi jednom spasla glavu.
    A pre svega licnoj intuiciji i zdravom razumu i tako pokusavam da očuvam familiju
    Margit Savović

Post by Margit Savović Sat Nov 21, 2020 7:34 pm

Vidim da je neko bulažnjenje i još dolazi od medicinara, nego se nadovezujem na to da je bahatost u zemlji na sumanutom nivou.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Nov 21, 2020 7:34 pm

šta kaže za (R)-3,4-dihidroksi-5-((S)- 1,2-dihidroksietil)furan-2(5H)-оn?
    Sotir

Post by Sotir Sat Nov 21, 2020 7:51 pm

Разреди су подељени на два дела, део прати од куће, у пракси има по десетак у групи.
    Ако има 2% заражених, у просеку у 4 разреда 2 заражена. Али просек не говори ништа, битнији је распоред.

А проблем је што доста деце (старији разреди) после школе иду на журке и дружење, па ти после гатај где и како се ко заразио.

ПС ако се деца не тестирају довољно, њихови родитељи се тестирају. Ту би требало видети проценат у односу на општу популацију.
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Nov 21, 2020 8:09 pm

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Nov 21, 2020 8:21 pm

Virus - Page 35 EnXj6SMXUAETsAz?format=jpg&name=medium
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Nov 21, 2020 8:26 pm

Zali prijatelja

Virus - Page 35 7j7fjjf

_____

Uprava napolje!

rumbeando

Post by rumbeando Sat Nov 21, 2020 9:42 pm

Sotir wrote:ПС ако се деца не тестирају довољно, њихови родитељи се тестирају.

Kako da ne, sa 34% pozitivnih među testiranima, možda i najgorim odnosom u celom svetu.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Nov 21, 2020 9:43 pm

Kriterijumi za testiranje sada su toliko visoki da ponovo ne vredi gledati brojke.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Nov 21, 2020 9:50 pm

Kirko Skaddeng wrote:Kriterijumi za testiranje sada su toliko visoki da ponovo ne vredi gledati brojke.

Svejedno, i da je 20 posto slican je zakljucak.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Nov 21, 2020 9:52 pm

Ma naravno, samo smo jedno vreme malo više (sa dobrim razlogom) verovali brojkama. Sada bi kOnOv KoeFiCiJenT verovatno bio i viši.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Nov 21, 2020 9:56 pm

Fora je u tome da je država de facto kapitulirala pred virusom. Ove mere su smejurija za ove cefre oboljevanja koje mi imamo.
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Sat Nov 21, 2020 10:20 pm

Dobar post PPP novajlije.

Natežemo se oko toga šta treba da se uradi a meni ne izlazi iz glave ona već prežvakana scena podsmevanja u martu na konferenciji za štampu. Tih nekoliko minuta koji su nam pokazali da ovu državu vode, suštinski, antimaskeri, ravnozemljaši i zajebanti (makar bili i visokoobrazovani), to je odlučilo utakmicu. Kad neko takav nameće pravila prirodna reakcija ljudi je želja da se ta pravila krše čak i na sopstvenu i štetu drugih. Nismo samo mi takvi, svugde su ljudi isti, samo što neki imaju sreću da im je država saveznik. Naša tragedija je što nam je država neprijatelj.

Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Nov 22, 2020 10:08 am

Ja sam negativan. Ne znam kako je moguce, ali tako je, valjda. Ostajemo naravno u izolaciji zajedno. I moj cale je negativan, sto je verovatno najbolja vest koju smo imali ove godine, posto bi za njega bilo stvarno opasno. I on je izolovan, i organizovali smo danas, moj brat mu je doneo hrane itd, kaze doneo je za dva meseca za pet osoba Virus - Page 35 1399639816 

Za sada je stanje nepromenjeno i za Ninu i za Mitru.

_____
    ????
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Nov 22, 2020 11:03 am

Jos jedan lapsus

_____

Uprava napolje!

паће

Post by паће Sun Nov 22, 2020 12:14 pm

Пола истине... само не знаш ни која половина, ни куд иде црта.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Nov 22, 2020 12:25 pm

Moderna will charge governments between $25 and $37 per dose of its COVID-19 vaccine candidate, depending on the amount ordered, Chief Executive Stephane Bancel told German weekly Welt am Sonntag (WamS).

“Our vaccine, therefore, costs about the same as a flu shot, which is between $10 and $50,” he was quoted as saying.
    https://indianexpress.com/article/coronavirus/moderna-covid-19-vaccine-cost-7060816/

Ostali:
    The companies [Pfizer and Biontech] are reportedly charging $20 per dose for its vaccine, significantly lower than Moderna.

The AstraZeneca-Oxford vaccine, which requires two doses, is priced at approximately $3 to $4, according to the Financial Times, citing supply deals agreed through to Oct. 7.

J&J’s [= Johnson & Johnson's] vaccine requires basic refrigeration for storage and is thought to cost around $10 a dose.
    https://www.cnbc.com/2020/11/17/covid-vaccines-how-much-they-cost-whos-bought-them-and-how-theyre-stored.html

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 2:23 am