Virus
- Post n°826
Re: Virus
lakši ne idu u bolnice
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°827
Sotir wrote:Румбе,
Немогуће је да у школама не буде заразе. Па чак ни локалне трансмисије. Главно је питање да ли је по школама (вртићима, факултетима) било масовног ширења заразе?
Као што је било по болницама, Јури, старачким домовима итд. Колико пратим по вестима и околини, тога није било.
Биће да је до броја одраслих. У вртићима их има у ствари мало, можда по једно на десеторо деце (колико се сећам, најмлађа нам се приближава тридесетој), ту је зајебан тренутак долазак и одлазак. Ако су деца обувена пред полазак (што најдуже траје, у ствари, то обување), родитељи се не задржавају дуго и ризик се смањује.
Можда да се организују чешће ти родитељски састанци, а?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°828
Ako ćemo realno, mi smo u tolikom kurcu trenutno da u je u ovom trenutku pitanje da l' bi potpuni raspad sprečilo ili samo skratilo njegovo trajanje i 4-nedeljno zaustavljanje svega što može da stane, tako da je to licitiranje šta manje, a šta više doprinosi rastu broja zaraženih potpuno deplasirano.
Last edited by rumbeando on Sat Nov 21, 2020 4:11 pm; edited 2 times in total
- Post n°829
rumbeando wrote:Margit Savović wrote:U sredu vise od 60 sahrana u BG. To je 17-18 vise od ocekivanog.
U julu blizu pika razlika je bila 19. Dakle, tu smo negde, još par dana sa oko 60 sahrana i julski pik umiranja u Beogradu je po svoj prilici premašen.
Juče 59 sahrana u BG, danas 58, u nedelju (zbog velikog broja počeli da sahranjuju i tad) 19, u ponedeljak 62 sahrane.
- Post n°830
Rumbi, ulazimo uskoro u decembar kada nam skače baseline prema RZS. Očekivani broj sahrana će biti 53-54 u odsustvu korone.
- Post n°831
Komsinica (rospija) clan SNS dobila zadatak da poziva simpatizere na sahranu sutra.
— Rock&Folklor (@HercegBluz) November 21, 2020
To ce biti miting a ne sahrana.
E tako cu i komentarisati.
- Post n°832
I pretpostavljam da nepozvani nece moci da dodju. Govori Vucic, ne bi valjalo da neko zvizdi
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°833
Naravno da će biti miting. Ovaj nije bio popularan ni kod koga. Nacionalisti su voleli Amfilohija, ziloti Artemija, građaneri Grigorija. Ovaj je nekako bio šušast sav. Dovući će Pusi pešadiju radi svog govora, i to bi bilo to.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°834
Жртвује толико пешака... је ли дама на видику?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°835
Ja ne volim Grigorija, čak mislim da bi najbolje bilo da se izabere Joanikije.
- Post n°836
Sotir wrote:5.774 je bilo pozitivno
Preminulo 28 osoba
Na respiratorima 209 osoba.
Skok broja preminulih i na respiratorima je očekivan, prati se kriva zaraženih od pre nedelju dana.
Ali broj zaraženih kao da stagnira (a nije ponedeljak).
Inače loša vest je da se raširilo na gomilu mesta, skoro po svim većim mestima ima po nekoliko desetina zaraženih. To malo komplikuje suzbijanje.
Mislim da procenat zarazenih od testiranih ne stagnira. Cini mi se.
- Post n°837
Летећи Полип wrote:Naravno da će biti miting. Ovaj nije bio popularan ni kod koga. Nacionalisti su voleli Amfilohija, ziloti Artemija, građaneri Grigorija. Ovaj je nekako bio šušast sav. Dovući će Pusi pešadiju radi svog govora, i to bi bilo to.
vreme je da konacno plate taj sendvic korona-ruletom
- Post n°838
Margit Savović wrote:Ja ne volim Grigorija, čak mislim da bi najbolje bilo da se izabere Joanikije.
Ne nego Grigorije, hocemo Gen-X patrijarha
- Post n°839
Tesko da moze da se objavi veca cifra novozarazenih od ovih koje se sad objavljuju posto se otprilike zna koliki su kapaciteti testiranja.
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°840
Mór Thököly wrote:Margit Savović wrote:Ja ne volim Grigorija, čak mislim da bi najbolje bilo da se izabere Joanikije.
ja mislim da bi Vulin bio adekvatan izbor
- Post n°842
Onda ti je bolji Jovan iz Pakraca.Mór Thököly wrote:Margit Savović wrote:Ja ne volim Grigorija, čak mislim da bi najbolje bilo da se izabere Joanikije.
- Post n°843
rumbeando wrote:
Potpuno je jasno da su skole rasadnici virusa.da nisu ne bi ih zatvarali proletos i ne bi svaki put kad je epidemija gripa produzavali raspust. Tako da je ovo sto sad imamo 1 cisto izivljavanje.
- Post n°844
Margit Savović wrote:Onda ti je bolji Jovan iz Pakraca.Mór Thököly wrote:
Jovan je kulji, ali Grigorije je politicki ispravniji, a posto vise nemam 17 godina da gledam ko sta slusa, onda - Grigorije
- Post n°845
Колики је проценат заражених у просвети, у односу на просек друштва?Mór Thököly wrote:rumbeando wrote:
Potpuno je jasno da su skole rasadnici virusa.da nisu ne bi ih zatvarali proletos i ne bi svaki put kad je epidemija gripa produzavali raspust. Tako da je ovo sto sad imamo 1 cisto izivljavanje.
Да ли је било масовних случајева заразе у школама?
Овде горе видимо да су сви из различитих школа. То ти је пре доказ да нема масовног ширења у школама.
- Post n°846
Bila u Hramu. U 14h situacija: Nije istina da se mere ne postuju. Mimohod udaljen od odra, nema prilaska kovcegu, koji je prekriven preksiglasom, prisutno obezbedjenje, guzve nema, svi nose maske. Daleko ozbiljniji pristup od prizora u kafeima oko Kalenićam
— ljubica gojgic (@Gojgic) November 21, 2020
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°848
Mór Thököly wrote:Margit Savović wrote:Ja ne volim Grigorija, čak mislim da bi najbolje bilo da se izabere Joanikije.
Ne nego Grigorije, hocemo Gen-X patrijarXa
фифи
_____
- Post n°849
Inace ja tek sutra ujutru dobijam rezultate pcr koji sam radio u cetvrtak, a trebalo je danas
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°850
Izuzetno je bezobrazno ovo sto pise Gojgic. Posle u odgovorima kad joj kazu da je cela Srbija videla da se mere ne postuju on live tv, ona kaze - ja govorim samo za Hram Sv. Save, kako je bilo u Sabornoj ne znam. Ali nije to napisala, nego je rekla da NIJE ISTINA da se mere ne postuju, kao odgovor na Antonihevicev tvit u kome se Hram SvS uopste ne pominje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije