ono što srbija treba da radi je da pošalje ta rešenja poslodavcima odnosno kinezima, a ne nastavnicima
oni su ti koji profitiraju.
Наравно да не треба тако.Erzsébet Biszak wrote:pa ali onda je njena bruto plata 80000 a ne 30000.
ono što srbija treba da radi je da pošalje ta rešenja poslodavcima odnosno kinezima, a ne nastavnicima
Janko Suvar wrote:Govorim o profesionalcima sa iskustvom. Ima naravno onih koji pisu SEO tekstove za 0.7 dinara po reci, za indijske klijente, ali ne znam ni kako njih obuhvatiti ovde (najbolje nikako).
Ja sam frilensovao dve godine. Imao sam tri klijenta, dva iz SAD jednog iz Britanije . Apsolutno je moguce platiti pausal i ziveti od zaradjenog. Nije moguce uzeti kredit, skuciti se itd, a postoje i ovako za karijeru prednosti rada za korporaciju, ali od takvog frilensa se moze ziveti, dok se sve obaveze pokrivaju.
Erzsébet Biszak wrote:pa ali onda je njena bruto plata 80000 a ne 30000.
Marius Lăcătuș wrote:Erzsébet Biszak wrote:pa ali onda je njena bruto plata 80000 a ne 30000.
odustajem, ti ne kapiras ili barem ne prihvatas da je sistemski nemoguce, ne samo u srbiji, da bruto transakcija za izvrsenu uslugu bude neciji neto prihod.
prema velikom broju primera iz moje blizine, placanje pausala obicno tera ljude da vise rade i da se generalno proaktivno odnose prema svom poslu. na kraju zavrse tako sto zaradjuju vise nego kada su radili klot na crno.
Ako mislite da je okej da ovim ljudima naplate doprinose pet godina unazad, ja mislim da je okej da vam naplate rušenje i odrape kaznu za svaki kvadrat bez dozvole sazidane kuće ili vikendice, svaki klima uređaj postavljen i PVC prozor zamenjen bez projekta, oderu za svaki auto koji nije po apsolutno poslednjim eko-standardima