Frilenser uzo prase
- Post n°302
Re: Frilenser uzo prase
Те особе су толико атомизоване да ни њих 5-6 не може да се удружи у Д.О.О.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Guest
- Post n°303
i ne moraju, jedan otvori doo, ostali otvore agencije
sve uplate idu na doo, a izvlače se preko agencija
kada agencija dođe do pdv-a, zatvaranje otvaranje
- Post n°304
Talason wrote:šta je zaostalo?
sve to poresko. to mora drugacije. imamo poreske procedure 1/1 iz 20. veka, malo modifikovane. i ovakve stvari ce se samo ponavljati, samo u ko zna kom vidu i zbog koga konkretno.
Mislim, nije ovo kritika tebi sto si to napisao, nego to je kako se radi - "da odu kod knjigovodje". Nemoguce da ne moze da se napravi neki program gde samo treba da isklikce sta treba i da i tebi bude ok i drzavi. kazem, ne samo kod nas.
- Post n°305
Talason wrote:i ne moraju, jedan otvori doo, ostali otvore agencije
aha ok, sorry, nesporazum, pises kako da zaobidju sve
ne, ali to je sve sumanuto sto tako mora i jbg.
- Guest
- Post n°306
još uvek se sećam kada je neko na ppp napisao kako se keš izvlači preko fejk računa za taksi
- Post n°307
kakvi kurčevi doo str sur i 25-30% oni uopšte ne moraju da skidaju pare na račun, naruče nešto preko neta i prodaju ovdje za iste ili skoro iste pare i eto, malo se iscimaju ali uzmu svoje pare na kraju
- Post n°309
to za racunovodju im je doslovce rekao sinisa mali - "uzmite poreskog savetnika"
i dobro im je rekao
sta sve moramo da radimo mi koji imamo registrovana udruzenja gradjana, doo, agencije i ostalo, to nikoga nije zanimalo niti zanima.
i dalje me masivno boli kurac za frilansere a tako ce i ostati, jedino me zanima da li ce se vlast nesto zajebati tako da i mi koji uredno finansiramo lecenje recimo male mace koja ne uplacuje u RFZO ali ce se npr vakcinisati o nasem trosku mozemo sebi da malo olaksamo zivot.
i dobro im je rekao
sta sve moramo da radimo mi koji imamo registrovana udruzenja gradjana, doo, agencije i ostalo, to nikoga nije zanimalo niti zanima.
i dalje me masivno boli kurac za frilansere a tako ce i ostati, jedino me zanima da li ce se vlast nesto zajebati tako da i mi koji uredno finansiramo lecenje recimo male mace koja ne uplacuje u RFZO ali ce se npr vakcinisati o nasem trosku mozemo sebi da malo olaksamo zivot.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°310
uz sve postovanje ja stvarno moram reci da se ovde temeljno lupa.Mór Thököly wrote:to je sve zaostalo za inernet ekonomiju. doduse ne samo u srbiji. ali je ovde ekstra vidljivo.
Mislim seoske knjigovodje rutinski imaju medju klijentima jednog pcelara i jednog programera i sasvim lagano rade i sa jednim s drugim, a KPO se evidentira preko aplikacije (mora platis aplikaciju) i bukvalno sedis i radis, bez da vidis knjigovodju osim jednom godisnje, sto je eto obaveza odraslog coveka, ko advokat, zubar i automehanicar.
Nista nije zaostalo, sve ima, sve ima onlline, NEGO NECE DA PLATE.
_____
????
- Post n°311
Kaze Pogacar inace, da ce da ih podele po kategorijama na osnovu delatnosti. I da se nisu jos dogovorili o tome da prestanu da stizu resenja iz poreske dok traju pregovori, dakle svako radi ko i dosaad, pa na kraju mozda nesto i promene.
Ocekivano je to dakle. Programeru ce da daju da otplati na nekoliko rata/godina, ove druge ce da popuste i to je to. U grupi su nezadovoljni, posto su reklli da su svi zajedno u tome, a uskoro ce se pojaviti dakle podele medju njima, jer je poreska uprava zainteresovana da uzme pare tamo gde ih ima, a tamo gde ih nema nece, sokanto.
Ocekivano je to dakle. Programeru ce da daju da otplati na nekoliko rata/godina, ove druge ce da popuste i to je to. U grupi su nezadovoljni, posto su reklli da su svi zajedno u tome, a uskoro ce se pojaviti dakle podele medju njima, jer je poreska uprava zainteresovana da uzme pare tamo gde ih ima, a tamo gde ih nema nece, sokanto.
_____
????
- Post n°312
duhovit si, nastavi da nas zabavljas
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°313
Marius Lăcătuș wrote:
maca je ponizno zahvalna na vašoj žrtvi
btw maca bi vrlo rado uplaćivala u rfzo da taj izbor postoji, međutim macin poslodavac je iznad zakona (više puta prijavljivan) i ako macin poslodavac ne mora da plati, ne mora vala ni maca.
i u pitanju je bela, ne mala maca, tj ako mislimo na istu
- Spoiler:
bela mica dok čeka da kane za penzijicu i ginekologa
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°314
Zapravo postoji dobrovoljnobuplacivanje u rfzo ko nije osiguran, par hiljada din i imas knjizicu
- Post n°315
Hahahahaha zubićiErzsébet Biszak wrote:Marius Lăcătuș wrote:
maca je ponizno zahvalna na vašoj žrtvi
btw maca bi vrlo rado uplaćivala u rfzo da taj izbor postoji, međutim macin poslodavac je iznad zakona (više puta prijavljivan) i ako macin poslodavac ne mora da plati, ne mora vala ni maca.
i u pitanju je bela, ne mala maca, tj ako mislimo na istu
- Spoiler:
bela mica dok čeka da kane za penzijicu i ginekologa
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°316
Ima,2500 mesecno,placao sebi dok sam radio na crno,moze svaki mesec a moze i pred kraj sestog meseca odjednom da ti produze knjizicu jos sest meseci.kapetanm wrote:Zapravo postoji dobrovoljnobuplacivanje u rfzo ko nije osiguran, par hiljada din i imas knjizicu
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°317
a može i da se ne plati. jbg
_____
- Post n°318
Pa moze,podrzavam, moja situacija je specifična pa sam placao dok sam imao,sad gledam sta sta Cu,vrvcu da pozajmim neke pare i platim da imam bar sest meseci
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°319
Da, moze i PIO.disident wrote:Pa moze,podrzavam, moja situacija je specifična pa sam placao dok sam imao,sad gledam sta sta Cu,vrvcu da pozajmim neke pare i platim da imam bar sest meseci
- Post n°320
može, ali to treba poslodavac da plati od svog dela, a ne radnik od svog.
_____
- Post n°321
mislim da može preko biroa za nezaposlene.
no, nebitno je to, svaki građanin srbije treba da ima zdravstveno osiguranje,
gde sam se zajebala kad sam mislila da se to ovde podrazumeva?
no, nebitno je to, svaki građanin srbije treba da ima zdravstveno osiguranje,
gde sam se zajebala kad sam mislila da se to ovde podrazumeva?
- Post n°322
pa podrazumeva se, mariusu hvala
_____
- Post n°323
Svaka cast Malom sto natero lopove da plate svoj deo.Erzsébet Biszak wrote:može, ali to treba poslodavac da plati od svog dela, a ne radnik od svog.
(to sam ti opravio)
_____
????
- Post n°324
Janko Suvar wrote:Svaka castMalomVučiću
(to sam ti opravila)
_____