Virus
- Post n°701
Re: Virus
whoops, pogresan topik
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
- Post n°702
Tramp: " Frankly, we did win this election"
Pominje "fraud on the American people" kada govori o poštanskim glasovima
Proglasio pobedu u Džordžiji, SevKar, "nedostižnu" prednost u Pensilvaniji i Viskonsinu, prednost u Mičigenu...
Pominje "fraud on the American people" kada govori o poštanskim glasovima
Proglasio pobedu u Džordžiji, SevKar, "nedostižnu" prednost u Pensilvaniji i Viskonsinu, prednost u Mičigenu...
- Post n°706
Па и није баш... амерички избори су исто некакав вирус. Види колико фурунаша га је закачило
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°707
znam da je malo demode tema, ali imamo 2.412 zvaničnih. ja se povlačim u izolaciju nalik aprilskoj jer onaj ko se sada teže razboli, za 10 dana će imati problem da dobije tretman.
- Post n°708
Danas zvanično 2412 registrovanih novozaraženih, 6 preminulih, 2014 hospitalizovanih i 53 na respiratoru.
U nedelji zaključno s današnjim danom registrovano 11.287 novozaraženih, u prethodnoj nedelji 5088. Rast 122%.
U nedelji zaključno s današnjim danom preminulo 47, u prethodnoj nedelji 22. Rast 114%.
Na današnji dan hospitalizovano 2014, pre nedelju dana bilo 946. Rast 113%.
Na današnji dan na respiratoru 53, pre nedelju dana bilo 39. Rast 36%.
Izvori:
https://www.zdravlje.gov.rs/vest/351462/informacija-o-aktuelnoj-epidemioloskoj-situaciji-u-vezi-sa-novim-korona-virusom-u-republici-srbiji-za-04-novembar-2020-godine.php
https://www.zdravlje.gov.rs/vest/351286/informacija-o-aktuelnoj-epidemioloskoj-situaciji-u-vezi-sa-novim-korona-virusom-u-republici-srbiji-za-28-oktobar-2020-godine.php
https://www.zdravlje.gov.rs/vest/351175/informacija-o-aktuelnoj-epidemioloskoj-situaciji-u-vezi-sa-novim-korona-virusom-u-republici-srbiji-za-21-oktobar-2020-godine-.php
U nedelji zaključno s današnjim danom registrovano 11.287 novozaraženih, u prethodnoj nedelji 5088. Rast 122%.
U nedelji zaključno s današnjim danom preminulo 47, u prethodnoj nedelji 22. Rast 114%.
Na današnji dan hospitalizovano 2014, pre nedelju dana bilo 946. Rast 113%.
Na današnji dan na respiratoru 53, pre nedelju dana bilo 39. Rast 36%.
Izvori:
https://www.zdravlje.gov.rs/vest/351462/informacija-o-aktuelnoj-epidemioloskoj-situaciji-u-vezi-sa-novim-korona-virusom-u-republici-srbiji-za-04-novembar-2020-godine.php
https://www.zdravlje.gov.rs/vest/351286/informacija-o-aktuelnoj-epidemioloskoj-situaciji-u-vezi-sa-novim-korona-virusom-u-republici-srbiji-za-28-oktobar-2020-godine.php
https://www.zdravlje.gov.rs/vest/351175/informacija-o-aktuelnoj-epidemioloskoj-situaciji-u-vezi-sa-novim-korona-virusom-u-republici-srbiji-za-21-oktobar-2020-godine-.php
- Post n°709
Drama je, izveštavaju se cifre verovatno bliske tačnim ili tačne, možda po prvi put.
Ova panika bi bila manja da su u junu komunicirane prave cifre. Verujem da su bile više puta veće od ovih...
Ali da niko nije bezbedan, nije. Vreme je za autolockdown...
Ova panika bi bila manja da su u junu komunicirane prave cifre. Verujem da su bile više puta veće od ovih...
Ali da niko nije bezbedan, nije. Vreme je za autolockdown...
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°711
mislim neki moraju dete u skolu da vode jbg
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°712
ja vodim 2 ćerke na fakultet, taksiram svaki dan, nisu išle busem od marta
mislim da su fakulteti opasniji od osnovnih škola
- Post n°713
Нешто ми данас паде на памет....
Да се овако нека пандемија корона вируса појавила пре 150 или више година - једноставно би прошла незапажено.
Групе које су данас критичне - преко 60, хроничне болести - су тад биле у великој мањини. Већином су били млађи људи, на које вирус врло слабо делује, никако или као обичан грип.
Плус што се овај вирус манифестује на више начина, не би ни могли да похватају да је једна болест.
Да се овако нека пандемија корона вируса појавила пре 150 или више година - једноставно би прошла незапажено.
Групе које су данас критичне - преко 60, хроничне болести - су тад биле у великој мањини. Већином су били млађи људи, на које вирус врло слабо делује, никако или као обичан грип.
Плус што се овај вирус манифестује на више начина, не би ни могли да похватају да је једна болест.
- Post n°714
Talason wrote:ja vodim 2 ćerke na fakultet, taksiram svaki dan, nisu išle busem od marta
jbg mi se vozimo trolom
- Post n°715
Sotir wrote:Нешто ми данас паде на памет....
Мисао као мисао је наравно небитна, али је занимљива због тога што је могуће да су овакви вируси већ прелазили на људе у прошлости.
- Post n°716
Nek ti napise neko opravdanje i drzi ih kuci do 11. novembra bar
- Guest
- Post n°717
ne, bez zezanja, shit has hit the fan (a ne pomažu ni lawyers ni guns ni money).
vrlo sam racionalan od početka ove priče i ne podležem lako panici, ali mi se aktuelni trend nimalo ne dopada. nećemo svi dumreti ali onaj ko se razboli u ovom turnusu mogao bi doživeti izvanredne neugodnosti. zaista mislim da bi svako ko može trebalo da ograniči sve svoje kontakte u narednih dvadeset-trideset dana na apsolutno najnužnije.
vrlo sam racionalan od početka ove priče i ne podležem lako panici, ali mi se aktuelni trend nimalo ne dopada. nećemo svi dumreti ali onaj ko se razboli u ovom turnusu mogao bi doživeti izvanredne neugodnosti. zaista mislim da bi svako ko može trebalo da ograniči sve svoje kontakte u narednih dvadeset-trideset dana na apsolutno najnužnije.
- Post n°718
ja tako i radim iz istih razloga, mislim ako cela zemlja oce sedne na prugu i ceka da je voz udari, slobodni su.
ovo poansanje je za jedno masovno vesanje, nemam reci, prosto ih bole kurac da koriste javne ustanove uopste.
ovo poansanje je za jedno masovno vesanje, nemam reci, prosto ih bole kurac da koriste javne ustanove uopste.
_____
????
- Guest
- Post n°719
Sotir wrote:Sotir wrote:Нешто ми данас паде на памет....
Мисао као мисао је наравно небитна, али је занимљива због тога што је могуће да су овакви вируси већ прелазили на људе у прошлости.
naravno da jesu
verovatnoća i statistika su epidemije, tako da je jedna situacija kada na planeti živi milion ljudi, a druga kada ih je milijardu
danas možeš da tokom jednog dana budeš u kontaktu sa više ljudi, nego neki tvoj prapredak za ceo život
- Guest
- Post n°720
Kirko Skaddeng wrote:ne, bez zezanja, shit has hit the fan (a ne pomažu ni lawyers ni guns ni money).
+1
osim što ja nisam racionalan, uvek računam više verovatnoće negativnih ishoda nego što je normalno aka pesimista
- Post n°721
PATRIJARH Srpske pravoslavne crkve Irinej pozitivan je na koronavirus, javlja Republika. (Srpski telegraf)
Patrijarh je primljen u specijalnu kovid bolnicu na Karaburmi.
Patrijarh je primljen u specijalnu kovid bolnicu na Karaburmi.
- Guest
- Post n°725
A, jes, da, imali su taj izgovor u aprilu Nisam znao da to još uvek važi. Svaka čast.
VMA se od početka svim silama bori da bude potpuno izuzeta iz kovid sistema. Samo nisam znao da ne rade ni sa pacijentima koji im formacijski pripadaju.
VMA se od početka svim silama bori da bude potpuno izuzeta iz kovid sistema. Samo nisam znao da ne rade ni sa pacijentima koji im formacijski pripadaju.