Marius Lăcătuș wrote: Margit Savović wrote:
Zapravo je istina.
Rekli su mi i da je ceo sarajevski OSF tim pretio otkazom.
Naravno da je istina, samo se na Burundiju zanemaruje dokle je krenula da dobacuje sarajevska šoven-genocid ekipa. Plus Bajden. Ne bih voleo da sam bosanski Srbin u naredne 4 godine, ovo je novi čin viktimizacije koja uveliko traje. A onoliko ste se smejali Bajroviću, Mujanoviću i Suljagiću kao šarlatanima.
Nista ovo nema veze sa opozicijom u Srbiji, ali nekoliko uvida:
- Nisam imala pojma ni ko je ni sta je Reuf Bajrovic dok nije bilo onog sa Duom Lipom, pa kad je Ivana Cvetkovic Bajrovic lupetala ona sranja. Onda sam se raspitala kod mojih ljudsko-pravasa ko su ti ljudi, svacega sam se naslusala o njoj sto ne bih prenosila, ali svi su manje vise s njom do jaja jer je delila kintu od NED-a. Onda je ona izgleda nakon toga dobila nogu, iako je zvanicna verzija da je na sabatiklu. Tokom 2020 Reuf rutuje medju Bosancima u US da se glasa za Bajdena. Sad kola trac po gradu da ce Ivana da ucari neko mestasce u Bajdenovoj aDmINisTraCiJI, ali ja ne pridajem tome znacaj dok mi neko ne precizira o cemu je rec. Kakvi kurci i kakva administracija onolike sile, ako ce bilo cime da se bavi osoba koja pise kako je Milos Obilic Albanac.
- Sto se tice Suljagica, tu imam ozbiljan soft spot zbog okolnosti, pa smatram da je ignorisanje najbolja opcija. Skoro sam videla ovaj tvit "
Genocid ima duboke korijene. Ubilačka namjera ne dolazi iz želje pojedinca za vlast ili moć - da je tako Augusto Pinochet bi, recimo, počinio genocid - nego iz kulture.". Na stranu sto je glup drugi deo jer bi Pinoceovo ubijanje politickih protivnika bilo podvedeno pod genocid, da je istorija namenila i politicku grupu kao target za genocid prema definiciji. Mene je prvi deo naveo na razmisljanje. Sta raditi kad rasista/sovinista u pretrpljenom genocidu nadje izgovor za svoj rasizam/sovinizam i perpetuira ga na ovaj nacin u javnom prostoru, a sve dok se paralelno prica o unifikaciji BiH.
- Ne znam ni ko je Jasmin Mujagic. Iskace, ali preskrolujem samo.
- Sto se tice tvoje bojazni, ono malo sto sam ispratila tekuci razvoj situacije u BiH. Na moje iznenadjenje, Dodikovci i Covicevci su paktirali na vise frontova, a Covicevci imaju leverage preko HR u EU. Dodik muti sa Rusima i to je otprilike to. Ni jedni, ni drugi ne zele da se odstupi od Dejtona, a navodno se sprema nemacka osoba da preuzme OHR, a za koju je Covic u nekoj emisiji rekao da nece ici Inckovim stopama da relaksira Dejton, vec obrnuto.
Sve u svemu, tamni vilajet i jedino resenje je da se svi zajedno opet udruzimo.
Nemam bandwidth da se bavim Bosnom, kad mi CG uzima pola zivota.