Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

паће

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 32 Empty Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

Post by паће Sun Oct 30, 2022 4:39 pm

Ferenc Puskás wrote:
    nova škola filmova koje kao da su snimale veštačke inteligencije.
    Da, razmišljam o ovome i ne nalazim objašnjenje. Ne čitaju dovoljno, nisu ništa proživjeli, pa ne razumiju ljudsku patnju ni emocije, zbilja ne znam. Ali da bljutavost bude okus epohe, ne znam... možda kao anestezija za dolazeću kataklizumu, ono da nam ne bude žao kad smo već takva govna.

Ево да изјавим за микрофон да сам био поново погледао Дунк!, и... ма нисам нашао ништа за сходно да напишем о томе. За разлику од Линча па чак и оне мини серије, где је било нечега и за треће и четврто гледање, овде сам се зајебао у рачуну, све мислећи да ћу из друге да приметим десетак ствари које су ми први пут промакле.

А јок. Ниједна. Све је у излогу. За разлику од она два, где помаже ако знаш шта пише у књизи, овде препоручујем да не знаш, да буде за толико занимљивије.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    boomer crook

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 32 Empty Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

Post by boomer crook Sun Oct 30, 2022 4:54 pm

Notxor wrote:Nisam gledao Gluvi barut ali se sećam slične scene iz XX veka.

ako mislis na ono kada uhvate atilu i reginu seljaci to je potpuno nesto drugo. 

ovo je ono lude, divlje, zakrabuljene zene.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Oct 30, 2022 5:07 pm

Јанош Винету wrote:Аух, The Thin Red Line је фантастичан филм. 

Губитак невиности - на почетку филма изгубљени војник наиђе на острвљане, ужива у сунцу и морској води, плива и једе кокосове орахе, онда се прикључи својој јединици и улети у вихор рата. 

Не знајући, Американци нападну на јапанску пољску болницу где леже рањеници полудели од болести, глади и жеђи. Њих одсудно бране до последњег њихови другови. Американци имају пуно мртвих и рањених, прегрупишу се и спрже цело брдо артиљеријом, улете у базу на бајонет, у метежу побију све. Тек тада постане јасно да су упали у болницу где леже јапански војници у завојима и постане јасно зашто су је тако бранили.

На крају филма војник види те исте острвљане али из друге перспективе - мусаве, болесне, гладне и сиромашне чија деца плачу, вриште и беже од звукова авио бомби.

Vrhunski je Malik uhvatio slikama likove, njihovu motivaciju i odnose, lude i cinične ispade narednika Velša, poglede koje dvojica gejeva ljubavnika razmjenejuju dok traje krvavo vatreno krštenje, Vitove misli i unutarnje razgovore, za rat nedovoljno krutog i za vojnike istinski zabrinutog komandira čete, slavohlepnog pukovnika, aaaa sve.

A nervni slom Džon Sevidža nakon što u prvom napadu izgubi ljude koje je predvodio (i lost all twelve) je... jebiga, ono je oprave, to je to, Meni najjača ratna scena ikad.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Oct 30, 2022 6:04 pm

Meni je Jarhead bio dobar, a ta scena sa lozenjem na Apokalipsu mi je genijalna.

Za Dankerk se slazem. TLR bi valjalo da obnovim.

Letters from Iwo Jima je meni bio odlican.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by beatakeshi Sun Oct 30, 2022 6:48 pm

Taj Klintov koncept je bio odličan.
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sun Nov 06, 2022 12:03 am

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 32 Large_causeway-movie-poster-2022

Slatko, al donekle. Na scenariju su radili Ottessa Moshfegh i muž joj, tako da imamo J.Lawrence nadrogiranu cijeli film, a tu je i Paper Boi iz Atlante i njih dvoje su odlični skupa, zapravo bih bez problema gledala njihova trkeljanja po New Orleansu ali onda su razbili taj štosni odnos nekakvom tankom scenicom i tu smo se malo pogubili. Jebate što Paper Boi ima dobar glas Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 32 4101625831

_____
    my goosebumps have goosebumps
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Nov 06, 2022 4:15 pm

Već duže od dvije sedmice me spopala filmofilija začinjena sa malo serijofilije. Sa serijama sam eksperimentisao i dao šansu novoj domaćoj produkciji, odgledao kompletan Klan i Močvaru. Mnjah, najjači kompliment za Klan je da nije dosadan, Nije ni Močvara ali mi je serijski ubica kojeg devet i po epizoda love potpuno neuvjerljiv, ne samo gluma već i lik sam po sebi.

Već sam pominjao da mi se u Klanu dopadaju likovi Čumeta (Feđa Štukan) i Đure Mutavog (Ivan Zarić), nakon kompletirane serije dodaću i nekoliko odličnih momenata Mladena Sovilja koji glumi Sretka Kalinića.
    Onda sam se bacio na film i krenem sa Na zapadu ništa novo, aj kakvo razočaernije, film je jednostavno sranje, kad se odbace slike blata i krvi, a ni one me nisu impresionirale, ostaje film koji mi nije čak ni suštinski antiratan, već više onako, war is hell. To me ispizdilo i onda sam odlučio da igram na sigurno. odgledao sam petnaestak filmova iz devedesetih, a to je uz sedamdesete moja omiljena filmska decenija. Pucao sam na sigurno i gledao već odgledano i sve odgledano je izdržalo test vremena, Doni Darko mi je još bolji na drugo gledanje, Frality to nije uspio ali i dalje je to odličan film.

Nedjeljno veče je rezervisano za JFK a od ponedjeljka krećem u retrospektivu sedamdesetih. Ostajem kao čovek, ne dam nikom fore nikak'e al' neka, samo neće mene više niko na zapadni front poslat'.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.

Post by beatakeshi Sun Nov 06, 2022 7:59 pm

Glede JFK: nedavno sam ga ponovo gledao, mršavo, ranije sam bio fasciniran montažom. Ali u odnosu na W je remek delo. Pre neki dan Frankenhajmerov o Lindonu Džonsonu, prilično bezveze.
    Jel ima neki igrani o Džimiju Karteru ili Reganu?
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sun Nov 06, 2022 8:09 pm

Men' dobar Sorkinov no-name predsjednik iz 1995  Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 32 1844795956

_____
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Mon Nov 07, 2022 9:38 am

beatakeshi wrote:Glede JFK: nedavno sam ga ponovo gledao, mršavo, ranije sam bio fasciniran montažom. Ali u odnosu na W je remek delo. Pre neki dan Frankenhajmerov o Lindonu Džonsonu, prilično bezveze.
    Jel ima neki igrani o Džimiju Karteru ili Reganu?

JFK puno slabiji nego u prethodnim gledanjima, sinoć mi je ozbiljno zasmetalo Garisonovo fejsbučko gađanje citatima, od Šekspira do Hitlera. Mada, i dalje je to dobar i velik film, uspio je da mi dezinfiikuje rane koje je otvorilo gledanje NZNN. Rane su teške i ozbiljne a proces liječenja se nastavlja i biće težak i dug.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 07, 2022 10:56 am

Ja još ležim u komi od filma, prvo da se stabilizujem pa onda idu terapijske i rehabilitacione mere.
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Nov 07, 2022 2:39 pm

gledajte secret honor altmanov

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Filipenko

Post by Filipenko Wed Nov 09, 2022 1:28 am

Mosfilm ima ove realisticne istorijske filmove, greota ne odgledati kad su ovako lepi i sredjeni.

fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Wed Nov 09, 2022 8:11 am

Svukoh to u kompletu u prvim danima korone, 'nako, taman za gledanje u vrijeme vanrednog stanja. Šteta što su masovke sa onolikim ljudima i tehnikom slabo odrađene.

Ogledam jedan klasik iz sedamdesetih pa ga siječem nečim novijim što sam propustio. Zodijak solidan, Gone girl odličan.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    kondo

Post by kondo Tue Dec 06, 2022 10:25 pm

Val, autobiodocpic koji je uradio Val Kilmer sa porodicom, uglavnom od materijala koji je ceo život snimao o sebi i oko sebe.
    Jako mi je prijao, odlična kinematografija, nefiltrirani VHS ili slični kvalitet, odlična indie muzika u pozadini, potresne scene čoveka koji suočen sa bolešću premotava svoj život unazad, reminiscencije na neke velike ili barem važne filmove.
    Ne znam da li je prikazivan u bioskopima ili na nekom od festivala, tek svaka preporuka od mene. Lepo se gleda kod kuće iz kreveta.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Fri Dec 16, 2022 12:03 am

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 32 MV5BMjU3MTlmNmUtZmMxZS00YTNmLTlkZWQtOTBhYjNkYjkyMWUxXkEyXkFqcGdeQXVyMTMxMTY0OTQ@._V1_

vrhunska zabava

_____
    ova zemlja to je to
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sat Dec 17, 2022 11:38 am

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 32 MV5BNTA3ZGEyNWQtYjk2Yi00ZjNmLWI2ZDAtNWQ5MTIwODVkZWU2XkEyXkFqcGdeQXVyMjUxODE0MDY@._V1_

_____
    ova zemlja to je to
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Tue Dec 20, 2022 9:44 pm

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 32 Ice-storm

Za prste polizat!

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Dec 20, 2022 9:49 pm

Nema više takvih filmova.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Dec 20, 2022 10:15 pm

+1

I sad se secam kad sam ga prvi put gledao. Kakav film, jbt.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Post by Zus Tue Dec 20, 2022 11:28 pm

Đe ga iskopa. Bravo
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Dec 20, 2022 11:41 pm

Zus wrote:Đe ga iskopa

mislim da je u praznicnom kanonu. kao npr. umri muski apartman povratak betmena i eyes wide shut
    bela maca

Post by bela maca Tue Dec 20, 2022 11:44 pm

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 32 Fid21824

Ja sam gledala ovaj bizarluk
    predviđam par oskara, ali ono, imala sam 11 igala kroz ruku ali ovo mi je ipak bilo previše i pola filma sam gledala kroz prste. nikad od mene partizanka.

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Dec 21, 2022 12:04 am

Ja nikad vise necu dati sansu tom liku nakon one besmislice od 3 bilborda.

_____

bela maca

Post by bela maca Wed Dec 21, 2022 12:15 am

mudro. mislim poruka filma je na nivou - don't do drugs, drugs're bad, mkay.
    mislim, nije o drogama, ali je to ta dubina.

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 3:44 pm