Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

zvezda je zivot

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 Empty Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

Post by zvezda je zivot Sun Jan 31, 2021 2:54 am

Erzsébet Biszak wrote:sad čitam, jedan magazin je napisao da je keri previše ružna za taj lik i za to što treba da odradi na kraju.
    jebote
    "žene siluju i one se zbog toga ubiju"
    "pa da, ali možda je neka lepša glumica mogla to da kaže, mm?"

this fucking world.

nije to reko.

Mulligan, a fine actress, seems a bit of an odd choice as this admittedly many-layered apparent femme fatale — Margot Robbie is a producer here, and one can (perhaps too easily) imagine the role might once have been intended for her. Whereas with this star, Cassie wears her pickup-bait gear like bad drag; even her long blonde hair seems a put-on. The flat American accent she delivers in her lowest voice register likewise seems a bit meta, though it’s not quite clear what the quote marks around this performance signify. Still, like everything here, this turn is skillful, entertaining and challenging, even when the eccentric method obscures the precise message. “Promising Young Woman” is often at its most inspired when contradicting itself — one of the grimmest scenes here is accompanied by something utterly incongruous from “The King and I,” and the frisson between image and song is so flummoxing it’s rather brilliant.

zamisli da od ovoga prave hajkanje i medijsku kampanju za film. this fucking world.

_____
    ova zemlja to je to
    Bleeding Blitva

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 Empty Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

Post by Bleeding Blitva Sun Jan 31, 2021 8:23 pm

Ajde lako što je on, kritičar, šezdesetogodišnji gej (sam se tako opisao dok je u pozadini svirala violinica), ali da ne razumije pojam femme fatale dok laprda o perikama i naglascima, kritičar u Varietyju, ej!
    This fucking world.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jan 31, 2021 8:45 pm

Citao sam Harvijevu kritiku cim sam pogledao film (pre mesec dana) i razumeo sam je bas kao sto on kaze. Takodje sam primetio i taj "drag" momenat - postoji neki odmak sa kojim Maligan nosi ulogu (rekao bih sasvim nameran). Da je u ulozi Robi, to bi bio drugaciji film. Kao sto bi Total Recall bio drugaciji film da je umesto Svarcenegera kastovan (kako sam negde procitao da je isprva bio plan) Ricard Drajfus.

Evo i njegovog odgovora

https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/film/2021/jan/28/carey-mulligan-dennis-harvey-variety-critic-sexism-accusations

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sun Jan 31, 2021 8:49 pm

posebnu cinicnu crtu ovoj marketinskoj epizodi daje cinjenica da je ta keri maligan supruga i majka dece onog bilmeza mamforda, najveceg prijatelja i podrzavaoca dzordana pitersona medju poznatima.

this fucking world.

_____
    ova zemlja to je to
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sun Jan 31, 2021 10:16 pm

Erős Pista wrote: Takodje sam primetio i taj "drag" momenat - postoji neki odmak sa kojim Maligan nosi ulogu (rekao bih sasvim nameran).
    Izgledalo mi je kao da je kritičar propisao da je femme fatale neki M.Robbie đir, a ne Carey jer perike i drag. E sad, je li to drag ili burleska, ne znam razliku, ali to skroz mogu biti elementi femmefatalštine tipa Dita von Teese. Dakle femmefatale je nešto šire od ovoga što kritičar podrazumijeva.

Svakako se pretvorilo u marketing a instrumentaliziran je kritičar koji nije bio na satu kad se radila femme fatale.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Feb 04, 2021 12:42 am

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 220px-The_Turin_Horse_poster

Bože, kako je ovo dobar film. A uzo sam iz zajebancije da ga gledam.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Thu Feb 04, 2021 1:11 am

meni je spektakularno dobar film a ja u nacelu ne podnosim slow cinema.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Thu Feb 04, 2021 12:46 pm

Летећи Полип wrote:Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 220px-The_Turin_Horse_poster

Bože, kako je ovo dobar film. A uzo sam iz zajebancije da ga gledam.

Tako je.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Feb 04, 2021 12:59 pm

A feel-good romp if there ever was one, što bi Šeldon rekao.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Feb 04, 2021 1:19 pm

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 286371741

Idukurac!

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Feb 04, 2021 1:20 pm

Polipe, gledali smo Torinskig konja u kino klubu svojevremeno. Protalaskaj filmski pdf.

_____

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Feb 04, 2021 1:42 pm

Znam, odatle sam i čuo za film. Skinuo sam ga još dok sam bio u Subotici i zavarivao jednu te istu paletu sa Mađarima., ali nisam mogao da se nateram da ga odgledam pošto me je isuviše podsećao na mene. Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 1949538119

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Feb 04, 2021 1:48 pm

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 3579118792

_____

ćaća

Post by ćaća Thu Feb 04, 2021 2:09 pm

Gde ima da se skine? Kod Rusa?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Feb 04, 2021 2:41 pm

Ima kod Rusa kapitalac od 26 gigabajta.
    ćaća

Post by ćaća Thu Feb 04, 2021 2:52 pm

Lol. Jel ima eng titl?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Feb 04, 2021 2:54 pm

Ima titl ima sve
    ćaća

Post by ćaća Thu Feb 04, 2021 3:26 pm

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 903208043
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Thu Feb 04, 2021 3:44 pm

bas si se napalio caca

_____
    ova zemlja to je to
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Thu Feb 04, 2021 8:01 pm

Erős Pista wrote:Polipe, gledali smo Torinskig konja u kino klubu svojevremeno. Protalaskaj filmski pdf.
    Oće biti uskoro kakav kino klub?  Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 3669857247
    mstislaw

Post by mstislaw Thu Feb 04, 2021 8:23 pm

Podržavam predlog!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Feb 05, 2021 10:43 am

Napravite! Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 1143415371

U medjuvremenu, dobar txt o PYW

[size=30]What’s stunning about Promising Young Woman is, in fact, the modesty of Cassie’s ambitions. The [size=30]flap caused[/size] when a reviewer at Variety suggested Mulligan was miscast – she interpreted it as saying that she wasn’t “hot enough”; he insisted he meant no such thing – was overblown. However, there was one erroneous aspect of his review, in my opinion, which was the description of Mulligan’s character as “an apparent femme fatale” who once a week “dresses to the nines” to ensnare the town’s predators.[/size]
    The depressing, and entirely realistic, aspect of the movie is that she doesn’t, uniformly, dress to the nines, and “femme fatale” is the wrong description entirely. In the movie’s opening scene, Cassie is neither seductive, cute nor flirtatious. Instead, she is lolling “drunk” on a banquette, dressed in modest business attire. Here is the central point of the movie, and its searing critique: that it doesn’t matter. It doesn’t matter if you’re old, young, thin, fat, dressed-up or dressed-down. It doesn’t matter if you’re “hot” or not, promising or hopeless. All that matters, in these moments, is that you are too out of it to consent. There’s no honey-trap; just a woman in a suit who is “asking for it”.
    https://www.theguardian.com/commentisfree/2021/feb/05/rape-revenge-movie-believable-promising-young-woman-carey-mulligan

_____

Mypalfootfoot

Post by Mypalfootfoot Thu Feb 11, 2021 4:51 pm

gledao sam 'animal love" od seidl-a. premisa je edži: The original idea for the film was very radical: I imagined a film in which a man or a woman do with their pet all the things that a married couple would do: talk, eat, cuddle, give each other attention, go to bed together. And in the entire film there would be no communication between people. Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 1912529702

ali je izvedba vrhunska. ne znam, meni su njegovi filmovi uvek toliko puni autentične emocije i nežnosti u instancama koje bi od hanekea, lantimosa i ostalih sociopata iz visokog društva napravile kompletne sadiste buahaha i momenata toliko preljepo suvog, nerazaznatljivog humora da bi mu i roj anderson pozavideo, sa standardnim brisanjem linije između fikcije i dokudrame...
    ima i vrh trivija - "Never in the movies have I looked so directly into hell."
    Werner Herzog Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 3579118792
    Joó János

Post by Joó János Thu Feb 11, 2021 5:09 pm

Mypalfootfoot wrote:ima i vrh trivija - "Never in the movies have I looked so directly into hell."
    Werner Herzog Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 3579118792
    Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 1233199462

da znas da cu pogledati danas. bas mi se nesto other-uju austrijanci danas. pogledacu to pa vase de noces obnoviti  Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 1912529702

inace generalno mislim da je uspostavljena korelacija seidl > haneke tacna.

_____
    Santa Dog's a Jesus Fetus
    Has no presents
    Has no presence
    In the future
    In the future
    Mypalfootfoot

Post by Mypalfootfoot Thu Feb 11, 2021 5:22 pm

hahaha, obavezno. fun for the entire family. Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 13 1233199462

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 4:34 pm