Poslednji film koji ste (ponovo) gledali
- Post n°626
Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°627
Notxor wrote:
Mislim Buffy je sve ikad, al ne bi se požalila da se sad snimi neki the vampirski film.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°628
Moglo bi, ali to ne bi vise bilo to. Tj to ne bi bili oni isti gotski vampiri na rejv zurkama, ko devedesetih. Bilo je to kul, ali su ih iz nekog razloga zamenili zombiji tokom dvehiljaditih.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°629
Летећи Полип wrote:Moglo bi, ali to ne bi vise bilo to. Tj to ne bi bili oni isti gotski vampiri na rejv zurkama, ko devedesetih. Bilo je to kul, ali su ih iz nekog razloga zamenili zombiji tokom dvehiljaditih.
burzoazija je prestala da se plasi i delimicno identifikuje sa aristokratijom i pocela je da strepi od ustanka great unwasheda.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°630
kondo wrote:Cousin Billy wrote:Meni je ovo jedan od dva najdraža vampirska filma (drugi je Džarmušev)
A Kopolin Drakula ništa? E bre...
On mi je na trećem mestu a bio je na prvom.
Možda ponovo bude na prvom kad proradi nostalgija za staaarim vampirima.
- Post n°631
@boomer
Da znas, to je poprilicno dobro objasnjenje. Usvojit cu ga.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°632
Летећи Полип wrote:@boomer
nije cisto kao sto nista nije cisto. imamo i segsi-romanticne vampire 90tih kao protagoniste (kopola-dzordan-whedon) i korporativne vampire iz prvog blejda i nerd vampire iz buffy i meni omiljene white trash, south will rise again, vampire (bigelow) ali dominantno je vampir eurotrash sa najcesce istocnoevropskim akcentom, emigrant koji putuje prvom klasom sto je najbolje predstavio guy maddin.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°633
_____
- Post n°634
А Карпентерови "Вампири"?
То је прави филм...
То је прави филм...
- Guest
- Post n°635
Mnogo potcenjen film, nejasno mi je zašto ga je kritika satrla. Valjda su bili umorni od Tarantinovih epigona i pa nisu prepoznali koliko su "Vampiri" iskreno sirov i i jednostavan film i sasvim u skladu sa Karpenterovim kanonom. I koliko taj film, pre svega, dobro izgleda.
- Post n°636
+1
Odličan, baš mi je žao što je loše prošao.
Meni je čak i drugi deo skroz okej.
Ali loša reakcija na taj film je po meni bila jedna od prelomnih tačaka u nestanku "flickova", odnosno dobrog B repertoarskog filma, kakav sam oduvek najviše voleo, iz bioskopa.
Odličan, baš mi je žao što je loše prošao.
Meni je čak i drugi deo skroz okej.
Ali loša reakcija na taj film je po meni bila jedna od prelomnih tačaka u nestanku "flickova", odnosno dobrog B repertoarskog filma, kakav sam oduvek najviše voleo, iz bioskopa.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°637
Da da.
"Screamers".
Neshvatljiva mi je ocena 29% na RT za taj film. Rasni repertoarski film koji ima sve na svim nivoima, od dojaja akcije do egzistencijalne identitetske sumnje direkt iz obolelog Dikovog mozga. Film ima oprostive greške u tempu ali je baš uživancija za gledanje.
"Screamers".
Neshvatljiva mi je ocena 29% na RT za taj film. Rasni repertoarski film koji ima sve na svim nivoima, od dojaja akcije do egzistencijalne identitetske sumnje direkt iz obolelog Dikovog mozga. Film ima oprostive greške u tempu ali je baš uživancija za gledanje.
- Post n°638
boomer crook wrote:Летећи Полип wrote:@boomer
nije cisto kao sto nista nije cisto. imamo i segsi-romanticne vampire 90tih kao protagoniste (kopola-dzordan-whedon) i korporativne vampire iz prvog blejda i nerd vampire iz buffy i meni omiljene white trash, south will rise again, vampire (bigelow) ali dominantno je vampir eurotrash sa najcesce istocnoevropskim akcentom, emigrant koji putuje prvom klasom sto je najbolje predstavio guy maddin.
Baš sam to hteo da primetim - kod Bigelou vampiri nisu aristokrate (bar ne evropske aristokrate), nego white trash, ali rekao bih (ako se dobro sećam) da je tu vampirizam pre svega kod za narkomansku zavisnost.
Zanimljivi su i vampiri iz Šumaherovog "Lost Boys", i u nekom smislu slični, sećam se da je tada neko u rivjuu u Alefu napisao nešto u smislu rokenrol generacija protiv kompjuterske generacije, ali mislim da je i tu prisutan ovaj narkomanski momenat.
Klasik ovog "vampiri narkomani" žanra je naravno Ferarin Addiction, ali ja bih tu svrstao čak i "Let the right one in".
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°639
Cousin Billy wrote:Da da.
"Screamers".
Neverovatno, nisam ni znao da ima tako nisku ocenu. To je tek izvrstan film, i što kažeš, jedna od boljih i vernijih ekranizacija Dika. Ja sam inače čitao tu priču pre gledanja filma i film mi je savršeno legao.
_____
- Post n°640
Уф, Скримерси.
Гледао га више пута у биоскопу.
Скоро сам гледао и Голи ручак.
Каква је фаца Питер Велер.
Гледао га више пута у биоскопу.
Скоро сам гледао и Голи ручак.
Каква је фаца Питер Велер.
- Post n°641
Erős Pista wrote:boomer crook wrote:
Baš sam to hteo da primetim - kod Bigelou vampiri nisu aristokrate (bar ne evropske aristokrate), nego white trash, ali rekao bih (ako se dobro sećam) da je tu vampirizam pre svega kod za narkomansku zavisnost.
Zanimljivi su i vampiri iz Šumaherovog "Lost Boys", i u nekom smislu slični, sećam se da je tada neko u rivjuu u Alefu napisao nešto u smislu rokenrol generacija protiv kompjuterske generacije, ali mislim da je i tu prisutan ovaj narkomanski momenat.
Klasik ovog "vampiri narkomani" žanra je naravno Ferarin Addiction, ali ja bih tu svrstao čak i "Let the right one in".
bas sam mislio o sumaherovim lost boys ali zapravo mislim da je to bas segsi autsajder vampirski momenat.
jeste u near dark vampirizam moze da se cita kao kod za narkomaniju ali ima tu jos nesto. henriksenov lik (jesse) je odmetnik. vise duh starog zapada nego gradski narkoman. i tu je zanimljiva dijada izmedju XIX vekovnog odmetnika (jesse) i modernog pripitomljenog kauboja (caleb).
inace kad smo vec kod korporativnih vampira
_____
- Post n°642
inace meni taj film anticipira americkog psiha (knjigu a i film)
_____
- Post n°643
Pa i ne moraju biti oni isti, nek budu neki novi.Летећи Полип wrote:Moglo bi, ali to ne bi vise bilo to. Tj to ne bi bili oni isti gotski vampiri na rejv zurkama, ko devedesetih. Bilo je to kul, ali su ih iz nekog razloga zamenili zombiji tokom dvehiljaditih.
Ovo je baš zanimljivo. Doduše meni su zombiji više neka distopija di će ići karakterna studija preživjelih i di će zombiji bit kamilica naspram nekih preživjelih.boomer crook wrote:Летећи Полип wrote:Moglo bi, ali to ne bi vise bilo to. Tj to ne bi bili oni isti gotski vampiri na rejv zurkama, ko devedesetih. Bilo je to kul, ali su ih iz nekog razloga zamenili zombiji tokom dvehiljaditih.
burzoazija je prestala da se plasi i delimicno identifikuje sa aristokratijom i pocela je da strepi od ustanka great unwasheda.
Da, jako lijepo je to Bigelow pokazala, a sličnu takvu studiju imamo i kod posljednjeg Campioninog filma.boomer crook wrote:
jeste u near dark vampirizam moze da se cita kao kod za narkomaniju ali ima tu jos nesto. henriksenov lik (jesse) je odmetnik. vise duh starog zapada nego gradski narkoman. i tu je zanimljiva dijada izmedju XIX vekovnog odmetnika (jesse) i modernog pripitomljenog kauboja (caleb).
_____
- Post n°644
Bleeding Blitva wrote:Pa i ne moraju biti oni isti, nek budu neki novi.Летећи Полип wrote:Moglo bi, ali to ne bi vise bilo to. Tj to ne bi bili oni isti gotski vampiri na rejv zurkama, ko devedesetih. Bilo je to kul, ali su ih iz nekog razloga zamenili zombiji tokom dvehiljaditih.Ovo je baš zanimljivo. Doduše meni su zombiji više neka distopija di će ići karakterna studija preživjelih i di će zombiji bit kamilica naspram nekih preživjelih.boomer crook wrote:
burzoazija je prestala da se plasi i delimicno identifikuje sa aristokratijom i pocela je da strepi od ustanka great unwasheda.Da, jako lijepo je to Bigelow pokazala, a sličnu takvu studiju imamo i kod posljednjeg Campioninog filma.boomer crook wrote:
samo jesse jeste real deal. kamberbac je vise paxtonov lik nekako.
_____
- Post n°645
Da, likovi nisu isti, ali tu je ta ideja stari novi kauboj, kraj jednog vremena i nemogićnost prihvaćanja toga.
_____
- Post n°646
udjes u bilo koji beogradski kafic odredjenog miljea i pitas koji ti je omiljeni vampirski film. i odgovori ce biti only lovers left alive, trouble every day, the addiction. eventualno the hunger, near dark u nekoj ekipi pretekloj iz osamdesetih. ili ne znam, mozda ce neko da se pravi kul i kaze martin.
niko nece reci vampyr (1932) jer nikog vise zanima dobar film o vampirima. ne, oni hoce filmove o vampirima koji nisu o vampirima nego o klasama, o drogi, sidi i modi.
niko nece reci vampyr (1932) jer nikog vise zanima dobar film o vampirima. ne, oni hoce filmove o vampirima koji nisu o vampirima nego o klasama, o drogi, sidi i modi.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°647
trouble every day mi stoji na hardu sigurno 10 godina...
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°648
Apropo teme samo da kažem da se za Petera Thiela priča da ima blood boya, mislim, Anne Rice foreshadowing stuff.
Ontopično Gold je baš okej filmić zanimljivog redatelja, mislim lik je u datom momentu napravio Animal Kingdom, i to je bio baš dobar filmić. I ovaj je isto, doduše jako grub.
Ontopično Gold je baš okej filmić zanimljivog redatelja, mislim lik je u datom momentu napravio Animal Kingdom, i to je bio baš dobar filmić. I ovaj je isto, doduše jako grub.
_____
- Post n°649
will ferrell kao 1/2 fire saga-e, islandskog predstavnika na evroviziji ima djakmanov seal of approaval
film se zove eurovision song contest. odlicno su skinuli sve evrovizijske fazone + zabiberili ih jos malo
film se zove eurovision song contest. odlicno su skinuli sve evrovizijske fazone + zabiberili ih jos malo
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°650
will ferrell je car. Cim ga vidis znas da mu fali daska
inace je jedan je od producenata Succession-a
inace je jedan je od producenata Succession-a