opozicija
- Post n°301
Re: opozicija
SNS vlada se uvek moze oboriti tako da se izbori za parlament poklope sa predsednickim, pa da AV bira koju ce funkciju da obnasa.
_____
????
- Post n°302
joj morao sam da guglam ko je Ivan Ivanovic, pomislio sam komunisticki diplomata onaj od sto godina.
nisam neki opozicioni glasac
nisam neki opozicioni glasac
_____
????
- Post n°303
Bendegúz Somogyi wrote:Stvar sa izborima je prosta - ko ne može da odvoji deo AV glasača za sebe ne treba ni da pokušava da izađe na izbore
Ma apsolutno, samo je pitanje - koji deo
- Post n°304
E, kao nisi znao ko je II. Dobar je kandidat, prihvatljiv Srbendama
- Spoiler:
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°305
kek
milenijalci zasukali rukave
spasavaj se ko moze
milenijalci zasukali rukave
spasavaj se ko moze
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°306
Ivanovic-Ivanovic-Ivanji koalicija, ima tu glasova.ficfiric wrote:E, kao nisi znao ko je II. Dobar je kandidat, prihvatljiv Srbendama
- Spoiler:
_____
????
- Post n°307
ficfiric wrote:Inace, ako vec trazite kandidata medjupartizanovcimacigosima, bolji je Zoc
IFFY
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°308
Inace, testirala sam okolinu na www.politicalcompass.org na pedesetak ljudi u okruzenju. To je onaj test sa dve dimenzije, koliko si levo-desno ekonomski i koliko si drustveno liberalan, odnosno konzervativan.
Nije mi reprezentativan uzorak za bilo sta jer nemam nikog ko je otisao u drustveno konzervativne kvadrante, ali imam strasan insajt! Medju ikserima je mala varijacija. Mogu da se smeste u jedan krug i u proseku su oko -3 ekonomski i -4.5 drustveno. Milenijalsi su se razdvojili u dve grupe. Jedna grupa u proseku ima -6 ekonomski i -8 drustveno, a druga je cak blago u plusu ekonomski i svega -2 drustveno.
Ikseri bi cak bili dosta levlje ekonomski da nemam dva autlajera koji su tvrdo protiv intervencije drzave. Ali su drustveno manje konzervativni od ove druge konzervativnije grupe milenijalaca.
Dva su razloga zasto su ikseri konzervativniji od liberalnih milenijalsa. Prvi je sto liberalni milenijalsi u svemu imaju strongly agree/disagree, dok ikseri nemaju u svemu strong opinion. To mozda ima veze sa godinama. Drugi razlog je sto vecina iksera iz mog uzorka nije za gej usvajanje. Bukvalno je to kljucna razlika. Kod konzervativnih milenijalsa sam uhvatila da su cesce za smrtnu kaznu od iksera.
Bottom line, deca socijalizma su homogenija i cvrsto u stavu protiv smrtne kazne. Deca ratova i tranzicije su heterogena. Sto posto zbog sizofrenije koja dolazi s vrha i zbog rastrojenog skolstva.
Nije mi reprezentativan uzorak za bilo sta jer nemam nikog ko je otisao u drustveno konzervativne kvadrante, ali imam strasan insajt! Medju ikserima je mala varijacija. Mogu da se smeste u jedan krug i u proseku su oko -3 ekonomski i -4.5 drustveno. Milenijalsi su se razdvojili u dve grupe. Jedna grupa u proseku ima -6 ekonomski i -8 drustveno, a druga je cak blago u plusu ekonomski i svega -2 drustveno.
Ikseri bi cak bili dosta levlje ekonomski da nemam dva autlajera koji su tvrdo protiv intervencije drzave. Ali su drustveno manje konzervativni od ove druge konzervativnije grupe milenijalaca.
Dva su razloga zasto su ikseri konzervativniji od liberalnih milenijalsa. Prvi je sto liberalni milenijalsi u svemu imaju strongly agree/disagree, dok ikseri nemaju u svemu strong opinion. To mozda ima veze sa godinama. Drugi razlog je sto vecina iksera iz mog uzorka nije za gej usvajanje. Bukvalno je to kljucna razlika. Kod konzervativnih milenijalsa sam uhvatila da su cesce za smrtnu kaznu od iksera.
Bottom line, deca socijalizma su homogenija i cvrsto u stavu protiv smrtne kazne. Deca ratova i tranzicije su heterogena. Sto posto zbog sizofrenije koja dolazi s vrha i zbog rastrojenog skolstva.
- Post n°309
50tak ljudi koji su spremni da rade politicki test od 50tak pitanja na engleskom u startu nisu reprezentativni za Srbiju
Moj jedini licni utisak je da medju devojkama post 2000 godiste primetno postojanje pro lgbt stavova u odnosu na starije generacije
Moj jedini licni utisak je da medju devojkama post 2000 godiste primetno postojanje pro lgbt stavova u odnosu na starije generacije
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°310
Zato sto sam to napravila zabavnim! Posto smo svi ispod nule duz drustvene ose, onda sam lepo obe brojke normalizovala u odnosu na osobu sa medijane.
Pa onda po tom normalizovanom skoru neko ispadne Staljin, neko Hitler, neko Tacer, iako nije po sirovom rezultatu.
A onda sam isto klastere zaokruzila i dodelila koja bi stranka bili u srpskom parlamentu. Konzervativniji milenijalci i deo iksera su DSS. Vecina iksera su DS. Ovi autlajeri su mi LDP. A mi dole skroz smo Zarko Korac.
Pa onda po tom normalizovanom skoru neko ispadne Staljin, neko Hitler, neko Tacer, iako nije po sirovom rezultatu.
A onda sam isto klastere zaokruzila i dodelila koja bi stranka bili u srpskom parlamentu. Konzervativniji milenijalci i deo iksera su DSS. Vecina iksera su DS. Ovi autlajeri su mi LDP. A mi dole skroz smo Zarko Korac.
- Post n°311
Da si uhvatila i ove najmladje Boomere (pocetak 60tih) pojavio bi ti se i SPO
- Post n°312
SPO je drustveno konzervativan, mozda cak i u plusu ako veruju u andjele. A ekonomski?
Inace, ja sam -6 ekonomski i -9 drustveno. Jedini razlog zasto sam -9 je sto nisam za full anarhiju. Ima jedno pitanje koje ti trazi stav o tome da li treba da postoje neki koji donose odluke i drugi koji izvrsavaju.
A pitanje koje me je najduze drzalo je da li je vojna akcija koja je kontra medjunarodnog prava opravdana. Realno, ja bih mnogo pre intervenisala u Juznom Sudanu, ali medjunarodno pravo ne moze da opstane ako neko defects. Moraju svi da ga se pridrzavaju i ta mi je misao prevagnula.
Inace, ja sam -6 ekonomski i -9 drustveno. Jedini razlog zasto sam -9 je sto nisam za full anarhiju. Ima jedno pitanje koje ti trazi stav o tome da li treba da postoje neki koji donose odluke i drugi koji izvrsavaju.
A pitanje koje me je najduze drzalo je da li je vojna akcija koja je kontra medjunarodnog prava opravdana. Realno, ja bih mnogo pre intervenisala u Juznom Sudanu, ali medjunarodno pravo ne moze da opstane ako neko defects. Moraju svi da ga se pridrzavaju i ta mi je misao prevagnula.
- Post n°313
Mór Thököly wrote:Da si uhvatila i ove najmladje Boomere (pocetak 60tih) pojavio bi ti se i SPO
Ekonomija -3,25
Društvo -3,75
- Post n°314
Margit Savović wrote:SPO je drustveno konzervativan, mozda cak i u plusu ako veruju u andjele. A ekonomski?
Pa jbg, zavisi
- Post n°315
Nebojsa Covic.Vilmos Tehenészfiú wrote:Mór Thököly wrote:Da si uhvatila i ove najmladje Boomere (pocetak 60tih) pojavio bi ti se i SPO
Ekonomija -3,25
Društvo -3,75
- Post n°316
Daj poređaj ih sve da im vidimo opseg +/-
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°317
Economic Left/Right: -5.63
Social Libertarian/Authoritarian: -5.03
Social Libertarian/Authoritarian: -5.03
- Post n°318
U mom uzorku:
DSS: E (-4, +2), D (-4, -2)
DS: E (-6, -2), D (-4, -6)
LDP: E (+2, +4), D(-8, -6)
Koraci: E (-9, -5), D(-9, -6)
Vilmos je kod mene DSS, a Mor DS.
DSS: E (-4, +2), D (-4, -2)
DS: E (-6, -2), D (-4, -6)
LDP: E (+2, +4), D(-8, -6)
Koraci: E (-9, -5), D(-9, -6)
Vilmos je kod mene DSS, a Mor DS.
- Post n°319
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°321
Mene bi kategorično “yes” za gej usvajanje dece trebalo da automatski izbaci iz DSSa.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°323
Vilmos Tehenészfiú wrote:Mene bi kategorično “yes” za gej usvajanje dece trebalo da automatski izbaci iz DSSa.
A usvajanje gej dece?
- Post n°324
A možda su u šumi?
_____
- Post n°325
Jedino Toma Nikolić može da pobedi AVA. A sad nastavite.