Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

паће

Virus - Page 10 Empty Re: Virus

Post by паће Thu Apr 30, 2020 11:43 am

Из овог ће привреда изаћи спремна да се реорганизује трипут недељно. Као што нас је деведестрећа навикла да реагујемо из одмах па су онда стотине наших имали фирмице по Мађарској и јебали кеву спораћима домороцима.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Apr 30, 2020 11:46 am

JEBU NAROD U MOZAK

TO NIJE ODSUSTVO PLANA, TO JE PLAN

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 30, 2020 11:52 am

Ja mislim da se tenzije namerno stvaraju. Tako smo imali 3 nedelje razglabanja na naslovnicama tabloida "kako ce izgledati" 14 dana totalnog lokdauna. Ljudi, cela zemlja je 1 opsena, decenijama, kog god dela javnog zivota da se dohvatite. Samo su pare stvarne. I mrtvi.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Apr 30, 2020 12:18 pm

Pa da, neverovatno sprdanje sa ljudima.

Et Benedeguz

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 30, 2020 12:24 pm

rumbeando wrote:Ajatolah tamo:
    Radio sam juče deo za Srbiju na uporednom pregledu "stay-at-home" mera u raznim evropskim državama koje je radila jedna velika međunarodna advokatska firma. Uočio sam nekoliko stvari:

- Većina zemalja je ovo regulisala nalozima i odlukama nadležnih ministara ili drugih zdravstvenih vlasti, ne uvođenjem vanrednog stanja. Neke čak imaju mogućnost da se pojedine mere različito implementiraju na lokalnom ili regionalnom nivou (mislim Švajcarska, Holandija i UK);

- U svim zemljama osim Srbije je trajanje tih mera tačno vremenski određeno, tj. zna se tačan datum do kog iste traju. Jedina zemlja koja nema određen taj datum je Srbija;

- Skoro sve zemlje su ograničenje kretanja regulisale inicijalnim aktom, sa 1 ili 2 izmene u toku trajanja mera, uglavnom ili produženje roka do koga se primenjuju ili neke sitne izmene (npr. Bugarska je u jednom trenutku dozvolila kretanje po parkovima). Sa druge strane imamo Srbiju, čija je Uredba o merama za vreme vanrednog stanja za 40 dana menjana 11 puta;

Suma sumarum, jasno je da ova zemlja niti ima bilo kakav plan, niti bilo kakvu ideju kako se ponašati u ovakvim situacijama. Doduše, slično se ponaša i u redovnim okolnostima, pa se kod nas neki zakoni komplet menjaju na svake 3-4 godine, ne stigneš ni da ih razradiš kako treba. Ni većeg i glomaznijeg državnog aparata, ni manje efikasnosti u onome što radi.

Kao što rekoh ranije, jedini način da se legalno odlože izbori zakazani za prošlu nedelju je bilo uvođenje vanrednog stanja (vanredna situacija tu ne pomaže).

Ono se moralo uvesti. Način na koji je to urađeno je, IMHO, neustavan, i sve ostalo što znamo i što je napisano. Ali nije moglo bez toga, osim da se prošle nedelje išlo na izbore što ne bih komentarisao. Dakle VS nije uvođeno (samo) zbog pandemije nego i zbog toga.

Na kraju, komparativna analiza traži i da se znaju postojeći ustavni/zakonski okviri u svim tim zemljama, ne samo donete mere. U onom tekstu o Švedskoj je lepo objašnjeno kako je postojeći okvir dirigovao i donete mere.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 30, 2020 12:34 pm

B92

On je rekao da će ljudi morati da žive sa koronavirusom i upozorio na nove podatke o broju zaraženih u Srbiji.
    "Kako nam se smirilo u Nišu, tako imamo problem sa podizanjem broja u Beogradu. Sve je samo stvar discpline i odgovornostii.Gledaćemo da što pre ukinemo vanredno stanje i zabrane kretanja, ali i kada to ukinemo, kada budemo normalno živeli, to će biti normalno pod znacima navoda. Moraćemo uvek da vodimo računa", rekao je Vučić.

Sve lepse do lepseg
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 30, 2020 12:54 pm

Nakotio se virus tokom Uskrsa. Jebigica.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 30, 2020 12:58 pm

Krizni štab za borbu protiv korona virusa usvojio je danas predlog Vlade Srbije da zabrana kretanja za prvomajske praznike bude od četvrtka 30. aprila u 18 sati, do subote 2. maja u 5 sati ujutru, saznaje "Blic"
    bela maca

Post by bela maca Thu Apr 30, 2020 1:04 pm

e sad da vidimo da li će radnje da rade

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 30, 2020 1:11 pm

Maksi od 8 do 5, istakli obaveštenja. Tako pišu na ppp
    bela maca

Post by bela maca Thu Apr 30, 2020 1:19 pm

e pa super, sad mi je lakše.
    nek dumre vučić.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 30, 2020 1:20 pm

meni je bezveze što će ti ljudi morati da rade sad
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Apr 30, 2020 1:25 pm

i meni

malopre sam u tempu sve pozdravljao sa sretan vam praznik radni i napaceni narode

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 30, 2020 2:43 pm

Talason wrote:meni je bezveze što će ti ljudi morati da rade sad

Naravno. Sta, bilo je nemoguce nemati pol.cas 4 dana i ujedno narediti svima da je sledeci radni dan ponedeljak?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 30, 2020 3:11 pm

285

6703 test

6 umrlih
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 30, 2020 3:14 pm

Procenat je mozda mali, ali je broj veliki za zemlju sa nasim brojem stanovnika

Last edited by Mór Thököly on Thu Apr 30, 2020 3:14 pm; edited 1 time in total
    bela maca

Post by bela maca Thu Apr 30, 2020 3:14 pm

ja ne znam šta je tu njima dobro i otkud ublažavanje mera (od kojih neke i sama pozdravljam)

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 30, 2020 3:39 pm

Ja bih rekao da kad kažu "testiranih" misle da je toliko uzeto briseva, a ne da je zaista toliko testova odrađeno do kraja u laboratorijama.

Nema algoritma koji može da uspostavi korelaciju između objavljenih brojeva dnevno testiranih i pozitivnih.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 30, 2020 3:41 pm

ne verujem da si u pravu po tom pitanju

prema informacijama koje imam od prijateljice iz Torlaka, testiranih je testiranih, a uzorkovanih je uzorkovanih
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 30, 2020 3:43 pm

ok
    kondo

Post by kondo Thu Apr 30, 2020 3:45 pm

zatekao sam se na bajloniju kada je prodavcima stigla vest da moraju da rade subotu i nedelju
    jebali su mu majku gore nego đuka đilasu

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    kondo

Post by kondo Thu Apr 30, 2020 3:54 pm

Mór Thököly wrote:285

6703 test

6 umrlih

ovo su podaci od 3?

mi nema šanse da ovo oborimo nikada do vakcine

pa zdravo grčko more

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 30, 2020 3:54 pm

I kod mene su se svi intervjuisani* prodavci radovali trodnevnoj pauzi, kad im klizeći ulete protestantska etika.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 30, 2020 3:57 pm

Pricali su dve nedelje da ce biti 3dnevna zabrana kretanja za 1. maj. Jbg, ljudi isplanirali nesto drugo "u krugu porodice". Ovo se prosto ne radi, ali, takodje jbg, ovo je Srbija.
    паће

Post by паће Thu Apr 30, 2020 4:00 pm

Mór Thököly wrote:Pricali su dve nedelje da ce biti 3dnevna zabrana kretanja za 1. maj. Jbg, ljudi isplanirali nesto drugo "u krugu porodice". Ovo se prosto ne radi, ali, takodje jbg, ovo je Srbija.

Да су ишта планирали, не би морали 45 пута да мењају. Ово је играње методом покушаја и попушаја, ин виво.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 9:30 pm