If you think what NY did with the nursing homes was bad, what Sweden is doing is horrible, even their own people are finally speaking out about it. No care AT ALL, not even oxygen. No going to the hospital, nothing. Maybe a shot of morphine.
— Crosspatch-ish (@VictorishB123) May 18, 2020
https://t.co/xZDV9FuQHx https://t.co/v4xAkQL2vr
Virus
- Post n°976
Re: Virus
- Guest
- Post n°977
Švedska je u tim stvarima (eugenika, bioetika) vrlo neobična. Kao da se, pored svih civilizacijskih dostignuća koja su ostvarili, jedan mali, odbegli zaostatak Trećeg rajha ukorenio tamo i nikako da umre.
- Post n°978
Па ни оно што је Норвешка радила са Самима није баш забавиште.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°979
ništa strašno, samo demonstriraju kakvo postaje društo posle višedecenijskog sošl distansinga
- Post n°980
Löfven se usrao desnice, kapiram da je to jedan deo price zasto je ovako hendlovao.
- Post n°981
Vrlo, vrlo zanimljiva informacija. Pogledajte
— ZAKOVIN (@SlobaGeorgiev) May 21, 2020
Batut: Broj umrlih od korone tek za mesec dana https://t.co/lszXdlNmC6
Iz članka:
Informacije da preminulih od korone ima više nego što je zvanično objavljeno stižu iz Niša gde je odbornička grupa Niška inicijativa iznela nezvaničan podatak da je u tamošnju “kapelu primljeno čak 360 preminulih koji su tretirani kao zaraženi”. Zvaničnu potvrdu nisu dobili iako su se obraćali različitim gradskim službama.
- Guest
- Post n°982
Informacija je zapravo potpuno dosadna. Podatke o umrlima iznosi samo Krizni štab i ceo proces komuniciranja je apsolutno centralizovan. Samo Batut to neće napisati tako.
Ne kažem, doduše, da nije istina da se krije, ali ovo iz Batuta nije dokaz za to.
Ne kažem, doduše, da nije istina da se krije, ali ovo iz Batuta nije dokaz za to.
- Post n°983
https://www.danas.rs/drustvo/broj-umrlih-u-nisu-visestruko-veci-od-zvanicnog/Odbornici Niške inicijative od Skupštine grada zatražili "stvarni broj" preminulih od korone
Broj umrlih u Nišu višestruko veći od zvaničnog?
Šef odborničke grupe Niška inicijativa Srđan Nonić uputio je pitanja Skupštini grada o ukupnom broju hospitalizovanih i preminulih pacijenata u kovid centrima niškog Kliničkog centra, bilo da je kod njih potvrđena infekcija korona virusa ili su ostali “samo” sumnjivi na infekciju jer nisu testirani, pošto je testiranje na početku epidemije bilo minimalno, a ni sada nije masovno, saznaje Danas.
Piše: Z. Miladinović
15. maja 2020. 11.23 Izmenjeno: 11.24
– Pitanja sam postavio početkom ove sedmice zbog sumnje u javnosti da je broj umrlih pacijenata sa povrđenom ili suspektnom korona infekcijom višestruko veći. Pri tom sam u posedu različitih informacija kao što je, recimo, ona iz pogrebnog preduzeća “Gorica” da je, kako tvrde izvori, samo od 25. marta do 1. maja, bilo 360 sahrana umrlih koji su evidentirani kao „zarazni“, u metalnim sanducima i uz druge mere zaštite – rekao je Nonić za naš list.
Kako ističe preminuli sugrađani i njihove porodice zaslužuju da znaju potpunu istinu o razmerama epidemije, kao i smrtnih ishoda zbog korona virusa, bilo da je on potvrđen testom ili ne.
On je kazao da su ga iz Skupštine grada obavestili da su njegova odbornička pitanja prosleđena niškom Štabu za vanredne situacije, a da iz “Gorice” nije dobio odgovor.
I izvori Danasa u KC tvrde da je realan broj umrlih u kovid centrima KC, kako kažu, “značajno veći” od onog koji se saopštava.
– Dnevno je umiralo i po 16 pacijenata, bilo da im je potvrđen ili nepotvrđen virus - rekao je lekar koji želi da ostane anoniman. Pacijent Aleksandar Božinović, koji je bio hospitalizovan u kovid centru KC, a otpušten sa sumnjom na korona virus, dodaje da je “dnevno, samo na njegovom spratu, umiralo po troje ili četvoro”.
– Na dan kada mi je stigao rezultat testa, koji je pokazao da sam negativan, na mom spratu je umrlo sedmoro ljudi. Rekli su mi nakon testa da ću ići kući, ali sam dva dana čekao da mi napišu otpusnu listu- lekari su bili zauzeti pisanjem umrlica. Ja ne znam šta je patologija tih umrlih ljudi, ali znam da je umiranja bilo stalno, pogotovu u sobama gde su bili repiratori. Ono što sam viđao bilo je dijametralno suprotno od onoga što je zvanično saopštavano - rekao je Božinović za sajt Niške inicijative.
Uprava KC Niš i JKP “Gorica” za sada ne odgovaraju ni na pitanja Danasa o umrlim pacijentima koji su bili sumnjivi ili potvrđeni na korona infekciju, upućena nakon što su nam zdravstveni radnici i građani dostavljali informacije i dokumenta koji potvrđuju da zvanična statistika “ne odgovara realnom stanju”.
Za sada su javno dostupne samo uopštene ocene pojedinih epidemiologa da je “moguće” da je stvarni broj preminulih veći jer u zvaničnu statistiku nisu ušli netestirani pacijenti i oni koji su umrli od hroničnih bolesti koje je krona infekcija otežala.
Prema poslednjim podacima sajta covid19.rs Ministarstva zdravlja, u Nišu je 1248 građana pozitivno na korona virus.
Nije poznat ukupan broj testiranih građana Niša, kao ni to da li se procenat smrtnosti od 2,16 odsto na nivou republike, koji se odnosi na tesirane pacijente, može primeniti i na ovaj grad.
Niš je posle Beograda najveće žarište epidemije korona virusa u Srbiji, a imao je najveći epidemiloški “incident” u zemlji, Gerontološki centar, iz kojeg je, prema dostupnim informacijama, hospitalizovano oko 200, a preminulo više od 50 korisnika kod kojih je potvrđen virus.
Olivera Sašek: Bojim se da do prave istine nikada nećemo doći
Mislim da struka namerno nije objavljivala neke podatke, koje je znala, tim pre što su i do mene, kao i do mnogih u Nišu, stizale nezvanične informacije koje se nisu poklapale sa objavljenim brojevima. Razlog za manipulaciju brojevima - nikako ne smemo zaboraviti da to nisu brojevi nego ljudi, vidim u tome da su i vlast, a i struka koja je pod snažnim uticajem vlasti, nastojali da prikažu da sve funkcioniše, da svega ima, da je sve pripremljeno na vreme, a da su mere “najefikasnije na svetu”. Bojim se da do prave istine nikada nećemo doći, što bi trebalo da je poražavajuće za svakog građanina ove zemlje, kaže za Danas Olivera Sašek, sociološkinja i predsednica organizacije Pravo na pravo.
KC: Lečeno 2200 pacijenata
Radmilo Janković, pomoćnik direktora KC i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju, početkom ove sedmice je saopštio da je u kovid centrima KC od početka epidemije bilo hospitalizovano oko 2.200 pacijenata, kako onih potvrđenih, tako i suspektnih na korona infekciju.
- Post n°984
Meni je sasvim dovoljno da je neko sahranjen uz mere zastite protiv zaraze. Mizda nije bas svaki svaki bio pozitivan, ali okvirno to je to. A do tog podatka ce se jednom doci, mislim na nivou zemlje.
- Post n°985
Danas u Bgd 45 sahrana, u petak i dubotu po 25. Onomad je bilo između 60 i 70.
- Post n°986
Pa ok, i to je nekakav pokazatelj, ali ipak relativan. Ali ako se neko sahranjuje uz mere zastite protiv zaraze...to je sasvim solidan i mnogo direktniji pokazatelj.
- Post n°987
Na šta treba da su usmjerene mjere protiv zaraze prilikom sahrana? Na ožalošćene? Mrtvac u kovčegu valjda ne može nikog zaraziti?
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°988
Ne može ako je od kovida umro. Može ako ga je ubila visokozarazna bakterija. Propisi su isti za sve infekcije: zavareni limeni uložak koji se smešta u drveni sanduk.
- Post n°989
Nonic je pomalo pajac. Ne tvrdim da gresi, ali se ne bih iznenadio da se zaleteo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°991
Свуда где је пројахао вирус је забележена појачана смртност чак и кад се одузму умрли од вируса.
-------
https://vasudeva.forumburundi.com/viewtopic.php?t=1713
-------
https://vasudeva.forumburundi.com/viewtopic.php?t=1713