Virus
- Post n°202
Re: Virus
Zaista jebanje u mozak. Crni građanine, ko si pa ti da imaš život, planove, dogovore, poslove, slobodno vreme...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°203
Nope, to je njegova i Pantelina ideja, ali struka ipak ima poslednju reč.Djamolidine Abdoujaparov wrote:o jbt ovo njegovo od večeras nije zvaničan stav/odluka tzv štaba?
- Post n°205
Tačno će da dobije pobunu sad kad je reko ljudima da imaju slobodan vikend, a onda im saopšti da ipak nemaju.
Drugim rečima, nema od toga ništa.
Drugim rečima, nema od toga ništa.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°206
Sad treba struka da preuzme odgovornost za policijski cas. Ovi Lazari Krstici su nas drzali pod kljucem a ne predsednik mekog srca
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°207
nema šanse. apsolutno nema šanse da Vučić tako bude cucked, i to od strane 5-6 štrebera struke. odgovornost za sve loše je ionako na nedisciplinovanim građanima.
- Guest
- Post n°208
ok, ovo je bliže razumu. učinilo mi se da je drugi gambit u pitanju ("ja hteo da vas pustim ali ne mešam se u epidemiolozima u posao") ali se nadam da si u pravu.
- Post n°209
Pazi, možda ispadne i to, ko zna (nije nemoguće ni da bukvalno odlučuju istraživanja koja će da dobije sutra ujutru), ali ako je tako, onda se naprosto zajebo, nije smeo da kaže da će pustiti slobodan vikend. Ne smeš ništa da obećaš ako igraš taj gambit.
_____
- Post n°211
E, ali ovo je baš useravanje u život. Jedno je kad političar laže, krade, nameššta poslove drugarima, čak i kad vodi ekonomiju na načine koji ti nanose direktnu štetu, ali kad ti zabrani da izlaziš iz kuće tri dana, to je nešto sasvim, sasvim drugo...
_____
- Post n°212
Sad kad Kon podnese ostavku
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°213
ha ha
gleam ortaka iz ns, grbavica, kako zove 192 i prijavljuje kamion natovaren majmunima kako kruzi po grabavici sa sve ozvucenjem"djilase lopove"
SA bukvalno
gleam ortaka iz ns, grbavica, kako zove 192 i prijavljuje kamion natovaren majmunima kako kruzi po grabavici sa sve ozvucenjem"djilase lopove"
SA bukvalno
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°214
nije ni vučić rekao da je to konačna odluka, već da je to predlog i da će sutra posle sastanka
kriznik štabova reći kako će funkcionisati vikend.
kriznik štabova reći kako će funkcionisati vikend.
- Guest
- Post n°215
Ok ovo ipak izgleda kao da je Vučić samostalno izleteo sa idejom o otvaranju za vikend i da je zatekao "struku". Glitch in the matrix.
Epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da je "apsolutno preterana rasprava oko ovog vikenda" jer je, kako kaže, to poslednji vikend sa zabranom.
Može da se desi da pokvari sve, navodi Kon.
"Ne osećam se dobro zbog toga, mislim da treba da se izdrži, ali razumem da je kompromis uvek najbolje sprovesti jer time izlazimo iz problema koji je isfabrikovan i preteran. Ljudi ne znaju koliko je ovo teška i smrtonosna bolest, da umre svaki peti stariji sa hroničnim tegobama", navodi Kon.
Kon je rekao da će prvomajski policijski čas biti najverovatnije biti onakav kakav je predlog dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
- Post n°216
Fora sa hronicnim bolestima u Srbiji je sto masa ljudi - ne zna da ih ima.
- Post n°217
https://www.theguardian.com/science/audio/2020/apr/30/covid-19-what-has-the-bcg-vaccine-got-to-do-with-it-podcast
- Post n°218
ili zna ali ih jednostavno ignoriše i nisu zvanično upisaneMór Thököly wrote:Fora sa hronicnim bolestima u Srbiji je sto masa ljudi - ne zna da ih ima.
- Post n°219
Sad mi je vec stvarno muka od ovog njihovog ping-ponga. Danas treba da pocne policijcki cas, a jos uvek se ne zna dokle ce trajati. Sprdnja i maltretiranje.
_____
- Guest
- Post n°220
Pa kad nisi razuman.
Kon: Preterana rasprava oko ovog vikenda pokazuje da nismo još uvek razumni
- Post n°222
Halászlé wrote:Precizirana je ta odluka. Klima se neće koristiti u vozilima u kojima prozori mogu da se otvore. Biće sve isto kao i prošle godine.
Јебемуматер, па зар нема свака клима два начина рада, 1) да врти затечени ваздух, 2) да убацује свеж ваздух? Оно прво се користи у колима јер боРЖ ради на скуп бензин а напољу уме и да смрди, али шта их спречава да пребаце клапну на 2?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°223
Vec vidim stampedoErős Pista wrote:Sad mi je vec stvarno muka od ovog njihovog ping-ponga. Danas treba da pocne policijcki cas, a jos uvek se ne zna dokle ce trajati. Sprdnja i maltretiranje.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°224
Ajatolah tamo:
Radio sam juče deo za Srbiju na uporednom pregledu "stay-at-home" mera u raznim evropskim državama koje je radila jedna velika međunarodna advokatska firma. Uočio sam nekoliko stvari:
- Većina zemalja je ovo regulisala nalozima i odlukama nadležnih ministara ili drugih zdravstvenih vlasti, ne uvođenjem vanrednog stanja. Neke čak imaju mogućnost da se pojedine mere različito implementiraju na lokalnom ili regionalnom nivou (mislim Švajcarska, Holandija i UK);
- U svim zemljama osim Srbije je trajanje tih mera tačno vremenski određeno, tj. zna se tačan datum do kog iste traju. Jedina zemlja koja nema određen taj datum je Srbija;
- Skoro sve zemlje su ograničenje kretanja regulisale inicijalnim aktom, sa 1 ili 2 izmene u toku trajanja mera, uglavnom ili produženje roka do koga se primenjuju ili neke sitne izmene (npr. Bugarska je u jednom trenutku dozvolila kretanje po parkovima). Sa druge strane imamo Srbiju, čija je Uredba o merama za vreme vanrednog stanja za 40 dana menjana 11 puta;
Suma sumarum, jasno je da ova zemlja niti ima bilo kakav plan, niti bilo kakvu ideju kako se ponašati u ovakvim situacijama. Doduše, slično se ponaša i u redovnim okolnostima, pa se kod nas neki zakoni komplet menjaju na svake 3-4 godine, ne stigneš ni da ih razradiš kako treba. Ni većeg i glomaznijeg državnog aparata, ni manje efikasnosti u onome što radi.
- Guest
- Post n°225
Erős Pista wrote:Sad mi je vec stvarno muka od ovog njihovog ping-ponga. Danas treba da pocne policijcki cas, a jos uvek se ne zna dokle ce trajati. Sprdnja i maltretiranje.
Prodavačice u Maksiju i trafikama nemaju pojma da li rade za vikend ili ne. Na vratima Maksija je okačeno obaveštenje o 3 neradna dana, unutra kažu da su im rekli da će to tek da vide.