Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Nektivni Ugnelj

Virus - Page 12 Empty Re: Virus

Post by Nektivni Ugnelj Sun Apr 19, 2020 1:34 am

In an interview with The Observer Nabarro said the public should not assume that a vaccine would definitely be developed soon – and would have to adapt to the ongoing threat.

“You don’t necessarily develop a vaccine that is safe and effective against every virus. Some viruses are very, very difficult when it comes to vaccine development - so for the foreseeable future, we are going to have to find ways to go about our lives with this virus as a constant threat.

“That means isolating those who show signs of the disease and also their contacts. Older people will have to be protected. In addition hospital capacity for dealing with cases will have to be ensured. That is going to be the new normal for us all.”

Za mene je ludilo o ovako necemu i razmisljati. Daleko od toga da su samo 65+ u opasnosti. Svi preko 40 imaju o cemu da brinu, preko 50 apsolutno. Drugo, bilo koliko godina da imas ako imas neke underlying health issue ti si zarobljen covek objektivno. Kako misle da ljudi salju decu u skole svaki dan se bojeci da im ne donesu virus u kucu. Ako bi se ovo sto ovde pise sprovodilo tipa dve godine - svet ce biti temeljno i sveobuhvatno ekonomski upropascen. I kakve veze ima sto ces izolovati one sa simptomima kad 30% uopste ne pokazuje simptome? Mislim, to "obaska".
    kapetanm

Post by kapetanm Sun Apr 19, 2020 1:42 am

Podsetimo se još jednom da o virusu se ne zna ništa.prema tome brojke, štabovi, ispravnost poteza, sve je to tapkanje u mraku. I nikad nećemo biti opušteni
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Apr 19, 2020 1:45 am

O virusu se nista ne zna, osim onoga sto se zna o svakom virusu - iskorenis ga iz zemlje i onda nikome ne das da udje bez testiranja. Do vakcine (koja ce jednom ipak doci, nemoguce je da se ceo svet svrti oko necega kao sto je vakcina za 1 virus i da to ne uspe).
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Apr 19, 2020 1:49 am

Druga stvar, ovo sto ovaj predlaze ce imati duboke i dugotrajne posledice na svaku privatnost jer ce voditi totalnom trackingu ljudi ne kao nekakvoj privremenoj meri nego kao prosto nacinu zivota.
    ćaća

Post by ćaća Sun Apr 19, 2020 2:04 am

Halászlé wrote:Ko bi rekao da je čovek koji podržava genocid u Srebrenici govno. 

Samo me fascinira taj mehanizam preteranog učitavanja svega i svačega u pojedince tokom velikih kriza, pa se tako Kon secira kao žaba i traga se za okultnom supstancom njegove ličnosti

Neću više, izvinite

Navija za Partizan.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sun Apr 19, 2020 2:05 am

dzaba aerodromi ako postoji neki prirodni rezervoar virusa, tipa u pecinama sa slepim misevima

sto se tice ovoga da se ljudi prate

sto bi reko fuko - we live in a society

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Apr 19, 2020 2:28 am

Ono sto sam u stvari hteo da kazem, Dr Doom 

https://youtu.be/EI5NRhoPstk?t=763
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Apr 19, 2020 4:04 am

ficfiric wrote:
    Летећи Полип wrote:Poserem im se u taj jedan sat.

Ja jos nisam stigao da podignem platu

"U Nisu je tesko jer placamo za nedisciplinu od pre dve nedelje."

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Apr 19, 2020 5:29 am

Он је додао да су жаришта свуда где смо имали велики прилив људи из иностранства. Додао је да може скупо да нас кошта и то што су многи лепе дане за викенд користили да оду на неку од планина у земљи.

- Може скупо да нас кошта, јер што смо имали у последњих 5 дана у Нишу, то је резултат како смо се понашали пре две недеље. Све од нас зависи, приметио је председник.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Post by MNE Sun Apr 19, 2020 8:27 am

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Apr 19, 2020 9:34 am

Erős Pista wrote:

Pa sto nije zabranio prosle nedelje medjugradski putnicki saobracaj? Sta, nije znao da ce masa ljudi pobeci iz gradova za uskrs?
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Apr 19, 2020 9:54 am

Virus - Page 12 N5zyeNK
    blic.rs/vesti/drustvo/novi-protokol-sta-se-desava-kada-vam-je-prvi-test-negativan/mvllp77
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Apr 19, 2020 10:16 am

Mór Thököly wrote:

Pa sto nije zabranio prosle nedelje medjugradski putnicki saobracaj? Sta, nije znao da ce masa ljudi pobeci iz gradova za uskrs?

Naravno. Mislim, pazi, verovatno bolje sto nije, jer neki ventil treba ostaviti, ali koj kurac sad kuka.

_____

kapetanm

Post by kapetanm Sun Apr 19, 2020 10:52 am

Reko mu neko ko zna nekog ko ima pouzdan izvortm da se u Švicarskoj vrše testovi vakcine na majmunima
    kondo

Post by kondo Sun Apr 19, 2020 10:59 am

Mór Thököly wrote:

kako nije? hocete mi reci da busevi idu sve vreme izmedju gradova?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Apr 19, 2020 11:00 am

ne idu. idu licna vozila koliko ja razumem.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    kondo

Post by kondo Sun Apr 19, 2020 11:05 am

pa da. nego ja mentol kad kazu medjugradski putnicki saobracaj odmah pomislim na autobuse.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Apr 19, 2020 11:15 am

Virus - Page 12 EV86gY-WoAMfwTE?format=jpg&name=medium
    Sotir

Post by Sotir Sun Apr 19, 2020 11:23 am

Како на Косову имају тако мало заражених? Они тек имају гомилу гастоса, нпр у Швајцарској.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Apr 19, 2020 11:26 am

Sotir wrote:Како на Косову имају тако мало заражених? Они тек имају гомилу гастоса, нпр у Швајцарској.

Malo ko je napustio CH ovih dana, provode uskršnji odmor tamo.
    bela maca

Post by bela maca Sun Apr 19, 2020 12:13 pm

Mór Thököly wrote:O virusu se nista ne zna, osim onoga sto se zna o svakom virusu - iskorenis ga iz zemlje i onda nikome ne das da udje bez testiranja. Do vakcine (koja ce jednom ipak doci, nemoguce je da se ceo svet svrti oko necega kao sto je vakcina za 1 virus i da to ne uspe).
    malarija ubije 400 000 ljudi godišnje i i dalje ne postoji delotvorna vakcina

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Apr 19, 2020 12:23 pm

Erzsébet Biszak wrote:
    Mór Thököly wrote:O virusu se nista ne zna, osim onoga sto se zna o svakom virusu - iskorenis ga iz zemlje i onda nikome ne das da udje bez testiranja. Do vakcine (koja ce jednom ipak doci, nemoguce je da se ceo svet svrti oko necega kao sto je vakcina za 1 virus i da to ne uspe).
    malarija ubije 400 000 ljudi godišnje i i dalje ne postoji delotvorna vakcina

Tačno.

Na sreću, vakcine protiv slabo mutirajućih virusa mnogo je lakše napraviti nego vakcinu protiv parazitoze: to je za dva reda veličine kompleksniji zadatak.
    Uveren sam da vakcina protiv SARS Cov-2 već postoji u gomili ovih koje su do sada napravljene. Pogledaj optimizam ovih sa Oksforda koji vakcinu već proizvoide u milionskim količinama - ne bi to radili da joj ne daju bar 50% šanse da prođe sve faze ispitivanja.

Mislim da nema prevelikog razloga za brigu kada je razvoj vakcine u pitanju i da veći problem leži u karakteristikama samog virusa: koliko je zapravo virulentan, koliko je trajan imuni odgovor, kako se ponaša u različitim klimatskim zonama itd. To jest - kako ćemo provesti vreme do masovne proizvodnje vakcine. Takođe, to čudo treba napraviti i distribuirati, a sirotilja će se ampula dočepati sporije nego bogatuni.

Postoji, naravno, i mogućnost da se virus samoubije u međuvremenu. Dešavalo se.
    kondo

Post by kondo Sun Apr 19, 2020 12:25 pm

malarija ima plemeniti način prenošenja za razliku od korone

inače u nastavku programa, juče je izašlo mišljenje instituta robert koch da mere lokdauna (na nemački način, znači škole restorani kafići manje prodavnice) nemaju uticaja na r0 već samo bazična prevencija (pranje ruku) i distanca. naime konačno su uspeli da obrade podatke i shvatili su da kriva r0 koja je u piku imala preko 3, pala ispod 1 uz pomenute mere par dana PRE lokdauna, tako da je lokdaun praktično uveden kada je r0 bio oko 0.9 i ostao je manje više isti ili sličan kroz lokdaun....

eto pa se češkajte po glavi

jebo nas patak što nismo bilo malo bolji pa da nas muti nije brutalno odjebala na početku, da služimo kao nemački pokusni kunić a ne kineski.

_____
    #FreeFacu

kapetanm

Post by kapetanm Sun Apr 19, 2020 1:37 pm

Marius Lăcătuș wrote:malarija ima plemeniti način prenošenja za razliku od korone

inače u nastavku programa, juče je izašlo mišljenje instituta robert koch da mere lokdauna (na nemački način, znači škole restorani kafići manje prodavnice) nemaju uticaja na r0 već samo bazična prevencija (pranje ruku) i distanca. naime konačno su uspeli da obrade podatke i shvatili su da kriva r0 koja je u piku imala preko 3, pala ispod 1 uz pomenute mere par dana PRE lokdauna, tako da je lokdaun praktično uveden kada je r0 bio oko 0.9 i ostao je manje više isti ili sličan kroz lokdaun....

jebo nas patak što nismo bilo malo bolji pa da nas muti nije brutalno odjebala na početku, da služimo kao nemački pokusni kunić a ne kineski.
    Kakvi smo mi Nemci  takav nam je r0
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Apr 19, 2020 1:58 pm

Marius Lăcătuș wrote:malarija ima plemeniti način prenošenja za razliku od korone

Ali ovskvu distancu je nemoguce napraviti sa otvorenim ugostiteljskim objektima, a pogotovu skolama.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 3:47 am