Korona u tanjiru
- Post n°101
Re: Korona u tanjiru
I povrh svega riknuo mi zamrzivac ne mogu da natankujem, nek poživi Nada za sukcesivne isporuke
- Post n°103
Preko onoh Potrčka pa koliko košta ne znam, možda je to skupoTalason wrote:нисам разумео, иако сам пун разумевања
доносе на адресу?
- Post n°105
Marius Lăcătuș wrote:koliko traje ta operacija? mislim svejedno necu se usuditi posto moja MTR cvili i zavija, mogu misliti koje valove ispusta u okolicu kad ni njoj nije fino.
Имали смо случај баш са том нишком тошибом, напросто је отишао лежај у вентилатору. А пошто је унутра све било на 125 волти, јебигица, пуштали смо га да се мучи и трпели звуке.
Све то време ниједан валов није испустио из себе.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°106
Ja samo hoću da izjavim za dnevnik da je ova “ostani kod kuće” kampanja ozbiljno poremetila moju konzumaciju alkohola. Ja nikad ne pijem sam, jer prosto ne mogu, nije me Bog stvorio za alkosa. Stoji mi pivo u frižideru netaknuto, izvetriće se. Otkad sam nabavio 91% alkohol ni rakiju ne trošim na dezinfekciju. Da pijem sa društvom preko facetime malo mi bez veze.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°107
Исто. Срећа па смо госпоја и ја синхронизовани, значи неколико дана нам не падне на ум уопште, па онда две-три пре спавања, па онда отприлике сваки трећи пут буде мало више. И буде таман доста.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°108
pravim pasulj prvi put u životu, držite mi fige
miriše kao mamin
miriše kao mamin
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°109
Hleb. Odnos brasna belo: ražano: heljda je bio 4:1:1
Obratite pažnju na mehuriće vazduha. Nikad ovako nije bilo.
Vizuelno i nije nešto posebno
Trik je u ovome
Keramička posuda, stavio umešen hleb unutra, čekao sat da se podigne a onda pekao 45 minuta sa poklopcem preko. Posle 45 minuta isključio šporet i ostavio u šporetu nekoliko sati da se ohladi, i dalje sa poklopcem preko posude. Na taj način hleb ne gubi vlagu i ostaje mekan.
Sledeći put ću kad se završi 45 minuta pečenja da otvorim poklopac i premažem vrh puterom, vratim nazad i ostavim da se hladi u šporetu. Možda ispadne hrskavije.
Vizuelno i nije nešto posebno
Trik je u ovome
Keramička posuda, stavio umešen hleb unutra, čekao sat da se podigne a onda pekao 45 minuta sa poklopcem preko. Posle 45 minuta isključio šporet i ostavio u šporetu nekoliko sati da se ohladi, i dalje sa poklopcem preko posude. Na taj način hleb ne gubi vlagu i ostaje mekan.
Sledeći put ću kad se završi 45 minuta pečenja da otvorim poklopac i premažem vrh puterom, vratim nazad i ostavim da se hladi u šporetu. Možda ispadne hrskavije.
- Post n°111
Što se mučite s lebovima kad Šarlo isporučuje na adresu ako ih pitate, takav hleb ne možete za 3 života da napravite. Mislim na frančeze.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°113
ja retko jedem leba
_____
- Post n°114
MNE wrote:ražano i heljda ti je dovoljno
Nije. Nece da naraste bez belog.
- Post n°115
Marius Lăcătuș wrote:Što se mučite s lebovima kad Šarlo isporučuje na adresu ako ih pitate, takav hleb ne možete za 3 života da napravite. Mislim na frančeze.
Dosada brate. Plus kada ga ja napravim znam ko ga je pipkao rukama i da li su ruke bile dezinfikovane.
- Post n°116
OK je pekar znam ga dezinfikuje ruke mada je čudno malo kako soli testo
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°117
Marius Lăcătuș wrote:OK je pekar znam ga dezinfikuje ruke mada je čudno malo kako soli testo
fuj bre
- Post n°119
_____
#FreeFacu
- Post n°120
Vilmos Tehenészfiú wrote:Hleb. Odnos brasna belo: ražano: heljda je bio 4:1:1
Trik je u ovome
Госпоја то ради у стакленој чинији, без поклопца, јер обично тесто нарасте јаче него што би под њега стало. Још квасац није скроз као што је стари био, али исто, види мехуриће. Пшенично:ражано 2:1, ако није мењала рецепт.
_____
- Post n°121
Ja ne mogu da postignem da se hleb tako podigne ako nema belog brasna.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°122
Ozbiljno pitanje, koliko dugo može da stoji jagnjetina u frižideru pre pečenja? Recimo ako kupim sutra (utorak) da li će izdržati do nedelje kad bi je pekao? Kapiram 2 dana stajanja je korisno ali s obzirom da je verovatni (ako je) dan klanja ponedeljak, to je 6 dana.
Prodavačica u mesari kaže da meso dobijaju u utorak za prodaju u utorak i sredu. Dobiće ponovo u četvrtak ali taj da je armagedon pa ne bih ostavljao za tada.
Mada ću da vidim sa Brankom što prodaje kozji sir kakve su joj opcije za praznik, da li će biti mesa?
Prodavačica u mesari kaže da meso dobijaju u utorak za prodaju u utorak i sredu. Dobiće ponovo u četvrtak ali taj da je armagedon pa ne bih ostavljao za tada.
Mada ću da vidim sa Brankom što prodaje kozji sir kakve su joj opcije za praznik, da li će biti mesa?
_____
#FreeFacu
- Post n°124
eh, kad bi imao mesta u frizu za 2 kila mesa u komadu
_____
#FreeFacu
- Post n°125
ja se tešim čokoladom, napravila sam najbolje bejzik braunije ikad
_____