Knjiga srama
- Post n°301
Re: Knjiga srama
nisam upućen u stranačke prilike u srbiji, ali mi se čini da je vučić mnogo prijemčljiviji od ostalih po pitanju napredovanja ili prijema novih ljudi na važne pozicije u okviru stranke i državnog aparata
- Guest
- Post n°302
si ti siguran da si socijalista?ognica efimera wrote:vecinu ipak ne osvaja etikom, vec njihovom zeljom da se najedu i napoje sa drzavnih jasala, jer je tako najlakse.
Pa ili je mudrac koji razmislja u nekim dalekoseznijim okvirima koje mi ne uspevamo da dosegnemo , jer eto gledamo svaki dan kako se drustvo raspada ili je prosto naivan u svojim anahronima razmisljanjima o ujedinjenoj evropi.Bonidas Poslednji wrote:Kondo wrote:vi bas kao da ne zelite da procitate sta je covek rekao. bar se za vasilija cudim.
Meni je potpuno jasno šta je rekao. David ima političke i ideološke prioritete i ne vidi Vučića kao svoju glavnu metu i svakako ne želi da učestvuje u onome što si ispravno nazvao pijačnom retorikom. Ja taj njegov izbor smatram legitimnim i apsolutno vrednim polemike.
Ne misilm da je neko veliko nepostovanje da se kaze da je verovatno ovo drugo u pitanju.
oce to kad nemas dva pismena coveka u stranci, mora da ih nabavis odnekudVeletin wrote:nisam upućen u stranačke prilike u srbiji, ali mi se čini da je vučić mnogo prijemčljiviji od ostalih po pitanju napredovanja ili prijema novih ljudi na važne pozicije u okviru stranke i državnog aparata
- Post n°303
fakat, dosao mu je andrija mladenovic.
ja ovo ficino citam kao skepsu spram vucica i nista vise od toga - voleo bi da je iskren ali mu je ocigledno da nije.
pored toga znajuci coveka, nisam siguran da fica ne pravi razliku izmedju evrope u smislu vrednosti i EU u smislu pragmatizma.
inace ima vise prinicipa da mi po glavi seru milosevicevi socijalisti nego kostunicini. DSS je najveci krivac za ovo na sta lici srbija danas, nisu ni tadic ni vucic.
ja ovo ficino citam kao skepsu spram vucica i nista vise od toga - voleo bi da je iskren ali mu je ocigledno da nije.
pored toga znajuci coveka, nisam siguran da fica ne pravi razliku izmedju evrope u smislu vrednosti i EU u smislu pragmatizma.
inace ima vise prinicipa da mi po glavi seru milosevicevi socijalisti nego kostunicini. DSS je najveci krivac za ovo na sta lici srbija danas, nisu ni tadic ni vucic.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°304
Kondo wrote:DSS je najveci krivac za ovo na sta lici srbija danas, nisu ni tadic ni vucic.
+ 1000, ološ u svakom pogledu.
- Guest
- Post n°305
bogu hvala, dovoljno posteno zivim da ne znam licno davida i ne mogu da priustim sebi da ga zovem fica, ali znam da citam :Kondo wrote:
Raspisivanje vanrednih izbora Filip David vidi kao želju premijera Aleksandra Vučića da učvrsti vlast pred sprovođenje "unapred sastavljene liste" nepopularnih mera koje su neophodne na putu ka Evropskoj uniji.
Književnik Filip David kaže da ne može ništa da kaže za evropsku politiku premijera Vučića, ali da ga zbunjuju njegovi saradnici iz Miloševićevog vremena.
iz ovoga se ne vidi razlika izmedju evropskih vrednosti i evropske unije.
- Post n°306
Valjda onaj koji treba da nas primi a to je EZ, najbolje zna koji su uslovi za prijem.
Očito je da briga o sirotinji i nemoćnima nije visoko na listi prioriteta i da su neke druge stvari bitnije.
S tom činjenicom bi eurofili morali još ranije da budu upoznati.
Očito je da briga o sirotinji i nemoćnima nije visoko na listi prioriteta i da su neke druge stvari bitnije.
S tom činjenicom bi eurofili morali još ranije da budu upoznati.
- Post n°307
Veletin wrote:vučić svojom protestantskom etikom polako ali sigurno osvaja intelektualni krem srbije, a vama jedino preostaje da se iščuđavate.
"Протестантска етика" у смислу "ја ћу стално да причам како радим 26 сати дневно, да мислите да немам кад да вас покрадем"?
Veletin wrote:Valjda onaj koji treba da nas primi a to je EZ, najbolje zna koji su uslovi za prijem.
А и они то најбоље знају за дан кад их питаш; сутра већ могу да буду и неки други услови. Колико нас то година већ зајебавају?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°308
Ostani govno do kraja.mikelandjelo wrote:bogu hvala, dovoljno posteno zivim da ne znam licno davidaKondo wrote:
- Guest
- Post n°309
потписник преокрета наравно ништа не замера Вучићу. Ово је хтео. Добио је. Нек цркне.Bluberi wrote:Ostani govno do kraja.mikelandjelo wrote:
bogu hvala, dovoljno posteno zivim da ne znam licno davida
- Post n°311
паће wrote:"Протестантска етика" у смислу "ја ћу стално да причам како радим 26 сати дневно, да мислите да немам кад да вас покрадем"?
Yep.
Za te stvari služe bata, kumovi i Dinkarini kadrovi..
паће wrote:
А и они то најбоље знају за дан кад их питаш; сутра већ могу да буду и неки други услови. Колико нас то година већ зајебавају?
- Post n°312
mikelandjelo wrote:
bogu hvala, dovoljno posteno zivim da ne znam licno davida
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°313
Dobar signal člana političkog saveta LDP prema Vučiću pred izbore. "Ne isključujemo da bismo sarađivali, ubedite nas jer ne znamo šta da mislimo. V.T.Č.J.*"
* - Vaš Tajkun Čedomir Jovanović
* - Vaš Tajkun Čedomir Jovanović
- Post n°314
Ogorčeni Čačani NASRNULI na gradonačelnika, Ilić: Kiša nas je iznenadila, ništa nismo mogli
- Post n°315
Filipenko wrote:Ogorčeni Čačani NASRNULI na gradonačelnika, Ilić: Kiša nas je iznenadila, ništa nismo mogli
веља wrote:Prognozirano je da će pasti oko 30 do 40 litara kiše po kubnom metru, a palo je duplo više.
Изгледа да су бројали само онај најнижи кубни метар, при земљи, а киша је бројала и изнад тога...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°316
Ovo je i sram i tupan zapravo objedinio je sve najdebilnije u par recenica.
http://www.b92.net/biz/fokus/intervju.php?yyyy=2016&mm=03&nav_id=1103222
Pocinje sa njegovom analizom strajka pa do izgradicemo bic staze er je to trazila stana firma
Pocinje sa njegovom analizom strajka pa do izgradicemo bic staze er je to trazila stana firma
- Guest
- Post n°317
Pokusacu opet, mada nisam siguran da do kraja razumem topik
Bojan Djuric [ltr]@BojanDjuric78[/ltr] 7h7 hours ago
Kad bi ga zanimalo,ministar prosvete bi za 5 dana od 20 velikih firmi dobio tacno sta im treba od kadrova za dualno.Ali on ne razmislja tako
Idite ministre, npr, i pitajte velike trgovinske lance sta im treba, u sta bi ulozili, da li im trebaju drugaciji na delikatesu. Znaju odmah
Ali, bez veze je sa Olimpa nauke, baviti se trivijama obrazovanja za secenje salame, jel da? E pa, top menadzeri tamo to rade i misle
Stvarno, bre, dosta s tim kako nesto ne moze. Pa idi bre u radnju, i razmisljaj kao sto razmisljaju ljudi tamo. I videces 100 stvari da moze
Jebo vas vise protokol, analize, 20 nizih saradnika koji ubiju svaku ideju, sekretarice koje zovu. Dodjes ujutru i pozoves menadzere firmi
Ne znas koje su firme? Ovako: sednes uvece pred TV, vidis reklamne blokove. Te koje vidis, prvo njih zoves. Jel tako jasnije?
Kad bi ga zanimalo,ministar prosvete bi za 5 dana od 20 velikih firmi dobio tacno sta im treba od kadrova za dualno.Ali on ne razmislja tako
Idite ministre, npr, i pitajte velike trgovinske lance sta im treba, u sta bi ulozili, da li im trebaju drugaciji na delikatesu. Znaju odmah
Ali, bez veze je sa Olimpa nauke, baviti se trivijama obrazovanja za secenje salame, jel da? E pa, top menadzeri tamo to rade i misle
Stvarno, bre, dosta s tim kako nesto ne moze. Pa idi bre u radnju, i razmisljaj kao sto razmisljaju ljudi tamo. I videces 100 stvari da moze
Jebo vas vise protokol, analize, 20 nizih saradnika koji ubiju svaku ideju, sekretarice koje zovu. Dodjes ujutru i pozoves menadzere firmi
Ne znas koje su firme? Ovako: sednes uvece pred TV, vidis reklamne blokove. Te koje vidis, prvo njih zoves. Jel tako jasnije?
- Post n°318
pa ovo je vise za dnevnog tupana ako on ovo veruje zaista.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°319
ali stvarno obrazovanje za ljude robote koji seku salamu i ne pitaju zasto bojan djuric postoji kao pojava. mislim ne on licno vec strukturno mesto koje zauzima.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°320
Gad.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°321
ognica efimera wrote:Ovo je i sram i tupan zapravo objedinio je sve najdebilnije u par recenica.
zna li neko, jel ovo u skladu sa zakonom
Jeste, u startu su bile male zarade, ali su krenule da rastu kako se povećavao broj fabrika jer su se poslodavci bojali fluktuacije, prelaska u fabrike koje bolje plaćaju. Sad toga nema, a koliko vidim postoji neformalni dogovor poslodavaca oko visine zarada, što je opet dobro, nema ludovanja i lomljenja.
- Guest
- Post n°322
ako je neformalni, citaj usmeni, ne znam ni koji zakon moze da se primeni. procesuiranje neceg takvog u srbiji, pogotovo na mikronivou kao sto je npr sremska mitrovica, zavrsilo bi se jos u predistrazi. a i nije im tesko da se sporazumeju, ispune zakonski minimum, koji se sastoji od minimalca, prevoza i toplog obruka, i gle cuda svima digitron pokaze istu cifru, oko 200 evra.
- Post n°323
ognica efimera wrote:ako je neformalni, citaj usmeni, ne znam ni koji zakon moze da se primeni. procesuiranje neceg takvog u srbiji, pogotovo na mikronivou kao sto je npr sremska mitrovica, zavrsilo bi se jos u predistrazi. a i nije im tesko da se sporazumeju, ispune zakonski minimum, koji se sastoji od minimalca, prevoza i toplog obruka, i gle cuda svima digitron pokaze istu cifru, oko 200 evra.
da li je ovo takođe predmet sporazumevanja među poslodavcima ?
"Ljudi neće da rade za strane kompanije zato što neće da hodaju između dve žute činije, neće da nose zaštitni šlem, hoće da idu na cigaret pauzu svakih deset minuta, neće da prihvate da se pauza ne računa u radno vreme... Nama su potrebni zanati i sistem gde će deca ići manje u školu, a više biti u kompanijama, ali ne da bi bili najamna radna snaga sa 14 godina, nego da bi prihvatili radnu etiku i industrijsku filozofiju ponašanja. Do sada smo napravili kore za tortu, sad pravimo fil, a jagode i šlag dolaze na kraju."
- Guest
- Post n°324
Dimitrije Vojnov
2 mins ·
N1 info
·
Kad vidim ove kao upečatljive klipove na N1 pripremljene za šerovanje na socijalnim mrežama, skoči mi Vučićev rejting.
Pitanje je samo da li oni to i rade da bi mu pomogli ili Amerikanci zbog recesije više ne mogu da priušte sluge sa mozgom.
2 mins ·
N1 info
·
Kad vidim ove kao upečatljive klipove na N1 pripremljene za šerovanje na socijalnim mrežama, skoči mi Vučićev rejting.
Pitanje je samo da li oni to i rade da bi mu pomogli ili Amerikanci zbog recesije više ne mogu da priušte sluge sa mozgom.