jugoslavija - od nemila do nedraga
- Guest
- Post n°151
Re: jugoslavija - od nemila do nedraga
Brčko je takođe na toj listi gradova koje nije posjetio (ima priča i da ga jeste posjetio ali da je doček bio loš), a nešto malo se izgradilo tek poslije njegove smrti. Nisam nikad dobio odgovor zbog čega i kako se to Brćko zamjerilo Titu.
- Post n°152
Можда је хтео да се брчка, па му објаснили да се не зове тако због тога, него...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°153
Pogledajte video kad Tito govori o prolasku kroz Široki brijeg. Kaže, zaustavili građani kolonu, vele, nismo više, druže Tito, ono što smo bili.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°154
Сад се зову "поседаше".
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°155
- Spoiler:
- jesu
_____
????
- Post n°156
Јел се Жича рачуна?
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Post n°157
Филипе, а да није можда био у Ранковићеву
- Post n°158
Brčko je u SFRJ bilo 1 od najrazvijenijih gradova u BiH. Krajem 70ih imalo dragstor s radnim vremenom 24/7. U maloprodaji bilo najviše vrsta piva u Jugi. Uđeš u dućan, 20 vrsta piva, živa istina.fikret selimbašić wrote:Brčko je takođe na toj listi gradova koje nije posjetio (ima priča i da ga jeste posjetio ali da je doček bio loš), a nešto malo se izgradilo tek poslije njegove smrti. Nisam nikad dobio odgovor zbog čega i kako se to Brćko zamjerilo Titu.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°159
Znam, druže Otto. Već me pokojni Filipenko podsjeti da se i ovde slična priča počela da vrti, mislim da sam je prvi put čuo u jesen '88.otto katz wrote:Brčko je u SFRJ bilo 1 od najrazvijenijih gradova u BiH. Krajem 70ih imalo dragstor s radnim vremenom 24/7. U maloprodaji bilo najviše vrsta piva u Jugi. Uđeš u dućan, 20 vrsta piva, živa istina.fikret selimbašić wrote:Brčko je takođe na toj listi gradova koje nije posjetio (ima priča i da ga jeste posjetio ali da je doček bio loš), a nešto malo se izgradilo tek poslije njegove smrti. Nisam nikad dobio odgovor zbog čega i kako se to Brćko zamjerilo Titu.
@pače
Danas sjedim u jednoj ovdašnjoj kafani/aščinici i na zidu vidim okačenu slika Brčkog iz austrougarskog vakta, potpisano je kao Brčka.
- Post n°160
otto katz wrote:Brčko je u SFRJ bilo 1 od najrazvijenijih gradova u BiH. Krajem 70ih imalo dragstor s radnim vremenom 24/7. U maloprodaji bilo najviše vrsta piva u Jugi. Uđeš u dućan, 20 vrsta piva, živa istina.fikret selimbašić wrote:Brčko je takođe na toj listi gradova koje nije posjetio (ima priča i da ga jeste posjetio ali da je doček bio loš), a nešto malo se izgradilo tek poslije njegove smrti. Nisam nikad dobio odgovor zbog čega i kako se to Brćko zamjerilo Titu.
Ali zato jogurt....
- Guest
- Post n°161
KinderLad wrote:otto katz wrote:
Brčko je u SFRJ bilo 1 od najrazvijenijih gradova u BiH. Krajem 70ih imalo dragstor s radnim vremenom 24/7. U maloprodaji bilo najviše vrsta piva u Jugi. Uđeš u dućan, 20 vrsta piva, živa istina.
Ali zato jogurt....
Tek tu smo bili jaki. Sjedio sam sa dvojicom drugara u vrijeme Kolindine izjave o jogurtu i krenemo da nabrajamo šta je od toga bilo dostupno u Brčkom, a sumnjam da je u Zagrebu bila tanja ponuda. Dakle, u Brčkom si mogao da kupiš jogurte PTK Tuzla, jogurt i kefir srajevske mljekare Milkos, jogurt mljekare Županja i vočne jogurte zagrebačke mljekare, drugar se čak sjetio da su se ti voćni zvali Jogo desert.
Last edited by fikret selimbašić on Sat Jan 18, 2020 6:46 pm; edited 1 time in total
- Post n°162
KinderLad wrote:otto katz wrote:
Brčko je u SFRJ bilo 1 od najrazvijenijih gradova u BiH. Krajem 70ih imalo dragstor s radnim vremenom 24/7. U maloprodaji bilo najviše vrsta piva u Jugi. Uđeš u dućan, 20 vrsta piva, živa istina.
Ali zato jogurt....
На тачкице. Увале ли ти зарешчић или, саклони, тачказарез, најебо си. А ликови са двотачкама само улазе преко реда и сеире.
_____
- Post n°163
fikret selimbašić wrote:KinderLad wrote:
Ali zato jogurt....
Tek tu smo bili jaki. Sjedio sam sa dvojicom drugara u vrijeme Kolindine izjave o jogurtu i krenemo da nabrajamo šta je od toga bilo dostupno u Brčkom, a sumnjam da je u Zagrebu bila tanja ponuda. Dakle, u Brčkom si mogao da kupiš jogurte PTK Tuzla, jogurt i kefir srajevske mljekare Milkos, jogurt mljekare Županja i vočne jogurte zagrebačke mljekare, drugar se čak sjetio da su se ti voćni zvali Jogo desert.
To joj je jedna od najjacih izjava. Ej, jogurt! Pa ako je necega bilo u YUG, toga je bilo. Mislim, jos samo da je rekla da nije bilo pecenog mesa...
- Guest
- Post n°165
da, posebno je '88 bilo jogurta da se i prosipa, kosovojesrbijanskog po vojvodini i cg
- Post n°166
I Vuk Jeremic je pio jogurt kad je bio mali.
Na Kosovu.
Na Kosovu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°167
AZ-5 wrote:da, posebno je '88 bilo jogurta da se i prosipa, kosovojesrbijanskog po vojvodini i cg
Don'o Milo
- Guest
- Post n°168
pa oj srbijo iz tri dela ponovo ces biti cela vam je donelo mila i sugavi pedofilski tamjan
- Post n°169
AZ-5 wrote:pa oj srbijo iz tri dela ponovo ces biti cela vam je donelo mila i sugavi pedofilski tamjan
Da, Milosevic je bio veliki problem i katastrofa, i?
- Post n°170
Kraljevo, Kruševac...
- Guest
- Post n°171
jos veci problem je sto se srbija ne odrice njegove politike
- Post n°172
Super, a kakve veze sve to ima s prethodnim razgovorom o dostupnosti jogurta u SFRJ?
Sta se desava s tobom? Samo cekam trenutak kad ces upasti na kulinarstvo i poceti da drvis o velikosrpstvu i jogurt revoluciji.
Sta se desava s tobom? Samo cekam trenutak kad ces upasti na kulinarstvo i poceti da drvis o velikosrpstvu i jogurt revoluciji.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°173
pa jogurt je vazan za razbijanje jugoslavije i pocetak projekta velika srbija, zar ne. i to istinski vazan, a ne kao u bulaznjenjima kgk.
- Post n°174
Da li stvarno mislis da je tvoj post o jogurt revoluciji na bilo koji nacin smislen odgovor na bilo sta o cemu se prethodno razgovaralo?
_____
- Guest
- Post n°175
немогуће је да нико није брендирао "јогурт револуцију" за линију млекарских производа