Beograd
- Post n°351
Re: Beograd
Dobro.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°353
To mogu samo Novosti
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°354
Meni je to bez veze bez obzira na bilo kakve Srbe bilo gde. Beograd je bio skoro ceo vek glavni grad te drzave i ovo mi je malo brisanje sopstvene istorije. I to bukvalno beogradske istorije. Sad meni treba da bude bitno gde sam "nepozeljan", zasto bi me to uopste bilo briga, zasto bih sravnjivao imena dvojih ulica prema onome sta neko drugi misli ili oseca. To je bukvalno ono - a kako "Hrvati". Sta mene briga kako Hrvati.
- Guest
- Post n°355
Da li je moguće da Krestić i dalje pravi štetu...Pa dokle bre rođače, odmori se, ostavi zemne brige, dovoljno si uradio....
- Post n°356
I masa tih imena ulica nije iz SFRJ, nego od ranije. Hoce i Kninsku ulicu da brisu? Posto, i tamo se "zatire srpstvo". Sto ne izbrisemo Budimsku ulicu?
- Post n°357
Na koji nacin je Hvarska ulica vezana za kominizam? Kad su "Srbi zatrti" tamo? Budalesanje.
- Guest
- Post n°358
Ma ovo je dubinsko razračunavanje nekakvog srpstva sa nekakvim jugoslovenstvom.
- Post n°359
Mór Thököly wrote:U Zagrebu postoji Zemunska ulica, tako da ne znam sta hoce
Edit: ima i Petrovaradinska
Чувају пламичак успомене на оне четири године кад се и источни Срем звао Сријем.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°360
Pa da, ono o cemu smo pricali - neki drugaciji nacionalizam bi mozda i nasao mesto za te ulice, ali ovaj pacenicki i resantimanski ne moze.
Et BB
Et BB
_____
- Post n°361
Paćenički je prvi izraz. To nije čak ni tzv "malosrpski" "srbijanski" nacionalizam.
- Post n°362
prosto vapi za strong dogo weak dogo mimom
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°363
Daï Djakman Faré wrote:prosto vapi za strong dogo weak dogo mimom
Karlobag, Ogulin, Karlovac, Virovitica
Neeee, neću ulicyy iz komunizma gde terajy Srbyyy
- Post n°364
To je taj rad.
_____
- Post n°365
Zapravo to je potpuno u skladu sa onim "to su sada Tuđmanovi Srbi". Nema, ili sa "na ognjištu" ili si izbeglica. Kako sa Srbima, tako i sa bilo čim drugim što sa Srbijom ima bilo kakve veze. To sad nije "naše", dakle to ne postoji. Posle oni nekom pričaju o reviziji istorije. Istorija Beograda je da je bio glavni grad i Sarajevu o Zadru i Mostaru. Šta ti tamo o tome danas misle - to me uopšte ne interesuje. To je istorijski fakat i on je, između ostalog, kao takav zabeležen i u imenima ulica. Oće menjati i ime Dalmatinske ulice? Gluposti.
- Post n°366
Требало би да постоје макар Рацка и Бодулска улица, и како још оно зову Србе у разним комшилуцима. Као што би у Далмацији требало да постоји Астигоска улица.
- јер:
- У Аргентини су Далмоше звали лос астигос, јер се вазда чуло "ас ти госпе"
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°367
Poseban problem je davanje ulice Blagoju Jovoviću, čoveku koji je pokušao atentat na Antu Pavelića, nakon kojeg je ovaj i umro. Davanje ulice tom čoveku znači da Beograd podržava uzimanje pravde u svoje ruke, da slavi krvnu osvetu, ubice i nasilnike”, upozorava Dubravka Stojanović.
Ante Pavelić, podseća ona, nije na žalost odgovarao pred sudom za svoje monstruozne zločine.
“Ali, slaviti njegovog ubicu i to na ulicama glavnog grada je poruka da, u slučajevima kada pravda nije bila dostižna, imamo pravo da je sami sprovedemo oružjem. To je necivilizacijski sunovrat, to je slavljene osvete, principa ‘oko za oko’ i slanje poruke da je svako nasilje dozvoljeno. To i jeste princip ove vlasti i ona to nedvosmisleno slavi promenom imena ulice”, ukazuje Dubravka Stojanović.
- Post n°369
Sa Dubravkom je sve na mestu samo je isti argument rečitije formulisao Ivan Milenković u Vremenu a povodom podizanja spomenika Gavrilu Principu.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°370
Secam se, tugica od teksta poprilicna. Sto je najgore, meta je bio Bazdulj. Ali argment ipak nije bio isti. Princip ubija vladara, to je politicki cin. Jovovic ubija bivseg vladara i zlocinca - ima stvarno neceg bizarnog u tome da mu se daje ulica. Ne zato sto Pavelic bije zasluzio, niti zato sto je bilo ppgresno ubiti ga, nego uptavo iz razloga koje iznosi Dubravka - u pitanju je osveta - razumljiva, opravdana, pravedna, ali je bizarno da drzava slavi osvetu.
Mislim, glupo je sad reci ovo sto je Dubravka rekla i mislim da je stetno iz vise razloga, ali ne mislim da je sustinski netacno.
Mislim, glupo je sad reci ovo sto je Dubravka rekla i mislim da je stetno iz vise razloga, ali ne mislim da je sustinski netacno.
_____
- Guest
- Post n°371
Glupo je i štetno slaviti unutrašnji obračun ekstremno desne emigracije koji se instrumentalizuje na isti način i sa istim razlozima kao i promena imena ulica u Beogradu, da bi se uteralo Hrvatima. Ovi njeni opšti argumenti ne stoje, Pavelić je naravno legitimna meta bilo gde i bilo kad.
- Post n°372
Ma naravno, ja mislim da je i Blajburg bio ako ne legitiman, a onda razumljiv u datim okolnostima, ali on nije postao drzavni praznik ffs.
Last edited by Erős Pista on Sun Jul 26, 2020 9:58 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°373
_____
????
- Guest
- Post n°374
Ово што је Дубравка рекла је пре свега храбро. А то што је штетно - то је пре свега зато што је права штета већ увелико почињена. Ако живимо у друштву које слави масовне убице сасвим невиних људи, и само зато што су били друге вере - што не бисмо славили и овог убицу, који је макар убио човека који је то вишеструко заслужио. Убиство из националних интереса, дозвољено, пожељно и награђено. Ови које се томе чуде... са њима нешто мора да није у реду?
- Guest
- Post n°375
Ne bih da kvarim zabavu ali Pavelića je jugoslovenski sud 1929. osudio na smrt.