Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beograd

Erős Pista

Beograd - Page 15 Empty Re: Beograd

Post by Erős Pista Sun Jul 26, 2020 11:49 am

Dobro.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 26, 2020 12:18 pm

Solidan naslov

Beograd - Page 15 Ed18CNNWsAASkva?format=jpg&name=medium
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jul 26, 2020 12:19 pm

To mogu samo Novosti

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jul 26, 2020 12:20 pm

Meni je to bez veze bez obzira na bilo kakve Srbe bilo gde. Beograd je bio skoro ceo vek glavni grad te drzave i ovo mi je malo brisanje sopstvene istorije. I to bukvalno beogradske istorije. Sad meni treba da bude bitno gde sam "nepozeljan", zasto bi me to uopste bilo briga, zasto bih sravnjivao imena dvojih ulica prema onome sta neko drugi misli ili oseca. To je bukvalno ono - a kako "Hrvati". Sta mene briga kako Hrvati.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 26, 2020 12:22 pm

Da li je moguće da Krestić i dalje pravi štetu...Pa dokle bre rođače, odmori se, ostavi zemne brige, dovoljno si uradio....
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jul 26, 2020 12:24 pm

I masa tih imena ulica nije iz SFRJ, nego od ranije. Hoce i Kninsku ulicu da brisu? Posto, i tamo se "zatire srpstvo". Sto ne izbrisemo Budimsku ulicu?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jul 26, 2020 12:25 pm

Na koji nacin je Hvarska ulica vezana za kominizam? Kad su "Srbi zatrti" tamo? Budalesanje.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 26, 2020 12:37 pm

Ma ovo je dubinsko razračunavanje nekakvog srpstva sa nekakvim jugoslovenstvom.
    паће

Post by паће Sun Jul 26, 2020 12:40 pm

Mór Thököly wrote:U Zagrebu postoji Zemunska ulica, tako da ne znam sta hoce  Beograd - Page 15 2304934895

Edit: ima i Petrovaradinska

Чувају пламичак успомене на оне четири године кад се и источни Срем звао Сријем.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jul 26, 2020 12:40 pm

Pa da, ono o cemu smo pricali - neki drugaciji nacionalizam bi mozda i nasao mesto za te ulice, ali ovaj pacenicki i resantimanski ne moze.

Et BB

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jul 26, 2020 12:49 pm

Paćenički je prvi izraz. To nije čak ni tzv "malosrpski" "srbijanski" nacionalizam.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sun Jul 26, 2020 1:08 pm

prosto vapi za strong dogo weak dogo mimom

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jul 26, 2020 1:17 pm

Daï Djakman Faré wrote:prosto vapi za strong dogo weak dogo mimom

Karlobag, Ogulin, Karlovac, Virovitica

Neeee, neću ulicyy iz komunizma gde terajy Srbyyy
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jul 26, 2020 1:18 pm

Beograd - Page 15 3579118792

To je taj rad.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jul 26, 2020 1:32 pm

Zapravo to je potpuno u skladu sa onim "to su sada Tuđmanovi Srbi". Nema, ili sa "na ognjištu" ili si izbeglica. Kako sa Srbima, tako i sa bilo čim drugim što sa Srbijom ima bilo kakve veze. To sad nije "naše", dakle to ne postoji. Posle oni nekom pričaju o reviziji istorije. Istorija Beograda je da je bio glavni grad i Sarajevu o Zadru i Mostaru. Šta ti tamo o tome danas misle - to me uopšte ne interesuje. To je istorijski fakat i on je, između ostalog, kao takav zabeležen i u imenima ulica. Oće menjati i ime Dalmatinske ulice? Gluposti.
    паће

Post by паће Sun Jul 26, 2020 1:40 pm

Требало би да постоје макар Рацка и Бодулска улица, и како још оно зову Србе у разним комшилуцима. Као што би у Далмацији требало да постоји Астигоска улица.
    јер:

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 26, 2020 9:07 pm

Poseban problem je davanje ulice Blagoju Jovoviću, čoveku koji je pokušao atentat na Antu Pavelića, nakon kojeg je ovaj i umro. Davanje ulice tom čoveku znači da Beograd podržava uzimanje pravde u svoje ruke, da slavi krvnu osvetu, ubice i nasilnike”, upozorava Dubravka Stojanović.

Ante Pavelić, podseća ona, nije na žalost odgovarao pred sudom za svoje monstruozne zločine.

Ali, slaviti njegovog ubicu i to na ulicama glavnog grada je poruka da, u slučajevima kada pravda nije bila dostižna, imamo pravo da je sami sprovedemo oružjem. To je necivilizacijski sunovrat, to je slavljene osvete, principa  ‘oko za oko’ i slanje poruke da je svako nasilje dozvoljeno. To i jeste princip ove vlasti i ona to nedvosmisleno slavi promenom imena ulice”, ukazuje Dubravka Stojanović.

Beograd - Page 15 2729202060
    ćaća

Post by ćaća Sun Jul 26, 2020 9:12 pm

Joj
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Sun Jul 26, 2020 9:29 pm

Sa Dubravkom je sve na mestu samo je isti argument rečitije formulisao Ivan Milenković u Vremenu a povodom podizanja spomenika Gavrilu Principu.

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jul 26, 2020 9:42 pm

Secam se, tugica od teksta poprilicna. Sto je najgore, meta je bio Bazdulj. Ali argment ipak nije bio isti. Princip ubija vladara, to je politicki cin. Jovovic ubija bivseg vladara i zlocinca - ima stvarno neceg bizarnog u tome da mu se daje ulica. Ne zato sto Pavelic bije zasluzio, niti zato sto je bilo ppgresno ubiti ga, nego uptavo iz razloga koje iznosi Dubravka - u pitanju je osveta - razumljiva, opravdana, pravedna, ali je bizarno da drzava slavi osvetu.

Mislim, glupo je sad reci ovo sto je Dubravka rekla i mislim da je stetno iz vise razloga, ali ne mislim da je sustinski netacno.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 26, 2020 9:52 pm

Glupo je i štetno slaviti unutrašnji obračun ekstremno desne emigracije koji se instrumentalizuje na isti način i sa istim razlozima kao i promena imena ulica u Beogradu, da bi se uteralo Hrvatima. Ovi njeni opšti argumenti ne stoje, Pavelić je naravno legitimna meta bilo gde i bilo kad.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jul 26, 2020 9:57 pm

Ma naravno, ja mislim da je i Blajburg bio ako ne legitiman, a onda razumljiv u datim okolnostima, ali on nije postao drzavni praznik ffs.

Last edited by Erős Pista on Sun Jul 26, 2020 9:58 pm; edited 1 time in total

_____

Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Jul 26, 2020 9:58 pm

meni je deda pricao   postoji verzija (ne znam koliko je tacna) da je taj deo esktremno desne emigracije, radio za ekstremno levu vlast u zemlji kad ubio Pavelica Beograd - Page 15 1143415371

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 26, 2020 10:00 pm

Ово што је Дубравка рекла је пре свега храбро. А то што је штетно - то је пре свега зато што је права штета већ увелико почињена. Ако живимо у друштву које слави масовне убице сасвим невиних људи, и само зато што су били друге вере - што не бисмо славили и овог убицу, који је макар убио човека који је то вишеструко заслужио. Убиство из националних интереса, дозвољено, пожељно и награђено. Ови које се томе чуде... са њима нешто мора да није у реду?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 26, 2020 10:15 pm

Ne bih da kvarim zabavu ali Pavelića je jugoslovenski sud 1929. osudio na smrt.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 6:26 pm