Beograd
- Post n°651
Re: Beograd
Био у Десанке Максимовић на Лединама, брате онако нешто у Калуђерици нисам видео.
- Guest
- Post n°652
Marius se najede pragnjetine kod zemara pa mu Altina izgleda kao Cap d'Antibes.
- Post n°654
Vasa wrote:Marius se najede pragnjetine kod zemara pa mu Altina izgleda kao Cap d'Antibes.
+1
plus pored pragnjetine ima dalmatinski pršut kod čika dušana, servis auto klime kod drugog dušana, odličan deda stolar ko se loži na starinsku stolariju, 2 odlične mesare sa prasetinom za poneti, u junu se kupuju odlične trešnje na ulici, ima najbolji briket u zemlji i tu mi je majstor za kola.
šta čoveku više treba?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°655
Čoveku treba informacija who da fak was Vjekoslav Kovač? Ne mogu nigde na inter netu da nadjem. A ako nema na internetu, onda ima pitanje - zasto je on dobio ulicu kad niko ne zna ko je on bio?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°656
Гугао-Вики
Улица је добила име по припаднику радничког покрета, механичару Вјекославу Ковачу (Опатија, 1908 - Обреновац, 1941). Пре Другог светског рада је радио у фабрикама "Микрон" и "Нестор" и у Индустрији авиона у Раковици. Више пута је био хапшен и осуђиван од Суда за заштиту државе. Покренуо је штрајк аеронаутичара из 1940. године.
Специјална полиција га је ухапсила у јуну 1941. године, и одвела у логор на Бањици. Стрељан је у Скели код Обреновца са првом групом стерљаних комуниста.[1]
Улица носи овај назив од 1951. године.
- Post n°657
Те две фабрике су биле врху авиоиндустрије, ИМР (мотора а не авиона) у Раковици такође није био лош. Као добар мајстор у њима могао је да ћути и јако добро зарађује.
- Guest
- Post n°658
Jedan od vođa radničkog pokreta na Zvezdari, radio je u fabrici precizne mehanike "Nestor" na Bulevaru kralja Aleksandra zajedno sa mojim dedom. Mislim da se i Kovač pominje u "Hronici Zvezdare" Tome Rasulića, u kojoj se piše i o mom dedi koji je poživeo nešto duže, ali je takođe prvo mučen a potom streljan nakon što je odbio da oda svoje drugove. Borio se za prava radnika, a posle je stupio i u ilegalni pokret i streljan je juna 1941.
Ima lepu i veliku ulicu, na prostoru gde je radnički pokret bio izuzetno jak. Zvezdara se seća Vjekoslava Kovača.
edit: fotka je iz mog porodičnog albuma - radnici Nestora na poslu. Jedan je moj deda, možda je i Vjekoslav Kovač među njima.
Ima lepu i veliku ulicu, na prostoru gde je radnički pokret bio izuzetno jak. Zvezdara se seća Vjekoslava Kovača.
edit: fotka je iz mog porodičnog albuma - radnici Nestora na poslu. Jedan je moj deda, možda je i Vjekoslav Kovač među njima.
- Post n°659
Zivim na 100 m od Vjekoslava Kovača. Lepa ulica u zelenilu, iza Cvetka a ispod Olimpa
- Post n°660
Sotirovim glasom
Nema jednog debelog coveka na slici
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°661
Е тако, нек си му натрљао на нос.
Иначе код нас у погону је сад једно најмање 20% морбидно гојазних. Али да не грешим душу, више је оних који су прилично добре линије.
Иначе код нас у погону је сад једно најмање 20% морбидно гојазних. Али да не грешим душу, више је оних који су прилично добре линије.
- Post n°662
Гледајући фотке из архивске ми грађе, кад се сетим какве смо ми жгоље звали дебељуцама...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°663
Nije bilo zle namere, smesno mi je jos od onog komentara na neku slovenacku neonaci grupu/kvazi gardu i njene clanove. doduse kad pogledam svoju stomacinu....Sotir wrote:Е тако, нек си му натрљао на нос.
Elem, za temu, ukrao od kopitara baneta gajica
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°664
Eto. A ja se secam da sam kao klinac slusao na radiju "dogodilo se na danasji dan" i secam se da su rekli da je bio prvoborac koji je poginuo u borbi 1942. Jos se secam da sam to cuo negde u leto, mozda je i bio jun, ali svakako nisam cuo reci "Banjica", "streljanje" i "1941", to bih zapamtio. I godinama nikako nisam mogao da nadjem to sto si ti nasao - a ima logike jer je tu blizu ul Tihomira Visnjevca koji je takodje u to vreme uhapsen i streljan. Hvala.buffalo bill wrote:Гугао-Вики
Улица је добила име по припаднику радничког покрета, механичару Вјекославу Ковачу (Опатија, 1908 - Обреновац, 1941). Пре Другог светског рада је радио у фабрикама "Микрон" и "Нестор" и у Индустрији авиона у Раковици. Више пута је био хапшен и осуђиван од Суда за заштиту државе. Покренуо је штрајк аеронаутичара из 1940. године.
Специјална полиција га је ухапсила у јуну 1941. године, и одвела у логор на Бањици. Стрељан је у Скели код Обреновца са првом групом стерљаних комуниста.[1]
Улица носи овај назив од 1951. године.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°665
disident wrote:Sotirovim glasom
Ovaj sredovečni nadzornik sa brčićima je najbliže tome, ali je više krupan nego debo.
- Post n°666
Ta fabrika (koju smo zvali samo "Precizna Mehanika") je bila davno napustena kada je srusena pocetkom osamdesetih. Bila je na cosku Stanislava Sremcevica i Bulevara, a srusena je jer se Bulevar tada prosirio na po dve trake u oba smera na toj strani, od Stanislava Sremcevica do Cvetkove pijace. Tada su napravili i zgrade sa te strane ulice.Vasa wrote:Jedan od vođa radničkog pokreta na Zvezdari, radio je u fabrici precizne mehanike "Nestor" na Bulevaru kralja Aleksandra [...]
_____
- Post n°667
Kondo, da li taj stolar radi restauraciju? Da li je skup? Daj kontakt.
- Post n°668
Апстраховаћу све што се дадне апстраховати и задржаћу се само на детаљима слике:Vasa wrote:Jedan od vođa radničkog pokreta na Zvezdari, radio je u fabrici precizne mehanike "Nestor" na Bulevaru kralja Aleksandra zajedno sa mojim dedom. Mislim da se i Kovač pominje u "Hronici Zvezdare" Tome Rasulića, u kojoj se piše i o mom dedi koji je poživeo nešto duže, ali je takođe prvo mučen a potom streljan nakon što je odbio da oda svoje drugove. Borio se za prava radnika, a posle je stupio i u ilegalni pokret i streljan je juna 1941.
Која је ово технологија? Личи на мануфактурну радионицу из средњег века, толико је удаљено од појма модерне фабрике.
”Прецизна механика”, човек у стојећем ставу лупа мацолом од 5 кила по столу који је прављен да издржи топовски удар. Други радник турпија нешто на стегу.
Ништа мотори, ништа аутоматизација, уређаји, механика, једна мацола и турпија и стег, евентуално имају 1 струг и вероватно ручну машину за бушење и то је све.
Свако има своју нумерисану позицију, на мах руке удаљену од другог радника, минимално колико је потребно да не сметају један другом ако крену да млате чекићем.
Мене неко да стави међу њих, колико сутра бих исто постао агитатор за боље услове рада.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°669
Da zmanu
http://www.politika.rs/scc/clanak/459360/Pogledi/Ispeci-pa-reci-procitet#.XyhFQaVrhnY.twitter
- Post n°670
Микро је током окупације правио инструменте за немачке авионе и подморнице, као и неке механизме за авијацију. Можда и најбитнија фабрика војне опреме за немачку војну индустрију.
- Post n°672
Vrhunsko trolovanje.
Mada je Vesić trolovanje samo po sebi.
Mada je Vesić trolovanje samo po sebi.
- Post n°673
Ovaj tekst je već revizionističko smeće posebne vrste.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°675
Thus he revenged!!!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije