Beograd
- Post n°626
Re: Beograd
Samo da podsetim da je i Kusta bio u žiriju.
- Post n°627
Jebala ih Vizantija.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°628
Летећи Полип wrote:Jebala ih Vizantija.
Јесте, ал' није довољно.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°629
konstantin vas je jebao ali nije dovoljno!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°630
zanimljivo kad se uzme ko je autor, to je ovako dosta ruski jedan pogled na vizantiju, izilazenje iz nje ko iz jajeta i sve to. nema bas mnogo veze s nama doduse.
_____
????
- Post n°631
У Кући цвећа има изложба Штафета младости.boomer crook wrote:umro miodrag zivkovic, covek koji je osmislio i izveo spomen kompleks tjentiste. sada bi bio dobar momenat da suvar kaze nesto o legitimnosti rasprave o figurativnosti te apstraktnosti spomenika u socijalizmu.
ovo je sustinski potpuni civilizacijski pad u vulgarnu i losu figuraciju, epski kic i jeftinu simboliku.
Ту се лепо види како су прве послератне биле соцреалистичке, типа неки трактор, индустрија, торпедо... Да би тамо негде седамдесетих постале апстрактне, веће уметничке вредности.
- Post n°632
mislis da im damo oko dve decenije?
spomenicka gradja prelazi u modrnizam pa u apstrakciju vec od 60-tih u jugoslaviji. potpuno su jasni njeni umetnicki dometi. ovo ce se naci na izlozbi u MOMA-i samo ako se iskrcaju ruske okupacione trupe u njujork :filipenko:
spomenicka gradja prelazi u modrnizam pa u apstrakciju vec od 60-tih u jugoslaviji. potpuno su jasni njeni umetnicki dometi. ovo ce se naci na izlozbi u MOMA-i samo ako se iskrcaju ruske okupacione trupe u njujork :filipenko:
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°635
ćaća wrote:liči na random bradatu glavudžu, što je negde i ok, obzirom da se ne zna kako je Stefan Nemanja izgledao
spomenik bi bio standardni romantičarski kič, što je zapravo i primereno Beogradu i tematici (ne može se očekivati bolje), ali koji je kurac ovo na čemu stoji i zašto?
Death Star
- Post n°636
boomer crook wrote:umro miodrag zivkovic, covek koji je osmislio i izveo spomen kompleks tjentiste. sada bi bio dobar momenat da suvar kaze nesto o legitimnosti rasprave o figurativnosti te apstraktnosti spomenika u socijalizmu.
ovo je sustinski potpuni civilizacijski pad u vulgarnu i losu figuraciju, epski kic i jeftinu simboliku.
Jeste. Ali to je sve vec ovde vidjeno pre sto godina.
- Post n°637
Meni lici na svetog savu koji jase kalimera
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°638
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°639
Janko Suvar wrote:zanimljivo kad se uzme ko je autor, to je ovako dosta ruski jedan pogled na vizantiju, izilazenje iz nje ko iz jajeta i sve to. nema bas mnogo veze s nama doduse.
E moj ti...(u pravu si, nego...to nije nista novo). Nemanja je bio ljuti neprijatelj Vizantije. Ratovao protiv njih s kim je stigo. Njemu da si rekao da su Srbi i Grci "braća" tačno bi ti odrubio glavu. Ali ova bitka simbola je iz XX veka, a ne iz XII, i Rusi je dobijaju, sto nije cudno jer kakvi god da su, za Srbadiju su po mnogim parametrima eonima ispred.
- Post n°640
disident wrote:Meni lici na svetog savu koji jase kalimera
- Post n°641
... minijaturni actual tematski adekvatan Dušan malo dalje niz ulicu plaky.
- Post n°642
meni inace ove promene imena ulica ne smetaju, znak vremena u kome zivimo isto kao sto su to bila imena data po nebitnim likovima iz revolucije. svako od nas ionako ima neko ime po kome zove ulicu, valjda smo do sada navikli da je to nešto redovno uvek kada dođe do velike ideološke promene. meni zapravo jedino smeta potpuno odsustvo humora, života i imaginacije, koju sam nasao jedino na izdrkanoj altini gde postoje ulica hulia kortasara, konstantina kavafija, dijega rivere (!), ace petrovica itd. tako bi pozdravio preimenovanje makedonske u recimo ulica zlatne kopačke darka pančeva (za života, da) ili generala ždanova/resavske (škk resava?) u vlade divljana ili heroja košara u heroja iz barija, indijanopolisa, istanbula šta god itd. no to teško sa ovima.
ovde će haos nastati kada u hagu umru đeneral i doktor dabić ili biljana plavšić, pošto se tu radikalski DNK neće moći odbraniti od samog sebe (autoimuna bolest)
ovde će haos nastati kada u hagu umru đeneral i doktor dabić ili biljana plavšić, pošto se tu radikalski DNK neće moći odbraniti od samog sebe (autoimuna bolest)
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°643
Mi u blizini imamo romale splet ulica: Đanga Rajnharta, Jula Brinera, i da dodatno zabibere, Tagoreovu.
A jedno sokače blizu nosi i ime Sonje Savić. To je bila eklektična pijana noć u komisiji za ulice: daj Romima nekoliko Roma i indijskog pesnika, auuu daj im i Josifa Tatića i Sonju Savić pride, zašto, pa zato. I daj jedno slepo crevo Draganu Lakoviću.
A jedno sokače blizu nosi i ime Sonje Savić. To je bila eklektična pijana noć u komisiji za ulice: daj Romima nekoliko Roma i indijskog pesnika, auuu daj im i Josifa Tatića i Sonju Savić pride, zašto, pa zato. I daj jedno slepo crevo Draganu Lakoviću.
Last edited by Vasa on Mon Aug 03, 2020 9:29 am; edited 1 time in total
- Post n°644
To je odlično, gde?
Zamišljam sednicu gradske komisije na kojoj se odlučuje da Django dobije ulicu.
Zamišljam sednicu gradske komisije na kojoj se odlučuje da Django dobije ulicu.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°645
Orlovsko naselje, mirijevsko Sulukule, ali ne sa istom sudbinom. Izuzetno stara romska favela koja se izborila za polunormalnost, sve sa čovekom živopisnog imena Tanasije Mirijevski, Romom iz Beča koji je krvavo radio da to sredi.
Last edited by Vasa on Mon Aug 03, 2020 9:29 am; edited 2 times in total
- Post n°646
Неће моја улица мењати име док је Херцоша у крају.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°647
na pola puta izmedju ledina i surcina na potezu u radijusu od 150-200m ima ulica majakovskog, sagalova, kazimira maljevica i kandinskog
_____
Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
- Guest
- Post n°648
Da, da, to se nekada zvalo Mali Kordun, a sada se taj kraj prosto zove Avangarda.
(ovo sam izmislio naravno)
(ovo sam izmislio naravno)
- Post n°649
Да, тамо су баш уметничке улице. А урбанизам је Калуђерица измислила за њих, не знам како су на релативно равном успели да онакав хаос направе.
- Post n°650
Nije Altina haos, ne preterujmo
_____
#FreeFacu