Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

UK - Politika i društvo

Erős Pista

UK - Politika i društvo  - Page 32 Empty Re: UK - Politika i društvo

Post by Erős Pista Sat Dec 14, 2019 5:50 pm

Mr. Moonlight wrote:ovo su bili referendum izbori

pored toga, sa godinama ljudi postaju pametniji, sve dok ne počnu da se suočavaju sa pišanjem i sranjem u gaće, tada postaju zli

važan detalj je sistemtski rad na sve kvalitetnijem neobrazovanju, tako da je sve niža polazna tačka za ranije pomenuto opamećivanje

dovoljno je da čovek shvati koliko je debila po forumima, tviterima i blogovima, a tu su bar nešto pismeniji, za totalnu depresiju tu je fejsbuk i slične platforme

iz tog razloga, ja ne očekujem nikad ništa od izbora, ako ikad bude došlo do toga da se puku uteruje dobro to više neće biti moguće demokratskim sredstvima

ja kad vidim ove mangupe što se slikaju za novine, mislim smešni su, kao neke devojčice

Boldovano nazalost sasvim tacno, mada naravno ima izuzetaka. 

Ovo s Brexitom (kacio je vec neko pre par meseci thread na tu temu, mislim Gargantua), ima bas jak element obracuna starih s mladima, iz skoro ciste pakosti (ne cak ni sebicnosti). Da se i vi mi malo patite, kad smo se mi patili! (Nisu se patili).

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 14, 2019 5:53 pm

William Murderface wrote:
    Mr. Moonlight wrote:ovo su bili referendum izbori

pored toga, sa godinama ljudi postaju pametniji, sve dok ne počnu da se suočavaju sa pišanjem i sranjem u gaće, tada postaju zli

važan detalj je sistemtski rad na sve kvalitetnijem neobrazovanju, tako da je sve niža polazna tačka za ranije pomenuto opamećivanje

dovoljno je da čovek shvati koliko je debila po forumima, tviterima i blogovima, a tu su bar nešto pismeniji, za totalnu depresiju tu je fejsbuk i slične platforme

iz tog razloga, ja ne očekujem nikad ništa od izbora, ako ikad bude došlo do toga da se puku uteruje dobro to više neće biti moguće demokratskim sredstvima

ja kad vidim ove mangupe što se slikaju za novine, mislim smešni su, kao neke devojčice

Boldovano nazalost sasvim tacno, mada naravno ima izuzetaka. 

Ovo s Brexitom (kacio je vec neko pre par meseci thread na tu temu, mislim Gargantua), ima bas jak element obracuna starih s mladima, iz skoro ciste pakosti (ne cak ni sebicnosti). Da se i vi mi malo patite, kad smo se mi patili! (Nisu se patili).

Srbenda meme UK - Politika i društvo  - Page 32 1399639816 UK - Politika i društvo  - Page 32 1399639816
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Dec 14, 2019 5:56 pm

Летећи Полип wrote:
    William Murderface wrote:

Pa ne, nego su ti ovi komentari dostojni lika iz onog tvog scenarija, the Milewisperer. 

Aaaaa, ladno nisi provalio na koji film sam referisao. Razočarao si me.

Ma provalio sam, naravno, What women want. Nije neki rebus.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 14, 2019 5:57 pm

Mnogo je komplikovan Brexit - kao i svaka politicka drama ako si dobro upucen UK - Politika i društvo  - Page 32 1399639816 Ali komplikovanije je od Trumpa, to sigurno, milion faktora ima.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sat Dec 14, 2019 6:06 pm

Pa i nije, nego vi bukvalno zaradjujeylte platu

Kao sto je postojao interes, a kad kazem interes, tu iskljucivo mislim na kapital, i to najgori spekulativni, da britanija bejlajtuje iz eu

Bukvalno bi sutra propali da nisu se pokrenuli u nekom pravcu

Ovako ce ostati spekulantski raj
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Dec 14, 2019 6:13 pm

Da se razumemo, mislim da je ovo kako su samo ljudi između 50-80 pakosni - bullshit. Ono što mogu da prihvatim jeste da ljudi izmđu 50-80 naročito ne vole Korbina, ali to ne bih tumačio nekom pakošću. To je generacija Tačer. Ljudi koji su doveli taj poredak, i ostvarili se u njemu. Za njih je Korbin neka avet iz prošlosti, koja se niotkuda vratila da ih pogoni.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    паће

Post by паће Sat Dec 14, 2019 6:14 pm

Као и свака економска реформа, поруши неке домине које су паду и биле склоне, а подигне гомилу других које уображавају да сад и имају шансу. И имају, јер ће системРЖ подржати добру децу која набубају ту реформу, јер ништа не успева као успех. Док се, за неку годину, не покаже да та реформа није била баш најпаметнија, па онда неке мере па трт па мрт, прође двајез четрес година, е онда ајде да кваримо шатру и правимо нову.

Све ми се чини да буквално није битно каква је реформа, само да се пролази кроз циклусе, то је гориво, то котрља машину.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sat Dec 14, 2019 6:17 pm

Ni ja ne bih to gledao kao na rat generacija

Nego bih tumacio kroz zlatne 80-90e, kada je cvetala ekonomija. Pa onda kad je udarila kriza, e onda sjebo nas bler, poljaci, mlade ruke nece da rade, itd
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 14, 2019 6:21 pm

Летећи Полип wrote:Da se razumemo, mislim da je ovo kako su samo ljudi između 50-80 pakosni - bullshit. Ono što mogu da prihvatim jeste da ljudi izmđu 50-80 naročito ne vole Korbina, ali to ne bih tumačio nekom pakošću. To je generacija Tačer. Ljudi koji su doveli taj poredak, i ostvarili se u njemu. Za njih je Korbin neka avet iz prošlosti, koja se niotkuda vratila da ih pogoni.

Ljudi sa godinama postaju sebičniji. Mrzi me da naglašavam uvek kako ima izuzetaka bla bla bla.

Zato su naši penzioneri glasali za mizerne penzije. Zato će u UK da glasaju za izolovano, samo njihovo ostrvo.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Dec 14, 2019 6:22 pm

Летећи Полип wrote:Da se razumemo, mislim da je ovo kako su samo ljudi između 50-80 pakosni - bullshit. Ono što mogu da prihvatim jeste da ljudi izmđu 50-80 naročito ne vole Korbina, ali to ne bih tumačio nekom pakošću. To je generacija Tačer. Ljudi koji su doveli taj poredak, i ostvarili se u njemu. Za njih je Korbin neka avet iz prošlosti, koja se niotkuda vratila da ih pogoni.
    Slab sam s istorijom Britanije. Kad je u prošlosti tamo bio na vlasti neko nalik Corbynu?

Last edited by otto katz on Sat Dec 14, 2019 6:24 pm; edited 1 time in total

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 14, 2019 6:22 pm

Mr.Pink wrote:Pa i nije, nego vi bukvalno zaradjujeylte platu
    UK - Politika i društvo  - Page 32 1251298951
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sat Dec 14, 2019 6:23 pm

Problem je sto ce taj rast ekonomski, biti kratkoga daha i ogranicen na siti i potpomognut daljom rasprodajom drzavne imovine i,, servisa,,

To sve pod uslovom da se ne desi ona recesija koju cekamo. Onda mi ni neki gradjanski rat nije iskljucen
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sat Dec 14, 2019 6:28 pm

U britaniji nikad

U britaniji laburisti su obicno posle ratova i velikih katastrofa dolazili na vlast

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Dec 14, 2019 6:36 pm

Dobro onda. Ako su matori ljudi sebični, i samim tim podložni desnom populizmu, zašto onda u Fancuskoj i Nemačkoj ne glasaju u skladu sa tim? U Francuskoj mladi glasaju za Le Penovu. U Americi Trampara ima tek blagu prednost među starcima.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    паће

Post by паће Sat Dec 14, 2019 6:38 pm

Mr.Pink wrote:Ni ja ne bih to gledao kao na rat generacija

Nego bih tumacio kroz zlatne 80-90e, kada je cvetala ekonomija. Pa onda kad je udarila kriza, e onda sjebo nas bler, poljaci, mlade ruke nece da rade, itd

Па и те златне деценије су управо тако једна реформа, кад се мења парадигма. Оно што је изградило земљу поприлично ојађену ратом и провукло је кроз какав-такав привредни бум док царевина нестаје, је остало помало без идеја и замаха, и ајде сад нешто сасвим другачије. Кажем, свака већа реформа, нема везе шта је, чак и реган-тачеризам запишавања сиротиње, може да прође јер ће неке проблеме да реши, да да шансу некима који су дотле били у буџаку... све скупа имаће шта да метне у излог.

Кад се то потроши, онда се примети које све проблеме та реформа није решила, које је погоршала, која су решења била сеци уши крпи дупе, ко се осевапио кога су ојадили... Дакле више не вреди прати, да се прави ново. То ће за њих бити нова солистичка привреда, видећемо на шта ће то да личи.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 14, 2019 6:40 pm

ja ne kažem da sebični glasaju za desnicu, svašta

sebični glasaju tako da nešto dobiju ili sačuvaju, bez obzira na korist za društvo
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 14, 2019 6:46 pm

Летећи Полип wrote:Dobro onda. Ako su matori ljudi sebični, i samim tim podložni desnom populizmu, zašto onda u Fancuskoj i Nemačkoj ne glasaju u skladu sa tim? U Francuskoj mladi glasaju za Le Penovu. U Americi Trampara ima tek blagu prednost među starcima.

UK situacija je, kako god to sumanuto zvucalo, bliza srpskoj/ex-YU. Daleko je, ali je blize od navedenih
    паће

Post by паће Sat Dec 14, 2019 6:53 pm

Mr. Moonlight wrote:ja ne kažem da sebični glasaju za desnicu, svašta

sebični glasaju tako da nešto dobiju ili sačuvaju, bez obzira na korist za društvo

Па то очување, конзервирање, је у дефиницији деснице.

_____
    Zuper

Post by Zuper Sat Dec 14, 2019 8:10 pm

паће wrote:Као и свака економска реформа, поруши неке домине које су паду и биле склоне, а подигне гомилу других које уображавају да сад и имају шансу. И имају, јер ће системРЖ подржати добру децу која набубају ту реформу, јер ништа не успева као успех. Док се, за неку годину, не покаже да та реформа није била баш најпаметнија, па онда неке мере па трт па мрт, прође двајез четрес година, е онда ајде да кваримо шатру и правимо нову.

Све ми се чини да буквално није битно каква је реформа, само да се пролази кроз циклусе, то је гориво, то котрља машину.

Pace vidis li ti sta o tebi misli Vilijam?
    Ja to nikada ne bih rekao, samo da znas.
    Zuper

Post by Zuper Sat Dec 14, 2019 8:11 pm

otto katz wrote:
    Slab sam s istorijom Britanije. Kad je u prošlosti tamo bio na vlasti neko nalik Corbynu?

Lujo, vidis li ti sta o tebi misli Vilijam?
    Ja to nikada ne bih rekao, samo da znas.
    Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Sat Dec 14, 2019 8:48 pm

Летећи Полип wrote:U Francuskoj mladi glasaju za Le Penovu.

Glasaju u vecem broju za ekstremnu levicu.

Prva runda poslednjih predsednickih izbora:

UK - Politika i društvo  - Page 32 1_3

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
    kondo

Post by kondo Sat Dec 14, 2019 10:00 pm

ko nije malo pišnuo u gaće nek se baci kamenom

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће Sat Dec 14, 2019 10:01 pm

Може и из бубрега?

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 14, 2019 10:29 pm

https://www.theguardian.com/politics/2019/dec/14/we-won-the-argument-but-i-regret-we-didnt-convert-that-into-a-majority-for-change
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 14, 2019 11:47 pm

In towns where the steelworks have closed, politics as a whole wasn’t trusted, but Boris Johnson’s promise to “get Brexit done” – sold as a blow to the system – was.

"olako obećana brzina" i "antibirokratska revolucija"

klasična manipulacija kad se vlast postavi u ulogu opozicionara i zahteva da "nešto bude urađeno".

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 7:51 am