i generalno njegov problem je sto nema temperament nesistemskog igraca. cak misim da bi ovu uzasnu strategiju koju je igro s bregzitom bolje odigro neko s boljim temperamentom, neko ko bi bio agresivniji preme bodzu, prema medijima i prema opoziciji u svojoj stranci.
Možda... mada sam uveren da će svaki iole antiestablišmentski pokret završiti kako je Korbin završio (štagod pritom radili, i kakvo god lice da se namesti na to.) I ne mislim tu samo na UK, već celu anglosferu (posebno Pet Očiju). Prosto rečeno, suviše je veliki ulog u pitanju. Uostalom, Pompeo je bio više nego jasan u svojoj poruci apropo Korbina-premijera.
Korbin/Sanders je nešto što jednostavno ne može da se desi (što bismo mi rekli "e neće da može"). (Warren eventualno, ali ona je već sasvim druga sorta.)
da, letos, ja sam na to zaboravio
The Washington Postreports: “Pompeo was asked if Corbyn ‘is elected, would you be willing to work with us to take on actions if life becomes very difficult for Jews in the U.K.?’ In response, Pompeo said, ‘It could be that Mr. Corbyn manages to run the gantlet and get elected. It’s possible. You should know, we won’t wait for him to do those things to begin to push back. We will do our level best.’”
Pa mislim, svi sve vreme obigravaju oko toga kako se boriti sa ovakvim nacionalizmom koji se nalazi "u svojoj epohi". Postoje 4 nacina
1) alternativnim nacionalizmom - dakle postaviti nacionalni interes samo na drugi nacin 2) po pravilu manje uspesno, ali ipak nesto - antinacionalizmom 3) drugim nacionalizmom (SNP), ok to lejbor nije mogao 4) skretanjem teme
Re: stavka 1) Resenje "iz sesira" (samo koje je moglo da bude potencijalno predstavljeno bar godinu, dve pre izbora je - engleski parlament. Preko polovine (mislim i preko 60% provericu) glasaca za Brexit ne smatra da Vestminster predstavlja njihove interese.
zvezda je zivot wrote:misim nije suprotno, to su bili drugaciji izbori, ne mozemo da izvlacimo zakonitosti. misim da je james meadway lepo reko da je korbin i povodom bregzita i u celoj kampanji nije uspeo da definise neprijatelja. izaberi jednu poziciju povodom bregzita, napadni drugu poziciju iz sve snage, onda mozes da predjes na druge teme (nhs, ekonomija, ovo ono). to nisu uradili. sto se manifesta tice, evo sta bhaskar kaze par dana pred izbore
od 17:30
ok, messaging je bio jumbled jer se nije znalo sa koje pozicije se message-uje, granted (*ne slazem se do kraja, ali for argument's sake recimo da je tacno). u delu kampanje koji se tice odnosa prema populistickom, post-truth protivniku (korbin i hilari imaju razlicite bagaze, ali izmedju trampa i bodza mozemo da izvucemo znak jednakosti, bodzo je tramp) - na koji nacin mozemo da korbinu prebacujemo manjak agresivnosti i bavljenja protivnikom, ako smo prethodno kao jednim od glavnih problema trampovih protivnika 2016 definisali upravo ekscesivno baljenje njegovom licnoscu ?
*ali zar nismo videli da je citavih mesec dana pred pocetak izbora NHS pretekao Brexit na svim poll-u kao najbitnije pitanje za koje su glasaci zainteresovani ? mislim kako mozemo uopste da pricamo o jumbled messagingu ako je korbin uspeo da proturi svoj issue kao najbitniji u javnosti ? we're not getting something right.
_____ i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
ok, ako to nije factual to je druga stvar, ali na ovom topiku su se pred izbore jedino kacili poll-ovi po kojima je HNS ispred Brexita.
_____ i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
ok, nas topik je imao posting bias (only natural), hvala za razjasnjavanje
Dok ja ovde izigravam isusa tj stolara, da li se mene dobro cini, ili neko na burundiju pokusava da poturi tezu da treba samo sacekati da ljudi koji pisaju u cega umru, ODN da ne treba raditi nista i sns sps torijevci ce implodirati sami od sebe
zvezda je zivot wrote:misim nije suprotno, to su bili drugaciji izbori, ne mozemo da izvlacimo zakonitosti. misim da je james meadway lepo reko da je korbin i povodom bregzita i u celoj kampanji nije uspeo da definise neprijatelja. izaberi jednu poziciju povodom bregzita, napadni drugu poziciju iz sve snage, onda mozes da predjes na druge teme (nhs, ekonomija, ovo ono). to nisu uradili. sto se manifesta tice, evo sta bhaskar kaze par dana pred izbore
od 17:30
ok, messaging je bio jumbled jer se nije znalo sa koje pozicije se message-uje, granted (*ne slazem se do kraja, ali for argument's sake recimo da je tacno). u delu kampanje koji se tice odnosa prema populistickom, post-truth protivniku (korbin i hilari imaju razlicite bagaze, ali izmedju trampa i bodza mozemo da izvucemo znak jednakosti, bodzo je tramp) - na koji nacin mozemo da korbinu prebacujemo manjak agresivnosti i bavljenja protivnikom, ako smo prethodno kao jednim od glavnih problema trampovih protivnika 2016 definisali upravo ekscesivno baljenje njegovom licnoscu ?
*ali zar nismo videli da je citavih mesec dana pred pocetak izbora NHS pretekao Brexit na svim poll-u kao najbitnije pitanje za koje su glasaci zainteresovani ? mislim kako mozemo uopste da pricamo o jumbled messagingu ako je korbin uspeo da proturi svoj issue kao najbitniji u javnosti ? we're not getting something right.
sto se tice bodza, zamerka je da korbin u debatama nije bio dovoljno agresivan. naravno da ne moze jedina poruka da bude - samo da ne dodje tramp. cela politika je izmedju krajnosti. mada mozda gresim. misim ja sam staari korbin-skeptik bas zato sto nije dovoljno agresivan, ostavlja utisak tunjavosti. edit: ovo iz gardijanovog nekrologa je imho tacno:
The rightwing-dominated press too often framed the narratives for television and radio, which fed them back on a loop that could be broken only by events. But they did not invent it all. Corbyn was a poor performer. Time and again he had chances to nail Boris Johnson for his lies and duplicity, but he refused to do so. He’d say it’s not his style. But his style wasn’t working. His refusal to apologise to the Jewish community for antisemitism when interviewed by Andrew Neil was baffling, not least because he had apologised several times before – and did so again afterwards with Phillip Schofield. And the media are not going anywhere soon. They attacked Gordon Brown, Edward Miliband and Neil Kinnock too – though never as ferociously – and whoever runs the party next will have to deal with them.
za ovo drugo, da je nhs a ne bregzit bio glavno pitanje dobili bi izbore. njihov policy expert kaze da je problem bio u tome sto su oni petnaestogodisnji plan spakovali u petogodisnji, i da je sve to izgledalo neuverljivo za glasace. kad bi na vratima videli flajer s programom, rekli bi lepo je to, ali nema od toga nista. ta reakcija je uslovljena razumljivim cinizmom zapustene baze ali i nesposobnoscu lejbora da defnise neprijatelja u milijarderima i milionerima.
sad, ne kazem ja da je lejbor izgubio samo zbog toga. naravno da je bitnije sto je bregzit pokido tradicionalne spone glasaca s bazom. izlaznost je bila mala jer lejbor nije imo organizaciju na terenu da mobilise zapustenu bazu. optimisti kazu da cemo za sledece izbore imati i deepfakeove i ko zna kakve tehnicka dostignuca u sluzbi medija post-trutha, glasaci ce jos manje verovatni medijima, i politika ce se resavati na vratima, mano a mano, provratak u devedesete. tu bi lejbor trebalo da ima prednost.
Last edited by zvezda je zivot on Sat Dec 14, 2019 3:01 pm; edited 2 times in total
misim lejbor je fejlovo kod glavnog pitanja, kod bregzita. i to je glavna stvar. verovatno ni da su to odigrali kako treba ne bi pobedili ali ne bi bila ovakva katastrofa.
Ne razumem šta pokušavaš uvredljivo da smrsomudiš. Za Vučića glasa ogroman deo visoko obrazovanih, i rekao bih većina bogatih.
Pa ne, nego su ti ovi komentari dostojni lika iz onog tvog scenarija, the Milewisperer. Cim krene ovo nabadanje o "sistemu", upadamo u kafansko naklapanje, jer u taj pojam svako moze da upise sta mu se prohte.
_____ "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Jbt više, ovaj je agresivan, ovaj je energičan ovaj nije, ovaj ima "harizmu", ovom je genije Kamings skontao dobru parolu, ovom Kamings 2 ako smisli tu i tu parolu može da "prođe bolje".
Па шта очекујеш, да у земљи чија се традиција углавном састоји од доликовања и шта коме, шта се у ком друштву не говори, преливено са пар деценија политирске коректуре, ико уопште сме да помисли да за неком говорницом каже попу поп а бобу боб? Па гађали би га са свих страна.
_____ cousin for roasting the rakija И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Dambo wrote:Jbt više, ovaj je agresivan, ovaj je energičan ovaj nije, ovaj ima "harizmu", ovom je genije Kamings skontao dobru parolu, ovom Kamings 2 ako smisli tu i tu parolu može da "prođe bolje".
Napred Kina.
mozda si ti iznad toga ali politika je carstvo kontingencije i to su sve uzasno vazne osobine za lidera. skoro vazne koliko i ove "strukturalne" stvari o kojima se pise. levica na svakom polju mora da bude skoro savrsena da bi pobedila.