Vučićeva Srbija
- Post n°826
Re: Vučićeva Srbija
Јел' њој сваки оброк обиђе пет кругова по мрежи?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°827
opa, pa ovo je neki novi ambasador
i odma sa pesickom na rucak. sta je ne menuu?
i odma sa pesickom na rucak. sta je ne menuu?
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°828
nisi ispratio? prvo je pojeo i popijeo sve što ima u Srbiji od Niša do Palića, a onda navalio na Vučića.
čovek je fan zanimljive brze hrane u stilu Bordejna i Gaja Fijerija.
- Post n°829
el vucic riba u coroskopu bese?
ribic na kajmaku dakle
ribic na kajmaku dakle
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°830
Papa Lazarou wrote:nisi ispratio? prvo je pojeo i popijeo sve što ima u Srbiji od Niša do Palića, a onda navalio na Vučića.
Duboka Druga Srbija se vec odrekla Preseva, Vranja i Leskovca
- Post n°831
jes da ribic nema veze sa ribom
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°832
ja sam mislio da taj sto prica o jelima onaj stari ambasador
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°835
У ствари зар Годфри заправо и није Гадфри
- Post n°836
Papa Lazarou wrote:prvo je pojeo i popijeo
ziv je paja!
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°837
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°838
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°839
nije to ništa novo i nema veze sa vučićem.
i mislim da nije srbija jedina sa takvim propisom.
niko te neće cimati zbog 2,3 knjige, ali za solidnu biblioteku ti treba dozvola.
(formalnost je, taksa je nešto sitno, samo je cimanje popisivanje svega. mada
i to može da bude dobra prilika da se iz kućne biblioteke izbaci ono greškom kupljeno)
niko te neće cimati zbog 2,3 knjige, ali za solidnu biblioteku ti treba dozvola.
i to može da bude dobra prilika da se iz kućne biblioteke izbaci ono greškom kupljeno)
- Guest
- Post n°840
a sta sa knjigama koje veze nemaju sa srbijom niti su kupljene tu, imam vise stranih i jugoslovenskih knjiga od srbijanskih
- Guest
- Post n°841
npr ocu da iznesem biblioteku erotikon prosvetinu, to kao nesto moram da podnosim srbiji molbe?
- Post n°842
Davno-davno sam čitao kod Pekića kako je tekao proces njegovog iseljenja za UK, gde je vlastita iskustva sa duplim pregledima i taksama za sanduke knjiga navodio kao primer birokratske despotije, samo što sam tada ja to povezivao sa situacijom u Yugi.
Ako na aerodromima danas imaš šaltere i carinike za one koji pristižu iz EU kao privilegovane, i posebne postaje za nas ostale - ko mi može garantovati da mi neće konfiskovati ta 2-3 primerka ako se nekom muflonu u uniformi pričine kao starije?
Ako na aerodromima danas imaš šaltere i carinike za one koji pristižu iz EU kao privilegovane, i posebne postaje za nas ostale - ko mi može garantovati da mi neće konfiskovati ta 2-3 primerka ako se nekom muflonu u uniformi pričine kao starije?
- Guest
- Post n°843
plachkica wrote:nije to ništa novo i nema veze sa vučićem.
Nije novo ali ima veze sa Vučićem jer je na vlasti a nije to izmenio.
Ako odeš na Reddit i čitaš o seljenju knjiga, nećeš videti nijedan slučaj u kome je pri selidbi nekome tražen spisak ljudi iz privatne biblioteke jer bi nekoga iz UK ili SAD smestili u ludnicu kada bi tako nešto probao da traži.
Fora je u tome što ti niko ne traži spisak košulja kada se seliš, iako jedna od tih košulja može da bude Karađorđeva. Knjiga kao takva je najobičnije pokretno dobro i po svojoj supstanci, u smislu značaja za integritet kulturnog blaga zemlje, apsolutno se, kao takva, dakle kao štampani primerak bez bez posebne vrednosti, ne razlikuje od kašike ili one štipaljkice kojom se vade dugmići na mehaničkoj tastaturi radi njenog čišćenja.
Ja imam oko 1.500 knjiga, raspoređeno što po policama, što po budžacima, što uvaljeno podstanaru da čuva. Pod uslovom da mi treba minut da zapišem naslov svake, morao bih da tome posvetim tri osmočasovna radna vremena, i to bez pauze. Govorimo o mukotrpnom radu od jedne radne nedelje zato što se nekome digao kurac i zato što pretpostavlja da sam švercer. Pre bih sve spalio nego da se glupiram na taj način.
I pri tome nigde u Zakonu o kulturnim dobrima ne piše da se lična biblioteka automatski smatra za zbirku ili celinu. Siguran sam da je ovo traženje spiska knjiga ili potpuno nezakonito ili rezultat nekog opskurnog propisa koji uopšte nije usklađen sa zakonom.
- Post n°844
ili, što je najverovatnije, zaostavština nekog zakona iz jugoslavije
nije mi bila namera ni da branim zakon, još manje vučića, već samo da naglasim
da zakon postoji i pre vučića i pitanje je da li će se i kad menjati, jer niko nije probao da ga menja.
nije mi bila namera ni da branim zakon, još manje vučića, već samo da naglasim
da zakon postoji i pre vučića i pitanje je da li će se i kad menjati, jer niko nije probao da ga menja.
- Guest
- Post n°845
Znam ali ti kažem da ni u zakonu nema toga. Ne smeju se otuđivati kulturna dobra, zaštićene zbirke, celine itd. Nema nigde ništa o tome da te zakon unapred smatra švercerom. Ovo je kao da pred put obezbeđuješ izjave svojih prijatelja i rođaka, jer šta ako nekog ubiješ pred odlazak?
- Guest
- Post n°846
svetlost na kraju tunela!
Spisak kandidata za članove REM:
— Ana Stevanović (@StevanovicAna7) December 17, 2019
Udruženja - Bratislav Petković, Snežana Nikolajević, Zoran Simjanović, Božidar Zečević.
Nacionalne manjine - Aleksandar Vitkovic, Dragomir Zupanc.
Poslaničke grupe - Dragomir Antonić, Judita Popović, Dragiša Kovačević, Nenad Zorić.
Sad - Google!
- Post n°847
Solus_Rex wrote:Davno-davno sam čitao kod Pekića...
- Post n°848
Božidar Zečević???? Gari je sve u pravu, loše ozidana sepjama.
- Guest
- Post n°849
boktejebo, drzava raspad raspada, ovaj drvi o autoputu u lapovu, a opozicija o jebenom rem i rts
- Post n°850
Konačno da se prekine ova nesnosna dominacija drugosrbijanaca u ovoj zemlji