Intervjui
- Post n°176
Re: Intervjui
Ali to je sastavni deo sistema misljenja u kome je apsolutno sve kulisa za ogoljeni interes kapitala. Od tog sistema do sistema u kome je apsolutno sve kulisa za ogoljeni strateski interes SAD je pola koraka (koji je on poceo da zakoracuje). Naglasak je na "apsolutno sve".
- Post n°177
U tekstu imamo celu jednu strukturu s jedne strane, a s druge pomahnitalog pojedinca koji pravi istorijsku gresku. Kako bih rekao, to nije bas naucni pogled na stvar.
- Post n°178
pa ja ne vidim da je problem sto oni izvoze revolucije nego sto to lose rade i sto su posledice pogubne.
mada ja ne vidim sta je tako strasno u vecnom tulumu.
mada ja ne vidim sta je tako strasno u vecnom tulumu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°179
problem je sa takvim tumačenjima "obojenih revolucija" to što se upada u redukcionizam i aistoričnost, da bi se dokazala antiimperijalistička poenta. Amerikanac stisnuo dugme, i pao režim. da, ponegde je bilo tako (i to se radi pučevima a ne masovnim ustancima), ali u npr. Egiptu apsolutno nije. jedanaest godina se nerviram oko toga što se krah jednog izuzetno represivnog i korumpiranog režima koji je apsolutno odgovarao Izraelu i SAD - pripisuje Vašingtonu. e to stavljam u fioku "dragstor", to je lenjo ideologizovanje.
- Post n°180
sve pet
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°182
Laibachova poetika vezana je uz totalitarne ideologije i puno govori u ovim teškim ratnim vremenima. Kako gledate na rusku invaziju na Ukrajinu?
Kao na iznuđeno silovanje, ali svakako silovanje velikih razmjera. Kao pravi autokrat, Putin bi svakako taj konflikt s Ukrajinom trebao riješiti na drugačiji, trezveniji način. Ali očito za to nije bio sposoban pa je sada povukao samoubilački potez, koji su od njega svi dugo očekivali i za koji je praktički bio rođen i stvoren. Uništio je, ali i izgubio Ukrajinu, Rusiju je vratio u razdoblje hladnog rata, a sebe i svoj narod osudio na izolaciju. Možda će sada Ukrajina biti vojnički "neutralna" i do neke mjere "denacificirana", ali cijena koju će za to platiti obje države jednostavno je prevelika i – naročito u Ukrajini – previše tragična. Putin je relikt hladnog rata i trebao je tamo ostati. Isto važi i za Bidena i za NATO, koji svojim agresivnim geostrateškim planovima o atomskom opkoljavanju i destabiliziranju Rusije, kao i Kine, snose veliku odgovornost za nastalu situaciju. Europu nećemo ni spominjati. Ona je odavno izgubila svoj strateški kompas. A mogla je, u nekoj pametnoj suradnji s Rusijom, kako ekonomskoj i kulturnoj tako i, zašto ne, vojnoj, elegantnije riješiti problem s Ukrajinom i zaustaviti ekspanziju i prisustvo NATO-a, odnosno Amerike u svom prostoru. Nažalost, za to je prekasno. Šteta je napravljena i prije svega sada treba primiriti strasti i okončati taj nepotrebni rat u nesretnoj Ukrajini.
S jedne strane imamo krvavi pir masovnog razaranja, a s druge sve veće širenje rusofobije u zapadnoj Evropi. Što umjetnost i kultura mogu napraviti? Prije nekoliko dana jedan talijanski grafiter reagirao je na pokušaj zabrane predavanja o Dostojevskom na milanskom sveučilištu tako da je nacrtao njegov veliki mural.
Rusofobija je odvratan fenomen, kao i fobija prema bilo kojoj drugoj naciji i kulturi. Naročito je to vidljivo kad je u pitanju tako značajna kultura kao ruska. Osim fantastičnih umjetnika, pisaca, skladatelja, arhitekata iz Rusije ili Sovjetskog Saveza, velik je broj poznatih umjetnika koji su zapravo rođeni u Ukrajini, npr. Kazimir Maljevič, Ilja Rjepin, Isak Brodski, Sonia Delaunay, Nikolaj Gogolj, Bulgakov, Joseph Conrad, Ana Ahmatova, Sacher-Masoch, Joseph Roth. Nisu se svi oni smatrali Ukrajincima, ali su bili rođeni ili su određeno vrijeme živjeli u toj državi. Čak su i neki najpoznatiji sovjetski politički lideri bili rodom iz Ukrajine, npr. Nikita Hruščov, Leonid Brežnjev, Mihail Gorbačov. Umjetnost i kultura – iako sebe ne vidimo potpuno u tom rangu – odlučno trebaju nastupiti kao faktor povezivanja i prevladavanja glupih predrasuda. Mi smo spremni odmah krenuti u Ukrajinu i nakon toga i u Rusiju i u obje države održati nastup, ako bi to logistički bilo moguće.
Slovenski premijer Janez Janša donedavno je održavao skoro pa prisne odnose s Putinom, baš kao i mađarski lider Viktor Orban. Ni jednom ni drugom nije strano koketiranje s autoritarnim načinom vladanja, da ne kažemo baš totalitarnim?
Da, i tu svakako treba spomenuti da Janša sve više i više sliči na Waltera Gotella alias generala Gogola, njemačkog glumca u ulozi šefa sovjetskog KGB-a u filmovima o Jamesu Bondu iz ere Rogera Moorea. To njegovo koketiranje s totalitarnim je otprilike jednako uvjerljivo i uspješno kao što su bili nastupi generala Gogola u Bondovim filmovima. Janša ima tu nesreću da je predsjednik male zemlje, jer su njegovi politički apetiti puno veći, a Slovenci opet imaju sreću da ih ne može u cjelini realizirati unutar Slovenije. Iako to, naravno, ne znači da i u maloj zemlji nije u stanju napraviti dosta štete, što je uspješno dokazao za vrijeme svog mandata. I on je zapravo lik iz hladnog rata, kao i general Gogol, i trebao bi se njemu pridružiti.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°183
Realno, i oni su likovi iz Hladnog rata, te stoga...
- Post n°184
Ma ja mislim da se on u stvari raduje sto pocinje novi hladni rat, ali mora malo da serucka da ne bi bilo providno. Gde bi inace nalazili inspiraciju?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°185
Pa u Srbiji, ko i vazda...
Nikad ih nisam voleo.
Nikad ih nisam voleo.
- Post n°186
Mór Thököly wrote:Pa u Srbiji, ko i vazda...
Nikad ih nisam voleo.
Ja jesam, pa su mi postali dosadni, a onda su mi opet bili simpatični u Sjevernoj Koreji.
A meni i sam ton intervjua zvuči hladnoratovski, u stvari, ne znam tačno da opišem. Slažem se sa natpolovičnom većinom izgovorenog ali to su uglavnom opšta mjesta + malo patetike.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°188
Ja sam pomislio "gle kenja ko foka", ali me bilo sramota da se prostacim na ovom plemenitom forumu.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°189
Ma kakve veze ima, pa nije to Borghesia pa da se snebivamo...
- Post n°190
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°191
Шгјз, мени Боргезија увек звучала као Лајбах са јаком констипацијом а труди се.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°193
fikret selimbašić wrote:Mór Thököly wrote:Pa u Srbiji, ko i vazda...
Nikad ih nisam voleo.
Ja jesam, pa su mi postali dosadni, a onda su mi opet bili simpatični u Sjevernoj Koreji.
A meni i sam ton intervjua zvuči hladnoratovski, u stvari, ne znam tačno da opišem. Slažem se sa natpolovičnom većinom izgovorenog ali to su uglavnom opšta mjesta + malo patetike.
Мени је она апологија севернокорејске диктатуре била за повраћање. Дословно музиканти са претераним осећањем за естетику и самопромоцију, потпуно лишени дубљег филозофског проматрања тога шта раде, тј. дебили и идиоти.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°194
Јанош Винету wrote:fikret selimbašić wrote:
Мени је она апологија севернокорејске диктатуре била за повраћање. Дословно музиканти са претераним осећањем за естетику и самопромоцију, потпуно лишени дубљег филозофског проматрања тога шта раде, тј. дебили и идиоти.
Meni niije tako izgledalo, apologiju diktature, osim hinjene, nisam uočio. Uglavnom se radilo o prilagođavanju kućnom redu uz povremena kršenja discipline i dogovora. Fala im što su omogućili da se mnogo toga vidi prvi put na onakav način, a nagrada za to neka im bude (očekivana) samopromocija koje zaista jeste bilo.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°195
Е, Фикрете, не можеш умаћи претежној причи. Ако си био у СКореји а нису те стрељали, одмах си корисни идиот злочиначког режима, појединости нису битне.
Друга је ствар ако си био у, рецимо, Дубаију или тако некој колевци демократије.
Друга је ствар ако си био у, рецимо, Дубаију или тако некој колевци демократије.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°196
Mi smo nekada, u Politici preko dopisnika, upoznavali dobre strane Pol Potovog režima.
Računaj da su ovi Janezi bili neka vrsta dopisnika Dela iz Sev Koreje.
_____
- Post n°197
Vilmos Tehenészfiú wrote:Mi smo nekada, u Politici preko dopisnika, upoznavali dobre strane Pol Potovog režima.
Onda im nije baš skroz uspjelo
Dukata i šorvana vrijede samo scene sa koncerta i reakcija publike na ono što vidi i čuje, ma, samo publiku da vidiš vrijedi.
Ništa bolje o SKoreji ne govori od njihovog tv dnevnika, i to prosječnog, ne mora da bude ni parada ni rođendan Vođi niti lansiranje rakete velike ko minaret. Nema te zapadne niti južnokorejske propagande koja će smisliti genijalnost kakvu sam vidio u običnom tv dnevniku kad hiljade vojnika i dobrovoljaca prave masovnu grobnicu za američke vojnike. U sred prestonice par stotina njih kopa ogromnu. ćasoliku rupu, i oblaže je kamenim pločama>
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°198
Omladinska Radna Akcija "Americka grobnica"
_____
- Post n°199
https://novimagazin.rs/iz-nedeljnika-nm/270842-intervju-ivan-vejvoda-srbija-ne-moze-ka-istoku?fbclid=IwAR3InFlArtuBdTEf2SUT_HIj_LFnJ6NSBh7RU5P-u-l0uHBfaJdtdA0PfKM
- Post n°200
Jesam ja jedini koji se seća da se ovaj čovek zabavljao sa Bebi Dol nekad davno?
_____