Beograd
- Post n°376
Re: Beograd
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°377
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°378
ovo su oni soliteri vezani pantljikom iz Idiocracy, eto stigosmo i dotle.
naravno, najvažnije je da imamo pravi evropski trg, kako su tvrdili oni koji i posle 7 godina ove vlasti I DALJE nalaze u sebi zalihe vere u sistem.
- Guest
- Post n°379
odnosno moj problem sa tim delom radova je što su kocke počele da "propadajU", tj nešto što je pretpostavljam fušeraj, pored dužine radova i opšteg vučićo-vesićizma, ne sama ideja kaldrme kao takva.
msm to je trg, tj kolovoz pored trga, i treba da se vozi sporo.
- Guest
- Post n°381
a inače su korisni za nešto posle toga
- Guest
- Post n°382
Gargantua wrote:ceo centar helsinkija je popločan modernom i uglavnom dosta "hrapavom" kaldrmom, pretpostavljam sa ciljem (i) da uspori kolski saobraćaj jer je centar okrenut pešacima. prepliću se i tramvajske šine u ravni sa putem (bez posebnih kadica). s druge strane helsinki ima i metro, i manje ljudi živi u njemu i manja je gužva itd.
odnosno moj problem sa tim delom radova je što su kocke počele da "propadajU", tj nešto što je pretpostavljam fušeraj, pored dužine radova i opšteg vučićo-vesićizma, ne sama ideja kaldrme kao takva.
msm to je trg, tj kolovoz pored trga, i treba da se vozi sporo.
naravno da nije kaldrma problem sama po sebi. ovo su kocke izuzetno oštrih i džombastih ivica preko kojih je teško gurati dečja kolica i voziti bicikl. pri tome, loše su složene i sa lošom podlogom koja posle 12 dana curi.
a ako je do usporavanja saobraćaja, ne treba ti kaldrma sa šiljcima za to. rkneš četiri seta usporivača i eto.
nadam se da je jasno da nikakva rekonstrukcija rekonstrukcije neće uspeti. sve mora da se radi ponovo, od podloge do novih kocki, i sa izvođačem koji zna šta radi. Trg će posle sledećeg mraza biti ruglo i opasnost po javno zdravlje. ali tako je to u celoj Evropi i Hodmezevašarhelju, trebao nam je jedan pravi gradski trg.
- Post n°383
Mr. Moonlight wrote:i jebali ih oficiri, neki seljaci završe nameštenu državnu školu i ja moram da trpim izdrkavanja povodm njihovog diplomiranja
a inače su korisni za nešto posle toga
Cuti, ja imam karneval pod prozorom. Evo, poceli su sa probama
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°384
DOBRO JUTRO BEOGRADJANI UPRAVO JE POCELA REKONSTRUKCIJA NAPREDNE KALDRME NA TRGU REPUBLIKE,SKALPELOM ODVAJAJU KOCKE!
— Marko Dragoslavic(Operativac iz Zemuna) (@tamodaleko) September 14, 2019
Ovo je nevidjena bruka i sramota!
Skalpelom odvajate kocke posto ste ih silikonom spajali!
Saobracaj je blokiran!
Video snimak sledi! pic.twitter.com/8mzqj8RMIn
POCELO JE VADJENJE KALDRME NA TRGU REPUBLIKE,INACE KOCKE OD KALDRME SU SPAJANE SILIKONOM!
— Marko Dragoslavic(Operativac iz Zemuna) (@tamodaleko) September 14, 2019
Rekonstrukcija rekonstruisanog!
Majstori uz pomoc skalpela odvajaju kocke koje su spajane silikonom,a saobracaj je zaustavljen!
Pogledajte i kako je rts izbegao da snimi kadrove izbliza! pic.twitter.com/vtvrRUo11Y
Last edited by ficfiric on Sat Sep 14, 2019 10:35 am; edited 1 time in total
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°385
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°386
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°387
- Guest
- Post n°388
Koliko ja znam kaldrma je tesani kamen..ovo na Trgu je nesto punjeno necim a naplaceno kao Bracki mermer pic.twitter.com/7DqkomD78K
— Dobar Loš Vučić (@AsomakumBrother) September 14, 2019
- Guest
- Post n°389
ne da je to mnogo bitno, naravno.
- Guest
- Post n°390
- Post n°391
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°392
- Post n°393
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°394
meni ovo izgleda kao kamenovan beton, sa nekom elastomernom fug masom, nije ovo silikon
- Post n°395
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°396
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°397
Али калдрма је гранит. Није сечена јер је то тешко споро и скупо, ломљено је и има неравне ивице.
Ове велике коцке имају пет равних ивица. Ако јесте сечен камен, онда он има курац од тврдоће.
Може бити што каже Мунлајта, неки ливени каменован бетон, заломљен са једне стране. Кад би била боља слика коцке могло би да се види да ли је стечена или ливена.
Код бетона је довољно да пар процената коцки није добро замешано, па ће пући и направити једну рупу, која се после лако шири.
- Post n°398
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°399
Kondo wrote:ovo ladno jeste silikon, fug masu ne mozes da seces silikonom - to je forma finijeg gradjevinskog lepka da ne kazem finog cementa.
ok, zamoliću građevinsku industriju da promeni definiciju fug mase
ako strpaš masu u fugu, onda je ona fug masa, da li je od cementa, silikona, epoksida ili pekmeza - nije bitno
- Guest
- Post n°400
meni je ovo glavni utisak, što ti reče gore: kocke propadaju. bukvalno desetine i desetine ih je ovakvih, rupe se formiraju, i to posle 2 nedelje saobraćaja po najlepšem vremenu mogućem.Gargantua wrote:Koliko ja znam kaldrma je tesani kamen..ovo na Trgu je nesto punjeno necim a naplaceno kao Bracki mermer pic.twitter.com/7DqkomD78K
— Dobar Loš Vučić (@AsomakumBrother) September 14, 2019