Beograd
- Post n°401
Re: Beograd
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°402
Kamena kocka 20x20x20 (gornja površina obrađena cepanjem, ispod gornje površine obrađeno drpanjem) pic.twitter.com/4Vfz9BROOv
— Radomir Martin (@radomir_martin) September 14, 2019
- Guest
- Post n°403
- Guest
- Post n°406
- Guest
- Post n°409
Da li je moguće da su ovi idioti iz gradske vlasti silikonom lepili ukrasne fasadne pločice na betonske kocke ?
— Pavlović Miloš (@PavloviMilo) September 14, 2019
Pa ovaj Vesić mora u zatvor na 50 godina
Ovo nije normalno pic.twitter.com/3pWkgoZI3Y
- Guest
- Post n°410
bilo bi iznenađenje da su uradili drugačije
mada, kamen da bace oni koji ne farbaju poludisperzijom, ne kupuju utičnice na buvljaku (kineske su i u radnji, nećete me zajebati) i sl.
- Post n°411
SKANDAL
BASTAC SABOTIRAO RADOVE NA TRGU I TO NOCU
UMEŠANI CRNOGORSKI KLANOVI
VESIC ISPRAVICEMO ŠTETU U NAJKRAĆEM ROKU, VIDITE DOKLE IDE NJIHOVA MRŽNJA PREMA GRAĐANIMA I MALOJ DECI
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°412
Meni je fascinantna koliko je to zgrazavanje impotentno i koliko nema nikakvih posledica po sns i satelite, ma šta uradiliMr. Moonlight wrote:ide mi na kurac ovo generalno zgražavanje
mada, kamen da bace oni koji ne farbaju poludisperzijom, ne kupuju utičnice na buvljaku (kineske su i u radnji, nećete me zajebati) i sl.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°413
Mr. Moonlight wrote:ide mi na kurac ovo generalno zgražavanje
Cek da uzmem kamen
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°415
КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA - ИЗВОЂЕЊЕ РАДОВА НА УРЕЂЕЊУ ТРГА РЕПУБЛИКЕ, страна 252
http://nabavke.beoland.com/images/nabavke/2018/66/02.KD-66-18.pdf
Vesić i Stojčić: Kriv je izvođač radova
— Radomir Martin (@radomir_martin) September 14, 2019
Uslov iz konkursne dokumentacije: pic.twitter.com/rbAiav1haU
Samo da primetim da su ga zalili sa sika fast fixom (ili slicnim), Q bi ih povadili
— O' Losh Jarvi by PUB (@PuruJarvi) September 14, 2019
U laži su kratke kocke
— O' Losh Jarvi by PUB (@PuruJarvi) September 14, 2019
- Post n°417
Vesić: "Za vreme 'preslaganja' kocki, saobraćaj na Trgu republike neće se prekidati." A šta je onda ovo? Častan čovek na njegovom mestu, podneo bi ostavku. pic.twitter.com/0nxiqdGg5D
— Bodin Starcevic (@BodinStarcevic) September 14, 2019
Evo malo informacija
— Nikola Jovanovic (@Nik_Jov) September 13, 2019
za ovaj dan:
1. Realna vrednost radova na Trgu je 4.2 miliona €.
Plaćeno najmanje duplo više.
2. Nije tačno da će izvodjač platiti popravku kocki,
već Grad uplatio 34 miliona din. Štrabagu za to.
Objašnjenje u klipu. pic.twitter.com/R5mBEjwuYG
- Guest
- Post n°418
Kocka je kocka, kamen, behaton, samo da je ravna.
Joj al će da bude svinjac kad se razloka
- Guest
- Post n°419
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:818256-Pokusaj-iseljenja-svih-stanara-zgrade
- Post n°420
Nedjelnik wrote:Arhitekte koje su radile Trg: “Pod stresom smo zbog burnog reagovanja javnosti, ali stojimo iza projekta”
Za Nedeljnik prvi put sada govore arhitekte prema čijem projektu je rađen Trg republike, ali i njihove kolege. Svi su saglasni da bi Trg bio drugačiji da su arhitekte bile uključene izvođački projekat – a nisu. Zorica Savičić i Zoran Dmitrović, koji su “nacrtali” novi trg, kažu da su u situaciji da “ne mogu da budu ni srećni sa radom koji su smislili, iscrtali i uradili, zbog reakcija javnosti”.
“Srećni smo što je to sve urađeno i izvedeno, ali smo i pod jakim stresom usled burnog reagovanja javnosti. Ali, ako ćemo profesionalno o Trgu – to je to i nije mnogo odstupilo od onoga što je predviđeno konkursnim rešenjem. Trgovi jednostavno tako izgledaju i to je naš autorski stav”, kažu arhitekte Zorica Staničić i Zoran Dmitrović.
Objašnjavaju da je njihov rad pobedio na međunarodnom javnom konkursu, prema odluci međunarodnog žirija. Konkurs je bio objavljen, javan, išlo se na javnu raspravu, tako da izvedeno rešenje Trga republike nije iznenađenje šta će tu da se radi:
“Nije postojala nikakva kritika u tom trenutku. Što se tiče koncepta, mi i dalje kao autori stojimo iza toga jer smatramo da je to trg kakav je maltene tipičan, klasičan trg. Od samog početka je imao u svom konceptu prazninu koja se komentariše. Taj trg je neutralan, otvoren prostor, što bi trg, mislimo, i trebalo da bude. Mislimo da sadašnja javna polemika nije izazvana samo oko rešenja, već nekim drugim stvarima.”
Ipak, i oni priznaju da bi neke stvari uradili drugačije da su bili uključeni u izvođački projekat.
“Načelno i sa stanovišta koncepta, izvedeno rešenje je sprovedeno. Mi nismo bili deo izvođačkog projekta, što je takođe jedna od velikih tema o kojima bi trebalo razgovarati. Izvođački projekat je radio CIP i apsurdno je prema našem zakonu i izvan bilo koje evropske prakse da autori ne nastavljaju da rade na svom projektu. Sa našeg stanovišta je to u stvari glavna tema rekonstrukcije Trga republike koja se otvorila, pitanje javnih nabavki, položaj autora jer smo mi u fazi izrade izvođačkog projekta postali konsultanti. Nismo imali prilike da uradimo izvođački projekat, jer bismo dosta stvari uradili na drugačiji način. Prosto, to nije bilo u našim rukama. Cena izvođačkog projekta je ispod jedan odsto od cele investicije, što je nedovoljno (minimum je pet do osam odsto) jer za taj novac ne možete da uradite kvalitetan projekat. Kod nas se projekat radi kratko, a recimo u Japanu se radi dve godine, a radovi traju tri meseca. Kod nas je obrnuto.”
A šta bi sve uradili drugačije, kažu: “Dosta stvari bismo uradili drugačije – detalje, urbanu opremu, sistem odvodnjavanja, rasvetu… To je sve pozicionirano kako treba, ali naš stav je da na Trgu republike ne bismo nikada eksperimentisali sa nekim rešenjima koja nisu proverena do sada u praksi. Smatramo da je Trg republike i po svojoj formi nekako klasično rešenje i te stvari bismo uradili na standardan, klasičan način i teško da bismo se opredelili za linearne sisteme za odvodnjavanje, drugačije bismo uradili rasvetu sa nekim profesionalnim konsultantima za rasvetu.”
Ceo tekst čitajte u novom, jubilarnom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 12. septembra
- Guest
- Post n°421
- Post n°422
Mr. Moonlight wrote:koje licence su imali ptari koji su ti radili na kući?
imali su moju licencu da cu picku da im polomim. i zato sto su takvi, ne radi mi renoviranje stale nego vangelis. a ako pucas na poludisperziju i ne znam sta si drugo gore pomenuo, tu su vec radili grci, vitexova akrilna farba a pre nje odgovarajuci prajmer od iste fele. e da, legrandove uticnice i poneka vintage sa original kuce koja je bolja cak i od te legrandove. prc.
prosao sam danas pored trga, video sta rade. ispod povadjenih kocki je debela betoncuga najmanje 40cm koju trenutno buse i vade valjkove sirine oko 10 cm, tako da ostaju nekakve rupe. ne znam kako i zasto i kakve to veze ima sa kockama i cemu sluzi i sta ce da naliju u to. to me upucuje na pretpostavku da je tu zaserotina daleko veca i da je problem sa hrapavom kockom samo pokrice za nesto mnogo vece.
inace neka udje u tefter da ako je problem samo neravnina kocke, ja tu kurcem mrdao ne bi da sam vesara.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°423
Skinuli hrapav deo sa kocki i ubacili. Gomila radnika kod pozorišta. Pravi cirkus pic.twitter.com/aFfT1XRp1F
— bogdan petrovic (@bogdan313) September 14, 2019
- Guest
- Post n°424
boja za unutra je kod investitora uvek poludisperzija, ali ni slučajno neka bolja
uvek je svaki materijal skup, šta god da im je potrebno, ajde boje manje više, ali instalacije, tu je štednja pogubna
smrdljive zgrade su smrdljive zbog uštede od 50-60 hiljada dinara po zgradi, verovali ili ne
struka ne postoji, osim ako ne radi kako investitor kaže, a on zna samo u digitron, u najboljem slučaju
ovde ne postoji kultura ničega