Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kosovo*

Erős Pista

Posts : 57679
Join date : 2012-06-10

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Erős Pista on Wed May 08, 2019 3:08 am

Он је рекао да је његова компромисна идеја одбачена, а на питање шта је тачно мислио под разграничењем, рекао је - да се успостави праведна и правична граница између Срба и Албанаца.
На питање шта је одбијено, Вучић је истакао да је одбијена уопште идеја о било каквом компромису, о успостављању границе, која би била праведна и правична, између Срба и Албанаца.
http://www.politika.rs/scc/clanak/428986/Necu-priznati-Kosovo-srusite-me-ali-necu


Hoce li ga neko vec jednom obavestiti da ne postoje granice izmedju naroda, vec iskljucivi izmedju drzava.


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Mór Thököly

Posts : 19146
Join date : 2017-11-16
Location : Nándor fehérvár

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Mór Thököly on Wed May 08, 2019 1:45 pm

Potpuno sludjivanje
buffalo bill

Posts : 18085
Join date : 2015-11-22

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by buffalo bill on Thu May 09, 2019 12:01 pm

Тачи и Рама о "националном уједињењу"

Уочи самита Брдо-Бриони у Тирани председник привремених приштинскх институција Хашим Тачи, разговарао је у Тирани са албанским премијером Еди Рамом о, како је навео, националном уједињењу Албанаца и потпуном отварању границе између Албаније и тзв. Косова, те "припајању три општине југа централне Србије косовској територији".

Тачи је на свом Фесјбук профилу написао да је са Рамом разговарао о потреби потпуног отварања границе између Албаније и тзв. Косова, две, како је навео, државе које би биле уједињене под "европским кишобраном".


Разговарали су, каже и о "потреби исправљања историјске неправде према Албанцима".

"На овом састанку смо указали на потребу да се исправе историјске неправде према Албанцима уједињењем албанског фактора и праву на прикључење Прешева, Медвеђе и Бујановца територији Републике Косово", написао је Тачи.


------

Дачић: Договарање Тачија и Раме завређује оштар одговор
09.05.2019. 07:42 -> 08:40 РТС

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић каже за РТС да Србија јесте мала, але није глупа земља. Напомиње да, док Београд прича о компромису и дијалогу, Приштина и Тирана испод стола договарају стварање "велике Албаније".

Ивица Дачић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да разговор косовског председника Хашима Тачија и албанског премијера Едија Раме о "националном уједињењу", завређује оштар одговор.

"Не говори више Србије о томе (о 'великој Албанији'), већ Тачи и Рама. Ово је пљување у лице целој ЕУ, свима који Србију убеђују у то да морамо да будемо кнструктивни и мирни. Ми седимо за столом, а они испод да договарају стварање 'велике Албаније'", указао је шеф српске дипломатије.

Договарање Раме и Тачија је, каже, врхунски безобразлук албанских политичара јер током једног самита на ком се прича о регионалној сарадњи они говоре о тзв. "исправљању историјских неправди".  

Дачић је додао да "ми јесмо мали, али нисмо глупи".

Министар спољних послова сматра да се сада поставља питање да ли Србија треба да учествује на скуповима попут актуелног у Тирани јер се, каже, иза наших леђа гура идеја "велике Албаније"."Изгледа да су принципи непроменљивости граница дозвољени кад неко треба да нападне и удари у Србију", напомиње Дачић упитавши како би било да су се састали Вучић и Додик да причају о уједињењу Срба.

"Јавни план – нећемо признати Косово"

Шеф српске дипломатије указује да сада није реч о отварању Пандорине кутија јер је она, каже, отворена самим признавањем Косова и нарушавањем принципа непроменљивости граница.

"Ово је промоција 'велике Албаније' на коју нико не реагује. Где су они који су критиковали Србију због неке идеје о разграничењу? Причали су да нема промене граница, где су јуче онда?", упитао је Ивица Дачић.

Србија сада, каже, нема тајни, већ само јавни план – непризнавање једностраног проглашења Косова.

"То је јавни план и не постоји начин на који могу да изврше притиске, не постоји ниједан Србин који ће то да потпише. У условима општег лудила, паметни испадају луди", указује министар спољних послова.

Дачић је искористио прилику да грађанима честита Дан победе над фашизмом и Дан Европе.

---

Вучић: Опасне приче о уједињењу Албанаца
08.05.2019. 23:15 -> 00:15 РТС

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Тирани, после састанка са шефицом дипломатије ЕУ Федериком Могерини, да је са њом имао неку врсту анализе онога што се дешавало на самиту у Берлину као и догађаја из претходних дана.

Александар Вучић је, у изјави за новинаре, навео да нема обичај да кука и да се жали на нешто што други раде али је изразио забринутост због чудних дешавања између Тиране и Приштине.

"Кад дате једном народу, другом по величини на Балкану иза српског, да говори о уједињењу, то није отварање Пандорине кутије него нешто много опасније", рекао је Вучић.

Указао је да прича о мини-Шенгену између Приштине и Тиране није могућа и да је реч о суманутој причи.

"То показује да се све време позивају на Европу користећи је као покриће а у Европи такво правило не постоји", рекао је председник.

Наводи да од самита у Софији Албанци не осећају исту врсту подршке од европских званичника какву су осећали раније и да то код њих ствара све већу нервозу а Београду прави проблеме.

"То за нас није лака позиција", навео је Вучић и додао да ће сутра срести Иљира Мету и Хашима Тачија и да ће кратко с њима разговарати и рећи им шта мисли.

Међутим, истиче да се плаши да неће успети да им објасни колико су њихови потези лоши јер они не желе да чују ни оне који су за њих важнији и прихватљивији као што су то европски представници.Како је истакао, да је он говорио о српском националном уједињењу, истог трнутка би реаговале стране службе и органи ЕУ као и минимум 10 или 15 министара земаља чланица.

Наводи да су Албанци успели да свакодневним понављањем, као и са таксама, да то постане нормално и да нико не реагује на то.

На питање што сад говоре и о три српске општине и да ли је Федерика Могерини реаговала на то, рекао је да није, али да од тих прича нема ништа и да не прети непосредна опасност."Они то раде због унутрашњих ствари и тиме стварају нову нормалност", рекао је Вучић.

Указао је да су га албански медији нападали због изјаве на РТС-у да неће да призна Косово, а како наводи – то је била његова политика и остала."А они могу да говоре немогуће ствари и то постаје уобичајено", рекао је председник.

Очување интереса политиком нормалности

Истакао је да он мисли да је важније понашати се одговорно и сталожено.

"Када емитујете ту врсту предвидивости и одговорности, нема сумње да ће резултат бити позитиван и да ћете имати веће разумевање међународне јавности", рекао је Вучић.

Наводи да је са Федериком Могерини разговарао и о стварима из домена валадавине права. Рекао је да верује да ће по завршетку европских избора бити повољније оцене за Србију што значи могућност отварања већег броја поглавља.

Поручио је да је данас рекао и Матеу Салвинију и Федерики Могерини да нико не треба да помисли да рачуна да ће укидање такси бити поклон Србији. Каже да је због тога изгубљено 250-300 милиона евра.


---

Додик о Тачију и Рами: Само још Калифорнију нису тражили
09.05.2019. 10:54 -> 11:03 Танјуг

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио да су он и председник Србије Александар Вучић могли да одрже састанак о националном уједињењу као албански премијер Еди Рама и косовски председник Хашим Тачи уочи самита Брдо-Бриони у Тирани, и упитао како би међународна заједница тада реаговала.


Милорад Додик је рекао да Република Српска води рачуна о томе да се Србији не погоршава ситуација и да додатно не долива "уље на ватру"."Да није тога да још више излажем Вучића на неку врсту ватре, ја бих затражио сличан састанак и да пошаљемо сличне поруке које су део очекивања људи у РС. Како би свет реаговао на те наше изјаве", упитао је Додик.

Додик је пред самит Брдо-Бриони рекао новинарима да на Тачијеве и Рамине изјаве о отварању граница и националном уједињењу Албанаца, нико не реагује.

"Видео сам да поред интеграције Косова и Албаније траже и Прешевску долину (на југу централне Србије). Још је само фалило да траже и Калифорнију да им се придружи", рекао је Додик.

Додао је да ће на скупу послати јасну поруку да су најаве Раме и Тачија неприхватљиве, да то угрожава разговоре Београда и Приштине о решењу косовског питања и доводи у питање сваку могућност постизања консенуса.

"Ако су бирали најмање лош тренутак за такво пласирање вести, онда је то било на овом самиту. Синоћ након тих изјава готово да нико од учесника скупа није приметио такву изјаву. Очигледно је да би приметили само наше изјаве", рекао је Додик.

Према његовим речима РС подржава Србију у погледу преговора са Приштином и да БиХ, захваљујући РС, није ни признала независност Косова.

За скуп у Берлину каже да је слика како свет види косовско питање, јер скуп није дао никакве резултате осим што је можда удаљио могућност да се дође до неког компромиса.

"Изабрали су (председника у техничком мандату Савета министара БиХ Дениса) Звиздића који је отишао и причао приче које њима годе за уши. То је тај модел. Могу само замислити како је Вучићу самом у том амбијенту, јер сам и сам годинама пролазио кроз такве ствари и био изложен на мултилатералним састанцима јединственом ставу странаца, Бошњака у неко време и Хрвата и готово сам бранио политичке ставове Републике Српске", навео је ДОдик.
beatakeshi

Posts : 12658
Join date : 2014-12-12

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by beatakeshi on Thu May 09, 2019 12:19 pm

On brblja šta stigne, ne možeš da razlučiš šta umišlja, šta svesno laže a u čemu ima istine. Iz "Blica"

- Počeli su da galame na nas, da nam govore šta da radimo. Ko ste vi da nam govorite šta da radimo? To je naš problem, problem Srba i Albanaca i mislim da nemamo pravu podršku EU - rekao je između ostalog Vučić.


Zavrtanje testisa sa uvrtanjem?
buffalo bill

Posts : 18085
Join date : 2015-11-22

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by buffalo bill on Thu May 09, 2019 2:09 pm

Ma jok, nema nikakvog zavrtanja.
Mór Thököly

Posts : 19146
Join date : 2017-11-16
Location : Nándor fehérvár

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Mór Thököly on Thu May 09, 2019 2:21 pm

Da vidimo, niko sa Kosova nije ozbiljno pominjao nikakve Preseve, Bujanovce i Medjedje do...hmm, da - do "razgranicenja".
avatar
Guest

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Guest on Thu May 09, 2019 7:01 pm

Ti Hašime zavisiš od nas. Neće to tako da ide, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš, rekao je na zajedničkom sastanku, u okviru Samita Brdo-Brioni u Tirani, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju.

“Dosta mi je da slušam šta Hašim hoće, a šta neće. Ti, Hašime, zavisiš od nas. Neće to tako da ide. Molim te da razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš. Hoćeš ja da ti kažem šta ja neću?”, upitao je Vučić i dodao:
“Koja će to Amerika da vas ugura u međunarodne insitucije? Probao si sa Kolindom (Grabar Kitarović), Borutom (Pahorom).. nisi uspio. Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao?”, rekao je Vučić.
On je ponovio da nikada nije govorio o rješenjima, već o postizanju dogovora: “Ako može super, ako ne, preživecemo”.
Vučić je Tačiju poručio i da ne pominje RS “bez prijeke potrebe”:
“Znam zašto to govoriš – jer Amerikanci neće RS. Ja mogu da kažem da ja tebi ne dam da formiraš RS u Srbiji, a to je Kosovo”, rekao je predsjednik Vučić.


Svako malo Haradinaj i Tači pominju kako neće Republiku Srpsku na Kosovu, Saff i slični to redovno prenose kao nešto jako važno. Danas im se i Vučić pridružio sličnom izjavom u oštrom obraćanju™ Hašimu Kosovo* - Page 4 4101625831
Marius Lăcătuș

Posts : 18503
Join date : 2015-03-20

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Marius Lăcătuș on Thu May 09, 2019 8:23 pm

jadna RS svako malo neko silji paju na njojzi  Kosovo* - Page 4 3363120308


_____
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
avatar
Guest

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Guest on Thu May 09, 2019 8:30 pm

A malo bi i da trguje Vučić, čini mi se, da u pregovore upakuje RS i Kosovo. Ako prođe, mašala. Ako ne prođe onda može da bude još jedna ponuda koju je narod odbio.
Mór Thököly

Posts : 19146
Join date : 2017-11-16
Location : Nándor fehérvár

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Mór Thököly on Thu May 09, 2019 8:39 pm

Ma ne, to svako sa gramom mozga zna da je nerealno. Srbi hoce sever Kosova i cela prica je u tome
avatar
Guest

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Guest on Thu May 09, 2019 8:57 pm

Moguće.Učinilo mi se da je ovako zbog nekoliko dešavanja u BiH zadnjih dana. Plus samit u Tirani.
Filipenko

Posts : 16914
Join date : 2014-12-01

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Filipenko on Thu May 09, 2019 9:23 pm

Sta ti je Fikrete, ko bi pustio Srbiju do Une.
avatar
Guest

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Guest on Fri May 10, 2019 10:45 am

Ih, našlo bi se njih među evropskom desnicom koliko hoćeš. Ali nisam na pripajanje ili prekrajanje granica mislio već na NATO. Da se uvlačeći BiH u kosovsku priču maksimalno odulji ili potpuno prekine njen tzv. NATO put. Čini mi se da se sad već kreće u završnu priču sa tim, Ameri i Britanci prije svih.
Dodik se za sad opire, formiranje vlasti se uslovljava MAP-om, 400 miliona EU neće dati dok se ne ispuni par zahtjeva i sve je manje mogućnosti za odugovlačenje i eskivaže.

Pogledaj samo ko nam je bio u gostima zadnjih petnaestak dana, zamjenik šefa CIA-e i komandant NATO-a u Evropi. Čak i ovu presudu u Crnoj Gori povezujem s tim. Sad čekam ruske emisare, ako dođe Putin, Lavrov ili Šojgu onda je stvar zaista ozbiljna, ako opet pošalje bajkere ili Kozake onda je NATO definitivno poklopio ovaj prostor. Protiv čega lično nemam ništa protiv, u ovom vremenu i okolnostima.
Mór Thököly

Posts : 19146
Join date : 2017-11-16
Location : Nándor fehérvár

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Mór Thököly on Fri May 10, 2019 11:43 am

Ne verujem. Mislim, ne verujem da konkretno Vučić to radi.
Marius Lăcătuș

Posts : 18503
Join date : 2015-03-20

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Marius Lăcătuș on Fri May 10, 2019 11:45 am

Vucic ne moze da radi multitasking, nema taj kapacitet s obzirom da radi skroz sam a i ne samo zbog toga.


_____
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
Mór Thököly

Posts : 19146
Join date : 2017-11-16
Location : Nándor fehérvár

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Mór Thököly on Fri May 10, 2019 11:46 am

Ali ne znači da ispod radara ne radi neko drugi. Fora sa Vučićem je da je prigrabio kintu, ali bezbednosno ne kontroliše on baš sve i svja u Srbiji.
avatar
Guest

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Guest on Fri May 10, 2019 12:03 pm

KinderLad wrote:Ne verujem. Mislim, ne verujem da konkretno Vučić to radi.


Moguće. Nego, gleda li neko paradu, je li onaj obučen u crno Pavle Bihalji? Odmah iza Vučića i Dodika na tribini.
Mór Thököly

Posts : 19146
Join date : 2017-11-16
Location : Nándor fehérvár

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Mór Thököly on Fri May 10, 2019 12:07 pm

Neam ja stomak za to Kosovo* - Page 4 1399639816
avatar
Guest

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Guest on Fri May 10, 2019 12:07 pm

Ipak nije, mada stvarno liči.
паће

Posts : 25429
Join date : 2012-02-12
Location : квантни физикалац

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by паће on Sat May 11, 2019 5:40 pm

Јуче на аутопуту пун андрак војних и муријских возила. Јеботе сад имамо и борна кола са плавим трепћућим. Срећом, ишли су у супротном смеру иначе бих попиздео. Овако смо стигли отприлике кад смо мислили (плус два сата, ал' планирамо комотно).


_____
  док се не покваси, неће да се суши
  may I worst your weight?
Erős Pista

Posts : 57679
Join date : 2012-06-10

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Erős Pista on Sun May 12, 2019 7:22 pm

http://www.nspm.rs/hronika/nenad-popovic-ne-znam-sta-je-razgranicenje-u-vladi-se-nikad-nije-razgovaralo-o-tome-pregovore-vodi-aleksandar-vucic-i-on-to-radi-briljantno.html

¯\_(ツ)_/¯


_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Mór Thököly

Posts : 19146
Join date : 2017-11-16
Location : Nándor fehérvár

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Mór Thököly on Sun May 12, 2019 8:38 pm

i to funkcionise savrseno
buffalo bill

Posts : 18085
Join date : 2015-11-22

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by buffalo bill on Sun May 12, 2019 8:46 pm

Србија је у Бриселским преговорима дала све, а није ништа добила и они су пропали“, рекао је Поповић.

5:0!
beatakeshi

Posts : 12658
Join date : 2014-12-12

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by beatakeshi on Sun May 12, 2019 8:48 pm

Он је за ТВ Прва рекао да се на влади никада није разговарало о разграничењу, да преговоре води председник Србије Александар Вучић и да то ради „бриљантно“.
„Са албанске стране немате никакве саговорнике. Србија је у Бриселским преговорима дала све, а није ништа добила и они су пропали“, рекао је Поповић.

Kosovo* - Page 4 3137070404
Nije ni čudo da je Krle tamo neki lumen.

edit - brži Garg
buffalo bill

Posts : 18085
Join date : 2015-11-22

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by buffalo bill on Sun May 12, 2019 8:49 pm

Ovde se knjige mogu napisati o javnom govoru.

Kosovo* - Page 4 Empty Re: Kosovo*

Post by Sponsored content


    Current date/time is Tue Aug 04, 2020 1:30 pm