Vučićeva Srbija
- Post n°852
Re: Vučićeva Srbija
jes, ne moze coveku a da se ne nasmesi brk kada djilasa neki opancari izjebu
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°853
Evo, sedam godina ga izjebavaju, super nam je
_____
★
Uprava napolje!
- Korisnik
- Post n°854
https://www.danas.rs/drustvo/od-jeseni-zajednicke-patrole-srpske-i-kineske-policije/
- Post n°855
Bilo vec, nije novost.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Korisnik
- Post n°856
Znam al sad znamo i kad počinju s ovim.
- Post n°857
WTF, kakve sad patrole kineske policiju po Beogradu, Novom Sadu i Smederevu...?
Afriko, eve nas!
Afriko, eve nas!
- Post n°859
Filipenko wrote:WTF, kakve sad patrole kineske policiju po Beogradu, Novom Sadu i Smederevu...?
Afriko, eve nas!
srpska i bosanska policija dolaze u CG na ispomoć kad je sezona, u Srbiju i Makedoniju su dolazili policajci sa strane kad je bilo ono sa migrantima
- Post n°860
Ja bih u CG poslao desetine hiljada policajaca na stalnu ispomoc.
Elem, mizerni gnom sastavio video o Jovi Bakiću.
Elem, mizerni gnom sastavio video o Jovi Bakiću.
- Korisnik
- Post n°861
https://www.danas.rs/ekonomija/u-srbiji-bogatstvo-pocinje-s-1-000-evra/
Ako je suditi po najnovijem istraživanju Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije – sa nekih 1.000 evra. Otprilike toliko ili tek nešto više novca potrebno je jednoj tročlanoj porodici da bi se našla u grupi od 10 odsto najbogatijih domaćinstava u državi. Skroman iznos po svim kriterijumima, ali nedostižan za 90 odsto ljudi.
Ako je suditi po najnovijem istraživanju Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije – sa nekih 1.000 evra. Otprilike toliko ili tek nešto više novca potrebno je jednoj tročlanoj porodici da bi se našla u grupi od 10 odsto najbogatijih domaćinstava u državi. Skroman iznos po svim kriterijumima, ali nedostižan za 90 odsto ljudi.
- Guest
- Post n°862
sa naslovne novosti:
General Mojsilović: Imamo podršku ruske vojske
Rusija kao strateški partner će nam i dalje pružati mnogostruku podršku, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, navodeći da imamo podršku ruske vojske za izazove na KiM.
Mojsilović, koji je bio u službenoj poseti kolegama u Moskvi, rekao je za Novosti da su posebno analizirali situaciju na KiM i da je naveo da jednostrani potezi Prištine ugrožavaju bezbednosnu situaciju.
- Dobili smo podršku od ruskog vojnog rukovodstva oko toga kako radimo u vezi sa Kosovom. Naravno da smo posebno zainteresovani za bezbednost Srba, ne samo na severu KiM, već u celoj pokrajini - rekao je on.
Kada je reč o pripadnicima Islamske države koji se vraćaju u region, general Mojsilović kaže da se budno prati njihov povratak.
- Kada je reč o borcima sa Balkana, u redovima ID najbrojnij su oni sa KiM, zatim Bosnjaci iz BiH, a ima i onih koji žive u Raškoj oblasti - naveo je Mojsilović.
Što se tiče migranata koji žele da se dokopaju Evrope, kaže da se njihov broj smanjuje, ali da je trend tog fenomena nepredvidiv.
- Turska je uspela da zadrži veliki broj izbegloca. Mi se trudimo da imamo pod kontrolom tzv balkansku rutu migranata. Trenutno ih je u Srbiji oko 4.000 - kazao je on.
Na konstataciju da NATO na krije podozrenje kada su u pitanju naši manevri sa Rusijom, načelnik Generalštava VS kaže da na primedbe koje dolaze sa Zapada ističe da smo mi otvoreni i spremni za saradnju i da vežbamo sa svima.
- Suština tih aktivnosti je da nam ta saradnja koristi podizanjem kvaliteta naših jedinica - rekao je general Mojsilović.
https://www.blic.rs/vesti/politika/general-mojsilovic-imamo-podrsku-ruske-vojske/lv8f33g
- Korisnik
- Post n°864
https://www.danas.rs/kolumna/aleksandar-milosevic/deca-bogatih-i-deca-siromasnih/
Tekst mi deluje uverljivo. Ne znam za poslednju recenicu. The Declaration of Serbian Internal Dependency states: In, On and Under Yourself. Lie a bit, steal a bit, in every government thou shall fit. Kurta takes what Murta makes – vice versa…
Tekst mi deluje uverljivo. Ne znam za poslednju recenicu. The Declaration of Serbian Internal Dependency states: In, On and Under Yourself. Lie a bit, steal a bit, in every government thou shall fit. Kurta takes what Murta makes – vice versa…
- Post n°867
Ja bih dodao anegdotalni primer iz svoje osnovne skole. Sva deca bogatih roditelja su imala vrlo dobre ocene i proseke cesto bez iole truda, uz minamlni trud su bili odlicni. Sa druge strane sva deca koja su imala najnizi prosek ili ponavljala razred su dolazila iz siromasnih ili ekstremno siromasnih porodica. A deo koji je bio upecatljiv je bio roditeljski iz treceg osnovne(nisam siguran za godinu) koji se ticao opcionog ucenja drugog stranog jezika, ruskog, gde je na komentar uciteljice da su dva strana jezika preduslov za upis na fakultet i da bi svi trebalo da izaberemo dva, makar radi potencijalne sanse u buducnosti , polovina roditelja, isto siromasnog statusa, odmah odmahnula rukom i krenula sa se zajebava na racun fakulteta i gubljenja vremena.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°868
Kolega, nije angedotalni no gofmanovski primer fenomana stigme.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Guest
- Post n°869
Usnija je car, jedini je on zadržao prisustvo duha. I duše.
danas je dan akda Usniji treba noge da celivamo. (Prvo da ih oepremo.)
Danas, kada predsednica Kolinda kaže na govoru na proslavi Oluje "Eh što nisam nosila kalašnjikov i haubicu i bazuku, što se s oružjem u ruci/rukama nisam borila za domovinu!"
Ona kuka, do neba se ori vapaj, eh što sam gubila vreme po zapadnim vojarnama, što sam toliko sise imala da nisam bila za pješadiju, što sam časnik u USA armadi, što nisam bila lošiji đak pa da ostanem doma, pto premalda bijah, mogla sam zbog sisa barem krivotvoriti medicinski pregled i rtodni list, pa nisam ja Kuljiš da mi treba ispričnica, eh što nisam ratovala, kako bih samo ratovala, pozdrav Torcidi!
A Plenković kaže, eh ta moja anemija, zašto nisam više špinata jeo, lijepo me mama tjerala, jedi Andreje špinata, i korabice i repe i blitve, dobro je za krv, a ja ne, samo anreske PIK Vrbovce, lijepo mi je otac govorio, vježbaj mali evo ti lopta, zašto bježiš sa satova fizičkog odgoja, a ja udri knjigu, Shakespeare, Aralica, Budak, gutao sam ih od korica do korica, eh ta anemija, zašto nisam unosio dovoljno željeza?! Ah kako bih ratovao!
Pa i naš Vulin, leleče: eh, što nisam služio vojsku, ali vid...! Lepo mi je mama govorila, jedi , Acika, šangarepe, jedi ribe, sine, tu ima riboflavina i vitamina A i vitamina D, to je zdravo za oči, a ja ne, ne volim šangarepu, niks šangarepa, samo knjige i praporci, jao jadan ja što nisam služio vojsku, a i tabani mi ravni, vidite mi šape, kao kod džinovske patke s perajama, jao meni!
Jedino Usnija zadržava prisustvo duha, jedino on kaže 2mogli bismo ali nećemo", on se uzdržava, on je hladnokrvan, on je državnik.
Danas Usniju poštujemo.
danas je dan akda Usniji treba noge da celivamo. (Prvo da ih oepremo.)
Danas, kada predsednica Kolinda kaže na govoru na proslavi Oluje "Eh što nisam nosila kalašnjikov i haubicu i bazuku, što se s oružjem u ruci/rukama nisam borila za domovinu!"
Ona kuka, do neba se ori vapaj, eh što sam gubila vreme po zapadnim vojarnama, što sam toliko sise imala da nisam bila za pješadiju, što sam časnik u USA armadi, što nisam bila lošiji đak pa da ostanem doma, pto premalda bijah, mogla sam zbog sisa barem krivotvoriti medicinski pregled i rtodni list, pa nisam ja Kuljiš da mi treba ispričnica, eh što nisam ratovala, kako bih samo ratovala, pozdrav Torcidi!
A Plenković kaže, eh ta moja anemija, zašto nisam više špinata jeo, lijepo me mama tjerala, jedi Andreje špinata, i korabice i repe i blitve, dobro je za krv, a ja ne, samo anreske PIK Vrbovce, lijepo mi je otac govorio, vježbaj mali evo ti lopta, zašto bježiš sa satova fizičkog odgoja, a ja udri knjigu, Shakespeare, Aralica, Budak, gutao sam ih od korica do korica, eh ta anemija, zašto nisam unosio dovoljno željeza?! Ah kako bih ratovao!
Pa i naš Vulin, leleče: eh, što nisam služio vojsku, ali vid...! Lepo mi je mama govorila, jedi , Acika, šangarepe, jedi ribe, sine, tu ima riboflavina i vitamina A i vitamina D, to je zdravo za oči, a ja ne, ne volim šangarepu, niks šangarepa, samo knjige i praporci, jao jadan ja što nisam služio vojsku, a i tabani mi ravni, vidite mi šape, kao kod džinovske patke s perajama, jao meni!
Jedino Usnija zadržava prisustvo duha, jedino on kaže 2mogli bismo ali nećemo", on se uzdržava, on je hladnokrvan, on je državnik.
Danas Usniju poštujemo.
- Guest
- Post n°870
Evrobarometar: "Tek" 37 odsto građana Srbije ima pozitivnu sliku o EU
Beograd -- Pozitivnu sliku o EU ima 37 odsto građana Srbije, negativnu 27, a 34 odsto ima neutralan stav, pokazalo je novo specijalizovano istraživanje Evropske komisije.
Istraživanje Evrobarometar, koje je sprovela Evropska komisija, obuhvatilo je 28 članica EU i pet zemalja kandidata. Udeo ispitanika u Srbiji sa pozitivnom slikom o EU je za pet procentnih poena manji nego u prethodnom istraživanju dok je onih sa negativnom slikom za isto toliko više nego jesenas.
Gledano prema starosnoj strukturi, u Srbiji pozitivan stav prema EU ima 51 odsto mladih (od 15 do 24 godine) ali samo 29 odsto starijih od 55 godina.
Na pitanje šta EU znači tebi lično, 40 odsto ispitanika iz Srbije je navelo slobodu putovanja, studiranja i rada širom EU, 29 odsto ekonomski prosperitet a 25 odsto gubitak kulturnog identiteta.
Među zemljama kandidatima za EU, najviše onih sa pozitivnom slikom o EU je u Albaniji, čak 81 odsto, dok samo tri procenata Albanaca ima negativnu sliku. U Crnoj Gori 63 odsto građana ima pozitivnu, a 18 negativnu sliku o EU, u Severnoj Makedoniji je taj odnos 56 prema 17, a u Turskoj 51 prema 19 odsto.
U zemljama EU, 45 odsto ispitanika ima pozitivnu sliku o Uniji a 17 procenata negativnu. Istraživanje je pokazalo i da stanje nacionalne ekonomije 67 odsto ispitanika u Srbiji ocenjuje kao loše, a 31 kao dobro. U EU 49 odsto građana stanje nacionalne ekonomije smatra dobrim a 47 lošim.
Nešto više od polovine ispitanika u Srbiji, 52 procenta, finansijsku situaciju u svom domaćinstvu ocenjuje kao lošu prema samo 26 odsto ispitanika u EU. Istraživanje je pokazalo i da 39 odsto ispitanika u Srbiji očekuje da ekonomska situacija u zemlji u narednih godinu dana ostane ista, 36 da bude bolja, a 22 procenta da se pogorša.
Kada je reč o dva najvažnija pitanja sa kojima se zemlja suočava, za 36 odsto ispitanika u Srbiji nezaposlenost je jedno od niih, za 33 odsto ekonomska situacija, za 25 odsto kriminal a za 21 odsto rast cena.
Na pitanje o poverenju u institucije, parlament uživa poverenje 35 procenata ispitanika u Srbiji, vlada 41 a EU 33 odsto.
...
Istraživanje je rađeno u junu i obuhvatilo je 27.464 ispitanika iz 28 članica EU, kao i ispitanike iz kandidata za EU među kojima 998 u Srbiji.
- Post n°872
Direktan rezultat Vučićeve vlasti i propagande, plus stava opozicije.
- Post n°873
u Srbiji pozitivan stav prema EU ima 51 odsto mladih (od 15 do 24 godine)
ovo mi je prilično (pozitivno) iznenađenje.
- Guest
- Post n°875
evo, polako se otklanjaju razlozi za bojkot....
Brnabić: Vlada će formirati radnu grupu za izborni proces
Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas tokom sastanka sa šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oriciom da će Vlada formirati radnu grupu koja će raditi sa Kancelarijom za demokratske institucije (ODIHR) na daljoj reformi izbornog procesa.
Brnabić je navela da je niz preporuka, poput unapređenja Jedinistvenog biračkog spiska i rada Republičke izborne komisije, već primenjeno kroz značajna unapređenja od 2017. godine kada je Vlada započela saradnju sa ODIHR, saopšpteno je kabineta premijerke.
Ona je naglasila da je Vlada Srbije posvećena primeni preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), savetodavne institucije OEBS, sa kojom relevantne institucije sarađuju kroz trogodišnji program koji je započeo 2017. godine.
Šef Misije OEBS Andrea Oricio pohvalio je posvećenost Vlade procesu reformi, naglašavajući da će značajan doprinos tome pružiti ODIHR i dodao da je Misija OEBS spremna da pomogne u tehničkom smislu.
Premijerka Brnabić i ambasador Oricio razgovarali su i o donošenju Medijske strategije, procesu u kom je Misija OEBS pružila stručnu pomoć, a saglasili su da je važno do samog kraja ovog procesa "sačuvati njegov transparentan i inkluzivan karakter", navedeno je u saopštenju.