Канта Јупол креча од 20л?
Gljive
- Post n°352
Re: Gljive
- Post n°353
Sotir wrote:Шта је јуполка?
Канта Јупол креча од 20л?
Jeste, sad je to već standardizovana mjera
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°356
Talason wrote:18l
Као што и стандардни јогурт од два деци мери 1,8.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°357
ne, ovde je zapremina ovalne kante određena specifičnom težinom proizvoda, zato što se kod proizvod prodaje u kg
kanta farbe je bila 25kg i pre 30 godina, kao što je i sada
kanta farbe je bila 25kg i pre 30 godina, kao što je i sada
- Post n°359
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°361
Ivy, jesu li i ovi koje ti nalaziš siromašniji mirisom i ukusom od onih iz juna mjeseca?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°362
ne znam,cini mi se da jesu...ali ja i nisam neki fan svezih vrganja
bitnije mi je susenje jer sam ostala na tri listica od prosle god..
bitnije mi je susenje jer sam ostala na tri listica od prosle god..
- Post n°363
Pripremao ih dva puta u dva dana, super su bili, sve kako ja volim ali mi se čini da je jačina mirisa i arome prepolovljena. Osjetiće se to i kod sušenih ali u manjoj mjeri.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°364
I kako sad covek da zna sme li da bere kad na nesto naleti
- Post n°366
ispetljah se iz vrganja..cak sam i dehidrator morala kupiti..srecom pa je toplo i suncano ovih dana pa sam kombinovala
ovakav talas vrganja na Fruskoj nikad nismo imali(ili nismo znali za teren) ali desetine kg mladih vrganja nikad nisam videla...videcemo u kakvom ce biti stanju kad ovih dana opet odem u sumu..
ovakav talas vrganja na Fruskoj nikad nismo imali(ili nismo znali za teren) ali desetine kg mladih vrganja nikad nisam videla...videcemo u kakvom ce biti stanju kad ovih dana opet odem u sumu..
- Post n°367
plavaivy wrote:ispetljah se iz vrganja..cak sam i dehidrator morala kupiti..srecom pa je toplo i suncano ovih dana pa sam kombinovala
Jeste ludilo, fb mi je zdanjih desetak dana preplavljen slikama vrganja, vidio sam i traktorsku prikolicu nakrcanu punim jupolkama gljiva
Stariji ljudi (ja) pamte da je slično bilo u jesen '95. ali nije bilo ovoliko rujnica. Juče su mi dvije sunčanice izbile u avliji, plus desetak
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°368
da vidim na fb da ima puno rujnica,ovde ih nema
vrganja je ovo izostali/zakasneli letnji talas
a sampinjona u mojoj sumi pored Dunava nikad ovoliko nisam nasla kao sada dok sam na Fruskoj na jednom mestu zakasnila za jedno 20 ogromnih livadskih..
sad ostaje da vidimo sta ce dalje biti
a sampinjona u mojoj sumi pored Dunava nikad ovoliko nisam nasla kao sada dok sam na Fruskoj na jednom mestu zakasnila za jedno 20 ogromnih livadskih..
- Post n°369
plavaivy wrote:da vidim na fb da ima puno rujnica,ovde ih nema
Pa sunčanice
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°371
Kako. Treba da si stalno u sumi a ja ne. Jedino da odem na Zvezdaruplavaivy wrote:tako sto nauči
- Post n°372
kapetanm wrote:Kako. Treba da si stalno u sumi a ja ne. Jedino da odem na Zvezdaruplavaivy wrote:tako sto nauči
Moraš u početku sa nekim ko zna šta radi, literatura je takođe korisna ali prvo terenska obuka kod pravog znalca. Da naučiš bar desetak vrsta gljiva, da im prepoznaš izgled, fazu razvoja u kojoj su najbolje za jelo, miris, mjesta gdje rastu i doba godine kad prispijevaju. A znalac zaista mora da bude neko upućen, nema mjesta zajebanciji. Nakon terenske obuke, nadogradnja literaturom.
Vremenom to postane super hobi, meni je gljivarenje u ravni sa pecanjem, a pecanje mi je najvažnija sporedna stvar na svijetu.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°373
kapetanm wrote:Kako. Treba da si stalno u sumi a ja ne. Jedino da odem na Zvezdaruplavaivy wrote:tako sto nauči
pa ako oces da ucis i beres gljive onda budes u sumi.. kao sto za pecanje treba biti na reci ili za shoping u trznom centru
ali da, prvo sa nekim ko zna na terenu jer su gljive najrzlicitijh oblika i boja u istoj vrsti..
- Post n°374
mada gljiva ima svuda..i pored Dunava, i u parkovima, u gradskim sumama,ima vrganja i na Avali,u sumama oko Beograda..
- Post n°375
To je put dakle. Ici cu sa zetom, on je na selu na ivici sume