Jel neko od vas gljivara gajio bukovaču?
Gljive
- Korisnik
- Post n°1
Gljive
Da ne oftopikujemo na vremenu.
- Post n°2
Re: Gljive
mene,za sada, ne zanima gajenje gljiva..mada citam da je poseban izazov ,,pripitomiti,, ih i uzgojiti
- Post n°3
ontheotherhand wrote:Da ne oftopikujemo na vremenu.
snarc sa ppp uzgaja bukovace.
- Post n°5
ustvari obrisite gornji post...gajila bih psilocybe a bukovace bih gajila samo kao cover inace mi nisu uzbudljive..
i gajila bil lavlju grivu (Hericium erinaceus) i reishi (Ganoderma lucidum)
i gajila bil lavlju grivu (Hericium erinaceus) i reishi (Ganoderma lucidum)
- Guest
- Post n°6
Video sam jednom reklamu na prodavnici gljiva u Australiji. Reče: "Pečurke su vegetarijansko meso".
Oduvek ih rado jedem, bar dva puta nedeljno a nisam vegetarijanac. Samo gljive, trunke soli po njima i u rernu 10 minuta.
Oduvek ih rado jedem, bar dva puta nedeljno a nisam vegetarijanac. Samo gljive, trunke soli po njima i u rernu 10 minuta.
- Post n°7
samo da javim gazzi da proveri kod dobavljaca izgleda da je sumsko pile izuzetno rodilo
cak i moja lokalna vrba daje plodove na koje,doduse,treba da sacekam nekoliko dana ako me niko ne prestigne
cak i moja lokalna vrba daje plodove na koje,doduse,treba da sacekam nekoliko dana ako me niko ne prestigne
- Post n°9
ne znam..ja ne volim te bele sa listicima i njih ne znam bas
- Post n°10
evo sad sam isla da uberem pile koje vec danima ,,gajim,, na obliznjoj vrbi...ubrala sam najvece delove,ima 1 kg gljive a ostalo je jos pet delova da rastu..
nisam vise mogla da cekam a i sad ce biti pojacana posecenost sume usled 1.maja pa sam se bojala da je neko ne odnese..iovako je ostalo jos dosta da raste pa ako ostane tamo to cu ubrati za koji dan..
nego meni je zao tih vrba one su kad se gljiva pojavi na njima cao..bukvalno gljiva izbija iznutra iz drveta..
nisam vise mogla da cekam a i sad ce biti pojacana posecenost sume usled 1.maja pa sam se bojala da je neko ne odnese..iovako je ostalo jos dosta da raste pa ako ostane tamo to cu ubrati za koji dan..
nego meni je zao tih vrba one su kad se gljiva pojavi na njima cao..bukvalno gljiva izbija iznutra iz drveta..
- Post n°11
si sigurna da nije pur pena?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°13
evo jedan,u najmanju ruku zanimljiv film o gljivama
https://www.youtube.com/watch?v=Xla55rDjCQE
maco ne zezaj..taman sam se odljutila
https://www.youtube.com/watch?v=Xla55rDjCQE
maco ne zezaj..taman sam se odljutila
- Post n°14
evo je moja vrba..sa koje sam vec skinula 1kg gljive
- Post n°15
stvarno ko pur pena
_____
- Post n°17
kakav je ukus?
_____
- Post n°18
Никад нисам пробао пурпен.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°19
bela maca wrote:kakav je ukus?
gljiva nema neki svoj specifican ukus,cak nema ni onaj klasicni gljivast ukus kao npr. sampinjon
kod nje je stvar u teksturi jer je teksture piletine i u kolicini jer se moze skinuti i nekoliko kg sa jednog drveta a znaju biti i ogromne pa se mogu bukvalno seci snicle za npr pohovanje... i izdasna je jer uopste ne kalira u jelu kao druge gljive
a moze se i zamrzavati pa je zgodna..
- Post n°20
zvuči super
_____
- Korisnik
- Post n°21
Koje su ove?
https://imgur.com/a/14lQyhS
https://imgur.com/a/14lQyhS
- Post n°22
mozda da pogledas pod - sumporaca?
sad cu ja da se pravim pametna ali za neku,pa i preko neta, determinaciju bi trebao slikati i presek i listice..pa da li ima prsten/,,suknjicu,, pa koje je staniste itd..
sad cu ja da se pravim pametna ali za neku,pa i preko neta, determinaciju bi trebao slikati i presek i listice..pa da li ima prsten/,,suknjicu,, pa koje je staniste itd..
- Guest
- Post n°23
on Sun May 19, 2019 9:03 pm
inace od ovoga sam pravila pizzuNikad mi nije palo na pamet da mogu poslužiti kao podloga za picu, sad mi se tisuću ideja mota po glavi.
Kod mene je jesen vrijeme sunčanica, kraj septembra i početak oktobra. BiH je igrala nekoliko kvalifikacionih baraž utakmica u jesen svake neparne godine i svaki put su pohovane sunčanice bile meze uz utakmicu. Ime smo joj promijenili u baraž gljiva
- Post n°24
jao ja sam zaboravila na ovaj topik..onda cu ovde kaciti ulove..
da podloga za pizzu i super je onako slatkasta
a od onog drugog cu napraviti gulas ...ima malo sumskog pileta,lepista/modrikaca,suilusa/ovcarica,livadskih sampinjona,sumskih sampinjona ...pa cak smo i bukovace nasli...
suma je malo poblesavila kad daje suncanice i bukovace u maju
da podloga za pizzu i super je onako slatkasta
a od onog drugog cu napraviti gulas ...ima malo sumskog pileta,lepista/modrikaca,suilusa/ovcarica,livadskih sampinjona,sumskih sampinjona ...pa cak smo i bukovace nasli...
suma je malo poblesavila kad daje suncanice i bukovace u maju