Gljive
- Post n°327
Re: Gljive
na travnjaku ispred TC galerija u BW nikle neke baš male oker žućkaste pečurkice
mislim da se travnjak zaliva pa otud voda ali nisam baš očekivao pečurke
da li su jestive ne znam ne bi jeo odatle svejedno
mislim da se travnjak zaliva pa otud voda ali nisam baš očekivao pečurke
da li su jestive ne znam ne bi jeo odatle svejedno
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°330
Ukratko: gotovo sve što mislite da znate o tartufima je laž.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°332
Е, шта је то, имам га по авлији на неколико места. Десило се да сам о њу прислонио ашов иза ораха, а на пролеће морао да отестеришем парче, заробила држаље.
Орах је био око 35 година стар, а јесенас смо морали да га исечемо, пола трулекс, љуљао се опасно.
Орах је био око 35 година стар, а јесенас смо морали да га исечемо, пола трулекс, љуљао се опасно.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°333
fikret selimbašić wrote:Ukratko: gotovo sve što mislite da znate o tartufima je laž.
Babić razbija mitove o Istri. I neka ga u gastronomiji...meanwhile gastronomija s indexa:
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°334
@paće
Ne znam kako se zove, ovde je pčelari sakupljau i osušenu je koriste za zadimljavanje. Dugo nisam vidio ovoliku, žao mi je što slika nije bolja da se jasnije vide one kapljice.
Ne znam kako se zove, ovde je pčelari sakupljau i osušenu je koriste za zadimljavanje. Dugo nisam vidio ovoliku, žao mi je što slika nije bolja da se jasnije vide one kapljice.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°335
moze biti sto sta..ne vidi se dobro..a kapljice su rosa koja se skupila tu..
- Post n°336
plavaivy wrote:moze biti sto sta..ne vidi se dobro..a kapljice su rosa koja se skupila tu..
Не мора бити роса... једном сам седео и гледао како испушта споре, баш из таквих тачкица на дну. Као мајушан облачић дима, и онда то полако пада, скоро водоравно.
Имам негде фотку, ал' ко ће је наћи међу хиљадама.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°337
Jeste rosa odnosno kapljice tečnosti koje izbijaju iz same gljive. Ova je mlada, nije bila tu prije par dana, obično su tvrde ali ova je skoro pa jestiva jer je još puna vlage. Gledaću da je i večeras uslikam, kapljice izgledaju kao sijalice na svemirskom brodu
Pitao sam drugara za naziv, ne zna ni on, zna da se osušena i spremna za paljenje i dimljenje zove trud.
Pitao sam drugara za naziv, ne zna ni on, zna da se osušena i spremna za paljenje i dimljenje zove trud.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°338
fikret selimbašić wrote:Jeste rosa odnosno kapljice tečnosti koje izbijaju iz same gljive. Ova je mlada, nije bila tu prije par dana, obično su tvrde ali ova je skoro pa jestiva jer je još puna vlage. Gledaću da je i večeras uslikam, kapljice izgledaju kao sijalice na svemirskom brodu
Аха! Е сад да се сетим где је отац држао оцило, па да кренем у авантуру звану кресање . Наравно, требаће и кремен камен, ал' то сам као клинац научио да препознајем, у свакој гомили шљунка се нађе по неки добар.
_____
- Post n°340
ljudi sve te drvene gljive zovu trud ali ima vise vrsta ...mogu da pitam negde koja je ovo konkretno,sad i mene zanima
jel to na nekom vocu?
jel to na nekom vocu?
- Post n°341
Jeste, jabuka stara bar pedeset godina.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°342
Код мене је било на кори ораха, а видим да се качи и на кајсију понегде.
_____
- Post n°343
evo kazu strucnjaci da je Inonotus hispidus
a onda su kapljice deo gljive i nisu rosa..
a onda su kapljice deo gljive i nisu rosa..
- Post n°344
Samo da prijavim da su vrganji i rujnice krenuli ko blesavi posle kiša.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°345
fikret selimbašić wrote:Samo da prijavim da su vrganji i rujnice krenuli ko blesavi posle kiša.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°346
nemam reci
mi nemamo vrganje ovako kasno
ali za ekipu koju zanima krenulo je jesenje sumsko pile
mi nemamo vrganje ovako kasno
ali za ekipu koju zanima krenulo je jesenje sumsko pile
- Post n°347
:fragmentigradskograzgovora:
Znaš Debelog?
Znam trojicu.
Debeli, Zajkin rođak?
A, znam.
Sedamnest jupolki vargana našo i sve prodo. Dvajs eura* jupolka. Jedan što radi sa mnom kaže da je na njivi našo dvije jupolke, tridesetak metara od šume.
*Stvarno je cijenu u eurima pomenuo, nije u markama.
Nisu mirisni kao ljetošnji, nema sunca, dan je kraći i vlaga radi svoje, a opet odlični.
Znaš Debelog?
Znam trojicu.
Debeli, Zajkin rođak?
A, znam.
Sedamnest jupolki vargana našo i sve prodo. Dvajs eura* jupolka. Jedan što radi sa mnom kaže da je na njivi našo dvije jupolke, tridesetak metara od šume.
*Stvarno je cijenu u eurima pomenuo, nije u markama.
Nisu mirisni kao ljetošnji, nema sunca, dan je kraći i vlaga radi svoje, a opet odlični.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°348
a ja imam jos 3 listica suvih vrganja od pre ko zna koliko
mada nisam bila na Fruskoj nedeljama..
kod mene samo kile i kile jablanovaca i nesto sampinjona...sto nije da je lose..stavicu gomilu u zamrzivac za pitu..
mada nisam bila na Fruskoj nedeljama..
kod mene samo kile i kile jablanovaca i nesto sampinjona...sto nije da je lose..stavicu gomilu u zamrzivac za pitu..
- Post n°349
Dvadesetak sati fine kiše kasnije:
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°350
ima i kod mene
danas smo bas doosta nasli...sreca,sreca,radost
danas smo bas doosta nasli...sreca,sreca,radost