volvariella bombycina
Gljive
- Post n°176
Re: Gljive
nije za jelo ali je neverovatna
volvariella bombycina
volvariella bombycina
- Post n°177
u kom su to crtaću bile takve zle pečurke, dal u evoksima
pa mlatnu glavom i ispale iglice
pa mlatnu glavom i ispale iglice
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°178
sad bila po Srbiji,Zlatibor i Kopaonik.. i gljive su u 1 izobilju..bukvalno na dzakove ima lisicarki i vrganja a u jednoj sumi na Zlatiboru sam nalsla i dzak crnih truba
- Post n°179
luda jesen,gljiva na sve strane...evo juce sam imala puunu korpu prvo rujnice u cetinarima a posle u hrastu suncanice,paralepiste flacide,jedan vrganjcek,jednu lepistu nudu i jos neke vrste po jednu..bice sutra gulas od vise vrsta
bukovace sam imala samo jednom ali koliko sam u sumi bila toliko sam i ubrala
bukovace sam imala samo jednom ali koliko sam u sumi bila toliko sam i ubrala
- Post n°180
ubije mi fb slike jer sam linkovala odande
nego stvarno treba da nosim noz i neku vrecu svuda sa sobom stalno..evo sad sam setala psa okolo po selu i nadjem odlican busen bukovace ali ga nisam ubrala jer nisam imala noz...mada vise ga nisam ubrala jer je bas dosta nisko na panju i ko zna koliko puta popišan od pasa ali dobro mogao je biti i višlje a ja bez noza
nego stvarno treba da nosim noz i neku vrecu svuda sa sobom stalno..evo sad sam setala psa okolo po selu i nadjem odlican busen bukovace ali ga nisam ubrala jer nisam imala noz...mada vise ga nisam ubrala jer je bas dosta nisko na panju i ko zna koliko puta popišan od pasa ali dobro mogao je biti i višlje a ja bez noza
- Post n°182
pppffff u belim patikicama u sumu cist hipsteraj!
inace,sada svuda nosim nozic i mrezicu pa se onda posle setnje psa u sumi ispred kuce lepo vratim kuci sa ulovom
inace,sada svuda nosim nozic i mrezicu pa se onda posle setnje psa u sumi ispred kuce lepo vratim kuci sa ulovom
- Post n°183
Moram tebe jednom (mislim ponovo) da pitam kako se spremaju bukovača i vrganj
- Post n°184
pa zavisi sta hoces..ali crni/mladi/beli luk,slaninica,jaja,pavlaka ili pirinac su ti kombinacije bez greske...znaci mozes ih dinstati sa lukovima pa dodati pavlaku za sos sa testeninom ili pirinac za rizoto
ili omlet..
ili rostilj ili samo vruc tiganj sa malo neke masnoce i na kraju so
ili pohovanje ali ja nisam fan jer karton da ispohijes bio bi jestiv i to mi je nekako preteska kombinacija..a moze i tempura ili neko gusce testo kao za palacinke..
ili na pizzu ili lazanje sa gljivama umesto mesa..a bukovace su super za pite jer su cvrsce...mašti na volju...
evo ja sam sad dodala malo u falafel
ili omlet..
ili rostilj ili samo vruc tiganj sa malo neke masnoce i na kraju so
ili pohovanje ali ja nisam fan jer karton da ispohijes bio bi jestiv i to mi je nekako preteska kombinacija..a moze i tempura ili neko gusce testo kao za palacinke..
ili na pizzu ili lazanje sa gljivama umesto mesa..a bukovace su super za pite jer su cvrsce...mašti na volju...
evo ja sam sad dodala malo u falafel
- Post n°186
pa isprzis slaninicu,izvadis sa strane pa na toj masnoci izdinstas crni luk pa dodas gljive i dinstas ih 5-10min,zacinis po zelji (biber i majcina dusica su sigurica kombo),vratis slaninicu i dodas pavlaku
- Post n°188
pa da,za vecinu gljiva...mozda bukovacu treba malo duze dinstati ili sitnije iseci jer je malo zilavija i cvrsca...ali ugl to je princip
- Post n°190
Sta je ovo? Pogolema, neka oker zuta, ne bih rekao da je pile.
paste symbols
paste symbols
- Post n°191
treba da slikas gljive i sa donje strane..da vidim da li ima cevcice ili listice i da mi kazes staniste...
- Post n°192
Podsjeća na sunčanicu ali sumnjam da je ona, mislim da joj nije vrijeme.
Ne znam šta je ovaj mudoliki umetak na njoj.
Ne znam šta je ovaj mudoliki umetak na njoj.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°193
Suma, moj plac. Na nekom panju.. sad ce slika sa donje strane
paste symbols
paste symbols
- Post n°194
Zeza me copy/paste
sentence case converter
sentence case converter
_____
Belaj Boy
- Post n°195
nije mi ovo korisno...okrenes brate mili gljivu na gore ili odeces parce ako neces celu
ali ajde ovak...s obzirom na dobra godine moze biti ako ima listice onda je Lentinus tigrinus a ako ima cevcice onda je Polyporus squamosus ili skripavac
ali ajde ovak...s obzirom na dobra godine moze biti ako ima listice onda je Lentinus tigrinus a ako ima cevcice onda je Polyporus squamosus ili skripavac
- Post n°196
Hvala. Islikacu jos malo, okacicu kuci sa kompa.
Ne bih rekao da ima ni cevcice ni listice. Samo ravno.
Listopadna suma.
Ne bih rekao da ima ni cevcice ni listice. Samo ravno.
Listopadna suma.
- Post n°197
to tesko..onda vreovatno ima cevčice,kao male male rupice po plodistu jer je mlada gljiva a kako stari postanu sve vece..rupice tj. cevčice..
- Post n°198
Sta znam, ja ne vidim nista
Neka je za sada. Hvala.
Nisam video drugih gljiva. Samo pored nje jos jedna minijaturna.
Neka je za sada. Hvala.
Nisam video drugih gljiva. Samo pored nje jos jedna minijaturna.
_____
Belaj Boy
- Post n°199
pa kad bi je okrenuo video bi...one ce ponovo izrasti tu,micelijum je u tom drvetu i stalno ce tu izlaziti..
- Post n°200
Ova druga slika solidno lici.
https://shop.mushroommountain.com/products/copy-of-tiger-sawgill-lentinus-tigrinus-plug-spawn
mada je ono moje bilo dosta zuce. Telefon nikako nije uspevao boju lepo da potrefi. Slicna boja ko sumsko pile.
edit: verovatno skripavac. Sa donje strane izgleda isto ko ova moja
Skripavac sa jajima :tm:
https://www.facebook.com/gljive.priroda/posts/2140207306068028/
Uglavnom, otrovna nije?
https://shop.mushroommountain.com/products/copy-of-tiger-sawgill-lentinus-tigrinus-plug-spawn
mada je ono moje bilo dosta zuce. Telefon nikako nije uspevao boju lepo da potrefi. Slicna boja ko sumsko pile.
edit: verovatno skripavac. Sa donje strane izgleda isto ko ova moja
Skripavac sa jajima :tm:
https://www.facebook.com/gljive.priroda/posts/2140207306068028/
Uglavnom, otrovna nije?
_____
Belaj Boy