24 sata Vučić
- Post n°776
Re: 24 sata Vučić
У Неи Порију сам провалио радњицу са грчким слаткишима и по којим сувениром. Имали су и баклаве, па неке карамеле грчке, бомбоне, итд итд. Не знам шта би пре узео.
- Guest
- Post n°777
Osim tufahija, zadržite slobodno sve kolače i slatkiše koji se prave južno od Austrougarske. Kolač treba da sadrži ili voće ili čokoladu ili kombinaciju ta dva, a te brašno-sirup-neodređena masa sa pistaćima zezalice postale su mi za red veličine preslatke. Ranije sam ih više voleo.
- Post n°778
Sotir wrote:У Неи Порију сам провалио радњицу са грчким слаткишима и по којим сувениром. Имали су и баклаве, па неке карамеле грчке, бомбоне, итд итд. Не знам шта би пре узео.
Ако си провалник, узимаш редом.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°779
Papa Lazarou wrote:Osim tufahija, zadržite slobodno sve kolače i slatkiše koji se prave južno od Austrougarske. Kolač treba da sadrži ili voće ili čokoladu ili kombinaciju ta dva, a te brašno-sirup-neodređena masa sa pistaćima zezalice postale su mi za red veličine preslatke. Ranije sam ih više voleo.
nazalost prilicno tacno. sustina je da je preslatko, nikada nisam u grckoj pojeo kolac u kome kolicina secera ne bi mogla da se smanji za 50 do 70%. poslasticarstvo je u grckoj prosto kanonizovano kao pravoslavlje, ko takne taj je jurodivi. jednom moja zena napravila u selu svoj pumpkin cake koji je inace fenomenalan, u kome u ceo kolac stavlja nesto bas minimalno secera, neutralno nepce bi prosudilo da ga uopste nema. sve sto je starije od 50 godina je ostalo na jednom ugrizu u kolac sa facom kakvo je ovo govno jbte, jeli su jedino ovi mladji koji su malo videli sveta. jedino se dopalo hristini cija je keva nemica prebegla na krit 80-tih.
doduse ne razumem zasto izdvajas tufahiju kada i nju preslatki secerni sirup stavlja u isti rang. doduse kada bi umesto ovog kuvarskog sodera u srbiji postojao neki pandan otolengiju, tufahija bi se mogla dovesti u red, sastojci su u redu, treba samo promesati kolicine.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°780
ja tufahije pravim sa sasvim slabom agdom koja sadrži dosta cimeta i kiseline. a volim klasične tufahije povremeno, ipak to ima celu jabuku u sebi. no, i to mi je na granici trpljenja i jede mi se tako nešto samo kada sam navaren kao zmaj.
- Post n°781
Kakav kulinarski autoorijentalizam...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°783
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°784
zašto se o hrani priča na vučiću?
vi sigurno znate, gde u beogradu mogu da se kupe dobre tulumbe?
- Guest
- Post n°786
plachkica wrote:zašto se o hrani priča na vučiću?
ima valjda andrej neku dobru poslastičarnicu
- Post n°787
Nikad ne bi videli tulumbu da nije Vučića zato se i pominju. Isto ko paprike
- Post n°788
То претеривање са шећером је ваљда најјефтинија варијанта оног "има се, може се", то је дојучерашња сиротиња најзад имала чиме да се ослади и покаже. Те ајд кркај шећера више него што може да се раствори у филу, нек крцкају кристали под зубима, нек се зна ко је газда.
Како смо скинули претеривање са сољу, тако смо и са шећером. Шећер убија остале укусе, тако ти је свеједно шта једеш кад једеш ушећерено.
Мислим да бих каријеру шербеџије у Грчкој завршио негде око треће тацне. Могу једно од овог, једно од оног и онда иди пери бркове, јебо ти то.
Како смо скинули претеривање са сољу, тако смо и са шећером. Шећер убија остале укусе, тако ти је свеједно шта једеш кад једеш ушећерено.
Мислим да бих каријеру шербеџије у Грчкој завршио негде око треће тацне. Могу једно од овог, једно од оног и онда иди пери бркове, јебо ти то.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°789
Moj cxale voli da pravi baklave a najbolje su mu ispale kad je jednom skontao da nema dovoljno secera a mrzelo ga da ide u prodavnicu.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°792
To mu valjda isto
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°794
dr. Labrador Špegelj wrote:vi ste homoseksualci i hrvati
ja sam to skapirao još kad sam se učlanio, ali još nisam uspeo ništa da smuvam
- Post n°795
Pederi, Hrvati... Evo plachkice, sad smo opet ontopic
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°796
lepo je što ste na pravom putu, nego gde ima tulumbi, dobrih?
- Post n°797
Ed, Edd & Eddy Union vs depriznavanje u formi Pozorišta u kući
https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2019&mm=11&dd=12&nav_id=1615867
"Niko ne može da kaže da ta inicijativa nekome može da smeta, jer nema racionalnog razloga za to. Inicijativ su podržale SAD I Makron će to učiniti javno. Ali će nekoj zemlji neki reći da kažu da su protiv toga, zbog nečega, jer su shvatili da smo uzeli sudbinu u svoje ruke I da sami rešavamo svoje probleme", objasnio je on.
"Vidim da ni članovima moje porodice ne mogu da objasnim koliki značaj ima ta inicijativa. Stariji sin misli da je značajnije povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, a to nije ni blizu toga", rekao je on.
Vučić se istovremeno zahvalio Gani na odluci o povlačenju priznanja, istakavši da je ta zemlja veliki partner Srbije.
"Ali povlačenje priznanje je postizanje naše neke taktičke pozicije što neće drastično da promeni situaciju, a ovo menja budućnost svih nas. Od ključnog je značaja za sve nas", naglasio je on, izrazivši nadu da će svi imati političke snage da zaštite svoje nezavisno odlučivanje.
https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2019&mm=11&dd=12&nav_id=1615867
- Guest
- Post n°799
gana, burundi, ca rep, sao tom principe itd mora da tripuju ju jbt koje debilcine, nama kesiraju da otpriznamo, a oni ce uskoro da priznaju