...alvu ćeten
24 sata Vučić
- Post n°752
Re: 24 sata Vučić
ne volim alvu
a punjene paprike, one suve crvene punjene nadevom od pržene mlevene junetine sa mnogo luka
i mnogo začina i malo pirinča, da ih zategne i usija kad nabubri, a činija malo obložena slaninicom, domaćom, da zamiriše..
kad bi mi ih neko spremio.
a punjene paprike, one suve crvene punjene nadevom od pržene mlevene junetine sa mnogo luka
i mnogo začina i malo pirinča, da ih zategne i usija kad nabubri, a činija malo obložena slaninicom, domaćom, da zamiriše..
kad bi mi ih neko spremio.
- Guest
- Post n°753
alva je sranje, i kretos i ceten
kakve suve punjene paprike sta bulaznite?
kakve suve punjene paprike sta bulaznite?
- Post n°754
Meni je alva ok. Cak sam ove godine otisao na vasar da je kupim, prodavao je neki Uzicanin ali ta je bila sranje
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°755
ja sam se malo plašio alve jer u Na Drini ćuprija piše da su se Cigančići prejeli alve i umrli.
- Post n°756
ima izvanredna grčka alva da se kupi ovde kod mene
- Post n°758
pa grcka i jeste najbolja. al svejedno ne volem
- Post n°759
Ћетен алва ми је дуго била на тражионичком списку, јербо нема да се купиРЖ. Тј још горе, нашао сам ја то у самоуслузи али са укусом ваниле или чоколаде. Па јебо вам пас матер, јел' има са укусом ћетен алве? Ко вам је рекао да треба да се поправља?
Неколико година касније укапирам (канда уз помоћ честитог пучанства овде) да има по вашарима, те отад припазарим пола киле сваког лета кад су Дани пива и готово. Ове године зајеб, уместо да ми спакује у најлон кесу као увек, узмем већ спаковано у кантицу... и то је било помало ужежено. Јер, јебига, уље. Могло се појести без последица, није чак било ни лоше, ал' нас није привлачило. Колико смо појели за месец ипо, појели, бацили остатак.
Догодине ћемо опет.
Ама ми недостаје баш индустријска варијанта тога, где је била нека гаранција квалитета, а и занимљиво паковање, у лим као за готово јело, ама нешто насумице ребрасто и незаптивено.
Неколико година касније укапирам (канда уз помоћ честитог пучанства овде) да има по вашарима, те отад припазарим пола киле сваког лета кад су Дани пива и готово. Ове године зајеб, уместо да ми спакује у најлон кесу као увек, узмем већ спаковано у кантицу... и то је било помало ужежено. Јер, јебига, уље. Могло се појести без последица, није чак било ни лоше, ал' нас није привлачило. Колико смо појели за месец ипо, појели, бацили остатак.
Догодине ћемо опет.
Ама ми недостаје баш индустријска варијанта тога, где је била нека гаранција квалитета, а и занимљиво паковање, у лим као за готово јело, ама нешто насумице ребрасто и незаптивено.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°760
Godinama ti pišem da svuda ima ćeten alve bez arome, samo u Veru ima jedno tri vrste.
- Post n°761
grcka je najbolja u smislu masovne proizvodnje, ne meres se zajebati gde god da uzmes ali najbolja alva na svetu je na mahane yehuda pijaci u jerusalimu, kingdom of halva
https://en.machne.co.il/category/the-halva-kingdom
https://en.machne.co.il/category/the-halva-kingdom
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°762
H A L V A
kao sto se kaze H L E B, a ne leb
kao sto se kaze H L E B, a ne leb
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°763
Papa Lazarou wrote:Godinama ti pišem da svuda ima ćeten alve bez arome, samo u Veru ima jedno tri vrste.
Годинама објашњавам, још из тамоа, своју дефиницију речи "има": има у бар једној од самоуслуга где редовно идемо.
А сад ти почни да објашњаваш своју дефиницију речи "свуда".
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°764
Ne znam da li sam video bakalnicu bez obične alve.
Možda je u Zrenjaninu drugačije, u stvari... jeste blizu ali postoje potrošačke razlike.
Možda je u Zrenjaninu drugačije, u stvari... jeste blizu ali postoje potrošačke razlike.
- Post n°765
Kondo wrote:
uh. bate, a da mi spakujes koje kilo za kontraband? placam u cvrstoj valuti
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°766
Papa Lazarou wrote:Ne znam da li sam video bakalnicu bez obične alve.
Ствар је у томе што за доста артикала напросто нема места за више добављача, нема довољно потражње. И онда ако неко има једну ствар коју се исплати продавати, онда све малопродаје то пазаре код тог истог, јефтиније је, а други добављачи не улећу јер је овај већ покрио већи део тржишта.
Као и за већину ствари због којих пиздим, тај један ради нешто погрешно, кења с квалитетом, штагод - али је покрио тржиште, па негде имаш то његово а негде нема ништа, крај. Нисам нека потрошачка сила па да могу да утичем, тако да јебига.
Дефиниција обичности алве је тако талац 1 добављача овде. Обична је она с укусом ваниле.
_____
- Post n°767
tako je
ona obicna je sa ukusom vanile, I fazon nju prave jos samo egipcani
ona obicna je sa ukusom vanile, I fazon nju prave jos samo egipcani
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°768
Nesto mislim, slina dobro manevrise u zadnjih 6 meseci ne cuju se ode i zakletve i kako cujem polako raste u stranci, u onom delu koji bi vec sad da bega dok ne bude kasno. Tu moc smo videli i kad je Hrkalovicka dobila kopacku i verujem da je od sile 100% pozdano za gazdu samo Bata.
E sad, javlja mi se da aferu oko slininog caleta nije Obradovic isisao iz malog prsta, to je disciplinovanje ovog da shvati gde mu je mesto uz cinicno nek idemo obojica na poligraf. Inace celubpricu Vucic moze jednom recenicom da zatvori, kao za doktorat, ali nece
E sad, javlja mi se da aferu oko slininog caleta nije Obradovic isisao iz malog prsta, to je disciplinovanje ovog da shvati gde mu je mesto uz cinicno nek idemo obojica na poligraf. Inace celubpricu Vucic moze jednom recenicom da zatvori, kao za doktorat, ali nece
- Post n°769
naravno da su dvorske igre, nije bas da je format starog rima ali se bas trude
fali kleopatra
fali kleopatra
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°770
Ми кркали у Грчкој ону Алву Салоникос, још купили пар комада родбини да им поједемо кад дођемо у госте.
- Post n°771
Sotir wrote:Ми кркали у Грчкој ону Алву Салоникос, још купили пар комада родбини да им поједемо кад дођемо у госте.
da bre, 6 EUR kilo, nema bolje - kakao obavezno, narocito ako ima bas zift braon
_____
#FreeFacu
- Post n°773
beatakeshi wrote:Red Slina, red alva.
После адидас сланине, адидас алва.
_____
- Post n°774
_____
#FreeFacu