Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rusija i sve vezano za nju

Esterházy Márton

Rusija i sve vezano za nju - Page 26 Empty Re: Rusija i sve vezano za nju

Post by Esterházy Márton Mon Nov 25, 2019 1:01 pm

Zuper wrote:
    Bungee jump wrote:

Zupere, pogledaj pad ruskog BDP od 2015 i gde su sada trenutno. Vratili su ih sankcijama na nivo iz 2011.

tehnoloski rast mora da se komercijalizuje,  za to im treba trziste koje im je prilicno zatvoreno, a Kina, ostatak Azije i sveta to ne moze bas tako brzo da kompenzuje. Rusija je zemlja koju Zapad jos uvek moze da vrati na nivo manjeg ekonomskog razvoja i time je sprecava u brzem hvatanju koraka, sve i da nema oligarhije, kao kljucnog tromba u razvoju.

Pad ruskog bdp je bio 3% i oko 1% 2015 i 2016 repsprektivno i nakon toga je poceo rast iako su SAD pomocu svojih robova iz EU i Zaliva pokusali sve da da sruse rusku ekonomiju ukljucujuci obararanje cene nafte sa $100 na $20 za burence. Na kraju je glupovi Barak sam sebe oborio zbog toga jer su americkew banke pocele da se ljuljau zbog losih kredita pocevsi od Teksasa koji je bio usao u recesiju 2016 kao jedna od najvaznih saveznih drzava SAD. Plus sankcije.
    Da nisu imali par glupavih ljudi u CB ne bi ni bilo one panike na rublji 2014.
    Ne mora da se komercijalizuje ali bi po meni bilo bolje da urade to.
    Dok god Rusija jaka u vojnoj tehnologiji, svemirskoj, nukelarnoj, avio oni su u vrhu tehnoloskom.
    Vijetnam ce da pravi ves masine a Srbija da mota kablove.

Rusija ima jos izrazeniju boljku nego blazenopocivsi SSSR, previse je zavisna od izvoza energenata. Zato i kazem da mora da ima ozbiljne strategije diversifikovanog razvoja. Resursi, razvoj vojnog kompleksa sigurno ce joj pomoci da vodi samostalnu globalnu politiku, ali za ozbiljniji razvoj joj trebaju proizvodi siroke potrosnje i trziste. za pocetak, neka naprave ozbiljno domace trziste za takve proizvode. Za neke sopstvene ves masine, umesto ovih iz Vijetnama.

Parametri ekonomske obnove su generalno losi, ove godine ako dobace do 1,5% bice odlicno. A prognoze u sledcih 5 godina isto ne obecavaju previse.

Last edited by Bungee jump on Mon Nov 25, 2019 1:04 pm; edited 2 times in total
    Zuper

Post by Zuper Mon Nov 25, 2019 1:01 pm

Nego vidis ti Vasilije sta se desava kada prepustis da liberali i levicari vode neki prostor duze vremena?!
    Na kraju se sve usere.
    Zuper

Post by Zuper Mon Nov 25, 2019 1:03 pm

Bungee jump wrote:
    Zuper wrote:

Pad ruskog bdp je bio 3% i oko 1% 2015 i 2016 repsprektivno i nakon toga je poceo rast iako su SAD pomocu svojih robova iz EU i Zaliva pokusali sve da da sruse rusku ekonomiju ukljucujuci obararanje cene nafte sa $100 na $20 za burence. Na kraju je glupovi Barak sam sebe oborio zbog toga jer su americkew banke pocele da se ljuljau zbog losih kredita pocevsi od Teksasa koji je bio usao u recesiju 2016 kao jedna od najvaznih saveznih drzava SAD. Plus sankcije.
    Da nisu imali par glupavih ljudi u CB ne bi ni bilo one panike na rublji 2014.
    Ne mora da se komercijalizuje ali bi po meni bilo bolje da urade to.
    Dok god Rusija jaka u vojnoj tehnologiji, svemirskoj, nukelarnoj, avio oni su u vrhu tehnoloskom.
    Vijetnam ce da pravi ves masine a Srbija da mota kablove.

Rusija ima jos izrazeniju boljku nego blazenopocivsi SSSR, previse je zavisna od izvoza energenata. zato i kazem da mora da ima ozbiljne strategije divesifikovanog razvoja. Resursi, razvoj vojnog kompleksa sigurno ce joj pomoci da vodi samostalnu globalnu politiku, ali za ozbiljniji razvoj joj trebaju proizvodi siroke potrosnje i trziste. za pocetak, neka naprave ozbiljno domace trziste za takve proizvode. Za neke sopstvene ves masine, umesto ovih iz Vijetnama.

Tvoj hrabri zapad neka onda iskljuci rusima izvoz energenata i sirovina uopste da vidimo sta ce se desiti sa "mocnim" zapadnim ekonomijama.
    Ne znate sta pisete.
    Previse bbc, dw, cnn...to nije dobro za zdravlje.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 25, 2019 1:06 pm

Utvara wrote:
    Zuper wrote:

Ovako nesto?

Rusija i sve vezano za nju - Page 26 California-wildfires-map-october-27-2019

Ма какви, одакле Русима мапе. Некада, за време СССРа имали су једно звоно, закуцано на сред села. То је цео систем који имају за узбуњивање од шумских пожара. Сада се жале да немају ни то једно звоно.

Rusija i sve vezano za nju - Page 26 4101625831 baš sam na to zvono mislio, ali nije se Zuper upecao. dobro sad bi mogla i neka android aplikacija za brzo geolociranje požara itd. sedam sati gasa i ceo Sibir je pokriven. ali mora sve u gujsce oligarha.
    disident

Post by disident Mon Nov 25, 2019 1:07 pm

Kaki ste to ljudi, nije dovoljno sto zupera jebe stvarnost nego jos i vi nasli da mu stajete na muku, tj rusiju

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Zuper

Post by Zuper Mon Nov 25, 2019 1:07 pm

Vidite ja jednu stvar znam, svetska valuta ne mora da bude $, ima ih onoliko sirom sveta nastampanih na papiru donesenim iz sibira, ali titanijum iz Rusije za boing nisam siguran da moze da se nadomesti.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 25, 2019 1:07 pm

Zuper wrote:Nego vidis ti Vasilije sta se desava kada prepustis da liberali i levicari vode neki prostor duze vremena?!
    Na kraju se sve usere.

Da, Kalifornija grca u agoniji, it is known.
    Zuper

Post by Zuper Mon Nov 25, 2019 1:08 pm

Papa Lazarou wrote:
    Utvara wrote:

Ма какви, одакле Русима мапе. Некада, за време СССРа имали су једно звоно, закуцано на сред села. То је цео систем који имају за узбуњивање од шумских пожара. Сада се жале да немају ни то једно звоно.

Rusija i sve vezano za nju - Page 26 4101625831 baš sam na to zvono mislio, ali nije se Zuper upecao. dobro sad bi mogla i neka android aplikacija za brzo geolociranje požara itd. sedam sati gasa i ceo Sibir je pokriven. ali mora sve u gujsce oligarha.

To je tacno za SSSR Vasilije.
    Uzas jedan.
    To ti celo vreme govorim.
    Zuper

Post by Zuper Mon Nov 25, 2019 1:10 pm

Papa Lazarou wrote:
    Zuper wrote:Nego vidis ti Vasilije sta se desava kada prepustis da liberali i levicari vode neki prostor duze vremena?!
    Na kraju se sve usere.

Da, Kalifornija grca u agoniji, it is known.

Isto kao i Rusija ali ipak malo vise jer vidis Rusima barem ne gori drugi najvazni grad u pozaru kao u SAD, koji, gle cuda, bi trebao da ima dobru zastitiu od pozara jer je malo juznije od Sibira.
    A tako su mocni, ja gledao na fox i cnn.
    Sada zapevajmo drago braca ovu pesmu svi...

Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Mon Nov 25, 2019 1:13 pm

Zuper wrote:
    Bungee jump wrote:

Rusija ima jos izrazeniju boljku nego blazenopocivsi SSSR, previse je zavisna od izvoza energenata. zato i kazem da mora da ima ozbiljne strategije divesifikovanog razvoja. Resursi, razvoj vojnog kompleksa sigurno ce joj pomoci da vodi samostalnu globalnu politiku, ali za ozbiljniji razvoj joj trebaju proizvodi siroke potrosnje i trziste. za pocetak, neka naprave ozbiljno domace trziste za takve proizvode. Za neke sopstvene ves masine, umesto ovih iz Vijetnama.

Tvoj hrabri zapad neka onda iskljuci rusima izvoz energenata i sirovina uopste da vidimo sta ce se desiti sa "mocnim" zapadnim ekonomijama.
    Ne znate sta pisete.

Tvoj hrabri zapad.... Rusija i sve vezano za nju - Page 26 1233199462

Samo da te obavestim da, recimo, smatram, da je hrabri Zapad (stagod to bilo pod americkom kapom) vodio prilicno snazno ofanzivno dejstvo u posthladnoratovskoj eri ka Majcici, ali to ne znaci da cemo Putinu i njegovim oligarsima da aminujemo sve ono sto su radili ili rade. Vidis kako Kinezi umeju da primenjuju neke strategije kontranapada, ali i to vrlo dozirano i na duge staze. Rusi su predvidljivo inertni.
    Zuper

Post by Zuper Mon Nov 25, 2019 1:17 pm

Bungee jump wrote:
    Zuper wrote:

Ne znate sta pisete.

Samo da te obavestim da, recimo, smatram, da je hrabri Zapad (stagod to bilo pod americkom kapom) vodio prilicno snazno ofanzivno dejstvo u posthladnoratovskoj eri ka Majcici, ali to ne znaci da cemo Putinu i njegovim oligarsima da aminujemo sve ono sto su radili ili rade. Vidis kako Kinezi umeju da primenjuju neke strategije kontranapada, ali i to vrlo dozirano i na duge staze. Rusi su predvidljivo inertni.

Koji ste to vi?
    Kinezi su popusili svuda od Amera od Libije do sada Latinske Amerike a ne mogu da kontrolisu situaciju ni u svom Hong Kongu.
    To ne znaci da nece silovati Amere u buducnosti nego da tek trebaju da nauce kako se to radi jer su novi na mapi tih igrarija. Ako se nauce, ako ne, onda bye, bye baby sto bi rekli drugovi levicari kud idijoti.
    Za razliku od njih Rusi su svoje u Siriji i delom Venecueli, sreca za Kineze jer su oni tamo daleko vise ulozili od Rusa, za sada zastitili.
    A Venecuela ce pasti kada ne bude imala vise rusku zastitu.
    Uzgred, Kina ne moze da uzme Tajvan 50 godina, Rusija je uzela Krim.
    Kina je mnogo izlozenija od Rusije po pitanju ekonomije.
    Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Mon Nov 25, 2019 1:20 pm

Zuper wrote:Vidite ja jednu stvar znam, svetska valuta ne mora da bude $, ima ih onoliko sirom sveta nastampanih na papiru donesenim iz sibira, ali titanijum iz Rusije za boing nisam siguran da moze da se nadomesti.

Ima tu samo jedna mala kvaka - na kojem % zemljine kugle dolar neće da bude svetska valuta kad Kina i Rusija uspostave svoj sistem valutne "emancipacije" od zlih privatnih bankara FED-a?

I sta ce Rusi da rade sa tim titanijumom? Prodaju ga sultanu po subvencionisanoj ceni da razvija avionsku industriju?
    disident

Post by disident Mon Nov 25, 2019 1:20 pm

Mene oduvek koga zuper vise voli, majku rusiju ili tatu kinu, i sad sam konacno dobio odgovor

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Zuper

Post by Zuper Mon Nov 25, 2019 1:22 pm

Bungee jump wrote:
    Zuper wrote:Vidite ja jednu stvar znam, svetska valuta ne mora da bude $, ima ih onoliko sirom sveta nastampanih na papiru donesenim iz sibira, ali titanijum iz Rusije za boing nisam siguran da moze da se nadomesti.

Ima tu samo jedna mala kvaka - na kojem % zemljine kugle dolar neće da bude svetska valuta kad Kina i Rusija uspostave svoj sistem valutne "emancipacije" od zlih privatnih bankara FED-a?

I sta ce Rusi da rade sa tim titanijumom? Prodaju ga sultanu po subvencionisanoj ceni da razvija avionsku industriju?

Zabole me za za % planete zemlje, govorim ti o sustini.
    A Rusi ce da prave avione koji ce da ruse americke koji nemaju titanijum.
    Je l znas istoriju Drugog svetskog rata?
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Nov 25, 2019 1:27 pm

Bungee jump wrote:I sta ce Rusi da rade sa tim titanijumom?

Isto sto i sa gasom - malo zavrcu gas, malo zavrcu titanijum

_____

Uprava napolje!

Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Mon Nov 25, 2019 1:27 pm

Zuper wrote:
    Bungee jump wrote:

Koji ste to vi?
    Kinezi su popusili svuda od Amera od Libije do sada Latinske Amerike a ne mogu da kontrolisu situaciju ni u svom Hong Kongu.
    To ne znaci da nece silovati Amere u buducnosti nego da tek trebaju da nauce kako se to radi jer su novi na mapi tih igrarija. Ako se nauce, ako ne, onda bye, bye baby sto bi rekli drugovi levicari kud idijoti.
    Za razliku od njih Rusi su svoje u Siriji i delom Venecueli, sreca za Kineze jer su oni tamo daleko vise ulozili od Rusa, za sada zastitili.

Kako koji? Pa mi, koje si  prethodno sve klasifikovao i spakovao. Rusija i sve vezano za nju - Page 26 1233199462 

Tajvan i Krim ne da nisu za poredjenje, nego....em je Tajvan drzavni provizorijum decenijama, em tamo niko ne voli Kinu nakon 1945, em su tamo ozbiljni americki interesi. Krim je potpuno ruski orijentosana teritorija koju Ukrajina nakon 1990 nikada nije kontrolisala i gde je bila stacionirana ruska vojna logistika.

Sirija, Venecuela su samo ostrva. Sem kineske igre po Africi, gde i Rusi pomalo asistiraju po bivsim socijalistiskim zemljama, sve ostalo je poprilicna defanziva.
    Zuper

Post by Zuper Mon Nov 25, 2019 1:29 pm

disident wrote:Mene oduvek koga zuper vise voli, majku rusiju ili tatu kinu, i sad sam konacno dobio odgovor

Na Kinu se trenutno pale Tesa, ti bot, tvoj priglupi gazda i Filipenko. Mozda i bot gargatuan.
    Vasilije se u potaji nada svetskoj revoluciji.
    Salim se, Vasilije mnogo voli Kalifonriju i znam da mu moje je slike i reci tesko padaju ali istina mora da se kaze.
    Izvini Vasilije!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 25, 2019 1:30 pm

Ma Krim...Rusija dobila Krim, izgubila identitetski pola Ukrajine. Dal će nekad da se vrati, dal neće, to niko ne zna.
    Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Mon Nov 25, 2019 1:30 pm

Zuper wrote:
    Bungee jump wrote:

pa nista, ti onda gledaj kako ce Ameri da pomere globalisticke pravce razvoja ka neomerkantilistickim i podignu zid oko dela svog planetarnog okisha.

A ta skaska sa titanijumom ima malo stariji uvod, gde je znanje malo vaznije od supstance. I onda se trguje, svako nesto dobije...

Last edited by Bungee jump on Mon Nov 25, 2019 1:31 pm; edited 1 time in total
    Zuper

Post by Zuper Mon Nov 25, 2019 1:30 pm

Bungee jump wrote:
    Zuper wrote:

Koji ste to vi?

Kako koji? Pa mi, koje si  prethodno sve klasifikovao i spakovao. Rusija i sve vezano za nju - Page 26 1233199462 

Tajvan i Krim ne da nisu za poredjenje, nego....em je Tajvan drzavni provizorijum decenijama, em tamo niko ne voli Kinu nakon 1945, em su tamo ozbiljni americki interesi. Krim je potpuno ruski orijentosana teritorija koju Ukrajina nakon 1990 nikada nije kontrolisala i gde je bila stacionirana ruska vojna logistika.

Sirija, Venecuela su samo ostrva. Sem kineske igre po Africi, gde i Rusi pomalo asistiraju po bivsim socijalistiskim zemljama, sve ostalo je poprilicna defanziva.

Tacno, eto Tajvan je provozorijum a Krim je bio deo druge drzave koja je 1994 potpisala sporazum sa SAD i UK o zastiti teritorije.
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Nov 25, 2019 1:30 pm

Zuper wrote:znam da mu moje je slike i reci tesko padaju

opet si uzbudjen

_____

Uprava napolje!

Zuper

Post by Zuper Mon Nov 25, 2019 1:32 pm

ficfiric wrote:
    Zuper wrote:znam da mu moje je slike i reci tesko padaju

opet si uzbudjen

Lepo te je ficfiricu videti.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 25, 2019 1:32 pm

mene baš briga za države, geopolitiku i slične gluposti, ako ljudi ne mogu da žive kao ljudi

rusija može ovo, usa može ono - a deca umiru u obe vodeće sile zbog zato

titanijum ili nafta će da mnogo pomognu
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Nov 25, 2019 1:36 pm

Zuper wrote:

U ovako globalizovanom svetu, ako svi krenu da uskraćuju svoje - jako brzo bi se ratovalo mačem i buzdovanom. U tom slučaju bi monopol na titanijumsko naoružanje zaista bio ključan faktor.

Ali su onda tu i Mongoli, jebi ga. To je sila na konju,

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Mon Nov 25, 2019 1:37 pm

Zuper wrote:
    Bungee jump wrote:

Tacno, eto Tajvan je provozorijum a Krim je bio deo druge drzave koja je 1994 potpisala sporazum sa SAD i UK o zastiti teritorije.

Ima tu nesto mnogo vaznije. Kad je Viki Nuland onomad odnela sendvice na Majdan, Putin je bio pod ozbiljnim pritiskom silovika, jer se stvarala nova bezbednosna "ravnoteza". To sto su Rusi mislili da ce preko korumpiranih tajkuna da kontrolisu stvari pokazalo se kao cist promasaj. Zato je izvukao neke fascikle i poslao male zelene da kroz referendunski blickrig zavrse stvari. medjutim, tacno je ovo sto kaze Kinder, time je toliko radikalizovao stvari da se one decenijama nece srediti. Doduse, Porosenkove fabrike cokolade i dalje fino rade u Rusiji. A i Kolomojski je opet u milosti Kremlja.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:40 am