Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Serije kao takve

Ferenc Puskás

Serije kao takve - Page 23 Empty Re: Serije kao takve

Post by Ferenc Puskás Thu Jul 04, 2019 6:32 pm

Erland ne nosi masku, nego Peter Karsten, ako se ne varam. Kritika sistema je dana uglavnom preko likova aparátčíka, Berčeka itd.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.

Post by beatakeshi Thu Jul 04, 2019 6:35 pm

Ovo za večeras, sad našao na trafici.
    https://www.imdb.com/title/tt8694364/
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jul 04, 2019 6:40 pm

Serije kao takve - Page 23 Fkf_variola-vera_1982_SI
    Ovo je bio Peter Karsten?
    Njega se uopšte ne sećam, ali ako je on nosio masku, onda moram da konzumiam više belog luka.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jul 04, 2019 7:16 pm

Nema ni Sonje Savić u VV. Doduše, Danka Uskoković malo liči na nju.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jul 04, 2019 7:44 pm

Misliš Vladica Milosavljevic?
    Serije kao takve - Page 23 3473981083
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jul 04, 2019 7:50 pm

Serije kao takve - Page 23 320full-varja-djukic
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 08, 2019 7:41 pm

The irony is thick: a show that claims to illustrate the dangers of “lying” and “arrogance” blithely invents historical events to suit its political narrative. While Red Scare tactics have experienced a revival in our political discourse since 2016, Chernobyl is the most high profile return of those themes to a major Hollywood production.

Besides indulging the Russia-phobia of contemporary liberals, Chernobyl also partakes in the long tradition of Hollywood productions about disasters and dystopias that play on societal anxieties to indulge in a spectacle of the world’s destruction. In a much-cited passage, literary theorist Frederic Jameson suggests these productions prove “it is easier to imagine the end of the world than it is to imagine the end of capitalism.”

Chernobyl is an interesting variation on this formula: even as we worry about the ongoing ecological crisis caused by capitalism, Chernobyl revels in the failure of the historical alternative to capitalism. Chernobyl returns to the Soviet Union not in good faith, but to remind those who would break with today’s neoliberal consensus of the failure of its alternative.

In the face of our own ecological crisis and resurgent ethno-nationalism, which have risen out of the problems of our present system, it becomes more difficult by the day to imagine the status quo continuing. But the stagnant political center, evident in Chernobyl, offers no way out.

https://jacobinmag.com/2019/07/chernobyl-tv-show-russiagate
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Jul 08, 2019 8:23 pm

pogledao 3 sezonu stranger things

američka duboka država:
    mstislaw

Post by mstislaw Tue Jul 09, 2019 8:51 pm

Užasno loša sezona.
    Ferenz

Post by Ferenz Wed Jul 10, 2019 7:56 am

The Loudest Voice

dosta solidno
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jul 10, 2019 8:22 am

Utvara wrote:pogledao 3 sezonu stranger things

američka duboka država:

Samo tako su ih u USA zvali osamdesetih, o čemu svedoče stotine igranih sadržaja.

Post by Nino Quincampoix Thu Jul 11, 2019 12:39 pm

Ugasio sam posle one uvodne scene prve epizode Stranger Things i onda otišao na jućub i sat vremena na repeat gledao kako Ivan Drago ubija Apola Krida.

Post by Nino Quincampoix Thu Jul 11, 2019 1:05 pm

I svakim danom sve više žalim što ih Hruščov nije sve potamanio kada je imao priliku.
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Jul 11, 2019 2:52 pm

Serije kao takve - Page 23 1012898122
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Fri Jul 12, 2019 12:11 pm

završio sinoć too old to die young i ne znam štab reko kad bi me neko pitao jel preporučujem. epizode, osim psolednje, traju ~85 minuta u proseku i mogu se bez problema gledati 2x brzinom. vizuelno podseća na the neon demon. previše turobno za mene leta 2019e. 
    u stvari najveća zamerka mi je beskrajna sporost za koju ne nalazim opravdanje.
    i ppred navedenog mislim da ću je pogledati ponovo mada ne skoro.

ajde sulače daj teorijski potkovan sud o refikovom čedu

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 13, 2019 7:53 pm

Gargantua wrote:

The irony is thick: a show that claims to illustrate the dangers of “lying” and “arrogance” blithely invents historical events to suit its political narrative. While Red Scare tactics have experienced a revival in our political discourse since 2016, Chernobyl is the most high profile return of those themes to a major Hollywood production.

Besides indulging the Russia-phobia of contemporary liberals, Chernobyl also partakes in the long tradition of Hollywood productions about disasters and dystopias that play on societal anxieties to indulge in a spectacle of the world’s destruction. In a much-cited passage, literary theorist Frederic Jameson suggests these productions prove “it is easier to imagine the end of the world than it is to imagine the end of capitalism.”

Chernobyl is an interesting variation on this formula: even as we worry about the ongoing ecological crisis caused by capitalism, Chernobyl revels in the failure of the historical alternative to capitalism. Chernobyl returns to the Soviet Union not in good faith, but to remind those who would break with today’s neoliberal consensus of the failure of its alternative.

In the face of our own ecological crisis and resurgent ethno-nationalism, which have risen out of the problems of our present system, it becomes more difficult by the day to imagine the status quo continuing. But the stagnant political center, evident in Chernobyl, offers no way out.

https://jacobinmag.com/2019/07/chernobyl-tv-show-russiagate
    Ono boldovano je u suprotnosti s uvodnim rečenicama.

Božidar Zečević se poslednjih meseci (i godinu dana čak) aktivirao kao TV i filmski kritičar u Novostima i tu rastura (rastira sa svog stanovišta). Onaj film o hladnjačama (sad se setih  da niko nije uočio crnohumorni odjek izjave "Srbija sa Kosova uvozi hladnjače" u kontekstu ove otoične "humanitarne krize" /osim ako to i nije bio namerni ispad?!/) je rastavio na sastavne delove, obrisavši pod usput i direktorom festivala autorskog filma Stanišićem, a onda je najpre dao pola-pola kritiku filma o čarapama Kralja Petra (to jest vojnikovim čarapavama, ali koje čarape su zavrpile na šapama uvoštenog PetraI a zatim je epizodu po epizodu razmontirao seriju. 

Nisam znao da je Bole toliki rusofil...
    kritika
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Thu Jul 18, 2019 3:13 pm

Dokumentarac o černobiljskoj nuklearnoj katastrofi u Beldocs čitaonici
    18. jul od 19.00, Čitaonica Fonda umetnosti Biblioteke grada Beograda

U četvrtak, 18. jula od 19 časova u Čitaonici Fonda umetnosti u Biblioteci grada Beograda, a u okviru Beldocs čitaonice i projekta AVA VoD, biće prikazan dokumentarni film „Ruski detlić“ američkog reditelja Čada Grasije, koji otkriva bizarne i do sada javnosti nepoznate podatke  u vezi sa događajima koji su prouzrokovali černobiljsku nuklearnu eksploziju 1986. godine. O ovoj i drugim nuklearnim katastrofama u popularnim medijima, razgovaraće dr Milan Tomašević iz Etnografskog instituta SANU, dr Marko Pišev sa Filozofskog fakulteta i Igor Stanojević, selektor Beldocsa.

Sinopsis: Fedor Aleksandrovič je radioaktivan čovek. Imao je četiri godine 1986, kada je bio izložen otrovnim posledicama černobiljske nuklearne eksplozije, nateran da napusti dom. Sada ima 33 godine, živi kao umetnik u Ukrajini, s radioaktivnim stroncijumom u kostima i jedinstvenom opsesijom tom katastrofom koja je promenila svet – zašto se ustvari desila? Da li postoji nešto više oko cele te priče, nešto što Sovjetska vlada nije dozvoljavala da dospe u javnost? I, najvažnije, kako je to povezano sa ogromnom, misterioznom piramidom od čelika koja trune dve milje udaljena od mesta katastrofe: nezgrapno oružje hladnog rata, poznatije kao Duga i pod nadimkom „Ruski detlić”, sa čudnim, neprestanim kliktanjem radio frekvencija koje emituje? U ovom dokumentarnom trileru zavere (od producenta Pussy Riot i The Square), Aleksandrovič se vraća u gradove duhova u radioaktivnoj zoni, ne bi li pokušao da nađe odgovore – i ne bi li uspeo da odluči da li da rizikuje sopstveni život tako što će ih objaviti, usred rastuće opasnosti Ukrajinske revolucije i rata.

Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Sat Jul 20, 2019 11:54 am

Serije kao takve - Page 23 V1

Druga sezona je jos bolja od prve! Peta epizoda je nesto najsmesnije sto sam gledao poslednjih godina.

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sun Jul 21, 2019 10:33 pm

kuku wrote:

opravdanje je da je refn od neonskog serdja leonea iz drajva postao trol smarac. bas se srozo. ne verujem da ljudi ovu zajebanciju porede s tvin piksom.

a sulaku dovoljno da uzmes 80' zanr provuces ga kroz roze filter i usporis par puta da skine gace

_____
    ova zemlja to je to
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Jul 21, 2019 11:18 pm

kuku wrote:završio sinoć too old to die young i ne znam štab reko kad bi me neko pitao jel preporučujem. epizode, osim psolednje, traju ~85 minuta u proseku i mogu se bez problema gledati 2x brzinom. vizuelno podseća na the neon demon. previše turobno za mene leta 2019e. 
    i ppred navedenog mislim da ću je pogledati ponovo mada ne skoro.

ajde sulače daj teorijski potkovan sud o refikovom čedu

smorio se. mislim da postoji potpuna nekompatibilnosti izmedju refnove daltonisticko-neonske stilizacije i fol hard-boiled brubejkerovog scenarija. refn se daleko slobodnije ponasao sa salisovim predloskom ili je jednostavno sallis bolji pisac od brubejkera. 

ko poredi too old sa tvin piksom? ja inace nisam pogledao do kraja seriju i ostavio sam je za kasnije i umesto toga sam spontano poceo da gledam petu epizodu trece sezone tp. sto se mene tice mogu da ugase televiziju.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Jul 21, 2019 11:18 pm

zvezda je zivot wrote:
    kuku wrote:

opravdanje je da je refn od neonskog serdja leonea iz drajva postao trol smarac. bas se srozo. ne verujem da ljudi ovu zajebanciju porede s tvin piksom.

a sulaku dovoljno da uzmes 80' zanr provuces ga kroz roze filter i usporis par puta da skine gace

mmmmmm...

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Sun Jul 21, 2019 11:43 pm

ja sam video da neki (anonimusi) u grupi lynchland archivist nalaze slicnost sa tp-om, mada tamo je 
    dovoljno da je film/serija nesto nekonvencionalnija i vec ce se naci neko da poredi sa necim lincovim

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    disident

Post by disident Sun Jul 21, 2019 11:54 pm

Valja li cemu  lacasa de papel?

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Jul 22, 2019 12:03 am

ja sam cuo dobre stvari. sad cu da skinem

_____
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Mon Jul 22, 2019 12:08 am

poredi s tvin piksom nesrecni fridom na svom blogu i bifor afteru i neki verifikovani na tviteru. a i nije da nema slicnosti...

_____
    ova zemlja to je to

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 7:38 am