31.1. dolazi kraj bojack-u
Serije kao takve
- Post n°751
Re: Serije kao takve
odličan je mladi papa.
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°752
Debakl
Zabava je zagarantirana: već mjesec i po, svakog ponedjeljka, u prime timeu Hrvatske radiotelevizije možete se rugati ‘Generalu’ Antuna Vrdoljaka. Možete brojati faktografske pogreške i režijske besmislice, promatrati kako billboardi za mobilnu telefoniju iskrsavaju usred slavne ‘91. i pratiti Janka Bobetka dok pijucka Janu, proizvedenu nekih deset godina kasnije. Možete se smijati replikama iz manje ambicioznih sapunica, glumi na nivou srednjoškolske dramske sekcije i samom generalu Anti Gotovini koji naokolo citira Shakespearea, divi se modrom Jadranskom moru i pokušava, jadan, saznati što je to kokain. Možete, jer vam ništa drugo ne preostaje. I jer nikog nije briga: iako sniman vašim novcima, ‘General’, kao što znate, nije sniman za vas.
Od prošloga petka, međutim, stvari stoje nešto drugačije: odjednom smo doznali da Vrdoljakov skupocjeni ratni debakl nije po volji ne samo onima za koje sniman, nego i onima koji su ga snimali. Filmski radnici – glumci, tehničari, scenografi – javili su se da potvrde ono o čemu se u filmskim krugovima već dugo govori: da im produkcijska firma Antuna Vrdoljaka i njegova sina Andrije već dvije i po godine duguje ozbiljne novce i da neki od njih te novce planiraju dobiti preko suda. Veselom koincidencijom, istoga dana neočekivano su se oglasili i varaždinski ratni veterani: njih je razljutila ekranizacija borbi oko Maslenice u kojima su sudjelovali. ‘Prikazi operacije uvredljivi su za stvarne sudionike’, požalio se jedan, ‘a način na koji su snimljeni vrijeđa intelekt svakog hrvatskog branitelja.’ Drugi bijesno dodaje: ‘Na našoj muci, oni zarađuju.’
Ono što na jednima zarađuju – ispada tako – drugima ne isplaćuju. A opet, ima neke dirljive podudarnosti u reakcijama i jednih i drugih. I okorjeli filmski profesionalci i prekaljeni bivši borci bili su, čini se, podjednako naivni. Jedni su očekivali da će ih ugledni režiser pošteno platiti, drugi da će pošteno ispričati njihovu priču. Jedni da će respektirati njihov rad, drugi da će respektirati njihov rat. I jedni i drugi su mu vjerovali. I jedni i drugi su se zajebali.
Tko zna, možda je zato i njima sada napokon jasno ono što ste vi shvatili već iz prvih kadrova ‘Generala’: da je ova serija, financirana obilnim javnim sredstvima i pripremana kao projekt od posebnog državnog značaja, ujedno i najvjerniji prikaz države o čijem nastanku pripovijeda. I da nije takva usprkos amaterskoj glumi, faktografskim greškama i bocama Jane koje pristižu iz bliske budućnosti, nego je takva upravo zbog njih. Možda je, ukratko, Antun Vrdoljak i glumcima i borcima konačno pokazao kako točno izgleda Hrvatska: kada nešto započne kao veliki domoljubni projekt, uskoro postaje falsifikat i laž, a završi kao pljačka.
- Post n°753
Poslednja rečenica verno oslikava i vučićevskošešeljoidni projekat.
- Post n°754
beatakeshi wrote:Poslednja rečenica verno oslikava i vučićevskošešeljoidni projekat.
Ма сва транзиција да то упише у преамбуле својих устава.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°755
Papa Lazarou wrote:a da sam neki Dzef Bezos platio bih da mi se odmah napravi druga sezona Mandalorijana, da ne cekam sledecu godinu.
odgledao sam najzad
deluje sporo, ima čudan ritam, ali plaćam pola, ako se odlučiš
- Post n°756
Uvodna scena 2. sezone Babilon Berlin
- Post n°759
Je l ste primetili koliko su Ameri optereci sto imaju svega 200 godina historije i nemaju velicanstveni Srednji vek pa stalno imaju neke popularne serije na temu junackog Srednjeg veka sa epikom i fantazijom?!
- Post n°760
nisam
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°761
Kaze se-nisaN ako si dalmatinac kao brat u veru Jovoj-AZ.
- Guest
- Post n°762
Ima dana kad Jabučilo kvrcne pa se njegove mudrosti razliju širom foruma. Jugovina?
- Post n°763
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°764
Ja vam zborim istinu a vi sa ledja udarate crvljivo.
Te "Igra prestola", "Vestac"...sta je to drugovi kolege?
Daj da im malo poklonimo istoriju vukodlaka, Save Savanovica i brata vlaja Vladu Cepesa.
Leptirica, bu Ameri.
Te "Igra prestola", "Vestac"...sta je to drugovi kolege?
Daj da im malo poklonimo istoriju vukodlaka, Save Savanovica i brata vlaja Vladu Cepesa.
Leptirica, bu Ameri.
- Post n°765
jel gledao neko na Netflixu ove Turke janjicare i kako mu se cini?
_____
????
- Post n°767
Sorentino je veći i bolji Linč od Linča.
Torta se jede kašičicom a ne kutlačom.
- Post n°768
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°769
beatakeshi wrote:Sorentino je veći i bolji Linč od Linča.
ja sam fan pape ali ovo je uzasan tejk.
i sta njih dvojicu uopste spaja? felini? (ako se odnosi na nesto konkretno iz druge sezone pape, izvinjavam se, nisam gledao)
_____
ova zemlja to je to
- Post n°771
Šta je "tejk"?zvezda je zivot wrote:beatakeshi wrote:Sorentino je veći i bolji Linč od Linča.
ja sam fan pape ali ovo je uzasan tejk.
i sta njih dvojicu uopste spaja? felini? (ako se odnosi na nesto konkretno iz druge sezone pape, izvinjavam se, nisam gledao)
Nisi gledao. Izvinjenje uvaženo.
- Post n°772
Vreme je da se izbindzuje kraj Bodzeka Horsmana u domu Suvarovih.
(Od kako sam shvatio da je ono Pete Repeat bilo mi je jasno da cu plakati na kraju, tako da sam se spremio)
(Od kako sam shvatio da je ono Pete Repeat bilo mi je jasno da cu plakati na kraju, tako da sam se spremio)
- Post n°773
završila bodžeka
tužna sam
tužna sam
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°774
kakva ti je bila prosla sezona ? (ako se secas)
_____
- Post n°775
ne sećam se detalja, ali se sećam da nikad nisam bila razočarana serijom... uzeću sad i pogledati celu od početka, lepo na miru
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together