Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska

Zuper

Hrvatska - Page 10 Empty Re: Hrvatska

Post by Zuper Mon Feb 11, 2019 1:31 pm

Rekao je i da su danasnji Hrvati-Srbi pa ti to ne spominjes dobri moj Lujo.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Feb 11, 2019 1:36 pm

A pa to se podrazumijeva da smo svi Srbi, što bismo drugo mogli biti. Sar-ma, Sar-ma-ti = S(a)o-r-bi Ličani iz Likije.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Zuper

Post by Zuper Mon Feb 11, 2019 1:38 pm

Nije nekada bilo tako ali ustase su odradile svoje.
    Ipak su Luburici iz plemena Drobnjak.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Feb 11, 2019 1:41 pm

Dobro malo smo se našalili, ja sad moram ići da vidim šta mi radi radnička klasa, da ne sprema kakav prevrat, a ti hajde u kurac.

_____
    Zuper

Post by Zuper Mon Feb 11, 2019 1:42 pm

Ziv bio.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 11, 2019 1:51 pm

otto katz wrote:Johnny Štulić je u trenutku lucidnosti rekao da su Hrvati izmislili kravatu, penkalu i vrat od gitare, sve što kulturnom čovjeku treba. Još nas bože spasi kuge, rata.

Za kravatu, elitna sidnejska radnja koja ih pravi ima na panou da "kravata" dolazi od "croata" onda fotografije kraljeva (Jordan, King Husein) i državnika koji su kod njih kravatu kupili.
    Možda je marketing te radnje, ne znam.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 11, 2019 6:59 pm

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osudila je izjave predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija u kojima je slavio talijansku Istru i Dalmaciju.

"Povijesni revizionizam i iredentizam apsolutno su neprihvatljivi. Temelji Europske unije i njenih institucija ne počivaju na takvim vrijednostima. Odlučno odbacujem i osuđujem pokušaje mijenjanja povijesti i posizanje za hrvatskim teritorijem. O tome ću izvijestiti talijanske i EU institucije", kaže predsjednica.

[...]

- Najoštrije osuđujem i odbacujem njegovu izjavu koja ima natruhe teritorijalnih pretenzija i revizionizma. I Vlada i HDZ se tome najoštrije protive, rekao je, otkrivajući da je Tajanija nazvao i rekao mu svoje mišljenje o njegovoj izjavi.

- Moram priznati da ovako nešto nisam očekivao, ja i gospodin Tajani imali smo kvalitetan odnos svih ovih šest godina koliko ga poznajem, nikada dosada nisam čuo da je ičim dao naslutiti ovako nešto, nije bilo ni najmanjih indicija ovakvog stava. Ne želim ga opravdavati, izjavio je između ostalog hrvatski premijer, napominjući da iako je Tajani izjavu dao na skupu potomaka žrtava izbjeglih Talijana i onih koji su završili u fojbama, to ga ne može 'ekskulpirati od formulacija koje su svima u Vladi, HDZ-u i meni osobno neprihvatljive'.

[...]

Predstavnik Tajanijeva kabineta u razgovoru za Index.hr rekao je da govori u ime predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija te istaknuo da nije korektna interpretacija njegovih izjava koja je objavljena u hrvatskim medijima.

“Tajani je išao na komemoraciju tog nesretnog povijesnog događaja jer ima moralnu dužnost odati čast mučenicima tog masakra u Italiji. On je govorio o svim žrtvama, a ne samo Talijanima. To jest bio talijanski događaj jer se održavao u Trstu, no podrazumijeva se da Tajani osjeća veliku žalost zbog svih žrtava. Žrtve nemaju boju, stranku, političku odrednicu.

Istaknuo je i da je mir u Europi postignut zahvaljujući jedinstvu. Komemoracije svim žrtvama svih ratova i svih diktatura su važne za pomirenje ljudi. Također, u ovom slučaju je to bio zaboravljeni masakr, koji godinama nije bio prepoznat ni u samoj Italiji. Tek zadnjih deset godina se to obilježava. Tajanijeve riječi su upućene svim žrtvama bez razlike, žrtve su žrtve”, objašnjavali su za Index iz Tajanijevog ureda.

Pitali su ih kakve to veze ima s izjavom o “talijanskoj Istri i Dalmaciji”.

Odgovorili su da je Tajani govorio u povijesnom kontekstu: “To je prepoznavanje povijesti i važno je da svi znaju povijest kako ne bismo stare pogreške ponavljali u budućnosti. Nije korektno reći da je Tajani ikoga optuživao ili radio podjele, on je komemorirao žrtve talijanske strane, ali i sve žrtve tog nesretnog perioda.”

S tim da je “taj nesretni period” bila fašistička okupacija Hrvatske i Drugi svjetski rat, koje su započele nacifašističke saveznice Njemačka i Italija.

Ali zašto je uopće spominjao “talijansku Istru i Dalmaciju”, ponovili su pitanje.

Iz Tajanijevog kabineta su rekli kako su svjesni da su Istra i Dalmacija sada dio Hrvatske, te da je predsjednik Europskog parlamenta “govorio o onom vremenu”. “Komemorirali smo to vrijeme u kojemu se to dogodilo. Govorio je o tom ratnom vremenu u kojemu su ljudi ubijeni i u kojem su mnogi Talijani izbjegli iz Dalmacije. Rat je loš za sve. Tajani se nije referirao na sadašnjost, pa on je glasao da Hrvatska uđe u EU. Nema teme oko toga!” poručili su.

Pitali su hoće li se Tajani ispričati za loš izbor riječi i dobili odgovor da neće jer on izjavom “živjela talijanska Istra i Dalmacija” nije mislio ništa loše te da je to zlonamjerna interpretacija.

“On nikada nije rekao da su Dalmacija i Istra dio Italije”, uslijedilo je objašnjenje iz Tajanijevog kabineta uz dodatak da bi “bilo ludo to tvrditi”. “Istra i Dalmacija su Hrvatska”, zaključili su u izjavi za Index iz Tajanijevog ureda.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Feb 11, 2019 7:03 pm

https://youtu.be/9C7fZxybD9g?t=460
    plachkica

Post by plachkica Mon Feb 11, 2019 7:06 pm

Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Feb 11, 2019 7:08 pm

Povijesni revizionizam i iredentizam apsolutno su neprihvatljivi.
    bounce

_____
    Zuper

Post by Zuper Mon Feb 11, 2019 7:09 pm

Tajani Talijan zna najbolje da su Spalato i Zara Italija.
    To su znale i ustase pa su im to dali zato se ustase pustaju na hrt-u jer hrtovi najbolje laju.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Feb 11, 2019 7:09 pm

KinderLad wrote:https://youtu.be/9C7fZxybD9g?t=460
    E VIVA!

_____
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Feb 11, 2019 7:11 pm

Bogami ja jedva čekam Evropu nacija. Svaki koji najebe će najebati s razlogom, neće biti nevinih.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 11, 2019 7:11 pm

^^ najdraža pravašica, wub
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Feb 11, 2019 7:12 pm

Rešio čovek da "preseče" spor oko Piranskog zaliva...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 11, 2019 7:18 pm

otto katz wrote:Bogami ja jedva čekam Evropu nacija. Svaki koji najebe će najebati s razlogom, neće biti nevinih.

Ovako nešto?

Predstavnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Slobodarske partije Austrije i italijanske Sjeverne lige dogovorili su danas u Beču da ove tri stranke intenziviraju saradnju, posebno u okviru međusobne podrške u pogledu proširenja Evropske unije, migrantske krize i zaštite evropskih vrijednosti, kao i u ekonomsko-socijalnoj oblasti.

Na sastanku su učestvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, poslanik Slobodarske partije Austrije u gradskom parlamentu Beča Maximilian Kraus, šef Kluba poslanika Slobodarske partije u Saveznom parlamentu Austrije Johann Gudenus, gradonačelnik italijanskog grada Karijano Lageta i kandidat Sjeverne lige na predstojećim izborima za Evropski parlament Dante Cattaneo, poslanik u parlamentu i zamjenik predsjednika Sjeverne lige u pokrajinskom parlamentu Lombardije Andrea Monti.

Hrvatska - Page 10 SNSD-Slobodarska-partija-Sjeverna-liga
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Feb 11, 2019 7:24 pm

Njemačka. Nijemac šuti dok se ne naljuti.

_____
    Zuper

Post by Zuper Mon Feb 11, 2019 7:24 pm

Fali jos samo Ugar da se resi hrvatsko pitanje a usput i Karantanijsko.
    Ipak iz Agrama treba da stigne postovanje za ovaj cenjeni skup, sve su to vladari...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 11, 2019 7:39 pm

Ti bi Zupere mogao i da profitiraš na tome. Ako ovi budu prinuđeni da silom vraćaju Istru i Dalmaciju možeš da im prodaš Šlifenov svoj plan osvajanja Hrvatske, dijelove tog plana smo čitali ovde. Tebi kinta, njima ušteda vremena i vrhunski osmišljen plan. Bolji čak i od Filipenkovog plana za osvajanje Crne Gore.
    Zuper

Post by Zuper Mon Feb 11, 2019 7:46 pm

Moj dobri Fikrete sve si pomesao.
    U ovome mome lepom i bogom danom predlogu ni Slfien ne pomaze Agramu.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 11, 2019 7:49 pm

Istina Hrvatska - Page 10 4135669698

Džaba se Tajani trudi.

"Moje izjave ni na koji način ne znače teritorijalne pretenzije. Govorio sam o Istranima i Dalmatincima koji govore talijanski, a čiji su mnogi sinovi i unuci bili prisutni na svečanosti. Talijanski, hrvatski i slovenski narodi i države povezani su jakim vezama i žao mi je ako je značenje mojih riječi krivo shvaćeno. Nisam nikoga namjeravao uvrijediti, želio sam poslati poruku mira svima da se ono što se tada dogodilo nikada više ne ponovi", rekao je Tajani na početku plenarne sjednice Europskog parlamenta.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Feb 11, 2019 8:01 pm

fikret selimbašić wrote:Istina Hrvatska - Page 10 4135669698

Džaba se Tajani trudi.

"Moje izjave ni na koji način ne znače teritorijalne pretenzije. Govorio sam o Istranima i Dalmatincima koji govore talijanski, a čiji su mnogi sinovi i unuci bili prisutni na svečanosti. Talijanski, hrvatski i slovenski narodi i države povezani su jakim vezama i žao mi je ako je značenje mojih riječi krivo shvaćeno. Nisam nikoga namjeravao uvrijediti, želio sam poslati poruku mira svima da se ono što se tada dogodilo nikada više ne ponovi", rekao je Tajani na početku plenarne sjednice Europskog parlamenta.

Ma da. Uzviknuo je "Živela italijanska Dalmacija!" - i svi ga odmah napali kao da je rekao da je Dalmacija italijanska.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Feb 11, 2019 9:26 pm

Nacoš nikad nije nacoš, vazda se vrijeđa kad ga tako nazoveš, nikad nije mislio to što je rekao, s drugim nacošima se sporazumijeva samo namigivanjem.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 11, 2019 9:31 pm

In his youth Tajani was a militant of Fronte Monarchico Giovanile (Youth Monarchist Front), a student organization of the Italian Monarchist Union (UMI). He has consistently advocated the return from exile of the House of Savoy (which was banned by the Italian Constitution until 2002, when the Italian Parliament lifted the ban).

bez kralja ne valja
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Feb 11, 2019 9:35 pm

Hrvatska - Page 10 Crnogo10

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 3:37 am