Zuper wrote:Znas li ti moj dobri tovare da je tek Tomislav u 10 veku uspeo da spoji primorsku i posavsku nazovi Hrvatsku?
Znas da to nije dugo potrajalo pa su Madjari udarili
Ne zna, naravno.
Zuper wrote:Znas li ti moj dobri tovare da je tek Tomislav u 10 veku uspeo da spoji primorsku i posavsku nazovi Hrvatsku?
William Murderface wrote:Zuper wrote:Znas li ti moj dobri tovare da je tek Tomislav u 10 veku uspeo da spoji primorsku i posavsku nazovi Hrvatsku?
Ne zna, naravno.
Jutarnji list: Prva žrtva rata u Vukovaru bio je Srbin
Prvo ubistvo koje se može pripisati ratnom sukobu Srba i Hrvata u Vukovaru dogodilo se 29. juna 1991. godine, iako se za zvaničan početak sukoba u tom gradu uzima 25. avgust te godine, piše "Jutarnji list".
Na tadašnjem Trgu Slavije, a današnjem Vatikanskom, ubijen je Jovan Jakovljević (51), a njegov sin, Slobodan, kaže da se to dogodilo samo zato što je bio Srbin.
Jutarnji dodaje da se o Srbima koji su u Vukovaru i okolini ubijeni i nestali tokom 1991. godine, u hrvatskoj javnosti vrlo malo i vrlo retko govori i piše.
Jakovljević je istakao da njegova porodica na vukovarskom području živi više od 400 godina.
“Mi nismo u Vukovar ušli na tenku”, istakao je Jakovljević.
Jutarnji navodi da je povod za razgovor reakcija pripadnika srpske zajednice u Vukovaru na protest koji je organizovao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, ”nezadovoljan rezultatima istrage zločina nad Hrvatima u Vukovaru”.
Na to je odgovorio i zamenik gradonačelnika iz redova srpske zajednice Srđan Milaković, koji je istakao da bi takav protest imao smisla samo kada bi se na njemu govorilo i o 50-60 Srba koji su u Vukovaru i okolini ubijeni 1991. godine.
...s čovjekom kojeg su 1942. streljali talijanski fašisti za Dalmatinski portal.
učimo zemljopis, koji se više ne zove zemljopis nego geografija. a paralele i meridijani više nisu paralele i meridijani nego nešto drugo pic.twitter.com/VOKoc7jBhw
— Krešo (@kresosz) November 17, 2018
ХРВАТИЦА КОЈА ЈЕ СТУДИРАЛА У БГД ПОДИГЛА ПРАШИНУ: Ми Хрвати смо већи Срби од Срба!
„Закључак мог „експеримента“ заправо је био да сам више научила о свом народу, него оном преко плота. У Србији нисам имала никаквих негативних искустава, сем сазнања да смо ми заправо један суштински недуховит народ“.
Четири су дозвољена музичка израза која се препознају као хрватски и аутохтони: шлагери, поп-рок, далматинска песма специфична по клапама и славонска тамбурица. Ако не препознајемо неке од ових елемената у музичком изражавању, музика постаје назадна и вулгарна.