When in Rome...
Pivo, cervesa, beer, bier
- Post n°176
Re: Pivo, cervesa, beer, bier
Zato što kad sednemo ispred drakstora petkom posle posla svi uzmu uglavnom Jelen, a meni tupavo da budem elitista sa nekim fensi pivom. Ne znam da li ima valjevsko.
When in Rome...
When in Rome...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°177
Kad ste konzerve
Uzmi ti nesto drugo, mozda onda i njima padne na pamet da probaju nesto osim jelena
Uzmi ti nesto drugo, mozda onda i njima padne na pamet da probaju nesto osim jelena
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°178
Uzmi Lav. Nije fenseraj, lose je, ali je bar pivo. Za razliku od Jelena.
- Post n°179
Ako još uvek ima Budvar za 85 dinari, to je dobitna kombinacija.
- Post n°180
To bi ga vec mozda gledali kao potencijalnog izdajnika.
- Post n°181
Valjevsko mnogi preporučuju zadnjih mjesec-dva, podsjeća me to malo na (opravdani) hajp sa Zaječarcem prije šest-sedam godina. Bilo je zidara Zaječarca ovde i ja sam oproštajnu fazu sa pivom upravo sa njim napravio. Sad volim da na dva cuga otresem hladan Jelen u o,33 boci, jedan mi legne finu, drugi je višak. Valjevsko pamtim pod imenom Eichinger i krajem devedesetih je bilo najjeftinije pivo ovde, mislim da je gajba koštala sedam maraka i bila je poptuno opravdana. Procunjaću ima li ga u gradu.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°182
Летећи Полип wrote:Zato što kad sednemo ispred drakstora petkom posle posla svi uzmu uglavnom Jelen, a meni tupavo da budem elitista sa nekim fensi pivom. Ne znam da li ima valjevsko.
When in Rome...
Pa i ja bih postupio isto, ali bih radije pio vodu nego Jelen pošto mi od vode nije loše. Ima Lowenbrau skoro svuda, korektno, jeftino pivo, možda ima Valjevsko, možda Jagodinsko kje sada pravi valjevska pivara i to po odličnoj metodologiji...Možda utičeš i na ostale da promene. Ako sam ja uspeo da moravske seljake naučim da jedu grilovani patlidžan sa jednostavnim vinegretom...
- Post n°184
Nemam ja taj street cred da budem influenser. Kad sam prvi put seo s njima, svako uze flašu - neko upaljačem, neko drugom flašom, neko o trotoar - i otvoriše pivo. Krenuše da nazdravljaju, a ja nesrećno grebem vrh flaše o beton.
- Šta radiš to bre, Polipe?
- Ne umem bez otvarača...
- Jao bre. E, daj tu flašu vamo. Na.
- Hvala.
Tako da ono...
- Šta radiš to bre, Polipe?
- Ne umem bez otvarača...
- Jao bre. E, daj tu flašu vamo. Na.
- Hvala.
Tako da ono...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°185
ja nesrećno grebem vrh flaše o beton
pokvarili smo te.
Samo nemoj da dizes mali prst dok dizes flasu i sve ce ipak biti u redu...
Ja umem kljucem...i toeto. Te fore s upaljacem to veze nemam. O ivicnjaku da ne govorim.
- Post n°186
Страшан аматеризам. Узми лепо и научи са отварачем, вежбај, затражи да ти неко покаже. Ја имам отварач за пиво на кључевима, а знам и са упаљачем.
И да, Јелен је јако лош. Зашто не Зајечарац или оно чешко, Браник? Браник је 50 динара, јако добро пиво за те паре.
И да, Јелен је јако лош. Зашто не Зајечарац или оно чешко, Браник? Браник је 50 динара, јако добро пиво за те паре.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°187
Vasa Čokrljan wrote:Stvarno ne vidim potrebu da se pije Jelen u bilo kojoj situaciji - nije stvar u ceni, Valjevsko je mislim i jeftinije a bolje, bez preterivanja, za dve klase.
"Потреба" је промашен израз. Потреба не постоји.
Mór Thököly wrote:To bi ga vec mozda gledali kao potencijalnog izdajnika.
Због будвара? Само каже да је бурунђанин, сви знају да нам је мађарска година у току, па онда објасни да је Будвар мађарски назив за Чешке Буђејовице, па оплете о Швејку... док дође до пола приче већ је време за следећу флашу.
Vasa Čokrljan wrote:
Pa i ja bih postupio isto, ali bih radije pio vodu nego Jelen pošto mi od vode nije loše. Ima Lowenbrau skoro svuda, korektno, jeftino pivo,
Аха значи и то пуни Челарево као и што Апатин пуни све оно што се продаје као Амстел, Стела, Кроненберг или како оно беше е Карлсберг, знам да је неки Кркенберг... Памтим да су седамдесетих и Лав и Јелен били једнако лоши као и данас, то напросто нисам могао да пијем (осим Јелен у Домину, тамо је лежао... одемо другде, не мож више од пола чаше, џега се буни). И онда у Лењинграду нађем Левенброј, феноменално пиво... а дизајн етикете пљунути тадашњи Лав, тј Лав је требало да буде преведен Левенброј. Мислим да се квалитет превода ич није поправио за ових четрдесет и кусур година.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°188
Касмокотог, поподне водили клинке у играоницу, тачније одвеле оне нас... Тамо смо испочетка ишли због лашког чрног, па онда због зајечарског црног, а сад већ годину и нешто имају (бањалучки?) "Нектар", точен, таман легне 1 кригла. Лепо, питко, ништа специјално али може увек.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°189
ne znam šta bi me nateralo da uzmem i gutljaj jelena. ili lava for that matter.
a što se tiče otvaranja ispraksala sam se da otvaram o ivicu klupe, ali imam ovakav privezak pa mi ta veština više nije potrebna
tridesetak centi na ali ekspresu
a što se tiče otvaranja ispraksala sam se da otvaram o ivicu klupe, ali imam ovakav privezak pa mi ta veština više nije potrebna
tridesetak centi na ali ekspresu
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°190
meni je svako pivo ok, ako nije pokvareno
ima boljih, ima gorih, ali ko mu jebe mater
ima boljih, ima gorih, ali ko mu jebe mater
- Post n°191
Нема лоших помија?
_____
- Post n°192
паће wrote:Vasa Čokrljan wrote:Stvarno ne vidim potrebu da se pije Jelen u bilo kojoj situaciji - nije stvar u ceni, Valjevsko je mislim i jeftinije a bolje, bez preterivanja, za dve klase.
"Потреба" је промашен израз. Потреба не постоји.
Alan Ford (crvenog lica, neprijatno mu je) u jednoj od epizoda: Imam potrebu da obavim potrebu.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°193
паће wrote:Нема лоших помија?
ima loših, verovatno je većina loša
ne radim kontrolu kvaliteta pa da me zanima
- Post n°194
Meni je bio okej onal nefiltrirani Jelen. Inace, jok.
Kakav je ovaj Lav Premium? Cuo sam da nije lose. Inace ni Lav nisam probao hiljadu godina.
Zajecarsko svojevremeno nije bilo lose. Ali vec odavno je bzvz. Ali crno nije lose (mada odavno ne gotivim crno previse).
Tuborg mi je nekad bilo omiljeno mejnstrim pivo, ali ima sigurno 5-6 godina kako su ga upropastili.
Valjevsko je stvarno izbenadjujuce dobro pivo, ali se u Nisu tesko nalazi... Nisko uopste nije lose, a nefiltrirano Nisko - Hubert, je cak i sasvim solidno. Pitko, prijatno, super.
Kad bas moram da uzmem nesto u Idei ili sa trafike, najmanja greska je Lasko.
Kakav je ovaj Lav Premium? Cuo sam da nije lose. Inace ni Lav nisam probao hiljadu godina.
Zajecarsko svojevremeno nije bilo lose. Ali vec odavno je bzvz. Ali crno nije lose (mada odavno ne gotivim crno previse).
Tuborg mi je nekad bilo omiljeno mejnstrim pivo, ali ima sigurno 5-6 godina kako su ga upropastili.
Valjevsko je stvarno izbenadjujuce dobro pivo, ali se u Nisu tesko nalazi... Nisko uopste nije lose, a nefiltrirano Nisko - Hubert, je cak i sasvim solidno. Pitko, prijatno, super.
Kad bas moram da uzmem nesto u Idei ili sa trafike, najmanja greska je Lasko.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°195
Dobro je Laško, solidna tehnologija i lep hmelj, ali mi mnogo vuče na slad.
- Post n°196
Ми смо се годинама клели у лашко чрно, и ишли тамо где га има, док га има. Претпрошле године силом бедом пређемо на светло и виђе врага, није ни лоше. Једино пиво ког сам успео да попијем више од четири (тачније, пет и једно мало).
_____
- Guest
- Post n°197
Pravi Zrenjaninac, navikao na gomilu slada u pivu
Pije li se Van Pur malt kod vas?
Pije li se Van Pur malt kod vas?
- Post n°198
I mi sa granicnih opstina sa Zrenjaninom isto volimo
- Post n°199
Mór Thököly wrote:I mi sa granicnih opstina sa Zrenjaninom isto volimo
Жабаљац? Кикиндијанац?
А тај ван, ван. Никад чуо.
_____
- Guest
- Post n°200
Bezalkoholno piće od ječmenog slada, jako podseća na Tut Gut, a prodaje ga samo Gomex.