Pivo, cervesa, beer, bier
- Guest
- Post n°51
Re: Pivo, cervesa, beer, bier
Ni ja nisam fan pale ale i drago mi je da ta moda polako prolazi.
- Post n°52
E, ja volim pale ales!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°54
Daj recite mi za taj Red
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°55
Још нам само але пале.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°57
E, bemti.
_____
- Post n°58
Blind Lime Pie wrote:Ni ja nisam fan pale ale i drago mi je da ta moda polako prolazi.
IPA ili pale ale uoste?
ako je ovo drugo, zavrsili smo
- Post n°60
e dobro
IPA ni ja ne volim generalno, mada sam jednom ili dvaput ubo da je imalo ukus na zovu, sto mi se svidelo.
Inace sam svasta pio ovih dana, Theakston Old Peculier, Courage Directors Superior, Bath ales Gem bitter, ne zna se sta je bolje.
IPA ni ja ne volim generalno, mada sam jednom ili dvaput ubo da je imalo ukus na zovu, sto mi se svidelo.
Inace sam svasta pio ovih dana, Theakston Old Peculier, Courage Directors Superior, Bath ales Gem bitter, ne zna se sta je bolje.
- Guest
- Post n°61
burunudi da posalje ibera
https://www.facebook.com/events/164772034252852/
https://www.facebook.com/events/164772034252852/
- Post n°63
Ja sam pio onaj Hoptopod i sviđa mi se, kao neki voćni ukus. Odlično pivo!
Kažu to je American Indian Pale Ale, AIPA. Pobeda u hipsteraju!
Kažu to je American Indian Pale Ale, AIPA. Pobeda u hipsteraju!
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°65
dosta je zanimljivo da pivo, za razliku od vina, nema kanonizovane posude
sa svoje stranu mogu da dodam da meni pivo najbolji ukus ima iz tankog porcelana
sa svoje stranu mogu da dodam da meni pivo najbolji ukus ima iz tankog porcelana
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°66
au svaka cast koga zajebu da pazari po ovim cenama
http://prodavnicapiva.rs/?post_type=product
dva i vise evra za 0.33 l piva pored zivih nemackih i dr pivara, stvarno optimisticki
http://prodavnicapiva.rs/?post_type=product
dva i vise evra za 0.33 l piva pored zivih nemackih i dr pivara, stvarno optimisticki
- Post n°67
Na pola limenke - koga oni loze da je super strong
Na kraju limenke sam video vanzemaljce
Inace imam nisku toleranicuju na alkohol al me ovo lepo osinulo. Pojma nemam sta su bili vanzemaljci, valjda helikopter, avion sigurno nije. Prvo je stojalo u jednom mestu pa je posle polako pocelo da se pomera al je uglavnom bilo na istom mestu.
- Post n°68
Да пријавим да су ми свратили другари из старе фирме, један Ирац и један Холанђанин. За потоњег сам сачувао 1 лименку Хролсха (не Гролша, домороци не изговарају тако), колико да ми овери да ли је оригинал или из истог бурета као и остала апатична пива.
Јесте оригинал, и тамо је исто тако осредње. Ја кад сам пробао, оно јесте пиво, није ни тако лоше, ал' празњикаво, тачно осећам вишак воде а мањак нечег важног. Чега? Па немам на основу чега да се сетим, напросто фали нешто.
Па реко, шта онда ви пијете? Каже Хертох Јан (Hertog Jan ака Херцег Јанко). За хајнекен и амстел је послао ову илустрацију:
Јесте оригинал, и тамо је исто тако осредње. Ја кад сам пробао, оно јесте пиво, није ни тако лоше, ал' празњикаво, тачно осећам вишак воде а мањак нечег важног. Чега? Па немам на основу чега да се сетим, напросто фали нешто.
Па реко, шта онда ви пијете? Каже Хертох Јан (Hertog Jan ака Херцег Јанко). За хајнекен и амстел је послао ову илустрацију:
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°69
Pitalo nas je već par puta da li ćemo se točiti na Rujanfestu - odgovor je NE. Smatramo da craftu tamo nije mjesto i da treba podržavati autorske kvalitetne underground bendove, a ne tribjutove i Buliće
— Nova Runda (@NovaRunda) September 18, 2018
- Guest
- Post n°70
Ona fotka sa strane 2 od Endicotta: jako vuče na skandinavski dizajn.
Početkom godine sam se sastao na piću s jednim piscem u Krstašu i on poruči pola litre Kratošije "kad sam u kafani, moram da pijem", kaže, i ja isto tako u pivnicama. Raznobojne flaše i pipci, šta ću. Pale ale je fensi i cenjeno, a ja uvek tražim nešto posebnije. Lefe i Trapist sam izgustirao, a i proleterski Duvel mi je na nos izašao, pa insistiram na Maredsousu, a kad imaju njega, imaju i one keramičke pehare, po propisu. U ulici Zeedijk, u Amsterdamu, tik uz Aapjen (Majmunče, izvikano turističko mesto, gde, pak, cevčim Glenfidič), nalazi se pivnica sa prelepim belgijskim pivima na točenje. Tu treba ići. Inače hertug Jaan u bogatijoj, mutnoj verziji na točenje može da se nađe, to je luksuz za siromašne.
Početkom godine sam se sastao na piću s jednim piscem u Krstašu i on poruči pola litre Kratošije "kad sam u kafani, moram da pijem", kaže, i ja isto tako u pivnicama. Raznobojne flaše i pipci, šta ću. Pale ale je fensi i cenjeno, a ja uvek tražim nešto posebnije. Lefe i Trapist sam izgustirao, a i proleterski Duvel mi je na nos izašao, pa insistiram na Maredsousu, a kad imaju njega, imaju i one keramičke pehare, po propisu. U ulici Zeedijk, u Amsterdamu, tik uz Aapjen (Majmunče, izvikano turističko mesto, gde, pak, cevčim Glenfidič), nalazi se pivnica sa prelepim belgijskim pivima na točenje. Tu treba ići. Inače hertug Jaan u bogatijoj, mutnoj verziji na točenje može da se nađe, to je luksuz za siromašne.
Last edited by kud_genijalci on Mon Oct 15, 2018 10:32 pm; edited 1 time in total
- Post n°71
kud_genijalci wrote:Inače hertug Jaan u bogatijoj, mutnoj verziji na točenje može da se nađe, to je luksuz za siromašne.
Питао ја колегу шта ваља од тог низоземског пива, пошто његов колега рече да је хајнекен за прање ногу а амстел је наводно много бољи. Каже он да колега појма нема, тј јесте хајнекен помија али амстел није много бољи. Па шта ти пијеш. Херцег Јанка, вели. И јес да нема ни 23 године, види му се да је капацитет за пиво.
_____
- Post n°72
Pale ale nije pivo. to je sok od zove. U Holandiji jedva da sam pio holandska piva, samo belgijska. Štajaznam meni je to više egzotika, kao eto kakvo pivo još može biti. Poslije decenija odbijanja nedavno sam počeo voljeti kasteel rouge. Al nije to pivo. Pivo je plzeň iz tanka. Sad me osoblje navuklo da mi toče šnit, malo pivo u polalitarsku kriglu, 2/5 pjene, navodno se smanjuje unos plinova. Ne znam, ali sliva se lagodno i slasno kao s materine sise.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°73
Али али али кад је толика пена, чиме ћеш подригнути? То ти је као да си пустио рен да изветри.
_____
- Guest
- Post n°74
otto katz wrote:Pivo je plzeň iz tanka.
na vjeki vjekov, amin!
- Post n°75
Pače, ne znam, ne poznajem dovoljno teoriju. U praxi je vrh. Ima višeo okus suhe tvari nego tekućine, a kod piva me generalno zamori lokanje ogromnih količina tekućina, tako da mi baš leglo. Akobogda uskoro izvješćujem o 2. pokusu.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.